7 пунктів підтримки: де в столиці можна допомогти військовим на фронті

Семаковська Тетяна 17:30, 9 Квітня 2024

Чимало ВПО зараз знаходяться в місті Київ. Чимало з них шукають можливості не тільки отримати допомогу, але й надати її, зокрема ЗСУ. Саме для таких в столиці діють декілька організацій, до яких можуть доєднатися всі охочі, щоб разом плести маскувальні сітки.

Про те, де їх шукати, дізнавайтесь в матеріалі Бахмут IN.UA.

Як допомогти ЗСУ в Києві

Допомога ЗСУ — це важливий елемент майбутньої перемоги України. Саме тому долучитися до неї необхідно кожному: комусь грошима, комусь закупкою та логістикою, а комусь й створенням різних важливих для фронту засобів, як, наприклад, маскувальна сітка.

Печерські котики

Печерські котики — це волонтерська спільнота Печерського району Києва. Тут можна доєднатися до плетіння маскувальних сіток, створення кікімор (спеціальний камуфляж для військових) та виготовлення окопних свічок. Для новачків проводять майстер-класи. Найближчий майстер-клас відбудеться 4 березня 2023 року о 12 годині. Реєстрація не потрібна, детальніше про місце зустрічі шукайте за посиланням.

Сирецька сіткарня

Волонтери плетуть сітки / фото Сирецька сіткарня

Сирецька сіткарня — це волонтерське неприбуткове товариство небайдужих людей, які разом плетуть сітки для військових. Вона знаходиться в Подільському районі, найближчі станції метро: Сирець та Нивки. Про місце зустрічі та подальші години роботи — необхідно запитувати в коментарях спільноти.

Волонтерська спільнота “ЛАД”

Волонтерська спільнота “ЛАД” створює якісне маскування для ЗСУ. В Києві працює три точки, де працюють волонтери — це Поділ (вулиця Іллінська), Русанівка (бульвар Ігоря Шамо), Нивки (вулиця Данила Щербаківського).

Щоб дізнатися точну локацію та дату плетіння сіток — запитуйте в дірект.

Оболонські Павучки

Оболонські павучки — це збір небайдужих волонтерів, які плетуть сітки, зараз почали готувати весняні маскувальні камуфляжі. Про графік роботи охочих просять дізнаватися персонально в особистих повідомленнях. 

Афіна-Україна

330367252 925471265298529 2471396961030535242 n 94922
Плетіння сіток / фото з Facebook

Волонтери в Афіна-Україна займаються плетінням маскувальних сіток, маскувальних пончо та навіть виготовленням військового одягу. Центр плетіння працює за адресою: вулиця Мишуги, 2, на базі спортзалу “Кортез”. Волонтери працюють кожного дня: понеділок-п’ятниця — з 8:00 до 18:30, субота —  з 13:00 до 21:00, неділя — з 12:00 до 21:00

Волонтерська група “Лента за Лентою”

Волонтерська група “Лента за Лентою займається плетінням маскувальних сіток та кікімор. Знайти волонтерів можна за адресою: метро Оболонь, проспект Оболонський, 16 (підвальне приміщення бібліотеки). Вхід з двору між зеленою аркою і 5-м під’їздом.

Час роботи: понеділок-четвер з 10:00 до 20:00, п’ятниця-неділя з 11:00 до 18:00.

Волонтерська група “Crazy Spiders”

Волонтерська група “Crazy Spiders плете маскувальні сітки для ЗСУ. Якщо ви хочете доєднатися — деталі волонтерства можна дізнатися на сторінці в приватних повідомленнях, або ж за номером телефону: +38 (096) 318 2335 (Оксана).

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Бахмутський ЦНАП у Дніпрі: як записатися

Семаковська Тетяна 15:00, 16 Травня 2024
Послуги в ЦНАП
Адміністративні послуги для населення / фото ombudsman.gov.ua

У четвер, 23 травня, представник Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Бахмутської міської ради прийматиме бахмутян у Дніпрі, які тимчасово проживають у місті та області. Усі охочі можуть записатись на консультацію.

Про це повідомляє Бахмутська міська рада.

Бахмутський ЦНАП: послуги в Дніпрі

Мешканці громади мають можливість отримати наступні послуги:

  • актуалізувати дані в реєстрі територіальної громади (РТГ);
  • внести зміни до інформації про особу, що міститься в РТГ;
  • зняти особу із задекларованого/зареєстрованого місця проживання;
  • отримати витяг із реєстру територіальної громади;
  • подати повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій.

Додатково фахівець ЦНАПу надаватиме допомогу у прийомі заяв до КП “Бахмутське БТІ” щодо довідок про правову належність нерухомого майна, яка виникла до 1 січня 2013 року.

Як потрапити на прийом

Прийом громадян відбудеться в четвер, 23 травня, в Центрі підтримки бахмутян “З Бахмутом у серці. Дніпро”. Осередок розташований за адресою: вулиця Макарова, 1-Б. Бахмутян чекатимуть на прийом з 09:00 до 16:00.

Консультації за зазначеними послугами можливо отримати дистанційно з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 16:00 за номерами:

  • +38 (099) 667 9206;
  • +38 (098) 850 0561;
  • +38 (068) 851 5089 (представник відділу реєстрації місця проживання).

Запис на отримання адміністративних послуг та довідок БТІ єдиний. Також можна звернутися на електронні скриньки:

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Бахмутська міськрада запрошує дітей на оздоровлення за бюджетні кошти: реєстрація

Валентина Славінська Славінська Валентина 14:00, 16 Травня 2024
Оздоровлення дітей / фото ілюстративне

Управління соціального захисту населення Бахмутської міської ради оголосило про початок реєстрації на літнє оздоровлення дітей віком від 7 до 18 років коштом бюджету. Попередній запис триватиме до 22 травня 2024 року.

Про це повідомляє Центр підтримки бахмутян у місті Одеса та Одеської області.

Літнє оздоровлення для дітей ВПО

Згідно з повідомленням, на оздоровлення коштом бюджету Бахмутської міської ради мають право діти від 7 до 18 років, зареєстровані або задекларовані на території Бахмутської громади, включно з тими, хто був евакуйований. 

Першочергове право надається певним пільговим категоріям, серед яких:

  • діти-сироти;
  • діти з прийомних сімей;
  • діти загиблих захисників України;
  • діти учасників бойових дій;
  • діти з інвалідністю;
  • діти з малозабезпечених та багатодітних сімей.

Локація та терміни оздоровлення

Дітей планують оздоровлювати у дитячому закладі “Перлина Донеччини-Закарпаття”, який було релоковано з Донеччини до Закарпатської області. 

Оздоровчі зміни тривалістю 21 день відбуватимуться у два періоди: з 16 червня по 6 липня та з 30 липня по 19 серпня на локації “Карпати” в однойменному селі, а також з 8 по 28 липня та з 21 серпня по 10 вересня на локації “Сонячне Закарпаття” у селі Поляна.

Зазначається, що батьки мають самостійно організувати та оплатити проїзд дитини до/з закладу оздоровлення. Утім, в бюджеті передбачено надання матеріальної допомоги для компенсації вартості проїзду.

Реєстрація 

Зареєструвати намір оздоровити дитину можна, заповнивши форму за посиланням (окремо на кожну дитину). Реєстрація завершиться 22 травня о 17:00.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Послуги в ЦНАП

Бахмутський ЦНАП у Дніпрі: як записатися

У четвер, 23 травня, представник Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Бахмутської міської ради прийматиме бахмутян у Дніпрі, які тимчасово проживають у місті та області. Усі […]

Бахмутська міськрада запрошує дітей на оздоровлення за бюджетні кошти: реєстрація

Управління соціального захисту населення Бахмутської міської ради оголосило про початок реєстрації на літнє оздоровлення дітей віком від 7 до 18 років коштом бюджету. Попередній запис […]

Як обрати вазони на балкон: пояснення бахмутянки

Живі квіти можуть прикрасити будь-яке приміщення, зокрема й балкони. Це дозволить зробити їх затишними. Утім варто пам’ятати, що при виборі рослин для балконів існує ще […]

13:00, 16.05.2024 Скопіч Дмитро

В Україні запрацював перший електронний кабінет захисника й захисниці: гід по сервісу

В Україні з’явився перший електронний портал для захисників та захисниць країни. Його запустили для Києва у режимі тестування. Про це повідомили на сайті Київської міської […]

252014224 2056713524505168 5955442481321359081 n 9538b

День Вишиванки: як виглядала традиційна вишита сорочка Донеччини

16 травня Україна святкує День вишиванки. Його щороку проводять в третій четвер травня. Цю традицію започаткувала студентка ще у 2006 році. З початком повномасштабного вторгнення […]