Послуги косметолога в Тернополі від бахмутянки: як ін’єкції та апаратна косметологія покращать стан шкіри

Семаковська Тетяна 18:30, 20 Квітня 2023

БАХМУТ 3 3 76323Бахмутянка Катерина Зайцева — медик за освітою,  за три місяці до повномасштабної війни вона відкрила власну студію краси, де місцеві підприємиці орендували місце, щоб надавати косметологічні послуги.  Однак, через війну довелося евакуюватися, тепер дівчина працює в Тернополі, знає все про жіночу красу та розповіла редакції, які косметичні послуги потрібно зробити жінкам, щоб покращити стан шкіри.

Історія косметологині, яка працює в евакуації записав «Бахмут. IN. UA».

Бахмут-Жовті Води-Тернопіль

Катерина Зайцева — косметологиня із 8 річним стажем, жінка має середню медичну освіту, закінчила навчання в національному фармацевтичному університеті, три роки працювала в медицині, а потім почала торувати свій власний шлях. В Бахмуті підприємиця викладала курси по контурній пластиці губ. Катерина Зайцева пройшла понад 20 навчань у різних школах в Україні з контурної пластики губ, обличчя та естетики. Каже, що старалася обирати найвідоміших і найкращих тренерів. Героїня запевняє, вона володіє всіма техніками красивих губ, зокрема:

316156272 524873376172088 2772767828491465420 n 97b7c

Катерина Зайцева. Фото: Інстаграм

  • full face;
  • тредліфтинг;
  • ботулінотерапія;
  • мезотерапія;
  • біоревіталізація.

За три місяці до лютого 2022 року дівчина наважилася відкрити салон на вулиці Василя Першина. Він за короткий час набув популярності, тут працювала сама героїня та здавала в оренду робочі місця для б’юті майстрів.

Читайте також: Ін’єкції краси: поради лікаря-дерматолога

Через війну дівчина евакуювалася, а салон згорів, каже косметологиня. Попри те, дівчина не опустила рук. Спершу поїхала в Жовті Води, почала працювати там, а згодом родина вирушила далі до Тернополя. Тут зараз й працює косметологиня, винаймає в оренду місце.

Наша героїня допомагала зі збором коштів для безкоштовної евакуації для волонтерів в будинок Благодаті, тоді вдалося назбирати близько 10 тисяч гривень. Місцеві дуже тепло відгукуються про бахмутянку, наголошують, що вона допомагала людям.

Які косметологічні процедури варто робити жінкам весною?

317490147 1777172259307734 22316742811670675 n 590c6

Робота Катерини Зайцевої. Фото: інстаграм

У Тернополі у бахмутянки можна отримати різні ін’єкційні та косметологічні послуги. Популярною процедурою є збільшення губ, каже фахівчиня. Катерина підбирає ідеальну форм вуст для жінок, губи, зокрема допомагають гармонізувати риси обличчя. 

“Весною популярною процедурою є чистка шкіри обличчя, різні доглядові процедури. Також ботулінотерапія користується популярністю, яка допомагає прибрати зморшки. Біоревіталізація наповнює шкіру гіалуроновою кислотою, таким чином вона набуває особливого сяйва”, — пояснює косметологиня.

З якого віку можна ходити до косметолога?

334275755 1596629304153270 5144104700532177560 n 268ec

Косметологиня. Фото: Інстаграм

Щодо віку, з якого можна відвідувати б’юті майстра — це дівчата від 14 років. В цей час шкіра підлітків потребує особливого догляду, дівчат та хлопців можуть турбувати висипання. 

“Клієнтки від 18 до 30 років переважно відвідують ін’єкційні послуги: збільшення губ та ботулінотерапія, щоб запобігти віковим змінам”, — ділиться досвідом косметологиня.

Прайс на послуги косметолога?

336575920 907462933928568 5148699158046497770 n 79e1d

Мигдалевий пілінг. Фото: Інстаграм

  • Пілінг обличчя — від 650 до 1110 гривень є мигдалевий, гліколевий, азелаїновий та інші;
  • Чистка обличчя — від 600 до 700 гривень, можна вибрати вакуумну або ультразвукову;
  • Доглядові процедури — від 600 до 1500 гривень, пропонують кріотерапію, мезотерапію та інші;
  • Біоревіталізація — від 1300 до 4500 гривень;
  • Контурна пластика обличчя — від 3000 гривень до 5000 гривень;
  • Ботулінотерапія — від 1000 до 4500 гривень;

Як записатися на прийом до косметолога?

Записатися на прийом до фахівчині можна за номером телефону: 050 885 25 12

Катерина Зайцева за адресою: місто Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка, салон краси “Версаль”.

Також радимо підписатися на професійний блог косметологині в Instagram, тут доступною мовою пояснюють складні терміни та назви процедур.

Фото: «Бахмут. IN. UA»

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Ветеран із Бахмута, який повертає інших до життя: історія Даниїла Ходикіна. Відеорепортаж

Семаковська Тетяна 18:30, 23 Травня 2025

Даниїл Ходикін — бахмутянин, ветеран, працівник Protez Foundation. Чоловік пішов у військо добровольцем у 2021 році, він пройшов бойовий шлях у зенітних бригадах, а після поранення присвятив себе допомозі іншим — військовим і цивільним з ампутаціями.

Даниїл розповідає про реалії життя після війни, бар’єри в міському середовищі, важливість щирості в комунікації з ветеранами та про пам’ять, яка живе разом із ним — про Бахмут, про втрати і про тишу, яка тепер має зовсім інший сенс.

Дивіться повний відеосюжет про Даниїла на каналі “Донеччина в евакуації”

https://youtu.be/pPzf2V2Lfbk?si=qgCYloBfQbzvmRdE

До теми:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Власна справа після переїзду: як переселенка з Костянтинівки запустила виробництво сублімованої їжі

Валентина Твердохліб 11:50, 14 Травня 2025
сублімованої

Олена Хатмулліна — підприємиця з міста Костянтинівка Донецької області. Тут вона мала власний бізнес з чотирма напрямками виробництва. Через війну жінка евакуювалась на Тернопільщину, куди перевезла й виробничі потужності. В новій громаді підприємиця започаткувала власну справу — виготовлення сублімованої їжі.

Про свій переїзд, відкриття нової справи і плани на майбутнє Олена Хатмулліна розповіла редакції Бахмут IN.UA.

Життя до війни і евакуація на Тернопільщину

Олена Хатмулліна родом з Костянтинівки. Тут вона займалася підприємництвом за різними виробничими напрямками: санітарно-гігієнічна продукція, миючі засоби, виготовлення мікрозелені та сублімованих овочів і фруктів.

Костянтинівка / фото Вікіпедія

Початок повномасштабного вторгнення не змусив жінку опустити руки і вона відкрила ще один напрямок роботи — перепелину ферму. Та коли безпекова ситуація почала погіршуватись, вона вирішила евакуюватись і вивезти виробничі потужності.

“Коли почалась повномасштабна війна, ми ще довго продовжували працювати на Донеччині. Я ще й започаткувала там невеличку перепелину ферму, тому що співробітники залишались і треба було якось їх підтримувати. Наприкінці 2022 року я вирішила евакуюватись, виїхала у Тернопільську область, місто Шумськ. З собою я забрала деяке обладнання, але остаточно ми релокувалися в жовтні 2024 року. Таке рішення ухвалила, коли остаточно зрозуміла, що навряд чи ми найближчим часом повернемось, і в Костянтинівці стало досить небезпечно”, — розповідає Олена Хатмулліна.

Більшість робіт з релокації бізнесу підприємиця робила власним коштом.

Початок власної справи у новій громаді

Евакуювавшись на Тернопільщину, підприємиця змінила напрямок роботи, адже змінилась місцевість для роботи. Тому жінка вирішила шукати нові можливості для започаткування власної справи.

“Відновити власну справу і ті напрямки, які були раніше, мені не вдалося, тому що, на жаль, те, що було перспективно в нашому регіоні, нікому не потрібно тут, у західній частині України. В цих регіонів різний виробничий потенціал. Коли я все порахувала, то побачила, що просто немає сенсу відновлювати, краще і простіше започаткувати щось нове. Я почала шукати “родзинку” тут, у Тернопільській області. Шумськ — це маленьке містечко, і поблизу є багато сіл. Тому тут переважає сільське господарство, люди вирощують овочі і фрукти. Тому я подумала, що треба щось на цьому робити, тому що іншої промислової переваги я не бачила. Це було єдине, на що я могла опиратись”, — розповідає підприємиця.

Олена Хатмулліна на власному виробництві / фото Олена Хатмулліна

Маючи деяке обладнання для сублімації овочів і фруктів, Олена Хатмулліна вирішила запустити виробництво сублімованої їжі. Але не просто фруктів чи овочів, а вже готових страв. Мотивацію жінці дав її брат-військовий, який розповів про потребу у швидкій гарячій їжі.

“Мій брат — військовий. І він постійно казав: “Придумай щось таке, щоб можна було швидко готувати, і щоб воно було смачне, як вдома, щоб можна було їсти військовим”. Так я почала експериментувати, а побратими з підрозділу мого брата стали моїми дегустаторами. Отак у мене і виник перший напрямок, який започаткувала вже на новому місці — це сублімована їжа швидкого приготування.

Цілий рік я працювала над цим напрямком. Коли я зрозуміла, саму технологію як воно має робитись і як готуватись, коли відточила всі страви, то потім почала робити документи, технічні умови, лабораторні випробування на безпечність харчових продуктів. Щоб мій продукт був безпечний. Потім я залучала грантові кошти, за які я придбала велике обладнання, що дозволило виготовляти цю продукцію в більшому об’ємі”, — розповідає Олена Хатмулліна.

Сублімовані страви / фото Олена Хатмулліна

Робота над продуктом тривала майже рік, і в березні 2024 року його випустили в широке виробництво. Велику увагу приділили питанню безпеки продукції і лабораторним дослідженням.

“Робота над цим продуктом тривала майже рік, тому що це харчові продукти і їх потрібно було тестувати. Найважливішим було протестувати термін зберігання, щоб страви не псувалися і залишались якісними. Потім проводили лабораторні дослідження на макро- і мікробіологію, це теж був серйозний процес. І вже на початку 2024 року ми запустили інтернет-магазин і продаж через соцмережі”, — розповідає Олена Хатмулліна.

Допомогу в розвитку бізнесу надала і Шумська громада. У 2023-2024 роках Олена Хатмулліна орендувала кухню у приватному кафе. Та коли виробництво почало розширюватись, на кухні не вистачало місця. До того ж приміщення виставили на продаж і в підприємиці не було гарантій, що вона зможе там лишитись.

Тоді пані Олена звернулась за допомогою в міськраду, де їй допомогли. Жінці надали в оренду кухню в закритому сільському дитсадку. В січні 2025 року підприємство переїхало туди і облаштувало кухню за стандартами.

Тренд на здорову їжу

Наразі в асортименті бренду “Пожива” є 22 страви швидкого приготування. Це перші та другі страви і лінійка веганського меню. Власниця бізнесу розповідає, що її клієнтами є переважно мандрівники та офісні працівники. Також ця продукція популярна серед військових. Їм надають знижку на придбання страв.

“Переважно це люди, які ведуть активний спосіб життя, живуть у великих містах, люди, які багато їздять у відрядження чи подорожують. Тобто ті, в яких немає часу готувати їжу. Також це офісні працівники з великих міст, які витрачають багато часу на дорогу до роботи і не хочуть витрачати багато часу для приготування їжі вдома. Також це одинокі чоловіки або жінки, які не хочуть готувати. І, звісно, військові. Для них у нас діє 20% знижки на всі страви”, — розповідає підприємиця.

Сублімовані страви частко замовляють туристи, які ходять в гори / фото Олена Хатмулліна

Наразі мета Олени Хатмулліної — зруйнувати стереотип про те, що швидка їжа це некорисно. Навпаки, сублімовані страви підтримують тренд на здорове харчування. Їх можна вживати і дітям до року.

“Сублюмована їжа — це напрямок здорового харчування, який я популяризую. Вона не містить ні консервантів, ні хімічних домішок, ні ГМО. Тут повністю природні компоненти, так, як ви готуєте вдома. Просто вона висушена в особливий спосіб за допомогою вакууму. Зі страв випаровується волога, і коли ви додаєте окріп, вона повністю відновлює свою структуру і смакові якості. Сам спосіб приготування і метод сублімації дозволяє залишати 95% корисних речовин у страві. Наразі в суспільстві панує стереотип, що швидка їжа — це некорисна їжа. Тому ми зараз ламаємо думки, які були зацементовані роками, що швидке харчування порівнюють з “мівіною” і що це дуже небезпечно для здоров’я”, — каже Олена Хатмулліна.

Окрім готових страв, пані Олена виготовляє ще й корисні смаколики — пастилу. А в майбутньому також планує запустити лінійку дієтичного харчування на основі перепелиних продуктів.

Фруктова пастила / фото Олена Хатмулліна

“З Костянтинівки ми забрали обладнання з перепелиної ферми, а також закупили нове за грантові кошти. Завдяки цьому в лютому 2025 року я запустила невеличку перепелину ферму на півтори тисячі перепілок. Зараз я маю на мети популяризувати перепелині продукти, тому що, як я помітила, в західних регіонах вони не такі популярні, як були у нас на сході”, — поділилась планами підприємиця.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Ветеран із Бахмута, який повертає інших до життя: історія Даниїла Ходикіна. Відеорепортаж

Даниїл Ходикін — бахмутянин, ветеран, працівник Protez Foundation. Чоловік пішов у військо добровольцем у 2021 році, він пройшов бойовий шлях у зенітних бригадах, а після […]

Власна справа після переїзду: як переселенка з Костянтинівки запустила виробництво сублімованої їжі

Олена Хатмулліна — підприємиця з міста Костянтинівка Донецької області. Тут вона мала власний бізнес з чотирма напрямками виробництва. Через війну жінка евакуювалась на Тернопільщину, куди […]

“Життя йде, а ми сидимо?”: як троє бахмутянок на Полтавщині будують усе з нуля

Три жінки, три долі, один зруйнований дім Бахмут — і однакове рішення: не зламатися. Вони були змушені залишити рідне місто. Але Олена, Оксана та Євгенія […]

театр моди

Створила театр моди на Донеччині, а нині підтримує переселенок у Луцьку: історія Аліни Андрєєвої з Часів Яру

Аліна Андрєєва — відома культурна діячка в Часів Ярі. З 2000 року жінка започаткувала театр моди Sharm, який був відомий не лише в Часів Ярі, […]

“Найважче — це приїздити на місця обстрілів, де є загиблі”: інспекторка групи “Білий Янгол” Валерія Білінець про свою роботу

Валерія Білінець з Краматорського управління поліції отримала міжнародну відзнаку від Асоціації жінок-поліцейських. Дівчина каже — не очікувала і була приємно вражена. На її думку, вона […]