Безплатно та з комфортом: де військовим полікувати зуби в Києві

Семаковська Тетяна 13:40, 2 Березня 2024
Клініка bed5e
Стоматологічні послуги для віськових / фото “Kushnir Dental Office”

Мережа київських стоматологічних клінік “Kushnir Dental Office” започаткувала акцію “Біль — зайвий”, в рамках якої чинним військовослужбовцям ЗСУ надають безплатну стоматологічну допомогу. Завдяки їй захисники можуть розібратися з карієсом, вилікувати ясна та видалити, за необхідністю, зуби.

Про це в коментарі редакції Бахмут IN.UA розповіла адміністраторка стоматологічної клініки “Kushnir Dental Office” на Нивках.

Стоматологічна допомога військовим ЗСУ

Акція, як говориться на сайті клініки, була започаткована для того, щоб надавати своєчасну допомогу захисникам, щоб зубний біль не заставав їх під час бою.

Військові, які скористалися послугою / фото “Kushnir Dental Office”

Вже зараз заклади стоматологічної мережі приймають одного військового на день. Утім, за словами адміністраторки клініки, скористатися акцією хочуть багато людей, через що записи розплановані на два місяці вперед.

Які послуги надають стоматологи в рамках акції

“Kushnir Dental Office” надає військовим можливість отримати безплатні послуги, а саме:

  • лікування гострого карієсу;
  • лікування гострого пульпіту та періодонтиту (лікування кореневих каналів);
  • видалення зубів;
  • лікування гострих форм захворювань ясен.

Як скористатися акцією

Для того, щоб скористатися акцією “Біль — зайвий”, потрібно зателефонувати до адміністратора та повідомити про бажання отримати кваліфіковане лікування в рамках акції. Працівник клініки проконсультує військового консультацію та запропонує доступні дати запису. Зазначимо, що запис відбувається тільки за попереднього надання оригіналів документів, що підтверджують статус військового, та панорамного знімка щелепи (ОПТГ). Клініка не надає послуги створення останнього.

Адреса та контакти стоматології

Стоматологічні клініки мережі “Kushnir Dental Office” розташовані лише в Києві за адресами:

  • Клініка на Нивках: вулиця Салютна, 2б, корпус 7, ЖК “Файна Таун”. Контактний телефон: +38 (073) 538 1568;
  • Клініка на Печерську: вулиця Коновальця, 34А, ЖК “Аристократ”. Контактний телефон: +38 (063) 538 1568.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Армія+: Міноборони розробляє інноваційний застосунок для військових

Микола Ситник 11:40, 24 Лютого 2024
Додаток для військових
Застосунок Армія+ / фото Міноборони

Команда IT-фахівців Міністерства оборони працює над мобільним застосунком Армія+. У новому додатку будуть доступні документи та послуги для військових. Завдяки інноваційній системі рапорти стануть автоматичними та зручними.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Застосунок Армія+: послуги для військових

Зокрема, військовослужбовці матимуть стандартизовані шаблони рапортів, які можна буде підписати та відправити в декілька кліків онлайн. 

Міноборони створює застосунок для військових. Часто чую від бійців скарги на надмірну паперову роботу — заповнення паперових журналів, безкінечні рапорти. Наше рішення — оцифрувати максимально все,

Міністр оборони України Рустєм Умєров // прокоментував запуск застосунку Армія+

Окрім цього, у застосунку Армія+ будуть: 

  • електронне посвідчення захисника, яке спрощує доступ до е-послуг та бойових систем;
  • комплексна база знань, яка є джерелом достовірної інформації щодо проходження служби;
  • форми зворотного зв’язку — для того, щоб держава могла оперативно реагувати на виклики, базуючись на реальних даних;
  • навчальні онлайн курси для саморозвитку.

“Щодня військові витрачають купу часу на подання рапортів та іншу паперову рутину. Завдяки застосунку рапорти стануть автоматичними та зручними. Ми створюємо систему, яка чує кожного. Наше бачення боєздатне військо завдяки взаємодовірі та інноваціям”, наголосила заступниця Міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко. 

Зазначимо, що Міністерство оборони розробляє застосунок Армія+ спільно з Міністерством цифрової трансформації. Запуск додатку очікується цього літа. 

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Скільки має отримувати військовий, який проходить службу в тилу

Семаковська Тетяна 12:40, 8 Лютого 2024
Виплати військовим в тилу / фото ілюстративне

Зарплата ЗСУ в тилу установлена наказом Міноборони №566. Відтак військовослужбовці можуть отримувати від 30 до 50 тисяч гривень. Які категорії військових претендують на найвищі виплати в тилу?

Читайте в матеріалі Бахмут IN.UA.

Яка зарплата ЗСУ в тилу?

Військовослужбовці можуть отримувати 50 тисяч гривень за виконання завдань поза районами ведення бойових дій. Йдеться про тих осіб, які виконують спеціальні завдання у складі командування та штабу військової частини, який здійснює бойове управління військовими частинами та підрозділами, що ведуть воєнні дії на лінії бойового зіткнення. Виплати військовим поза штатом (50 тисяч гривень) отримуватимуть особи, які управляють частинами чи підрозділами, які ведуть бойові дії.

20 та 30 тисяч гривень військовим у тилу

30 тисяч гривень може отримувати військовий, який проводить спеціальні завдання поза районами ведення бойових дій, а саме завдання з розмінування (виявлення, знешкодження та знищення) вибухонебезпечних предметів поза районами ведення бойових дій. Також грошове забезпечення командира взводу, який не виконує бойові завдання і не бере участі у бойових діях становить 28 229 гривень.

20 тисяч гривень можуть отримувати ті мобілізовані, які проходять військову службу в тилу та не перебувають у зоні бойових дій.

Виплати військовим 2024 рік: зміни

На виплати військовослужбовцям у 2024 році виділять 751,3 мільярда гривень, про це повідомив у коментарі BBC Україна Юрій Джигир, заступник міністра оборони України. Попередньо уряд прагне зберегти доплати військовим у розмірі 30 та 100 тисяч гривень. Однак за словами Джигира, якщо зросте інтенсивність боїв, то ймовірно прийдеться змінювати бюджет, а відтак збільшувати фінансування військовим.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

СЗЧ в Україні: що таке СЗЧ, яке покарання за це, та чи працюють над проблемою в Парламенті

Повномасштабна війна в Україні без чітких термінів демобілізації та провальної кампанії мобілізації посилила проблему самовільного залишення військової частини або місця служби, відоме більше за абревіатурою […]

12:00, 06.10.2024 Скопіч Дмитро

Швидкий та надійний зв’язок: як користуватися інтернетом без світла

Інтернет без світла — це величезна проблема, яка сильно впливає на життя кожного українця в періоди блекаутів. Вона обмежує можливості громадян, роблячи життя набагато складнішим. […]

11:00, 06.10.2024 Скопіч Дмитро

Статус УБД під час війни: які документи для цього потрібні

Учасник бойових дій — це особливий статус, який підтверджений документами. Він дозволяє військовослужбовцям, які брали участь в обороні країни отримати різні соціальні пільги. Редакція Бахмут […]

12:20, 04.10.2024 Скопіч Дмитро

Де можна знайти списки полонених: корисні контакти для родин

Військовополонені — пошук інформації про них часто є складним та довготривалим процесом. Детальніше про те, якщо робити, якщо ваша близька людина в полоні та як […]

17:30, 03.10.2024 Скопіч Дмитро
Послуги в ЦНАП

Бахмутський ЦНАП у Дніпрі: як записатися

9 жовтня представник Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Бахмутської міської ради прийматиме жителів громади у Дніпрі, які тимчасово проживають у місті та області. Усі охочі […]