Весною та літом серед українців популярними стають легкі страви та поєднання незвичних смаків. Ідеальним овочем для кулінарних експериментів є ревінь. Він має кисло-солодкий смак, тож ідеально підходить для приготування салатів та пирогів.
Бахмутська кондитерка Ганна Полосухіна поділилася з редакцією Бахмут IN.UA незвичайними рецептами із ревенем, які вразять своїм смаком та простотою приготування.
Рецепти страв із ревеню
Десерти з ревенем не важкі у приготуванні, а сам ревінь має невелику ціну, тож з ним можна сміливо експериментувати. Наприклад, з нього можна зробити:
- пироги;
- компоти;
- киселі;
- кекси;
- гарніри для м’яса.
Споживати ревінь можна використовуючи самі стебла рослини. Зверніть увагу, що їхній колір може бути від малинового до темно-зеленого.
Пиріг з ревенем
Для створення тіста потрібні:
- 400 грамів пшеничного борошна;
- дрібка солі;
- 1,5 чайної ложки розпушувача;
- 2 столових ложки крохмалю;
- 150 грамів цукру;
- 1 упаковка ванільного цукру;
- 200 грамів вершкового масла (твердого);
- 3 жовтки.
Для начинки ж потрібно підготувати:
- 500 грамів ревеню;
- 50 грамів цукру.
Спосіб приготування:
- розігрійте духовку до 180 градусів$
- у миску покладіть борошно, сіль, розпушувач, крохмаль, цукор і ванільний цукор$
- додайте нарізане кубиками холодне масло (можна натерти на терці);
- подрібніть інгредієнти до утворення дрібної крихти$
- додайте жовтки та змішайте інгредієнти в однорідне тісто$
- сформуйте кулю та розділіть її на 2 рівні частини$
- одну частину тіста поставте у холодильник, другу розкатайте та викладіть у форму.
Для приготування самого ж ревіню потрібно помити його, обсушити, обірвати листя, а стебло почистити та нарізати скибочками. Потім потрібно викласти вже оброблену рослину на тісто та засипати цукром. Зверху натираємо залишки коржа з холодильника, випікаємо хвилин 40, до золотистого кольору.
Варення з ревеню
Рецепти смачних страв із ревеню не вимагають кулінарних вмінь, тож навіть, якщо ви не вмієте готуватися — страви із ревенем будуть вам під силу. Простий спосіб зберегти вітаміни — зробити консервації, а саме варення з ревеню. Ось найпростіший рецепт:
Інгредієнти:
- 1,5 кілограма ревеню;
- 2 кілограми цукру (цукру можна дати трохи менше, на свій смак);
- 2 склянки води.
Приготування
Щоб приготувати смачне варення із ревеню маємо зробити хороший сироп: для цього цукор потрібно розвести разом з водою у каструлі чи іншій зручній місткості, суміш кілька хвилин тримаємо на маленькому вогні.
Потім попередньо нарізаний ревінь заливаємо отриманим сиропом і тримаємо на вогні ще 25 хвилин. Періодично помішуйте суміш. Після 25 хвилин вимкніть вогонь, та покладіть каструлю із ревенем вбік. Потрібно витримати варення 12 годин за кімнатної температури.
Краще за все робити варення на вечір, щоб за ніч воно настоялося, потім ревінь у каструлі ставимо на повільний вогонь і варимо до загустіння.
Для перевірки готовності варення потрібно взяти дерев’яну ложку й занурити її в суміш, крапля готового варення не має розтікатися. Гаряче варення переливаємо в чисті банки та закупорюємо кришкою. Варення зберігати в темному прохолодному місці.
Ревеневий лимонад
Ревінь також може стати основним інгредієнтом для лимонаду, адже він має багатий та свіжий смак. Для приготування незвичайного лимонаду потрібно:
Інгредієнти:
- ревінь;
- вода;
- лайм або лимон;
- сироп агави або бюджетний варіант цукор.
Приготування:
- ревінь помийте, наріжте кубиками й перекладіть у каструлю з водою;
- до суміші додайте сік лайму, або лимону;
- ввімкніть вогонь та на слабкому вогні повільно доведіть до кипіння суміш, варіть 10 хвилин;
- вимкніть газ, остудіть напій та процідіть його;
- готовий лимонад подавайте із кубиками льоду.
Соус до м’яса із ревеню
Ревінь гарно поєднується з м’ясом. Для цього можна приготувати смачний й корисний соус.
Інгредієнти:
- ревінь;
- мед — у рідкому стані 1 столова ложка;
- цибуля червона 1 штука;
- оцет, краще брати винний, можна яблучний — 1 столова ложка;
- сіль до свого смаку.
Приготування:
Ревінь та цибулю помийте, покришіть кубиками, покладіть у каструлю та додайте всі інші складники. Проваріть суміш 20 хвилин на малому вогні, помішуйте регулярно, допоки все не перетвориться у пюре. Отриманий соус остудіть, можна збити в блендері та подавати до м’ясних делікатесів.
Читайте також:
- Варення з ягід: класичні та незвичні рецепти, які запам’ятаються надовго
- Бахмутська та Лондонська: рецепти смачної Паски від бахмутських господинь
- Гріємося вдома: рецепти чаїв, які легко приготувати
Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!