
Яблука — це унікальний фрукт, який полюбляють мільйони українців за збалансований смак та загальну корисність для організму. Їх можна їсти у звичайному вигляді, втім повністю розкрити цей дивовижний фрукт можна лише приготувавши його.
Редакція Бахмут IN.UA ділиться добіркою з трьох цікавих рецептів з яблуками, які зможе приготувати кожен
Рецепти з яблук
Збалансований смак, унікальна текстура, чудовий аромат і користь для здоров’я — це все про яблука. Приготування цього фрукту дозволяє розкрити його з нової сторони, а його універсальність — комбінувати з багатьма іншими інгредієнтами. А що саме цікавого можна приготувати з яблук, читайте нижче.
Квашені яблука

Квашені яблука — унікальний рецепт, який зробить смак фрукта більш вишуканим. Для рецепта можна використовувати будь-які види яблук, але результати будуть різними. Наприклад, якщо ви хочете отримати твердіші квашені яблука, то потрібно брати кисліші сорти з твердим м’якушем.
Для приготування квашених яблук потрібні:
- яблука;
- вода;
- 10 грамів солі на кожні 0,5 літрів води;
- 20 грамів цукру на кожні 0,5 літрів води.
Приготування розпочинається з промивання та перебирання яблук, які після потрібно скласти у банку та засипати сіль і цукор відповідно до об’єму. Все це потрібно залити теплою водою, що дозволить цукру розчинитися та запустити процес бродіння.
Готовий “коктейль” треба закрити кришкою та покласти його в місце з кімнатною температурою на декілька днів. Після варто переставити в холодне місце. Процес квашення відбувається протягом 35-40 днів.
Сирний рулет з яблуками та цукатами

Вишуканий сирний рулет з яблуками та цукатами — це простий рецепт, який зможе приготувати та модифікувати кожен охочий.
Для його приготування тіста потрібні:
- 250-300 грамів борошна;
- 250 грамів кисломолочного сиру;
- 100 грамів цукру;
- 50 грамів вершкового масла;
- 1 яйце;
- 7 грамів розпушувача.
Для начинки потрібні:
- 2 штуки яблук;
- курага чи цукати;
- кориця та цукор за бажанням.
Приготування розпочинається зі створення тіста. Для початку потрібно підготувати три суміші: в першу треба покласти борошно й розпушувач, у другу — розтоплене масло та сир, а у третю — збите яйце та цукор. Далі всі три маси з’єднати та почати замішувати м’яке тісто, після чого поставити його на 30 хвилин у холодильник. Поки тісто росте, потрібно прочистити й нарізати яблука та курагу/цукати.
Як тільки тісто буде готово, його потрібно розділити на дві частини та розкачати в пласт завтовшки 5 міліметрів на столі, присипаному борошном. На готові пласти викласти начинку, а далі згорнути в рулет й защипнути краї.
Готові рулети потрібно випікати при 180 градусах близько 30 хвилин. Вже готові рулети можна присипати пудрою.
Запечена курка фарширована апельсином та яблуком

Соковите та ароматне м’ясо курки, яке має легкі яблучні та цитрусові нотки у смаку. Це можна отримати, якщо приготувати запечену курку фаршировану апельсином та яблуком.
Для приготування цього рецепту потрібно:
- 2 кілограми курки;
- 5 штук невеликих яблук;
- 1 штука апельсина;
- 50 грамів олії;
- 1 склянка червоного напівсолодкого вина;
- 4 зубчики часнику;
- 1 чайна ложка солі;
- 1 чайна ложка сушеного чебрецю;
- 1 чайна ложка сушеного розмарину;
- 1 чайна ложка приправи “Томат, базилік та часник”;
- 1 чайна ложка солодкої паприки;
- 1 чайна ложка додаткових спецій до свого смаку.
Спершу потрібно вимити та обсушити курку, після чого очистити яблука від насіння. Частину потрібно порізати на невеличкі шматочки, а іншу — кружальцями. Апельсин треба очистити від шкірки та нарізати приблизно такими ж по розміру шматочками, як яблука.
Далі варто підготувати маринад. У спеціальну піалу треба додати олію, передавлений часник, сіль, перець, розмарин, комбінацію “Томат, базилік часник», солодку паприку та інші спеції. Готову суміш переміщуємо, а далі натираємо курку зі всіх сторін і у середині.
Наступним кроком стає підготовка до запікання. На дно спеціальної форми потрібно викласти шар яблук кружальцями, а вже на них покласти курку. В середину курки викладаємо нарізані кубиком апельсини та яблука, фаршируючи її до країв. Залишки фруктів вкладаємо в форму навколо курки, а потім поливаємо її склянкою вина.
Курку потрібно відправити запікатися 60-70 хвилин при 180 градусах.
Читайте також:
- Універсальний фрукт з вишуканим смаком: три рецепти зі слив, які зможе приготувати кожен
- Смачні страви до Гелловіну: три рецепти з гарбузом, від яких не відірватися
- Використовується усюди: бахмутянка поділилася рецептом універсального тіста
Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!