Осінь та зима часто можуть стати викликом для людини, адже далеко не кожен здатний комфортно себе почувати в холодну пору. В такий період не треба забувати про зігріваючі напої, серед яких чашка смачного чаю. Саме вона здатна забезпечити тепло й комфорт що вдома, що на роботі, що навіть на вулиці.
Редакція Бахмут IN.UA підготувала для вас колекцію незвичайних рецептів чаю, які легко приготувати.
Чай під час холодів
Рецепти чаїв мають широкий вибір смаків і переваг для здоров’я. Незалежно від того, віддаєте ви перевагу заспокійливим властивостям трав’яного чаю чи сміливим спеціям індійського чаю масала, для кожного знайдеться ідеальний варіант. Редакція Бахмут IN.UA рекомендує експериментувати з рецептами натурального чаю, адже саме так можна знайти свій улюблений, яким можна смакувати кожного дня.
Імбирний чай
Серед рецептів чаїв, що зігрівають, імбирний чай, мабуть, є найбільш відомим та ефективним варіантом. Цей смачний та гарячий напій дуже легко можна приготувати вдома. Він не тільки здатний зігріти вас під час холодів, але й має позитивний ефект на ваше здоров’я. Для його приготування потрібні:
- свіжий корінь імбиру;
- вода;
- мед (за бажанням);
- свіжа м’ята (за бажанням).
Щоб заварити смачний чай з імбиром, очистіть і наріжте свіжий імбир тонкими шматочками. Потім закип’ятіть воду і додайте скибочки імбиру. Дайте воді чаю закипіти протягом 10-15 хвилин. Процідіть чай у чашку. За бажанням підсолодити медом та додати м’яту.
Трав’яний чай
Трав’яні чаї бувають різних смаків, але всі вони відомі своїми заспокійливими властивостями. Для приготування простого чаю достатньо взяти улюблені трави (ромашка, лаванда тощо) та за бажанням додати трохи меду:
Як всі інгредієнти будуть готові, закип’ятіть воду і залийте нею суміш трав’яного чаю в чашці. Потім дайте настоятися 5-7 хвилин. Процідіть і насолоджуйтеся трав’яним чаєм та його прекрасним ароматом. Якщо ви хочете підсолодити ваш чай медом, то краще його не розмішувати в окропі, бо він втратить свої корисні властивості. Найкращий спосіб це їсти його разом із чаєм ложкою.
Чай з шипшини
Рецепт приготування чаю з шипшини знайомий нам всім з дитинства. Цей чай не тільки смачний, але й насичений вітаміном С, що робить його чудовим вибором для зимового сезону. Для його приготування потрібні:
- сушені плоди шипшини;
- вода;
- мед (за бажанням).
Закип’ятіть воду і додайте сушені плоди шипшини. Плоди краще попередньо розім’яти. Дайте чаю настоятися. Якщо ви бажаєте скуштувати напій одразу, то можна почекати 10-15 хвилин. Втім, спробуйте дати чаю настоятися у термосі кілька годин або ніч. Процідіть і за бажанням підсолодіть медом.
Обліпиховий чай
Обліпиховий чай – це не тільки смачний напій, але й багатий на вітаміни та антиоксиданти. Читайте кілька порад щодо того, як заварювати цей чай вдома.
Інгредієнти:- сушені ягоди обліпихи;
- вода;
- лимонний сік (за бажанням);
- мед (за бажанням).
Для приготування хорошого обліпихового чаю слід закип’ятити воду і додати сушені ягоди обліпихи. Дайте настоятися 10-15 хвилин. Процідіть чай і додайте трохи лимонного соку або меду для додаткового смаку.
Пряний індійський чай масала
Насолоджуйтеся екзотичними смаками індійського чаю масала, також відомого своїм терпким та незвичайним смаком. Для його приготування візьміть:
- листя чорного чаю;
- воду;
- молоко;
- спеції (корицю, кардамон, гвоздику, імбир);
- цукор (за бажанням).
Закип’ятіть воду і додайте листя чорного чаю і спеції. Кип’ятіть 5-7 хвилин, після чого додайте молоко і готуйте ще 5 хвилин. За бажанням підсолодіть цукром.
Чай зі спеціями
Експериментуйте з різними спеціями, щоб створити власну чайну суміш. Редакція ж рекомендує почати саме з цього рецепту:
- чорний, зелений або інший чай, який вам подобається
- вода
- спеції (кориця, гвоздика, бодян та ін.)
Заварюйте чай як зазвичай. Під час настоювання додайте щіпку улюблених спецій. Процідіть і насолоджуйтеся чаєм з унікальними прянощами. Спеції можете вибрати будь-які з ваших улюблених. Експериментуйте з комбінаціями та шукайте ваш улюблений смак.
Марокканський чай
Марокканський чай, також відомий як “марокканський м’ятний чай”, є освіжаючим і ароматним напоєм. Приготувати вдома його дуже просто. Вам знадобиться:
- зелений чай;
- цедра апельсина;
- листя м’яти;
- паличка кориці;
- гвоздика.
Для приготування слід заварити зелений чай разом із цедрою апельсина та листям м’яти, а потім процідити та додати спеції. Підсолодіть цукром або медом на свій смак. Подавати слід гарячим.
Чай каркаде
Чай каркаде з пелюсток гібіскуса — справжня легенда, яка виділяється яскравим і пікантним смаком. Для його приготування варто мати:
- сушені пелюстки гібіскуса;
- воду;
- цукор (за бажанням).
Закип’ятіть воду і додайте сушені пелюстки гібіскуса. Дайте чаю настоятися 5-7 хвилин. За бажанням підсолодіть цукром.
Чай з цитрусовими
Плоди цитрусових можна використовувати для чаю. Вони гарно доповнять напій та нададуть йому приємної екзотичності. Для його приготування потрібні:
- чай на ваш вибір;
- вода;
- скибочки або цедра лимона, апельсина або грейпфрута.
Заварюйте чай як зазвичай. Додайте до окропу скибочки цитрусових для освіжаючого смаку. Дайте настоятися 3-5 хвилин, а після насолоджуйтесь смаком чаю.
Читайте також:
- Здорова шкіра та красиве волосся: які вітаміни треба вживати
- Експерти з Донеччини розповіли, як вибрати якісний мед
- Гранола, салат з макаронами й тости: що приготувати дитині до школи
Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!