Безплатно та з комфортом: де військовим полікувати зуби в Києві

Семаковська Тетяна 13:40, 2 Березня 2024
Клініка bed5e
Стоматологічні послуги для віськових / фото “Kushnir Dental Office”

Мережа київських стоматологічних клінік “Kushnir Dental Office” започаткувала акцію “Біль — зайвий”, в рамках якої чинним військовослужбовцям ЗСУ надають безплатну стоматологічну допомогу. Завдяки їй захисники можуть розібратися з карієсом, вилікувати ясна та видалити, за необхідністю, зуби.

Про це в коментарі редакції Бахмут IN.UA розповіла адміністраторка стоматологічної клініки “Kushnir Dental Office” на Нивках.

Стоматологічна допомога військовим ЗСУ

Акція, як говориться на сайті клініки, була започаткована для того, щоб надавати своєчасну допомогу захисникам, щоб зубний біль не заставав їх під час бою.

Військові, які скористалися послугою / фото “Kushnir Dental Office”

Вже зараз заклади стоматологічної мережі приймають одного військового на день. Утім, за словами адміністраторки клініки, скористатися акцією хочуть багато людей, через що записи розплановані на два місяці вперед.

Які послуги надають стоматологи в рамках акції

“Kushnir Dental Office” надає військовим можливість отримати безплатні послуги, а саме:

  • лікування гострого карієсу;
  • лікування гострого пульпіту та періодонтиту (лікування кореневих каналів);
  • видалення зубів;
  • лікування гострих форм захворювань ясен.

Як скористатися акцією

Для того, щоб скористатися акцією “Біль — зайвий”, потрібно зателефонувати до адміністратора та повідомити про бажання отримати кваліфіковане лікування в рамках акції. Працівник клініки проконсультує військового консультацію та запропонує доступні дати запису. Зазначимо, що запис відбувається тільки за попереднього надання оригіналів документів, що підтверджують статус військового, та панорамного знімка щелепи (ОПТГ). Клініка не надає послуги створення останнього.

Адреса та контакти стоматології

Стоматологічні клініки мережі “Kushnir Dental Office” розташовані лише в Києві за адресами:

  • Клініка на Нивках: вулиця Салютна, 2б, корпус 7, ЖК “Файна Таун”. Контактний телефон: +38 (073) 538 1568;
  • Клініка на Печерську: вулиця Коновальця, 34А, ЖК “Аристократ”. Контактний телефон: +38 (063) 538 1568.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Армія+: Міноборони розробляє інноваційний застосунок для військових

Микола Ситник 11:40, 24 Лютого 2024
Додаток для військових
Застосунок Армія+ / фото Міноборони

Команда IT-фахівців Міністерства оборони працює над мобільним застосунком Армія+. У новому додатку будуть доступні документи та послуги для військових. Завдяки інноваційній системі рапорти стануть автоматичними та зручними.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Застосунок Армія+: послуги для військових

Зокрема, військовослужбовці матимуть стандартизовані шаблони рапортів, які можна буде підписати та відправити в декілька кліків онлайн. 

Міноборони створює застосунок для військових. Часто чую від бійців скарги на надмірну паперову роботу — заповнення паперових журналів, безкінечні рапорти. Наше рішення — оцифрувати максимально все,

Міністр оборони України Рустєм Умєров // прокоментував запуск застосунку Армія+

Окрім цього, у застосунку Армія+ будуть: 

  • електронне посвідчення захисника, яке спрощує доступ до е-послуг та бойових систем;
  • комплексна база знань, яка є джерелом достовірної інформації щодо проходження служби;
  • форми зворотного зв’язку — для того, щоб держава могла оперативно реагувати на виклики, базуючись на реальних даних;
  • навчальні онлайн курси для саморозвитку.

“Щодня військові витрачають купу часу на подання рапортів та іншу паперову рутину. Завдяки застосунку рапорти стануть автоматичними та зручними. Ми створюємо систему, яка чує кожного. Наше бачення боєздатне військо завдяки взаємодовірі та інноваціям”, наголосила заступниця Міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко. 

Зазначимо, що Міністерство оборони розробляє застосунок Армія+ спільно з Міністерством цифрової трансформації. Запуск додатку очікується цього літа. 

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Скільки має отримувати військовий, який проходить службу в тилу

Семаковська Тетяна 12:40, 8 Лютого 2024
Виплати військовим в тилу / фото ілюстративне

Зарплата ЗСУ в тилу установлена наказом Міноборони №566. Відтак військовослужбовці можуть отримувати від 30 до 50 тисяч гривень. Які категорії військових претендують на найвищі виплати в тилу?

Читайте в матеріалі Бахмут IN.UA.

Яка зарплата ЗСУ в тилу?

Військовослужбовці можуть отримувати 50 тисяч гривень за виконання завдань поза районами ведення бойових дій. Йдеться про тих осіб, які виконують спеціальні завдання у складі командування та штабу військової частини, який здійснює бойове управління військовими частинами та підрозділами, що ведуть воєнні дії на лінії бойового зіткнення. Виплати військовим поза штатом (50 тисяч гривень) отримуватимуть особи, які управляють частинами чи підрозділами, які ведуть бойові дії.

20 та 30 тисяч гривень військовим у тилу

30 тисяч гривень може отримувати військовий, який проводить спеціальні завдання поза районами ведення бойових дій, а саме завдання з розмінування (виявлення, знешкодження та знищення) вибухонебезпечних предметів поза районами ведення бойових дій. Також грошове забезпечення командира взводу, який не виконує бойові завдання і не бере участі у бойових діях становить 28 229 гривень.

20 тисяч гривень можуть отримувати ті мобілізовані, які проходять військову службу в тилу та не перебувають у зоні бойових дій.

Виплати військовим 2024 рік: зміни

На виплати військовослужбовцям у 2024 році виділять 751,3 мільярда гривень, про це повідомив у коментарі BBC Україна Юрій Джигир, заступник міністра оборони України. Попередньо уряд прагне зберегти доплати військовим у розмірі 30 та 100 тисяч гривень. Однак за словами Джигира, якщо зросте інтенсивність боїв, то ймовірно прийдеться змінювати бюджет, а відтак збільшувати фінансування військовим.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Як влаштувати дитину ВПО до нового закладу освіти: пояснення експертів

Через початок війни, чимало українських сімей були змушені покинути власний дім та стати внутрішніми переселенцями. Це дозволило їм бути у безпеці. Однак, вже на місці […]

15:35, 29.04.2024 Скопіч Дмитро

“Можна купити нову тумбу, але зробити цікавіше”: майстриня з Бахмута про переробку меблів

Майже в кожного вдома, в тому числі у тимчасовому житлі, можна знайти старий стільчик, стіл чи шафу. Зазвичай на вигляд ці речі через свій вік […]

children g589d22510 1920 19355

Як батькам жити в постійній тривозі за своїх дітей: поради психологині Ганни Сердюкової

Майже рік Україна страждає від повномасштабної війни, через що багато українців постійно перебувають у стані гострого стресу. Багато хто відчуває втому, апатію, ступор. І це […]

Допомога на дитину 2024

Як переселенцям оформити допомогу на дитину: детальна інструкція

Переселенці, які мають довідку ВПО та хочуть оформити допомогу на дитину можуть зробити це двома способами: офлайн та онлайн. Детально пояснюють у Мінреінтеграції. Оформити допомогу […]

Рецепти страв із ревеню: як урізноманітнити харчування

Весною та літом серед українців популярними стають легкі страви та поєднання незвичних смаків. Ідеальним овочем для кулінарних експериментів є ревінь. Він має кисло-солодкий смак, тож […]