
Літо неможливо уявити без солодкої та соковитої черешні. Однак часто, купуючи ці ягоди, ми розчаровуємося у їхньому смаку. Як же вибрати саме ту черешню, від якої неможливо відірватися?
Редакція Бахмут.IN.UA зібрала 5 основних порад.
Який сорт черешні найкращий та найраніший?
Одним з найперших ласувати стиглими черешнями дозволяє сорт “Мелітопольська рання”. Ці ягоди достигають наприкінці травня, на початку червня. Крім раннього періоду плодоношення, Мелітопольська рання відрізняється високою врожайністю, здатністю до самозапилення та відмінною транспортабельністю ягід. Втім й інші сорти черешень можуть бути смачними, якщо знати, як їх вибирати.
Перша порада — слідкуйте за кольором

Колір черешні має бути рівномірним, насиченим, без блідих чи зелених плям. Жовті ягоди повинні мати яскравий золотистий відтінок, червоні – сяючий рубіновий колір без потемнінь.
Друга порада — звертайте увагу на консистенцію
Хороша черешня повинна бути пружною на дотик, але не твердою. М’якувата, соковита, але не розсипчаста чи масляниста консистенція буде ідеальною.
Третя порада — розмір
Звичайно, розмір черешні може варіюватися залежно від сорту. Але все ж краще обирати ягоди середнього розміру та однакової форми.
Четверта порада — цінуйте аромат і смак
По можливості, обов’язково спробуйте черешню перед покупкою. Запитайте продавця про сорт та його смакові якості. Ідеальна черешня має інтенсивний аромат і солодкий злегка терпкуватий присмак.
П’ята порада — гладенька шкірочка без вад
Якісні ягоди черешні повинні мати рівненьку, блискучу шкірочку без тріщин чи плісняви. Одразу відкиньте ягоди з пошкодженнями.
Як зберігати черешню?
Якісну і стиглу червону черешню можна зберігати в холодильнику до 10 днів, тоді як жовті та рожеві сорти краще з’їсти якнайшвидше, оскільки вони не зберігаються так само довго.
Читайте також:
- Як оздоровити дитину без поїздки у відпустку
- Чому дорослим і дітям варто вживати вітамін D
- Як дітям вести себе на воді: правила та корисні поради
Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!