Як отримати комунальне приміщення в безоплатне користування? Майстер-клас від депутатів Бахмутської міськради: комітетам мікрорайонів – так, волонтерам – ні

Семаковська Тетяна 18:10, 27 Березня 2018

Це одне з сорока двох проектів рішень, які будуть завтра розглядатись депутатами Бахмутської міськради. Окрім цього, обранці громади будуть завтра голосувати за  Соціальний проект на 2018 рік, Інвестиційну програму для КП “Бахмут-Вода”, затвердять Положення про Наглядові ради при комунальних підприємствах, вирішувати, що роботи з пам’ятниками Леніну і Артему, можливо з третьої спроби приймуть Кодекс депутатів. Більш детальніше у постійній рубриці “Маєш право” від координаторів руху “Сильні громади”.

Двом мікрорайонам «Бахмут Східний» та «Центральний», строком на рік, будуть передані в безоплатне користування нежитлові приміщення комунальної власності.

Як знайти закономірність прийняття рішень депутатами бахмутської міськради? То вони дитячу бібліотеку продають у приватні руки, то посилено шукають по всьому місту приміщення для молодіжного центру, то судяться з волонтерами ГО «Бахмут Український», стверджуючи що організація незаконно займає комунальне приміщення.

Тобто, організації, яка з початку війні допомагає воєнним та вимушеним переселенцям, частково виконує обов’язки місцевої влади, надати приміщення на безоплатній основі не можна, а ось керівництву мікрорайонів – так. Та як же розуміти тих депутатів?   

Відділ культури пропонує депутатам затвердити рішення, за яким скульптури пам’ятників Леніну і Артему не потрібно буде зберігати, а в подальшому можна буде продати або переплавити.

Вечірня школа більше не буде окремою юридичною особою. Після внесення змін до законодавства установа приєднують до загальноосвітньої школі №7.

У зв’язку з нормами обласної програми по забезпеченню житлом дітей сиріт зі співфінансування покупки квартир 50х50 міська рада вносить зміни до міської програми. Обласна адміністрація готова виділити Бахмуту 500 тисяч гривень, тому таку ж суму закладають міською програмою. За інформацією фахівців Управління молодіжної політики та у справах дітей за 1 мільйон гривень планують купити 5 квартир, в середньому одна однокімнатна квартира на вторинному ринку обходиться в 200 тисяч гривень. Зараз на квартирному обліку перебуває 45 дітей від 18 до 23 років цієї категорії. Нагадаємо, що в минулому році за цією програмою сироти отримали п’ять квартир.

Рішенням міської ради затверджується перелік об’єктів фінансується з коштів, перерозподілених з окупованої території. Як пояснив на депутатської комісії начальник фінансового управління Олексій Ткаченко, перелік об’єктів не змінився, але на прохання обласної адміністрації змінюється форма документа: раніше перелік стверджував виконком, тепер це винесли проектом рішення на сесію і перелік затверджується по об’єктах. З міського бюджету потрібно забезпечити співфінансування в розмірі 14,2 мільйонів гривень.

Розширення переліку послуг, які здійснює Центр адміністративних послуг також затверджується рішенням цієї сесії. Як повідомила начальник ЦНАП Наталя Чистякова, додається 28 послуг. На місці можна буде зареєструвати профспілковий комітет, міський підрозділ політичної партії. Тепер реєстрація місця проживання також буде проходити через ЦНАП.

Вносяться зміни в програму з благоустрою. Оскільки за задумом голови Донецької військово-цивільної адміністрації в Бахмуті хочуть створити єдиний культурний простір «Бахмут – місто козацької слави», на центральній площі на місці колишнього пам’ятника Артему планують встановити скульптуру козака. Для цього вже оголосили конкурс на ескізний роботу. Згідно з проектом на виготовлення скульптури закладають 350 тисяч гривень, а на роботи з демонтажу постаменту і благоустрою 50 тисяч гривень. При розгляді питання на депутатських комісіях виникли питання з термінами демонтажу. Демонтувати, хочуть під час теплої погоди, орієнтовно в квітні, а встановлювати нову скульптуру до дня міста. Депутати засумнівалися в доцільності таких робіт, але начальник відділу розвитку міського господарства та капітального будівництва Сергій Чорноіван запевнив депутатів, що вид площі після демонтажу не зіпсується. Як тільки постамент знімуть на цьому місці зроблять клумбу, викладуть плитку і залишать місце під скульптуру.

Затверджується новий розмір заробітної плати для працівників будівельних спеціальностей, який присутній в розрахунку кошторисів, відповідно і вартості реконструкцій і ремонтів міських об’єктів. У 2017-му році його підвищили з 3400 до 5500 гривень. Тепер хочуть підвищити до 7000 гривень. Такий крок заступник міського голови Федір Федоров пояснює тим, що для залучення висококваліфікованих фахівців необхідно обеспечітіь їм високий рівень зарплати. За словами Федорова, підрядники просто відмовляються брати тендери з такою зарплатою. Він також зазначив, що в сусідніх містах це підвищення вже пройшло, наприклад, в Мірнограде встановили зарплату 6650 гривень, а в Краматорську 7500 гривень.

Начальник відділу розвитку міського господарства та капітального будівництва Сергій Чорноіван підготував інформацію про те, як підвищення зарплати вплине на підвищення вартості робіт. За оприлюдненими даними, – це всього 5-7%, принаймні, на роботах з укладання асфальту.

Кілька проектів на цю сесію подає відділ охорони здоров’я. Це і програма по боротьбі з туберкульозом, за даними якої захворюваність за минулий рік знизилася в 1,7 рази, а смертність від туберкульозу зменшилася в 2 рази. З місцевого бюджету на програму витратили 1,5 мільйона гривень. Левова частка цієї суми – придбання стаціонарного флюорографа. За рахунок місцевого бюджету за цією програмою 28 хворих на туберкульоз отримали продуктові набори на суму 5,4 тисячі гривень.

Перед депутатами буде звітувати начальник економічного розвитку Бахмутської міської ради Марина Юхно щодо виконання Програм – енергозбереження  та поводження з відходами у 2017 році, та інших.

Заходи Програми по енергозбереженню поширюються на промислові підприємства, житлово-комунальне господарство та бюджетні установи. Майже на 70% виконані роботи по теплоізоляції житлових будинків по вулицям Декабристів, Леваневського та інші. Але якість робіт, як і раніше, залишає бажати кращого.

Читайте також: «В Бахмуте на утеплении домов работают «шабаи» – какого качества ждать на выходе? (Видео)».

tralik 58a37

Придбати тролейбус, який економно використовує електричну енергію, як планувалось у 2017 році, не вдалось.

В цілому ж, на реалізацію Програми залучили майже 51 мільйон гривень.

Програма по поводженню з відходами виконана лише на 20%. З запланованих заходів придбані контейнери для збору твердих побутових відходів, сміттєвоз, вартістю 3,5 мільйона гривень, ліквідовані 11 несанкціонованих сміттєзвалищ. Останні заходи не виконані,по різним причинам.

mysor d3f9e

Читайте також: «Бахмут поки не готовий впроваджувати нові європейські вимоги щодо сортування сміття».

На березневій сесії прозвітують про стан виконання Соціального проекту розвитку Бахмуту за 2017 рік та затвердять заходи Соціального проекту на 2018 рік.

На розсуд депутатів нададуть звіт про роботу комунального підприємства «Бахмутська житлова управляюча компанія» за 2017 рік. Підприємство є прибутковим, у порівнянні з 2016 роком, чистий прибуток виріс на 159%. Значні кошти підприємство витрачає на ремонти покрівель житлових будинків – 1,5 мільйона гривень, фасади будинків – 700 тисяч гривень, майже 8 мільйонів гривень з місцевого бюджету витрачена на капітальний ремонт прибудинкових територій.

На завтрашній сесії депутати затвердять зміни до Положення про утворення Наглядових рад при комунальних підприємствах та Критерії, відповідно до яких такі ради будуть утворюватися.

kriter 403b9

Чи будуть враховані пропозиції від громадськості стосовно складу та вимог до кандидатів у члени наглядових рад, можна буде дізнатись завтра.

Нагадаємо, що координатори руху «Сильні громади» пропонували вимогу щодо наявності стажу роботи на керівних посадах не менше 3-х років зробити, як перевагу, а не обов’язком. Також рекомендували використовувати при складанні Положень розроблені документи  всеукраїнською організацією «УНЦПД».

Читайте також: «В Бахмуті будуть створювати Наглядові ради при комунальних підприємствах».

Вже в третій раз виносять на розгляд та голосування Кодекс депутатської етики. Чому депутати не можуть проголосувати за свої права та обов’язки, які прописані у документі? Тим паче, що ніякої відповідальності, або обмеження їх прав в Кодексі немає. Це такий собі формальний документ, а вони вже два рази спасували.

Читайте також: «Что знают о своих депутатах бахмутчане? (видео)».

КП «Бахмут-Вода» надасть свою Інвестиційну програму на 2018 рік. Так, керівництво підприємства планує провести капітальні ремонти каналізаційних мереж, переоснастять насосне обладнання, планують отримати ліцензії на користування надрами Красносільського та Кліщіївського водозаборів, на що витратять майже один мільйон гривень, оптимізують систему водопостачання майже на 1,2 мільйона гривень, та інше.

До технічних рішень можна віднести наступні:

У місті прийнято Положення про проведення конкурсу проектів для громадських організацій в зв’язку з цим вносяться зміни в програму розвитку громадянського суспільства.

У програмі з підтримки ОСББ виконавцем затверджується відділ розвитку міського господарства та капітального будівництва, до якого віднесли центр підтримки ОСББ. А в комісії по конкурсу проектів для ОСББ колишнього в.о. начальника відділу змінюють на чинного керівника.

Більш детальніше з проектами рішень можна ознайомитись тут та завітати завтра на сесію, о 9.00 ранку, які відкриті та їх може відвідувати кожен бажаючий.

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Семаковська Тетяна 10:58, 26 Грудня 2022

Screenshot 248 2ce70Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

За словами Кирила Буданова на південному сході Донбасу, політичні амбіції євгена пригожина частково продиктували стратегію з російського боку.

Засновник групи ПВК «Вагнер» оголосив так званий хрестовий похід за захоплення міста Бахмут, щоб витіснити конкурентних командирів у російській регулярній армії, вважає Буданов. На його думку,  ПВК «Вагнер» координує свої дії з армією, але є головною силою на Бахмутському фронті.

Російський генерал, призначений у вересні командувачем російських військ в Україні, Сергій Суровікін, об’єднався з пригожиним у суперництві з російським міністром оборони шойгу, каже Кирило Буданов.

«Тут є лише ідеологічне та медійне питання…Саме тому підрозділи Вагнера так фанатично намагаються захопити це місто. Їм потрібно показати, що вони — сила, і вони можуть зробити те, що не змогла російська армія. Ми це чітко бачимо і розуміємо», — сказав Кирило Буданов в інтерв’ю The New York Times.

Хоча захоплення Бахмута не вважається стратегічно важливим, воно покращило б позиції росії на сході, відкривши дороги до інших міст Донбасу, які все ще перебувають під контролем України, резюмував Буданов.

Фото: Вікіпедія

Читайте також: Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Семаковська Тетяна 10:47, 26 Грудня 2022

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення Бахмута досягнув кульмінації. Водночас, як вважає ISW, окупанти прагнуть оперативної паузи.

Такі дані наводить Інститут вивчення війни.

Російські джерела повідомляють, що українським силам в районі Бахмута вдалося дещо сповільнити темпи російського наступу навколо Бахмута та навколишніх населених пунктів. Джерела в рф також стверджують, що ЗСУ відтіснили елементи групи Вагнера на позиції, які вони займали кілька днів тому.

Своєю чергою, українські джерела в соціальних мережах повідомили, що вони повністю витіснили російські сили зі східних околиць Бахмута близько 21 грудня. За оцінками ISW, окупанти здійснили дещо менше загальних просувань в районі Бахмута в листопаді та грудні, разом узятих, порівняно з жовтнем.

Російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати темпи своїх наступальних операцій в районі Бахмута і, можливо, намагатимуться ініціювати тактичну або оперативну паузу. 

Міністерство оборони Великої Британії повідомило 24 грудня, що російські війська не мають запасів артилерійських боєприпасів для підтримки широкомасштабних наступальних операцій. Відтак, підтримання оборонних операцій уздовж протяжної лінії фронту в Україні вимагає від росіян щоденного витрачання значної кількості снарядів і ракет.

Оперативна група Об’єднаних сил оприлюднила 24 грудня інтерв’ю з українським військовослужбовцем в районі Бахмута, в якому детально описано, що російські війська проводять надзвичайно високі темпи штурмів українських позицій в цьому районі. Попри те вони (окупанти) мають тільки незначний прогрес.

Повідомлення групи Вагнера про великі втрати в районі Бахмута за останні тижні також, ймовірно, призвели до напруження поточних оперативних можливостей російських військ в цьому районі. 

Через нестачу артилерії та людського ресурсу, ISW вважає, що окупанти не зможуть підтримувати активні наступальні операції на Бахмутському напрямку. 

Раніше російські війська виділили значні ресурси на «м’ясорубку» для захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська навесні-влітку 2022 року. Російські сили досягли кульмінації після захоплення Лисичанська і не змогли захопити сусідній Сіверськ на сході або Слов’янськ.

Зацикленість російських військових на наступі з великими втратами для досягнення цілей захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська зрештою підірвала здатність військових рф досягти своєї більш масштабної оперативної мети — оточити ЗСУ в котлі вздовж траси Е40 і дійти до західних адміністративних кордонів Донецької області. 

Невпинний і дороговартісний наступ росії на Бахмут може також погіршити здатність росії переслідувати довгострокові цілі на театрі воєнних дій на Донбасі.

Фото: ілюстративне, Генштаб

Читайте також: Український Бахмут підняв Конгрес США на ноги

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Screenshot 248 2ce70

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення […]

photo 2022 12 23 16 34 05 1047b

Поліцейські «Білі янголи» вивезли з Бахмута родину з дітьми

Сьогодні, 23 грудня, поліцейські врятували з-під обстрілів багатодітну родину з Бахмута. Троє дітей з батьками вивезли у безпечне місце. Про це повідомляє поліція Донеччини.

Screenshot 243 f5773

У Бахмут волонтери привезли цукерки та подарунки для дітей

Волонтери на чолі з Інною Гайдай вирішили зробити свято для бахмутян та дітлахів. До громади привезли шоколадні цукерки, закуплені на кошти небайдужих. 

Screenshot 241 0839c

Вагнерівці під Бахмутом отримали партію іноземної зброї

Вчора, 22 грудня, речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що група «Вагнера» отримала партію зброї з Північної Кореї для посилення російських сил в […]