Онлайн-вечірка чи тур у Карпати: як відсвяткувати випускний у 2024 році

Семаковська Тетяна 12:00, 30 Січня 2024

БАХМУТ 27 2 174a0Чи варто влаштовувати випускний, а головне скільки коштуватиме таке задоволення й чи можна свято зробити бюджетним. Ведучий та сценарист, співвласник та співзасновник DOBRE events Юрій Новосад розповів, як влаштувати випускний онлайн, скільки коштує свято у 2024 році, та як можна зекономити на ресторані й подарувати старшокласникам незабутні враження від останніх днів у школі.

Сценарій для випускного онлайн: розважальне шоу в ZOOM з танцювальними челенджами

Реалії сучасних випускників змушують пристосуватися до нових форматів святкувань. Наприклад, під час пандемії коронавірусної хвороби почали практикувати вечірки в онлайн-форматі. Зараз вони стали ще більш актуальними через війну. У середньому, такі заходи тривають до 2 годин, це не класичний у розумінні випускний, проте хороша альтернатива.

Це не може тривати 6-7 годин, бо в такому випадку це буде довго скучно й нецікаво. Відбувається така вечірка наступним чином: ведеться пряма трансляція, куди під’єднується директор школи, класний керівник. Ми придумаємо сценарій й це нагадує телевізійно-розважальне шоу, де кожен з учасників може взяти участь у квесті, конкурсі й так далі,

Юрій Новосад // співзасновник DOBRE events

153342198 3839199396117209 2534772517087669670 n 23747Юрій Новосад. Фото: Інстаграм

Щоб свято було цікавим у випускників напередодні треба дізнатися те, що їм подобається. Для цього дітям слід заповнити анкету, яка допоможе організаторам запланувати свято, створити цікаві сценарії. Це й музикальні вподобання, й улюблені вчителі та предмети. Після отримання цієї інформації починається робота над сценарієм.

Часто такий онлайн-випускний для 11 класу може проходити за мотивами улюбленого серіалу, або анімаційного персонажа. Під час Zoom-випускного проводять танцювальні челенджі, а ще обов’язковим атрибутом є дрес-код.

За словами ведучого, випускний в Zoom — це своєрідна розважальна онлайн-програма, яка досить популярна, адже чимало дітей живуть у різних містах й навіть країнах через війну.

Порівнювати такий випускний із вечіркою вживу важко, каже Юрій Новосад, адже діти не зможуть отримати насолоду від живого спілкування. Водночас зважаючи на війну в Україні — це чудова альтернатива, яка є безпечною, цікавою та свіжою.

Випускний 2024 у Карпати для школярів замість вечері в ресторані

photo 2023 04 13 15 50 28 23fa4

Випускники, у яких агенція Юрія Новосада, проводила свято. Фото: особистий архів ведучого

Редакція дізналася й про інший спосіб відсвяткувати випускний — це короткі тури в Карпати на три дні, які запам’ятаються на все життя школярам. Такий варіант, каже сценарист, підійде тим учням, які мають можливість зібратися разом.

Чому обрали Карпати? Тому, що наразі — це найбезпечніша локація для дітей. Ми маємо окремі комплекси в горах, де діти в повній безпеці, доєднатися туди можуть й батьки. На території комплексу є басейни для дітей, а ще тут немає більше нікого стороннього. Тур триває три дні та дві ночі, цей варіант зараз дуже поширений, навіть більше, ніж випускний в ресторані,

 

Юрій Новосад // співзасновник DOBRE events

Ціна питання: скільки коштує випускний у Карпатах

Screenshot 619 77191

Діти в Карпатах. Фото: особистий архів ведучого

Як запевняє ведучий, тур в Карпати вигідніший для батьків у фінансовому плані, адже за одне місце в ресторані з музикантами доведеться віддати від 3 до 5 тисяч гривень. Триватиме свято до 6 годин.

Натомість тур в Карпати на три дні коштує від 4, 5 до 6 тисяч гривень. У цю суму входить трансфер до локації та назад, проживання та розважальна програма. Харчування оплачується окремо.

Ми відмовилися від принципу шкільних таборів. Ми вважаємо, що підлітки в 16-17 років вже досить самостійні, щоб замовити собі ту їжу, яку вони люблять. Хлопці, наприклад, буває з’їдають одразу дві порції, а дівчата й одну не доїдають. Тому, харчування випускники обирають собі до вподоби,

Юрій Новосад // співзасновник DOBRE events

Випускний під час війни: переваги офлайну

Через епідемію коронавірусу та повномасштабну війну 9, 10, та 11 класи втрачають важливі етапи шкільного життя й взагалі спілкування між собою, пояснює засновник івент-агенції.

Коли ми привозимо випускників в Карпати — то ми буквально знайомимо їх між собою, тому, що діти бачать один одного тільки в Zoom через камери. Це насправді велика проблема, діти, які мали б ходити в кінотеатри, на день народження — цього етапу у них немає через війну. В останню ніч туру в Карпатах ми всі збираємося біля басейну, в горах чи номері. Діти просто спілкуються, обіймаються, згадують шкільні моменти, коли вони могли ще ходити до школи,

Юрій Новосад // співзасновник DOBRE events

Ведучий каже, що після кожного заходу у випускників збирають відгуки, щоб дізнатися, що можна покращити. Останнім часом учні тільки щиро дякують, за те що змогли провести час разом наживо.

Screenshot 620 84ddc

Випускники в горах. Фото: особистий архів ведучого

Враховуючи всі ті страшні події, які відбуваються у нас в Україні — ми з командою гадаємо, що випускники мають право відзначити випускний. Це свято відбувається лише раз на все життя. На жаль, не факт, що діти зможуть ще колись побачитися, хтось переїде за кордон, хтось вийде заміж і йому буде не до того. Випускний — це своєрідна крапка у шкільному житті,

Юрій Новосад // співзасновник DOBRE events

Знижки на випускний 2024 від івент-агенції

З початку повномасштабного вторгнення агенція DOBRE events запровадила знижки для двох категорій:

  • 50% знижки на тур в Карпати можуть отримати діти, батьки яких знаходяться в зоні бойових дій
  • підліток, який внаслідок війни втратив одного з батьків, може безкоштовно поїхати в тур.

Фото: «Бахмут. IN.UA»

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Українські школярі дізнаються, як протидіяти гендерно зумовленому насильству

Микола Ситник 17:59, 11 Грудня 2023
уроки
Уроки щодо протидії гендерно зумовленого насильства / БФ “Право на захист”

Фахівці благодійного фонду “Право на захист” проводять уроки для школярів з обізнаності щодо протидії гендерно зумовленого насильства (ГЗН). Заняття вже відбулися в 70 закладах освіти України. Долучитися до всеукраїнської просвітницької кампанії запрошують й інші школи.

Про це повідомляє БФ “Право на захист”.

Просвітницькі уроки для школярів

У межах акції #16днівпротинасилля психологи та юристи фонду відвідали заклади освіти Київської, Вінницької, Сумської, Харківської, Полтавської, Запорізької, Хмельницької, Львівської, Миколаївської, Херсонської, Черкаської, Одеської, Чернігівської, Івано-Франківської, Дніпропетровської та Донецької областей. Учасниками занять стали більше 1500 підлітків.

Метою таких заходів є інформування про проблему ГЗН в Україні й запобігання йому серед молоді. Фахівці фонду надають учням і студентам інформацію, що допоможе ідентифікувати види й ознаки гендерно зумовленого та домашнього насильства, а також знайомлять учасників із законодавчою базою в цій сфері й алгоритмами реагування в таких ситуаціях.

Так, школярі й студенти дізнаються:

  • як говорити “ні”, захищати власні кордони;
  • про згоду на секс;
  • що домашнє насильство — це не лише справа сім’ї;
  • інформацію про кризові кімнати;
  • про важливість інформації, що є куди звертатись по допомогу і що просити про допомогу — це нормально;
  • про те, щоб не засуджувати постраждалих від насильства».

“Уроки мали успіх серед школярів і студентів. Також ми отримали вдячні відгуки від викладацького складу. Темі насильства загалом, та гендерно зумовленого насильства зокрема, на жаль, приділено не багато уваги в навчальній програмі. Але питання, які ставили діти, підсвітили вже сформовані установки у свідомості аудиторії, тому тільки підтвердили необхідність проведення таких заходів”, — адвокатка з ГЗН БФ “Право на захист” Анна Кубанова.

Як долучитися до ініціативи?

Всеукраїнська просвітницька кампанія щодо протидії ГЗН триває. Якщо ви бажаєте, аби фахівці провели урок у вашому закладі освіти — заповніть заявку за посиланням до 14 грудня включно.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Як батькам дізнатися чи булять дитину в школі: інструкція психологині

Семаковська Тетяна 16:10, 4 Серпня 2023

Buling ochyma dytyny shho robyty doroslym yakshho uchniv tskuyut e1621340103576 24eeeШкола – це не тільки навчання та друзі, інколи дитина зіштовхується й із неприємними та травмуючими ситуаціями, як от булінг. Але часто батьки не розуміють, що це таке та не розпізнають його, це може привести не негативних наслідків.

Що робити батькам у такому випадку, як розпізнати, що дитину цькують та найголовніше, як правильно вчинити — розповідає Юлія Макогон ексклюзивно для «Бахмут. IN.UA».

Булінг може перерости у групову злочинність

Психологиня пояснює, що раніше булінг називали цькуванням, йому характерна агресивність та регулярність.

«Що мається на увазі? Якщо мисливською мовою — це просто переслідування жертви. Воно має цілеспрямовану та систематичну агресивну поведінку. В такої поведінки є характерні риси, це цілеспрямованість, регулярність та нерівність сил. Вона може бути як фізичною (биття, плювки) так і мовною (насмішки, залякування, поширення чуток, відмова у спілкуванні, примус до небажаних дій). А ще має інтернетний прояв, назва якому кібербуллінг (залякування та цькування в соціальних мережах). У запущеній формі булінг може перерости у групову злочинність», – пояснює психологиня.

Психологиня пояснює, що опинитися під прицілом може кожен, але найчастіше тролять тих, хто молодший чи слабший, хто не може дати відсіч, не має друзів та підтримки. 

Чому діти починають цькувати?

Юлія Макогон каже, пояснює, що “буллерна” поведінка напряму корелюється з патернами батьків. Діти копіюють агресивні звички та манеру поведінки, вони вибирають слабших однолітків, кривдять, принижують, виявляючи жорстокість.

Як розпізнати прояви цькування у своєї дитини?

Підлітки часто приховують свої проблеми. Найчастіше за все вони тримають все у собі, але все ж є основні ознаки, які допоможуть вам зрозуміти, що дитину булять:

  • Дитина часто повертається зі школи пригнічена;
  • часто плаче;
  • усамітнюється;
  • стає мовчазною;
    у неї порушується апетит чи сон;
  • зі школи може приходити з синцями на тілі;
  • порваний одяг;
  • дитина починає негативно ставитися до школи та відмовляється під різними причинами туди ходити;
  • можуть бути скарги на часті головні болі;
  • проблеми зі сном; загострення хронічних захворювань;
  • психосоматичних, депресивних розладів;
  • тривожність, чи  спроби суїциду;
  • агресивні висловлювання про помсту.

«Якщо ви помітили такі прояви у своєї дитини не залишайте її наодинці з проблемою, не думайте, що вона сама розбереться. Знайдіть підхід, щоб дитина розповіла вам про свій стан. А ви, зі свого боку, станьте гарантом та захисником для нього», — говорить Юлія Макогон.

Нагадаємо, ми писали як підготувати дитину ВПО до навчального року?

Фото: НУШ

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Як самотнім матерями отримати допомогу: інструкція

Уряд оновив правила та розміри грошової допомоги для одиноких матерів, одиноких батьків та усиновлювачів. Тепер подати заяву на отримання виплат можна не лише в органах […]

Бахмутка та Набережна

Найгарніше місто і природа: як виглядав мирний Бахмут навесні

Весною Бахмут ставав особливо мальовничим містом. Після пробудження природи його мешканці милувалися квітучими каштанами, вишнями, жасмином і тюльпанами. Будинки, вулички, парки — все в Бахмуті […]

Як ВПО отримати пенсію: покрокова інструкція від ПФУ

Внутрішньо переміщені особи, які змушені були покинути свої домівки через бойові дії на території України, можуть оформити пенсію у будь-якому сервісному центрі Пенсійного фонду України, […]

10:00, 05.05.2024 Скопіч Дмитро
girl 1250679 1280 e5d1b

Як оздоровити дитину без поїздки у відпустку

Літо — ідеальна пора, для того, щоб оздоровити дітей вдома. Оскільки цього року у багатьох батьків може бути скрутна фінансова ситуація — оздоровчі заходи для […]

Великодній кошик

Що класти в кошик та як правильно святкувати Великдень: пояснення священника

Великдень — це одне з найважливіших християнських свят, яке пов’язане воскресіння Ісуса Христа. Дата його святкування змінюється щороку. Цього року, наприклад, в Україні це свято […]