ТОП 17 найважливіших рішень Бахмутської міськради в січні

Семаковська Тетяна 16:28, 30 Січня 2018

В нашій постійній рубриці «Маєш право знати» координатори руху «Сильні громади» проаналізували проекти рішень Бахмутської міської ради, що подаються на розгляд депутатам завтра, 31 січня початок о 9.00. Кодекс депутатів, Програма розвитку охорони здоров’я на три роки, стипендії спортсменам та створення містобудівного кадастру, читайте подробиці в матеріалі.

  1. Проектом рішення про внесення змін до бюджету уточнюються доходи і видатки міського бюджету за 2017 рік. По доходам затверджується сума 885 мільйонів 467 тисяч гривень, видатки -1 мільярд 41тисяча гривень, розкладені цифри по фондах, дефіциту спеціального фонду і профіциту загального фонду.91 4c7ff
  2. Затверджується перелік розпоряджень міського голови про перерозподіл бюджетних асигнувань. В період з 1 вересня по 31 грудня 2017 року міськи головою було видано 92 розпорядження про зміни у складі доходної та видаткової частини.
  3. У звіті про роботу органів самоорганізації начальник організаційного відділу Тетяна Чернікова, зазначає, що в місті створено 58 органів самоорганізації, що працюють на рівні мікрорайонів, кварталів, будинків. Представники ОСНів активно працюють у напрямку благоустрою своїх мікрорайонів, по залученню коштів на приміщення для розташування офісу та їх обладнання. З найбільших здобутків – залучення близько одного мільйона гривень на облаштування у старій будівлі школи №4 Центра розвитку громади. Тут крім кімнати комітету «Заріччя» буде розташована аптека, виїзна амбулаторія та поштове відділення. На реконструкцію будівлі Агентство ООН у справах біженців (UNHCR) виділило 730 тисяч гривень і 377 тисяч гривень надала Бахмутська міська рада в рамках Соціального проекту. 
  4. Іншим проектом рішення комітету мікрорайону «Цветмет» передаються меблі – столи та стільці.
  5. Проектом рішення пропонується прийняти безоплатно у комунальну власність громади і передати на баланс «Управляючої кампанії» майно дитячого майданчику, придбане Благодійним фондом «Дар» на суму близько 72 тисяч гривень.
  6. Приватному підприємцю Пилипець В.В. надається право на викуп приміщення площею 53 кв.м за адресою вул. Горбатова, 39. Це приміщення вносять в перелік об’єктів, що підлягають приватизації.кодекс 434b5
  7. Тепер у депутатів буде власний “Кодекс етики депутатів Бахмутської міськради”. ГО “Transparency International Україна” проводила аналіз прозорості 100 найбільших міст України. Бахмут у цьому рейтингу посів 61 місце. Введення Кодексу етики було однією з пропозицій. У Кодексі затверджуються основні цінності та принципи етики, такі, як добро для громади, українська ідея – єдина соборна Україна, особиста гідність, здоровий глузд,  етична відповідальність перед громадою, альтруїзм та ще багато інших красивих висловлювань. У Кодексі прописані правила поведінки на сесіях, з виборцями, з представниками ЗМІ, з органами влади, обов’язок звітування перед громадою, правда яким чином це буде відбуватись невідомо. Та і у разі порушень правил, відповідальності для депутатів, майже ніякої не передбачено. Координатори руху “Сильні громади” запропонували окремий Додаток до Положення, де чітко обумовлено порядок звітування депутатів перед громадою. Чи будуть враховані пропозиції від громадськості можна буде дізнатись завтра на сесії. 

    ответка b0837

  8. У звіті про створення містобудівного кадастру начальник Управління муніципального розвитку Наталя Отюніна зазначає, що в 2017 році основними напрямками роботи було внесення даних про інженерні мережі, містобудівний моніторинг міста та створення адресного плану. Останнє ведеться разом з представниками органів самоорганізації, які актуалізують назв вулиць, загалом адресний план міста виконаний на 90%. Є проблеми в співпраці з комунальними службами, які мають надавати інформацію про інженерні мережі. Як зазначено в проекті рішення, ПАТ «ДТЕК «ДОНЕЦЬКОБЛЕНЕРГО» не надав інформації про розміщення інженерних мереж, комунікацій та споруд (кабелі силової напруги та ТП), мотивуючи тим, що  кабелі силової напруги та ТП є їхньою власністю. Інші експлуатаційні підприємства заповнили бази даних від 45% до 100%. Так всі данні на сьогодні надали в КП «БАХМУТЕЛЕКТРОТРАНС» – внесено інформацію до бази даних про контактні мережі, маршрути руху рухомого складу.
  9. На січневій сесії Бахмутського міськради депутатам пропонують закрити програму розвитку туризму. У проекті рішення зазначено, що в зв’язку зі зміною соціально-економічного становища в 2014-му році реалізувати програму не вдалося бо неможливо було забезпечити 100% безпеку туристам і інвесторам. Начальник Управління економічного розвитку міської ради Марина Юхно повідомила, що цього року буде створена нова програма, куди запросять до участі громадськість, яка вважає цю сферу перспективною для міста. 

  10. Затверджується Програма розвитку охорони здоров‘я населення Бахмута. До основних заходів програми відносяться впровадження електронного документообігу, забезпечення кадрами в закладах охорони здоров’я. На забезпечення медикаментами пільгових категорій населення на три роки закладено від 707 до 785 тисяч гривень,  забезпечення ветеранів Великої Вітчизняної війни якісною стаціонарною допомогою від 636 до 707 тисяч гривень. При  презентації Програми розвитку здоров’я члени Громадської ради поставили начальнику відділу охорони здоров‘я Олені Міроновій питання по забезпеченню кадрами, переносу травматологічного відділення на перший поверх, оцінка якості надавання медичних послуг.
  11. На завтрашній сесії у підприємства ТОВ “Умвельт Бахмут” зміниться один з засновників. Комунальне підприємство “Артемівськкомунспецтранс”, яке ще з 2014 року знаходиться в стадії ліквідації, передасть свої права КП “Бахмутський комбінат комунальних підприємств”. Частка у статутному капіталі не зміниться – майже три мільйона гривень. Останні 6,5 мільйонів гривень належать київському підприємству ТОВ “Умвельт Україна”, але власником та контролером підприємства виступає одна особа – Олександр Крівенцев, Німеччина.
  12.  Ще у серпні 2017 року депутати надали дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки ФОП Володимиру Іванкову по вулиці Мира,10Б. Тепер, депутати надають дозвіл на продаж цієї землі. Підприємець за 152,9 тисяч гривень придбає у громади Бахмута земельну ділянку для обслуговування нежитлової  будівлі, площею 342 м².мира 10б fa2e6 d9198
  13. Костянтинівське підприємство ТОВ ВО “Шахтобуд” отримає дозвіл на користування надрами в межах земель комунальної власності громади Бахмуту з метою геологічного вивчення суглинків.
  14. Депутати затвердять Положення про стипендії Бахмутської міськради провідним спортсменам. Стипендії будуть отримувати за призові місця на Чемпіонатах України, Європи, світу Олімпійських, Параолімпійських іграх. Зміни в положення вносять у зв’язку з тим, що за змінами в законодавство суми мають бути встановлені не фіксовані, а пропорційні до прожиткового мінімуму.
  15. Також буде затверджено довідку про стан виконання Програми фізичної культури за 2017 рік. Серед досягнень можна відмітити залучення додаткових коштів у сумі 3,5 мільйона гривень, 2,6 з яких направлені на придбання спортивного інвентарю та обладнання, послуги щодо утримання спортивно-оздоровчих об’єктів, проведення  спортивно-масових заходів. На протязі 2017 року в Бахмуті було проведено 492 змагання обласного та всеукраїнського рівня, в яких прийняло участь 19108 учасників (39881 глядачів), 15 навчально-тренувальних зборів з 9 видів спорту, в яких прийняло участь 53 спортсмена, 3 навчально-тренувальних зборів – основних збірних команд України.
  16. На ції сесії депутати затвердять рішення про створення соціального центру у форматі “Прозорий офіс”. Співфінансування проекту міський бюджет забезпечить у розмірі 10% від вартості проекту. Більш докладніше про це: В Бахмуті готуються до створення єдиного соціального офісу вартістю понад 80 мільйонів гривень  
  17. За 2017 рік по Програмі з відшкодування відсотків за кредитами, залученими на заходи з енергозбереження 164 мешканця та 2 ОСББ скористались фінансовою допомогою. Загальна сума допомоги склала 124 тисячі гривень, обласного та міського бюджетів. Запорукою проведення якісних енергозберегаючих заходів є проведення енергоаудиту будівлі. 

 

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Семаковська Тетяна 10:58, 26 Грудня 2022

Screenshot 248 2ce70Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

За словами Кирила Буданова на південному сході Донбасу, політичні амбіції євгена пригожина частково продиктували стратегію з російського боку.

Засновник групи ПВК «Вагнер» оголосив так званий хрестовий похід за захоплення міста Бахмут, щоб витіснити конкурентних командирів у російській регулярній армії, вважає Буданов. На його думку,  ПВК «Вагнер» координує свої дії з армією, але є головною силою на Бахмутському фронті.

Російський генерал, призначений у вересні командувачем російських військ в Україні, Сергій Суровікін, об’єднався з пригожиним у суперництві з російським міністром оборони шойгу, каже Кирило Буданов.

«Тут є лише ідеологічне та медійне питання…Саме тому підрозділи Вагнера так фанатично намагаються захопити це місто. Їм потрібно показати, що вони — сила, і вони можуть зробити те, що не змогла російська армія. Ми це чітко бачимо і розуміємо», — сказав Кирило Буданов в інтерв’ю The New York Times.

Хоча захоплення Бахмута не вважається стратегічно важливим, воно покращило б позиції росії на сході, відкривши дороги до інших міст Донбасу, які все ще перебувають під контролем України, резюмував Буданов.

Фото: Вікіпедія

Читайте також: Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Семаковська Тетяна 10:47, 26 Грудня 2022

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення Бахмута досягнув кульмінації. Водночас, як вважає ISW, окупанти прагнуть оперативної паузи.

Такі дані наводить Інститут вивчення війни.

Російські джерела повідомляють, що українським силам в районі Бахмута вдалося дещо сповільнити темпи російського наступу навколо Бахмута та навколишніх населених пунктів. Джерела в рф також стверджують, що ЗСУ відтіснили елементи групи Вагнера на позиції, які вони займали кілька днів тому.

Своєю чергою, українські джерела в соціальних мережах повідомили, що вони повністю витіснили російські сили зі східних околиць Бахмута близько 21 грудня. За оцінками ISW, окупанти здійснили дещо менше загальних просувань в районі Бахмута в листопаді та грудні, разом узятих, порівняно з жовтнем.

Російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати темпи своїх наступальних операцій в районі Бахмута і, можливо, намагатимуться ініціювати тактичну або оперативну паузу. 

Міністерство оборони Великої Британії повідомило 24 грудня, що російські війська не мають запасів артилерійських боєприпасів для підтримки широкомасштабних наступальних операцій. Відтак, підтримання оборонних операцій уздовж протяжної лінії фронту в Україні вимагає від росіян щоденного витрачання значної кількості снарядів і ракет.

Оперативна група Об’єднаних сил оприлюднила 24 грудня інтерв’ю з українським військовослужбовцем в районі Бахмута, в якому детально описано, що російські війська проводять надзвичайно високі темпи штурмів українських позицій в цьому районі. Попри те вони (окупанти) мають тільки незначний прогрес.

Повідомлення групи Вагнера про великі втрати в районі Бахмута за останні тижні також, ймовірно, призвели до напруження поточних оперативних можливостей російських військ в цьому районі. 

Через нестачу артилерії та людського ресурсу, ISW вважає, що окупанти не зможуть підтримувати активні наступальні операції на Бахмутському напрямку. 

Раніше російські війська виділили значні ресурси на «м’ясорубку» для захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська навесні-влітку 2022 року. Російські сили досягли кульмінації після захоплення Лисичанська і не змогли захопити сусідній Сіверськ на сході або Слов’янськ.

Зацикленість російських військових на наступі з великими втратами для досягнення цілей захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська зрештою підірвала здатність військових рф досягти своєї більш масштабної оперативної мети — оточити ЗСУ в котлі вздовж траси Е40 і дійти до західних адміністративних кордонів Донецької області. 

Невпинний і дороговартісний наступ росії на Бахмут може також погіршити здатність росії переслідувати довгострокові цілі на театрі воєнних дій на Донбасі.

Фото: ілюстративне, Генштаб

Читайте також: Український Бахмут підняв Конгрес США на ноги

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Screenshot 248 2ce70

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення […]

photo 2022 12 23 16 34 05 1047b

Поліцейські «Білі янголи» вивезли з Бахмута родину з дітьми

Сьогодні, 23 грудня, поліцейські врятували з-під обстрілів багатодітну родину з Бахмута. Троє дітей з батьками вивезли у безпечне місце. Про це повідомляє поліція Донеччини.

Screenshot 243 f5773

У Бахмут волонтери привезли цукерки та подарунки для дітей

Волонтери на чолі з Інною Гайдай вирішили зробити свято для бахмутян та дітлахів. До громади привезли шоколадні цукерки, закуплені на кошти небайдужих. 

Screenshot 241 0839c

Вагнерівці під Бахмутом отримали партію іноземної зброї

Вчора, 22 грудня, речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що група «Вагнера» отримала партію зброї з Північної Кореї для посилення російських сил в […]