Вечеря на всю сім’ю за 200 гривень: рецепт смачної засипаної капусти

Семаковська Тетяна 12:00, 20 Січня 2024
Рецепти дешевих страв / фото ілюстративне

Що приготувати з капусти аби це було смачно та ситно, а ще недорого? Одна з дешевих страв — це засипана капуста. Цей рецепт засипаної капусти з пшоном допоможе вам заощадити бюджет та нагодувати всю родину.

Мирослава Пекарюк, учасниця 12 сезону “Мастер Шеф” поділилась технікою приготування унікальної страви.

Рецепт засипаної капусти

Засипану капусту готували колись на весілля та великі свята. Цю страву обожнював Іван Франко і недаремно, адже смак у неї неперевершений, а готується вона дуже легко.

Інгредієнти:

  • Капуста квашена 900 грамів, її можна придбати за 110 гривень;
  • Пшоно шліфоване 5 столових ложок, його можна придбати на вагу, орієнтовно за 10 гривень;
  • Яйце 1 штука, в середньому 6 гривень;
  • Сметана (20%) 370 грамів, можна придбати за 48 гривень;
  • Цибуля 3 штуки, обійдуться у 10-15 гривень;
  • Сіль та перець, на всю страву нам потрібно кілька дрібок, орієнтовно на 5 гривень.

Бюджет такої страви на родину вкладеться у +-200 гривень. Зазначимо, що деякі господині сюди додають ще м’ясо або шкварки. Тоді вартість вечері зросте орієнтовно до 270 гривень.

Як приготувати капусту: покроково

Засипана капуста
Засипана капуста з підчеревиною / скриншот

Перед приготуванням капусти варто її скуштувати, якщо вона дуже кисла, то краще промити під проточною холодною водою, аби позбавитись зайвого смаку.

  • Квашену капусту ми відтискаємо ложкою або руками, далі дрібно нарізаємо, заливаємо її холодною водою і ставимо варити майже до готовності;
  • Поки готується капуста, потрібно залити пшоно окропом та залишити його запарюватися на 15-20 хвилин. Коли час вийде, воду необхідно злити;
  • Після цього збиваємо яйце, перетираємо яєчну суміш із запареним пшоном;
  • Пшоно засипаємо зверху на капусту, яка готується на плиті. Важливо, не перемішувати цю суміш поки не звариться пшоно, а вода має покривати пшоно десь на 1 сантиметр;
  • Поки пшоно вариться, нарізаємо цибулю, а суху сковорідку з олією кладемо на плиту, висипаємо цибулю та підсмажуємо до золотистості, додаємо сметану і прогріваємо;
  • Готову засмажку виливаємо до киплячої капусти та гарно перемішуємо, додаємо сіль та перець за смаком. Капусту варимо допоки вона не набуде потрібної консистенції (дивись на фото).
  • Якщо ви хочете додати у страву м’ясо, то необхідно взяти 400-500 грамів підчеревини, порізати її кубиками, посмажити та викласти на готову порцію капусти.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Десерти з ягід: рецепти від кондитерки

Семаковська Тетяна 18:43, 23 Червня 2023

Поки триває сезон полуниці, черешні, малини та інших літніх ягід, й ціни на них ще невисокі хочеться зробити різні ягідні десерти. Такі солодощі мають властивість бути не тільки смачними, але й корисними.

Бахмутська кондитерка Ганна Полосухіна розповіла, що приготувати з ягід літом

Найкращі десерти з ягід

Ягідні десерти — чудова альтернатива звичайним магазинним солодощам, ціни на ягоди влітку тішать, а користі від десертів з полуницею, смородиною чи ожиною буде набагато більша, ніж від шоколадного батончика.

«Зазвичай, мені завжди шкода випікати, відварювати, желювати цю ягоду. Для мене полуниця, це нова нотка у знайомих десертах, додайте нарізану слайсами полуницю на крем між кормами у наполеон, або щедро прикрасьте медовик. Полуниця у цих тортах дуже смакує, але треба пам’ятати що таки торти мають дуже короткий термін і зберігаються у холодильнику», — зазначає кондитерка.

Свіжу полуницю також можна додати до крему у меренговий рулет, або до десерту Анна Павлова, солодка меренга чудово поєднується з кислинкою полуниці. 

Як приготувати смузі з полуниці?

sm 00 5b007

Полуничне смузі. Фото: з відкритих джерел

Ганна Полосухіна розповідає, що її діти дуже люблять смузі, це простий в приготуванні напій допоможе малюкам отримати й задоволення, й порцію вітамінів.

Щоб приготувати смузі потрібно змішати у блендері йогурт, полуницю, базилік та мед. Якщо ви любите більш класичні смаки більш, то вам сподобається полуниця з молоком та бананом. 

Щоб легше перенести спеку, кондитерка радить робити коктейлі із полуниці. Для цього потрібно збити у блендері полуницю з м’ятою та льодом, викласти наполовину у стакан і залити холодною газованою водою, або за бажанням тоніком.  

Пюре полуниці у свіжому вигляді також підходить до приготування зефіру, бо кислотності цього фрукту достатньою, щоб почав працювати пектин, або ж додати агар-агар. Але такий зефір також має маленький термін до споживання, пояснює експертка 

Ягідний сорбет

shutterstock 280956011 2 5b605

Ягідний сорбет. Фото: з відкритих джерел

Якщо, ви вже перепробували безліч рецептів, але питання, що приготувати з ягід, все ще актуальне — спробуйте зробити ягідний сорбет.

Для цього полуницю промийте, очистіть від хвостиків, просушіть. Потім для зручності її можна нарізати й перемістити в блендер. Полуницю збиваємо, а отриману суміш переливаємо у форму для морозива, якщо такої немає підійде посудина і глибоким дном. Закладаємо суміш у морозильну камеру на 5-8 годин, після цього можна смакувати десерт просто ложкою.

Крім ягідного, можна робити сорбет із шовковиці, на кожні 500 грамів шовковиці додавайте 50-70 грамів цурку. 

«Я додаю сушену перемелену до порошка м’яту. Ягоди вимити, і заморозити. Заморожені ягоди перебити з цукром. Протерти крізь сито й ще раз заморозити. Доречі цей шербет можна залити тоніком і вийде смачний прохолодний напій», — ділиться кондитерка.

Ягідний тирамісу з полуниці

зображення viber 2023 06 22 16 24 23 760 4bdad

Ягідний десерт. Фото: надане героїнею

Десерти з полуниці можуть бути й незвичні, наприклад можна зробити смачні десерти із ягід на основі рецепта тирамісу. 

Інгредієнти:

  • 2 упаковки печиво савоярді;
  • полуниця.

Крем варіант 1

  • 250 грамів 33% вершків;
  • 250 грамів крем-сиру;
  • 150 грамів цукру.

зображення viber 2023 06 22 16 24 43 503 9f894

Десерт пані Ганни. Фото: надане героїнею

Крем варіант 2

  • 250 грамів маскарпоне; 
  • 170 грамів 33% вершків;
  • 2 яєчних жовтки;
  • 50 грамів цукрової пудри.

Приготування:

Для приготування печива беремо каву, або за бажанням можна зробити полуничний сироп (пропорції 1:1 полуничний сік, цукор). Печиво обмакуємо у каву або у сироп, викладаємо все шарами до форми у такій послідовності:

  • печиво;
  • полуниця;
  • і крем. 

Читайте також: Що таке справжнє Олів’є?: рецепти французької страви

зображення viber 2023 06 22 16 24 44 413 31fde

Торт кондитерки. Фото: надане героїнею

Відправляємо все на 5 годин, можна поставити на ніч до холодильника.

Приготування крему 1 варіант — все змішуємо міксером. 

Приготування крему 2 варіант — жовтки збити міксером з цукром до білої піни на водяній бані. Окремо збити холодні вершки. Додати до збитих вершків маскарпоне та цукрово-яєчну масу і знову збити.

зображення viber 2023 06 22 16 24 43 844 a75a6

Зефір з ягід. Фото: надане героїнею

Дієтичний десерт з полуниці

Полуниця добре поєднується із сиром, а крім того, такий частунок не шкодить фігурі. Кондитерка радить робити смачний десерт із сиру та полуниці, який можна їсти на сніданок, або заморозити і буде смачне морозиво. 

Дієтичний рецепт з лохини

Дітям й дорослим на сніданок кондитерка рекомендує зробити корисний та швидкий десерт. Для цього ягоди смородини і малини збити з сиром й сметаною, або вершками. Отриманий мус викласти у креманку, й полити медом.

Інгредієнти:

  • 200 г полуниці
  • 200 г сиру
  • 1 банан
  • 1 ст.л. меду
  • 2 столові ложки сметани, або вершків.

Приготування:

Полуницю разом із домашнім сиром, цукром та сметаною збити до пухнастої однорідної маси. Викласти та покласти згори порізані ягідки. Або перекласти до форми і заморозити. 

Десерти зі смородиною та журавлиною

smorodyna 5dfacСмородина. Фото: з відкритих джерел

Якщо ви не любите полуницю, або вже наїлися її вдосталь можна приготувати десерт з журавлиною або десерт зі смородиною.

«Смородина і малина — це дуже насичена на смак ягода. З них виходять дуже цікаві лимонади. Вони прекрасно поєднуються з м’ятою, лимоном і базиліком. Малина дуже смачно поєднується у смузі зі шпинатом та авокадо», — пояснює кондитерка.

Щоб зробити свою звичну їжу яскравішою можна додати до тіста у млинці сік шпинату, тоді вони вийдуть насичено салатового кольору, подавати їх можна з малиною і крем-чизом

Щоб зробити крем-чиз потрібен вершковий сир 200 грамів, 100 грамів вершків і 50 грамів цукру. Все це змішати і збити. 

Журавлина окрім традиційно знайомого морсу, дуже гарно запікається у бісквіті чи мафіні, але перед додаванням  її до тіста, кондитерка рекомендує її присипати крохмалем. Крім того, журавлина ідеальна поєднується з м’ясом або сиром чи сирними палочками.

Читайте також: Як заморозити сезонні фрукти та овочі?

Рецепт морсу з журавлини

shutterstock 3696086751 16493

Морс. Фото: з відкритих джерел

Інгредієнти:

  • 500 грам журавлини;
  • 200 грам цукру;
  • 1 апельсин (сік і цедра);
  • ¼ ч.л. меленого мускатного горіха;
  • 50 мл. води.

Приготування:

У сотейник помістити журавлину, цукор, спеції і 50 мл. води. Апельсин ошпарити, просушити, зняти тонкими смужками цедру і видавити сік. Цедру додатково подрібнити і відправити до соусу. На середньому вогні, постійно помішуючи, довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити 8-9 хвилин, час від часу помішуючи.

Незвичні рецепти із сезонних ягід

Vichnevuy sous myaso 15 500x350 min 1200x800 4b2ae

Смородина. Фото: з відкритих джерел

З ягід можна зробити не тільки солодкі десерти, але й доповнити смак м’яса, приготувавши вишневий соус.

Інгредієнти:

  • 500-600 грам вишні (без кісточки);
  • 3 бутони гвоздики;
  • 1 палочка кориці;
  • Цедра одного апельсина і сік;
  • 100 грамів цукру;
  • 0,5 ч. л. солі.

Все інгредієнти проварити, збити блендером й трохи уварити.

Фото:«Бахмут.IN.UA»

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Що таке здорове харчування та як позбутися шкідливих звичок, що заважають схуднути?

Семаковська Тетяна 11:07, 16 Жовтня 2020

изображение viber 2020 10 12 16 07 15 90e7bЗмінити свій раціон з понеділка, відмовитися від некорисних продуктів  або почати більше пити води – скільки разів ми подумки ухвалюємо такі рішення напередодні, більшість починає це рішення виконувати, але меншість закріплює корисну звичку. Чому так відбувається, та які звички здорового харчування варто практикувати кожного дня – читайте в матеріалі.

Тарілка здорового харчування

За даними ВООЗ, здоров’я людини на 70% залежить від того, що вона їсть. Науково доведено, що нераціональне харчування суттєво впливає на тривалість життя людини та призводить до виникнення та розвитку неінфекційних захворювань: серцево-судинних, онкологічних, діабету, порушення обміну речовин. Як повідомляє МОЗ, проблема неправильного харчування – це головний виклик для системи охорони здоров’я в Україні. Саме діабет, рак, серцево-судинні захворювання, хронічні хвороби органів дихання зумовлюють понад 2/3 загальної захворюваності та близько 86% смертей українських громадян. Тож, якщо людина почне контролювати, що вона кладе у свою тарілку, автоматично візьме контроль над своїм здоров’ям.

Ще в 2017 році МОЗ разом із Центром громадського здоров’я та експертами-дієтологами презентували національні рекомендації зі здорового харчування та визначили найважливіші групи продуктів, які повинні входити до щоденного раціону людини.

В якості моделі здорового харчування визначили – Тарілку здорового харчування. Основою цієї тарілки є рослинні продукті – ¾ та тваринні продукти складають ¼. Більше  рекомендацій можна подивитися на ресурсі, що створений МОЗ Проздорове.

На відео ми зібрали для вас короткі поради  здорового харчування.

Шкідливість дрібного харчування і що таке інсулінорезистентність?

Про те, які корисні звички треба виховати в собі на шляху до здорового харчування, ми говоримо з тренеркою з фітнесу Тетяною Ходаковською. Вона не лише займається фізичною активністю, але вивчає дієтологію. Щоб поглибити свої знання і передати іншим, Тетяна пройшла курси з дієтології, проводить марафони здорового харчування, де допомагає учасникам отримати і закріпити корисні звички.

олена 5013e

Учасниця марафону здорового харчування «Стрункість у голові» Олена Рітсо каже, що намагається вести здоровий спосіб життя і харчуватися правильно, не їсти смаженого та жирного.

«Солодке і борошняне дуже люблю і можу цілий день жувати, так як лікарі рекомендують дробове харчування. А навесні я потрапила в лікарню в неврологію з серйозним захворюванням. При цьому захворюванні головне  – це рух, правильне харчування. А в мене маленька дитина – потрібно бути здоровою. Ось тепер сповнена рішучості змінювати звички. По-перше, хочу відмовитися від солодкого і зменшити кількість простих вуглеводів. По-друге, не їсти перед телевізором та менше перекушувати», – зізнається Олена.

изображение viber 2020 10 16 11 30 06 06fa9

Тетяна Ходаковська пояснює, що основна причина, чому не виходить скинути вагу – це інсулінорезистентність. Часті прийоми їжі, а також вживання багатої кількості цукровмісних продуктів і простих вуглеводів викликає високий рівень цукру в крові.

Коли піднімається цукор у крові, виділяється інсулін, який розподіляє глюкозу по організму, балансує його. Чим швидше переносяться у кров вуглеводи, тим більше стрибок інсулін: 1) на поточні потреби, 2) запас вуглеводів у вигляді глікогену в печінку і м’язи, 3) інше в жир. Якщо цукор різко піднявся, організм виробляє велику кількість інсуліну, і рівень цукру різко падає, з’являється головний біль, втома, відчуття голоду. Якщо інсулін перебуває в досить високому рівні тривалий час, то це веде до діабету і збільшення ваги.

Незалежно скільки ви з’їли, хоч відкусили шматочок яблука, викидається у кров інсулін, і час його розпаду, тобто коли він повернеться в базовий рівень – 40 хвилин. Глюкоза від шматочка яблука розійдеться по крові за 10-20 хвилин, а решта 30-20 хвилин інсулін буде продовжувати гуляти по крові, знижуючи цукор. До мозку надходить сигнал, цукор падає, треба щось робити. У цей час ви не можете зосередитися на роботі, вам хочеться ще щось з’їсти. Тому, якщо ми кожні 30-40минут жуємо, інсулін високий і не встигає опускатися до базового рівня.

Інсулінорезистентність – це коли клітини втрачають чутливість до інсуліну, бо його занадто багато і він часто викидається в кров. Закрита від інсуліну клітина перестає бачити не тільки глюкозу, але й амінокислоти, вітаміни і мінерали, які циркулюють по крові. І клітина починає голодувати. А інсулін в надлишку запускає запальні процеси і запасає жир. У результаті тіло товстішає, відчуваючи сильний голод.

изображение viber 2020 10 15 09 56 37 197d0

Ганна вже втретє бере участь у марафоні здорового харчування. Каже, що цього разу хоче закріпити звичку їсти тільки в основні прийоми їжі і відмовитися саме від перекусів:

«З кожним марафоном намагаюся здобути та впровадити хоча б одну корисну звичку! Щодо звичок, які практикую давно, то це сон 7-8 годин, 1-2 склянки води зранку та легка вечеря, хоча не завжди. Давно відмовилася від соняшникового масла, смаженого та газованих солодких напоїв. Переглянула свій сніданок, якщо раніше це були каші, то тепер це білок та корисні жири! Нещодавно стала практикувати три прийоми їжі та догляд за тілом!» – розказує Ганна Шкурат.

Тетяна Ходаковська каже, що інсулінорезистентністі можна позбутися, головне мати рішучість і слідувати правилам:

«Усі процеси зворотні і за допомогою харчування можна підтримувати нормальний рівень цукру та позбутися Інсулінорезистентністі. Перше, що необхідно зробити, це максимально скоротити вживання цукру і простих вуглеводів. Друге, це дотримуватися проміжок між прийомами їжі, як мінімум 4-6 годин. Практикуйте голод та інтервальне голодування 8/16 (8 годин їмо, 16 годин це зі сном не їмо). Не обов’язково відразу переходити на такий режим. Поступово, коли переможете голод. А голод легко перемогти, коли харчуєтеся корисними жирами, непісним білком і клітковиною у вигляді овочів і зелені».

Як працює петля звички?

Для того, щоб вибудувати сприятливу систему для змін, важливо зрозуміти, як влаштована петля звички. Усі звички формуються і працюють за одною простою схемою: Тригер/Сигнал-Дія-Винагорода.

Тригер – це річ, яка нагадує задоволення, яке підштовхує до нього і запускає виділення гормону дофаміну. Дофамін як мотиватор, він привертає до дії і закріплює нашу поведінку.

«Ви побачили мотиваційне фото в соцмережах (тригер), дофамін піднімається і спонукає зробити (дія) – знайти своє класне фото і теж викласти в соцмережах. Ми отримуємо нагороду – нас лайкають і дія закріплюється. Петля полягає в тому, що цей цикл не може бути завершений, тому що в соцмережах ви знаходите купу класних фото. Петлі створюються штучно, змушуючи порівнювати себе з іншими і заслуговувати любов і визнання.

З їжею також, ми йдемо засмучені з роботи повз булочної, почули ароматний запах випічки, зростання дофаміну спонукає нас купити, при поїданні солодкого і жирного нервова система заспокоюється, ми отримуємо нагороду у вигляді полегшення, дія закріпилася. Наступний раз, відчуваючи розчарування, нам буде хотітися з’їсти пиріжок. Залежність формується тоді, коли ви побачили соковитий пиріжок і вам захотілося його з’їсти, навіть якщо ви не голодні. Тут ми не відчуваємо фізіологічного насичення і петля закручується», – пояснює тренерка.

изображение viber 2020 10 14 08 38 12 9fda2

Більше тридцяти років досліджує здорове харчування Ірина Францкевич. Дуже багато випробувала на собі. Була і сироїдкою, і веганкою, і вегетаріанкою, голодувала. Каже, що за час експериментів дійшла таких висновків:

«По-перше, треба дослухатися до свого організму, а для цього треба вчитися слухати своє тіло, свій організм. Тут дуже допомагають різні практики. Мені особисто допомагає цигун і медитація. По-друге, усі продукти можуть бути як ліками, так і ядом. Головне – помірність та свідоме ставлення до харчування. І знову-таки вміння слухати своє тіло.  Що я практикую: п’ю багато води, вживаю мало солодощів, чай і каву п’ю без цукру дуже давно. Останні декілька років мені практично не хочеться чаю. Каву вживаю приблизно раз на тиждень. Моє третє правило – намагаюся дотримуватися інтервалів між прийманням їжі як мінімум чотири години. Четверте – мінімізую вживання молочних продуктів. П’яте – практикую фізичну активність протягом дня».

Знаючи схему петлі звичок, ми можемо вибудувати нові корисні звички

Що може бути тригером, що запускає нову звичку?

– Час є найпоширенішим способом запускання звички. Ранкове пробудження запускає лавину звичок: сходити в туалет, душ, випити води, одягнутися … Коли ви розумієте причину, через яку небажані звички з’являються в один і той же час кожен день, то вам простіше знайти нову звичку, щоб замінити порожнечу. Погані звички замінюються, а не знищуються. Наприклад, пізно ввечері перед сном, я не сиджу в соцмережах, а вимикаю всі гаджети і 20 хвилин прогулююся у дворі на свіжому повітрі.

Місцезнаходження. Ми часто, заходячи на кухню, побачивши на тарілці печиво, автоматично беремо та їмо просто тому, що воно там лежить. Розкладіть в легкодоступних місцях корисну їжу (фрукти, горішки).

Інші люди. Якщо ваші співробітниці кожну годину на роботі п’ють чай з печивом, швидше за все, ви теж так робите. Ми середньоарифметичне тих людей, з якими проводимо більшу частину часу. Оточіть себе такими людьми, у присутності яких буде недоречно обговорювати рецепти пиріжків і серіали.

Емоційний стан. Люди кажуть, коли я приходжу з роботи засмучена або засмучений, то з’їдаю солодощі / випиваю келих вина і розслабляюся. Чому б наступного разу, коли вас засмучують на роботі не піти у фітнес зал або на пробіжку.

Тренуйте усвідомленість

 

Проблема в тому, що наш розум прагне все зробити автоматизмом. Іноді це корисна навичка, наприклад, їздити на автомобілі. Але часто, ми спочатку автоматично з’їли, а потім усвідомили, що з’їли щось шкідливе, відчуваємо провину і перестаємо довіряти собі. Нам важливо тренувати протилежну здатність розуму – це усвідомленість. Тетяна каже, що тренувати усвідомленість можна як 20-30 хвилиною щоденною медитацією, так і під час повсякденних справ.

«П’єте вранці чай, зробіть перші 2-3 ковтки уважно. З’їжте першу ложку ретельно пережовуючи, спостерігаючи за температурою, текстурою і смаком їжі. Виходячи на вулицю, зробіть перші 10 кроків усвідомлено. Завдяки свідомості у нас збільшується зазор між стимулом і реакцією, і ми можемо вибрати дію, спираючись не на миттєве задоволення, а на довгострокові цілі й цінності. Саме в цьому і полягає свобода волі. Саме тоді і починає змінюватися наше життя на краще», – підсумовує тренерка Тетяна Ходаковська.

дисклаймер 04640

Проект “Висвітлення медичної реформи у Бахмуті, Краматорську та Костянтинівці» впроваджується за підтримки Медійної програми в Україні, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews. Висновки й точки зору, що висловлені в публікації, є виключно поглядами ГО «Бахмутська Фортеця» і можуть не збігатися з точкою зору USAID чи Internews.

Сезонні захворювання: бахмутський лікар Сергій Старусєв розповів, як вберегтися від застуд

Профілактика сезонних захворювань навесні має важливе значення для збереження здоров’я. Особливо це стосується захворювань, таких як грип, ГРВІ (гострі респіраторні вірусні інфекції) та інших хвороб, […]

Послуги ЦНАПу: у Вінниці прийматимуть фахівці з Бахмута

У п’ятницю, 1 березня, у Вінниці працюватимуть фахівці Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Бахмутської міської ради. Вони прийматимуть бахмутян, які тимчасово проживають у місті та […]

13:45, 26.02.2024 Скопіч Дмитро

Чи можуть військові з інвалідністю претендувати на грошову допомогу

Військовослужбовці, які мають довідку медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) про встановлення інвалідності через поранення, травму, контузію, каліцтво або захворювання, можуть отримати одноразову грошову допомогу від держави. […]

12:16, 26.02.2024 Скопіч Дмитро

Гріємося вдома: рецепти чаїв, які легко приготувати

Зима та рання весна часто можуть стати викликом для людини, адже далеко не кожен здатний комфортно себе почувати в холодну пору. В такий період не […]

Послуги в ЦНАП

ЦНАП для бахмутян у Дніпрі: як записатися

У середу, 28 лютого, представник Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Бахмутської міської ради прийматиме бахмутян у Дніпрі, які тимчасово проживають у місті та області. Усі […]

14:00, 25.02.2024 Микола Ситник