З тіла витягли 40 осколків: як захисник Бахмута отримав поранення і чому хоче повернутися на фронт?

Семаковська Тетяна 17:00, 2 Лютого 2023

photo 2023 01 31 10 42 36 b4f3aФото бійця ЗСУ Сергія із Бахмутських окопів порівнювали із видовищем, яке можна було спостерігати під час Другої Світової війни. Відтоді, як ми розповіли історію Сергія й Олени в їхньому житті багато змінилося, пара одружилася, а згодом Сергій, на жаль, отримав поранення.

Як допомогти Сергію та Олені?

Посилання на банку, де збирають кошти на лікування та реабілітацію Сергія:

https://send.monobank.ua/jar/7zYHa6Cg5p

Реквізити картки Олени:

4149 6090 1418 4255

Pay Pal

[email protected]

Більше про волонтерську допомогу бійцям Бахмутського фронту — читайте тут. Одна з останніх покупок Олени — приціл нічного бачення для ЗСУ, який допомагає врятувати життя нашим воїнам. На свою волонтерську карту Олена збиратиме кошти, щоб закупити тепловізор. Всі звіти можна знайти на сторінці Олени.

Поранення на полі бою

photo 2023 02 01 13 22 52 efc5a

Сергію проводять хірургічні маніпуляції. Фото: особистий архів героїні

Сергія поранили 18 січня на Бахмутському напрямку, поблизу Лисичанська під час мінометного обстрілу.

“На позиціях де був Сергій раніше не було настільки потужних обстрілів. Сергія ззаду накрила міна, його посікло осколками: спину, тазову частину, ногу та руку. Рука була як друшляк, у нього дуже глибокі рани були. Через час був ще один приліт і в Сергія сталася контузія, він упав на землю й не відчував руку. Потім він вже розповідав, що покликав побратимів, бо не міг встати самостійно через поранення руки. Сергій повідомив хлопцям, що він 300-тий, спочатку сам пробував відійти, але потім хлопці йому допомогли”, — розповідає дружина військового, волонтерка Олена.

 424 90fb8

Поранення Сергія. Фото: особистий архів героїні

Після поранення побратими зупинили кровотечу в Сергія, а далі його доправили в медзаклад, чоловіка переправляли у різні лікарні. Зараз військовий має пройти реабілітацію, у нього все ще залишаються осколки.

 “У Сергія витягнули близько 40 осколків з тіла, але це ще не всі, деякі залишаються. У нього пухне рука, також частково не працюють пальці на руці, хоч він й займається. Сергій не може спати через біль, має приймати ліки, це все негативно впливає на тиск, на голову, у нього часто температура”, — каже Олена.

Реабілітація

photo 2023 02 01 13 23 02 26086

Осколки в тілі Сергія. Фото: особистий архів героїні

Сергію ще потрібно пройти довгий шлях реабілітації, частково здоров’я воїна планують відновити в санаторії. Всі витрати за лікування взяла на себе Олена, за допомогою зборів небайдужих вона купує необхідні ліки та речі.

“З нього зрізали повністю всю одежу, ремені та навіть шнурки, щоб йому лікарі надали допомогу. Поки все у Сергія є, як буде далі побачимо. Буде допомога від держави — буде чудово, але в той момент ми про це не думали, головне його здоров’я”, — пояснює дружина військового.

Пані Олена додає, що коли її коханого поранили вона була в іншому місті, тож перші дні за ним доглядала її добра товаришка та за сумісництвом очільниця БФ Діна Ткаченко. Як каже волонтерка, чоловіка переводили з одного медзакладу в інший, але врешті-решт Олені все ж вдалося побачитися із захисником. 

“Зараз йому надають допомогу, я сподіваюсь, що все зроблять чітко і все в нього буде добре. Я дуже вдячна моїм друзям в Україні і за кордоном, які відгукнулися на моє прохання про допомогу Сергію. Без них я б не впоралася”, — каже Олена.

Про бажання повернутися на фронт

photo 2023 02 01 13 23 01 8642b

Сергій з Оленою. Фото: архів подружжя

Після поранення Сергій попри травму планує продовжувати захищати країну, його надихають люди, які підтримують його й допомагають.

“У нього зараз такий бойовий дух високий, він хоче повертатися, дуже вдячний, що я змогла приїхати. Близька людина поруч, тож зрозуміло, що йому стає краще. Будемо чекати поліпшення стану здоров’я”, — розповідає Олена.

Волонтерка додає, що їй хотілося б, щоб люди не переставали допомагати волонтерам та ЗСУ, адже це вкрай важливо для Перемоги. За всіма маленькими успіхами, стоять життя воїнів, їхні травми та історії, каже Олена.

“Я не можу спокійно дивитися на світлини, які хлопці викидають з окопів чи фото мого чоловіка, коли він лежить в лікарні. Не має так бути, я бачила цих хлопців, у них пошкоджені руки, ноги, бійці лежать з такою арматурою в кінцівках. Я дуже хочу, щоб зараз весь світ розумів, що відбувається в Україні”.

Фото: особистий архів героїні

Читайте також: Як підготуватися до армії: військовий вишкіл та керування БПЛА

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Бахмутська писанка миру: редакція оголошує конкурс малюнків до Великодня

Семаковська Тетяна 14:00, 24 Квітня 2024
Ілюстрація Бахмут IN.UA

До світлого свята Великодня редакція Бахмут IN.UA оголошує конкурс малюнків серед дітей бахмутян. Тема конкурсу — Бахмутська писанка миру, прийом робіт триватиме до 29 квітня.

Умови конкурсу публікуємо нижче.

Бахмутська писанка миру

Бахмутська писанка миру — це цьогорічна тематика конкурсу малюнків, який проводить редакція спільно з партнерами. Прийом дитячих робіт триватиме до 29 квітня, надсилати малюнки потрібно на електронну пошту [email protected]. Переможців оберуть методом голосування, вони отримають подарунки, серед них: солодощі, конструктор або сертифікат в дитячий магазин.

Зверніть увагу на основні вимоги:

  • приймається одна робота від однієї дитини;
  • робота має відповідати темі конкурсу — Бахмутська писанка миру;
  • у верхньому правому куту малюнка зазначте ім’я та прізвище дитини, назву конкурсу;
  • поштові послуги оплачує отримувач.

Голосування пройде з 30 квітня по 2 травня, віддати свій голос можна буде до 23:00 години. У ході голосування бахмутяни оберуть переможців/переможиць, а результати редакція оголосить на Великдень, 5 травня.

Спонсори конкурсу:

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Канцелярія та акумулятори: що придбала Званівська сільська рада у березні 2024

Марія Лященко 13:00, 24 Квітня 2024
Закупівлі з бюджету / фото ілюстративне

Радіоелектронний засіб за 45 тисяч, канцелярські товари за 8 тисяч гривень та акумулятори вартістю 37 тисяч гривень. Що ще придбало керівництво Званівки Бахмутського району в минулому місяці? Аналізуємо закупівлі громади на порталі Прозорро. 

Званівська сільрада. Закупівлі

На початку березня Званівська сільська рада придбала електротехнічне обладнання, а саме 6 одиниць акумуляторів.

Електротехнічне обладнання / скриншот Прозорро
Електротехнічне обладнання / скриншот Прозорро

Йдеться про пуско-зарядний пристрій PULSO BC-40450, що  забезпечує короткочасне подання великої сили струму, яка необхідна  для запуску двигуна, в морози або при глибокому розряді акумулятора. А також 5 акумуляторів BOSH двох видів. Разом це вартує 37 400 тисяч гривень.

Також придбали канцелярське обладнання вартістю 8 тисяч гривень.

 Канцелярські товари / скриншот Прозорро
 Канцелярські товари / скриншот Прозорро

Послуги зберігання підручників та методичної літератури до кінця 2024 року вартували трохи менш як 2 тисячі гривень.

Зберігання підручників / скриншот Прозорро
Зберігання підручників / скриншот Прозорро

На оновлення пакетів програмного забезпечення для фінансового аналізу та бухгалтерського обліку “M.E.DOC” витратили 3 тисячі гривень. 

 Оновлення програмного забезпечення / скриншот Прозорро
 Оновлення програмного забезпечення / скриншот Прозорро

Званівська сільська рада також придбала радіоелектронний засіб  вартістю у 45 тисяч гривень. Це модуль генерації коливної частоти, щит КУПОЛ ЗМ, який перешкоджає радіоканалам управління БПЛА, Mavic та FPV дронів.

Радіоелектронний захист
Радіоелектронний захист / скриншот Прозорро

  Разом за березень витрати Званівської сільської ради становлять 94,5 тисячі гривень.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Писанка

Бахмутська писанка миру: редакція оголошує конкурс малюнків до Великодня

До світлого свята Великодня редакція Бахмут IN.UA оголошує конкурс малюнків серед дітей бахмутян. Тема конкурсу — Бахмутська писанка миру, прийом робіт триватиме до 29 квітня. […]

Заупівлі 2024

Канцелярія та акумулятори: що придбала Званівська сільська рада у березні 2024

Радіоелектронний засіб за 45 тисяч, канцелярські товари за 8 тисяч гривень та акумулятори вартістю 37 тисяч гривень. Що ще придбало керівництво Званівки Бахмутського району в […]

13:00, 24.04.2024 Марія Лященко

Гігієнічні набори для людей з інвалідністю на Сумщині: як отримати

Люди з інвалідністю І або ІІ групи, які проживають на території Тростянецької територіальної громади можуть отримати гігієнічні набори. Їх надала міжнародна християнська організація “Філія Медейр […]

12:00, 24.04.2024 Скопіч Дмитро

Як переселенцям в Києві отримати кошти від ООН: гід

Переселенці зі статусом внутрішньо переміщеної особи, які проживають в Києві можуть отримати грошову допомогу від УВКБ ООН. Загальна сума на кожного члена родини становить 10 […]

11:05, 24.04.2024 Скопіч Дмитро
Амеліна дошка у Львові

У Львові відкрили дошку в пам’ять Вікторії Амеліної: фото

Вчора, 23 квітня, у Львові відкрили меморіальну дошку в пам’ять письменниці Вікторії Амеліної. Дошку розмістили у її рідній школі номер 50, тут працює мама Вікторії. […]