14 гривень до 14 лютого: як підтримати військових Бахмута?

Семаковська Тетяна 18:46, 13 Лютого 2023

Screenshot 452 b8ec514 лютого відзначають День Закоханих. Однак, не всі пари цього року можуть відсвяткувати цей день разом. Для захисників країни свято пройде в окопах та на лінії фронту, проте українці можуть привітати ЗСУ символічною допомогою. На честь свята редакція “Бахмут. IN. UA” запускає флешмоб “14 гривень до 14 лютого”. Щоб взяти участь й докласти частинку добра для ЗСУ – надішліть 14 гривень для збору на антидронову рушницю для захисників Бахмута.

Нагадаємо, що один з бійців Бахмутської територіальної оборони збирає на литовську антидронову рушницю EDM4S Sky Wiper. З міркувань безпеки ім’я бійця заборонено розголошувати. 

Як допомогти?

Надсилайте 14 гривень, або більше за можливістю на вказані реквізити:

Реквізити Монобанки — 

https://send.monobank.ua/jar/94CsqM5BMc?fbclid=IwAR2_yQ7OtUETcbQkMPyZAtNDTRrLrGnhbM1j1CTQVKu-K1dUTDQDTAFnWjc

PayPal. [email protected]

Наразі вже зібрано понад 300 тисяч гривень з 600 тисяч необхідних.

Литовська зброя

Антидронова рушниця EDM4S Sky Wiper — цю зброю до нашого війська почали постачати ще у 2021 році, але в невеликій кількості, повідомляє АрміяInform. 

Комплект обладнання EDM4S налічує корпус рушниці, спрямовані антени, РЧ модулі, акумулятор, голографічний або оптичний приціл. Час роботи акумулятора становить до однієї години. При цьому доступні додаткові запасні акумулятори. Крім того, обладнання може працювати й від адаптера змінного струму. Маса всього комплексу становить 6 кг.

Антидронний комплекс EDM4S досить простий для опанування, для цього бійцю достатньо мати заряджену батарею, візуально визначити ціль − ворожий дрон і за допомогою оптичного прицілу якомога точніше прицілитись та натиснути на спусковий гачок. Направлені антени відправлять імпульсний «постріл» та знешкодять його.

Фото: “Бахмут. IN. UA”

Читайте також: З тіла витягли 40 осколків: як захисник Бахмута отримав поранення і чому хоче повернутися на фронт?

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Україна приєднується до єдиної зони роумінгу з країнами ЄС

Валентина Славінська Славінська Валентина 18:00, 22 Травня 2024
Євроінтеграція
Україна та ЄС / фото з відкритих джерел

Верховна Рада України в другому читанні ухвалила законопроєкт про створення спільної зони роумінгу між Україною та Європейським Союзом. Це рішення відкриває шлях для запровадження єдиних правил щодо роумінгових послуг між Україною та країнами-членами ЄС.

Про це повідомляє народний депутат Олексій Гончаренко

Правила єдиної зони роумінгу

Згідно з ухваленим законопроєктом, українці зможуть користуватися національними тарифами мобільного зв’язку під час подорожей країнами Євросоюзу протягом 4 місяців без додаткової оплати. Такі ж права матимуть громадяни ЄС під час перебування в Україні.

Прийняття європейських норм щодо роумінгових послуг було необхідною умовою для створення єдиної зони роумінгу між Україною та ЄС. Законопроєкт забезпечує перехід України до регулювання у цій сфері відповідно до законодавства Євросоюзу.

Тимчасовий безплатний роумінг

Наразі в Україні діє тимчасовий безплатний роумінг для абонентів, які виїжджають за кордон. Цю ініціативу запровадили українські мобільні оператори у 2022 році після початку повномасштабної війни з росією.

Для остаточного запровадження законопроєкту про єдину зону роумінгу його має підписати Голова Верховної Ради та Президент України. Ухвалення закону було ініційовано Єврокомісією для приєднання України до спільного з ЄС роумінгового простору.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

В Україні перестануть надавати централізовані виплати субсидій і пільг для переселенців

Валентина Славінська Славінська Валентина 17:00, 22 Травня 2024
Гроші та виплати
Грошові виплати / фото з відкритих джерел

Уряд припинив дію тимчасового механізму централізованої виплати житлових субсидій та пільг для громадян, які проживали на окупованих територіях або територіях активних бойових дій. Для продовження отримання цих виплат необхідно звертатися до органів Пенсійного фонду України.

Про це повідомляє Краматорська міська рада

Централізована виплата субсидій і пільг припиняється 

З червня 2024 року припиняє діяти централізований механізм нарахування та виплати житлових субсидій і пільг для громадян, які у 2022 році мешкали на тимчасово окупованих територіях або територіях активних бойових дій, де органи соцзахисту не мали можливості працювати. Цей механізм було запроваджено 7 березня 2022 року постановою Кабміну №215.

Для продовження отримання житлових субсидій і пільг після 1 червня 2024 року громадянам необхідно особисто звернутися до відділень Пенсійного фонду України із заявами про їх призначення відповідно до нового порядку.

Виплати ВПО у травні

16 травня 2024 року Управління соціального захисту населення (УСЗН) Бахмутської Міської Ради профінансувало виплату матеріальної допомоги 163 бахмутянам на загальну суму 1 024 600 гривень відповідно до рішення міської комісії. 

За словами представниці соцзахисту, обсяги виплат невпинно зростають. Якщо на початку року суми були порівняно незначними, то починаючи з березня вони перевищують 1 мільйон гривень щомісяця. Зокрема, у квітні було виплачено 1 059 000 гривень.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Євроінтеграція

Україна приєднується до єдиної зони роумінгу з країнами ЄС

Верховна Рада України в другому читанні ухвалила законопроєкт про створення спільної зони роумінгу між Україною та Європейським Союзом. Це рішення відкриває шлях для запровадження єдиних […]

В Україні перестануть надавати централізовані виплати субсидій і пільг для переселенців

Уряд припинив дію тимчасового механізму централізованої виплати житлових субсидій та пільг для громадян, які проживали на окупованих територіях або територіях активних бойових дій. Для продовження […]

Житло, виплати та пошук роботи: яке становище ВПО у 2024 в Україні та за кордоном

У 2023 році, за словами віцепрем’єр-міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук в Україні налічували 4,9 мільйона ВПО. Ці люди вимушено стали на […]

16:00, 22.05.2024 Скопіч Дмитро

Бахмутський медичний коледж запрошує на День відкритих дверей для вступників 2024

Бахмутський медичний фаховий коледж запрошує випускників шкіл, працівників медичної сфери та всіх, хто бажає здобути професію медичної сестри, брата медичного чи фельдшера, взяти участь в […]

339483709 923291838876579 5901588776248601492 n 30eed

Допомога для бахмутян: де та за яким графіком працюють Центри підтримки в Україні

Сьогодні через війну бахмутяни розкидані по різних областях України, попри те людям намагаються надавати необхідну підтримку. Для цього організували центри та осередки для ВПО, де […]