Як Бахмутська лікарня працює у Дніпрі

Семаковська Тетяна 13:35, 28 Лютого 2024
Лікарня у Дніпрі
Бахмутська багатопрофільна лікарня / скріншот

У Дніпрі розпочав роботу структурний підрозділ Бахмутської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування. Мешканці Бахмутської громади можуть отримати тут кваліфіковану медичну допомогу.

Про це завідувачка медичного центра Бахмутської лікарні Олена Манухіна розповіла у сюжеті Суспільне Донбас.

Медична допомога у Дніпрі

У Дніпрі переселенці та мешканці міста можуть звернутися за медичною допомогою лікарні, де нині працюють 46 медиків, які евакуювались з Бахмута.

У нас доступні: консультування, лікування, спостереження в амбулаторних умовах, ведення вагітності в амбулаторних умовах, стоматологічна допомога дорослим та дітям, надання реабілітаційної допомоги дорослим та дітям теж в амбулаторних умовах. У нас приймають: терапевт, невропатолог, гастроентеролог, ендокринолог, стоматолог,

Олена Манухіна // завідувачка медичного центра Бахмутської лікарні у Дніпрі

Олена Манухіна / скріншот

Вона розповіла, що ремонт приміщення розпочали у травні. Тут облаштували кабінети. Більшість обладнання для закладу вивезли з Бахмута, а деяке, як у стоматологічному кабінеті, довелось придбати. Останній, до речі, приймає близько восьми пацієнтів на день, серед яких діти та дорослі.

Стоматологиня центру / скріншот

Співпраця з центрами підтримки

Заклад надає кваліфіковану медичну допомогу профільних лікарів усім жителям Бахмутської громади, в незалежності від місця реєстрації, у межах програми медичних гарантій. Також допомогу зможуть отримати переселенці з інших громад.

Ми тісно співпрацюємо з хабами міста Бахмут. Надаємо консультативну допомогу мешканцям громади та надаємо гуманітарну допомогу, за потреби: видача медикаментів, глюкометрів та багато іншого. У нас працює реєстратура: за потреби люди записуються на прийом та звертаються,

Олена Манухіна // завідувачка медичного центра Бахмутської лікарні у Дніпрі

Бахмутська лікарня: графік роботи та адреса

Пацієнтів приймають щодня з 8:00 до 22:00, без вихідних. Медзаклад розташований за адресою: Дніпро, проспект Мануйлівський, буд. 5.

Номери реєстратури:

  • +38 (099) 000 92 30;
  • +38 (067) 237 13 86

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Волонтер показав, як виглядає лікарня у Часів Ярі після обстрілів росіян

Семаковська Тетяна 13:42, 18 Грудня 2023
На підлозі валюються уламки меблів / скриншот
На підлозі валюються уламки меблів / скриншот

Російська окупаційна армія продовжує штурми на Бахмутському напрямку. Окупанти ціляться у цивільну інфраструктуру: школи та лікарні — не виняток.

Кадри з нинішнім виглядом медичного закладу Часів Яру з’явилися на Facebook-сторінці “Місто Часів-Яр”.

Лікарня у Часів Ярі

Відеоролик з лікарні Часів Яру опублікували місцеві. Зняти його вдалося волонтеру Євгену Ткачеву. Він показав зруйновані приміщення коридору та кабінети медзакладу, посеред яких на підлозі валяється велика кількість уламків.

Подекуди можна побачити результати прямих попадань снарядів. Волонтер також показав, як виглядає гостьовий зал лікарні. Там, окрім частин будівлі та скла, видно розтрощену фурнітуру та зламані дивани.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Торецька лікарня частково перевозить обладнання та хворих: куди саме

Семаковська Тетяна 12:30, 4 Листопада 2023
Торецька лікарня / Фейсбук

Через російські обстріли лікувальні корпуси Торецька неодноразово страждали. Тож, міська влада вирішила частково перевезти медоснащення. Зокрема, стаціонарні ліжка, діагностичне та операційне обладнання будуть відправлені у Дружківську лікарню.

Про це повідомляє Торецька МВА.

Лікарня Торецька

Торецька громада щодня піддається обстрілам, від російських ракет страждають також цивільні установи, зокрема місцева лікарня. У міській військовій адміністрації анонсували рішення про перевезення окремого обладнання з лікарні.

Зазначають, що роблять це, аби зберегти достатній обʼєм та якість надання меддопомоги для стаціонарного та амбулаторного напрямку. З міста Торецька до першої Дружківської лікарні тимчасово перевезуть:

  • хірургічні ліжка;
  • терапевтичні стаціонарні ліжка;
  • діагностичне обладнання;
  • операційне обладнання.

До відділення у Дружківці планують відправити хворих, які потребують складнішого лікування. Транспортування хворих, а також поранених цивільних мешканців громади забезпечує адміністрація лікарні.

Що буде у лікарні Торецька

Зараз стаціонарні ліжка лікарні Торецька цілодобово використовують для евакуації постраждалих чи поранених мешканців. Також тут надають допомогу пацієнтам, які потребують хірургічних втручань.

Стаціонар у Торецьку наразі оснащений:

  • діагностичною, в т.ч. відеоапаратурою;
  • операційною, в т.ч. лапароскопічною;
  • апаратами УЗД;
  • наркозно-дихальними та апаратами штучної вентиляції легень;
  • моніторами пацієнтів;
  • кисневими концентраторами;
  • функціональними ліжками;
  • протипролежневими матрацами, тощо.

У лікарні Торецька продовжує працювати медперсонал, а лікувальна і діагностична допомога буде й надалі надаватися у повному обсязі.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Для ветеранів анонсували нову функцію у Дії 

Міністерство у справах ветеранів України спільно з Мінцифрою розпочинають бета-тестування e-Посвідчення ветерана у додатку “Дія”. Ця цифрова версія документа спростить доступ до послуг та пільг […]

Бахмутський центр зайнятості організує ярмарок вакансій: редакція дізналась деталі

Бахмутський міський центр зайнятості організовує онлайн-ярмарок вакансій “Робота Є!”, який відбудеться 23 травня 2024 року. Захід допоможе роботодавцям міста Бахмут знайти необхідних працівників, а пошукачам […]

Часовоярська громада запрошує дітей на літнє оздоровлення: відкрито реєстрацію

Діти з Часовоярської МТГ, які були вимушено переміщені через бойові дії, можуть оздоровитися безплатно протягом літа 2024 року. Реєстрація вже відкрита.

Працевлаштування без ризиків: як убезпечити себе від примусу

Через війну українці втратили не тільки житло, але й роботу, у пошуках якої ВПО можуть зіштовхнутися з шахраями або ж отримають “можливість” працювати безплатно.

333040466 528175832783304 4798898760996940334 n 3ac01

Цивільні українці можуть пройти базову військову підготовку у 18 містах за донат

За ініціативи Благодійного фонду Сергія Притули у 18 містах України цивільні можуть отримати базову військові підготовку за донат. Сума донату є довільною, кожен учасник сплачує […]