Готові сніданки – поживний ранок для активного дня

Pulse Promo 12:22, 3 Липня 2025
Готові сніданки / фото ілюстративне, Pexel

Динамічний ритм сьогодення часто диктує свої правила щодо приготування повноцінного сніданку і здебільшого залишає мало на це часу. Саме тому збалансовані готові сніданки стають справжньою знахідкою для тих, хто прагне швидко, смачно та корисно розпочати свій день. Завдяки широкому асортименту продуктів, зокрема на сайті Vizok. Market, кожен може знайти ідеальний варіант для себе, незалежно від смаків чи дієтичних уподобань.  

Переваги готових сніданків  

Для створення таких страв не потрібні особливі кулінарні  навички – просто залийте готові сухі сніданки йогуртом, молоком або водою, а потім, за бажанням можете доповнити їх ягодами або фруктами. Це не лише економія часу, але й можливість отримати збалансоване харчування, адже вони містять необхідні поживні речовини, які заряджають енергією на весь день. Сухі сніданки стали популярними завдяки:  

  • швидкості приготування: достатньо кількох хвилин, щоб отримати смачний сніданок;  
  • різноманітності смаків: від класичних вівсяних пластівців до екзотичних гранол із сухофруктами;  
  • користі для здоров’я: багато продуктів збагачені вітамінами, мінералами та клітковиною; 
  • позитивному впливу на організм: покращують роботу мозку, процес травлення та здатність концентрувати увагу;
  • зручності: ідеально підходять для дому, офісу чи подорожей.  

Як обрати ідеальний сніданок?  

Щоб ваш ранок був не лише смачним, але й корисним, важливо звертати увагу на склад продуктів. Обирайте варіанти з мінімальною кількістю цукру та штучних добавок. Якщо ви дотримуєтеся дієти, звертайте увагу на калорійність. Варто віддавати перевагу збагаченим продуктам: пластівцям з додаванням вітамінів або гранолам з горіхами.  

Популярні види сухих сніданків  

Приклад готового сніданку, який можна придбати на сайті Vizok. Market

Асортимент готових сніданків вражає своєю різноманітністю. Серед них можна виділити:  

  1. Вівсяні пластівці: класичний варіант, який легко доповнити медом, ягодами чи горіхами.  
  2. Гранола: хрустка суміш із запечених злаків, горіхів та сухофруктів.  
  3. Мюслі: ідеальний вибір для тих, хто віддає перевагу натуральним продуктам без термічної обробки.  
  4. Кукурудзяні пластівці: улюблений сніданок дітей, який можна зробити кориснішим, додавши свіжі фрукти.  

Як зробити сніданок ще смачнішим?  

Готові сніданки – це чудова основа для кулінарних експериментів, щоб урізноманітнити ваш ранок та отримати нові смакові враження. Для цього потрібно всього лиш:  

  • додати свіжі ягоди чи фрукти для яскравого смаку; 
  • використати натуральний йогурт замість молока для кремової текстури;  
  • посипати сніданок горіхами чи насінням для додаткової користі;  
  • спробувати додати ложку меду чи кленового сиропу для солодкості.  

Сервісні бонуси для клієнтів інтернет – магазину ВізОк

Готові сніданки – це не лише про зручність, але й про можливість піклуватися про своє здоров’я, не витрачаючи багато часу. Завдяки широкому вибору продуктів та брендів у каталозі онлайн – маркету ВізОк, кожен може знайти відповідний варіант для себе. А щоб зробити покупку ще зручнішою, скористайтеся доставкою з магазину, яка дозволить швидко отримати улюблені продукти прямо до вашої.

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Гранола, салат з макаронами й тости: що приготувати дитині до школи

Семаковська Тетяна 10:00, 11 Серпня 2024
Ланч у школу дитині / фото ілюстративне

Школа та навчання є насиченим, але, одночасно, виснажливим етапом життя дитини. Підготовка смачних, поживних, сповнених вітамінами обідів із собою в школу подарують дитині не тільки заряд енергії. Це також розвине у неї розуміння культури споживання їжі та позитивно вплине на її здоров’я. 

У цій статті редакція Бахмут IN.UA зібрала поради для батьків щодо того, що приготувати дитині в школу, а також поділася ідеями вже готових шкільних обідів і здорових перекусів.

Що покласти дитині із собою на обід у школу

Збираючи ланчбокс для дитини в школу, важливо знайти баланс між тим, щоб покласти їй їжу, яка сподобається дитині, і переконатися, що вона буде поживною. Ось кілька основних компонентів, які слід враховувати, збираючи шкільний обід.

Салат з макаронів та курки є поживним та корисним варіантом ланчу для вашої дитини у школі / фото з відкритих джерел

Перш за все, треба подбати про основну страву. Нею можуть стати:

  • бутерброди: готуйте бутерброди з цілозернового хліба, нежирного білка (наприклад, індички або курки) і великої кількості овочів. Для аромату додайте невелику кількість нежирного майонезу або гірчиці.
  • салат з макаронами: приготуйте салат з цілозернових макаронів, овочів і нежирного білка, наприклад, квасолі або курки.

Другим, але не менш важливим фактором, вважається десерт:

  • фрукти: додайте фрукти дитині в школу до ланчу, наприклад, свіжі або попередньо нарізані скибочки яблука або виноград. Подумайте про упаковку, можна використати багаторазовий контейнер, щоб зберегти фрукти свіжими.
  • овочі: додайте до ланчу для дитини в школу нарізані огірки, моркву або помідори черрі для здорового хрускоту.
  • молочні продукти: додайте порцію нежирного йогурту або сирні палички.

Не варто забувати й про напої, адже дитині важливо зберігати нормальний водний баланс організму:

  • вода: заохочуйте дитину пити достатньо води за допомогою зручної багаторазової пляшки з водою.
  • 100% фруктовий сік (у помірних кількостях): якщо ви додаєте сік, переконайтеся, що це 100% фруктовий сік без додавання цукру.
Не забувайте додавати до ланчів фрукти: це корисний та смачний десерт для вашої дитини / фото з відкритих джерел

Приклади ланчів для учнів

Щоб надихнути вас, ми зібрали кілька цікавих ідей того, що приготувати дітям в школу. 

  • Варіант 1: Індичка з овочами.

Скибочки індички разом із листям салату, помідорами та легкою заправкою стануть прекрасним варіантом для обідньої перерви. Додайте до цього нарізаний болгарський перець і невелику ємність хумусу. Також покладіть трохи фруктів.

  • Варіант 2: Салат з макаронами.

Салат з цілозернової пасти з помідорами чері, огірками та нарізаною кубиками курячою грудкою. Такі продукти є частиною здорового харчування, а їх комбінація сподобається вашій дитині. Додайте також ягоди та натуральний йогурт.

  • Варіант 3: Кесаділья з овочами та сиром.

Кесаділья з цілозернового лаваша, начинена пасерованим болгарським перцем, цибулею та нежирним сиром. Додайте маленький контейнер із сальсою, щоб дитина могла поєднати ці смаки.  Покладіть також нарізані яблука з арахісовим маслом.

Корисний та сповнений вітамінами шкільний обід гарантує вашій дитині заряд енергії на весь день / фото з відкритих джерел

Корисні снеки для учнів

На додаток до повноцінного обіду важливо забезпечити свою дитину здоровими закусками, щоб підтримувати її рівень енергії. Ми зібрали кілька порад щодо того, що можна приготувати із собою в школу, крім основних страв. 

  • Свіжі фрукти: нарізані яблука з арахісовим маслом, скибочки банана, ягоди, такі як полуниця, чорниця або малина.
  • Овочі: морквяні палички з хумусом, селера з вершковим сиром, помідори черрі з посипкою солі.
  • Молочні продукти та білок: грецький йогурт з медом, сирні палички або кубики, мікс з горіхами й сухофруктами (якщо це дозволено дитині).
  • Цілозернові закуски: цілозернові крекери з сиром, попкорн з дрібкою приправ, батончики гранола або домашнє вівсяне печиво без додавання цукру.
Багаторазові зручні контейнери та пляшки стануть зручним способом пакування ланчів вашої дитини до школи / фото з відкритих джерел

Пакуючи закуски, контролюйте порції, щоб ваша дитина не з’їла занадто багато. Подумайте про використання невеликих багаторазових контейнерів або пластикових пакетів для легкого та доступу до закусок протягом навчального дня.

Читати також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Варення з ягід: класичні та незвичні рецепти, які запам’ятаються надовго

Семаковська Тетяна 11:00, 21 Квітня 2024
Варення з ягід / ілюстрація Бахмут IN.UA

Вже згодом в Україні починається сезон ягід. Саме в цей період з травня по вересень чимало господинь почнуть готувати варення на зиму з полуниці, малини, смородини та інших. Приготування смачного варення не потребує багато зусиль, однак може принести багато задоволення усій родині в холодні осінні та зимові місяці.

Редакція Бахмут IN.UA поспілкувалася з Оленою Петренко — господинею з Бахмута, яка розповіла про класичні та незвичайні рецепти смачного варення до млинців, оладків або ж свіжого хліба.

Рецепти смачного варення

Ягідне варення заміняє магазинні солодощі. Крім того, його можна поєднувати із м’ясом чи додавати до плову або й борщу. Загалом, ж варення з ягід — це сезонна справа, яку господині роблять літом або ранньою осінню. Для закруток обирають малину, полуницю чи трускавку.

Класичне полуничне варення

Полуниця чудово смакує не тільки свіжою, але й у вигляді варення / фото ілюстративне

Рецепт полуничного варення вважається один із найпопулярніших, бо робиться він не важко, а смакує чудово. Для його приготування потрібні:

  • 1 кілограм полуниці;
  • цукор (орієнтовно 500 грамів, якщо не любите солодке, якщо ж хочете більш солодкий смак — то пропорція має бути 1:1);
  • сік лимона.

Спосіб приготування:

Полуницю промити, очистити від хвостиків та висушити на паперовому рушничку. Після цього треба розрізати ягоди на частинки й пересипати в каструлю. Поверх полуниці засипати цукор, гарно перемішати й залишити на ніч.

Як варити варення:

Вже зранку треба покласти каструлю на вогонь та варити на слабкому вогні. Якщо мова йде про ягоди, то варто тримати їх на вогні ще 5 хвилин. Потім слід вимкнути вогонь та відкласти каструлю до повного вистигання. Повторити цю процедуру потрібно на ще два наступні дні, після чого можна почати експериментувати. За словами бахмутської господині, до суміші, наприклад, можна додати трішки соку лимона, щоб варення набуло приємної на смак кислинки. В результаті виходить густе полуничне варення, яке можна їсти, як самостійну страву, а можна додавати до млинців, оладок чи каш.

Готовий джем перелийте в сухі, стерилізовані банки та закрутіть. Зберігати варення потрібно в сухому, темному місці. До слова, Олена Петренко радить не тільки робити варення із ягід, але й зберігати їх в замороженому вигляді. 

Ягідний джем

jam g61250b47f 1280 c06e3
Джем з полуниці та малини смакує із млинцями / фото ілюстративне

Щоб приготувати ягідний джем варто використовувати декілька видів ягід одразу. Для цього, наприклад, треба обрати:

  • полуницю;
  • малину;
  • порічку.

Спосіб приготування:

Всі ягоди треба добре промити, відірвати хвостики та просушити. Можна покласти їх на рушник, або ж у звичайний друшляк, щоб вся зайва вода стекла. Далі вже підготовлені ягоди треба перемістити у блендер та збити до однорідності. Отриману суміш покладіть в каструлю на слабкому вогні, дочекайтеся кипіння. Після цього вимкніть газ, зберіть пінку та перелийте у сухі, чисті банки. Джем можна подавати до м’яса, каші, чи смакувати з морозивом.

Варення з малини

raspberry g2ff4cb5b4 1280 06843
Малинове варення / фото ілюстративне

Малина також смачна ягода для консервації. Однак, для цього краще обирати великі та достиглі ягоди. Зверніть увагу, що сорт малини буває різним, є солодші ягоди, є кисліші, тому орієнтуватися потрібно на власні вподобання. Рецепт смачного малинового варення схожий у приготування на полуничний. Для цього потрібні:

  • 1 кілограм малини;
  • 1 кілограм цукру, або собі до смаку.

Спосіб приготування:

Чисті, помиті ягоди перекладіть в каструлю та засипте цукром, перемішайте. Можна залишити їх на ніч, або на 5-6 годин. Після того, як малина пустить сік, покладіть варення на слабкий вогонь, дочекайтеся кипіння й вимкніть після того, як мине 5 хвилин. Дайте суміші повністю вистигнути, повторіть варіння ще два дні. Готову суміш перелийте у чисті, сухі банки. Щоб додати класичному варенню свіжий смак можна використати листочки м’яти, радить бахмутянка.

Варення без цукру з аґрусу

agrus zvichayniy 0 2e068
Аґрус смакує з лимоном / фото ілюстративне

Олена Петренко поділилася рецептом незвичного варення з аґрусу. Для нього потрібні:

  • 1 кілограм аґрусу;
  • 1 лимон;
  • 2-3 апельсини.

Спосіб приготування:

Аґрус промити просушити, а лимон та апельсини помити та порізати на. Всі складники покласти в каструлю та перемістити на слабкий вогонь, проварити 20-30 хвилин. В процесі варіння перемішуємо суміш, потім вимикаємо вогонь, розливаємо отриману суміш по банках. 

Це варення готують без цукру, але якщо ви любите більш солодкий смак, то додавати цукор потрібно після того, як ви нарізали всі інгредієнти. В такому випадку слід почекати пару годин, щоб фрукти та аґрус пустили сік, й вже тоді класти на вогонь. 

Варення зі смородини

currants g2a986a652 1280 66b52
Смородину краще поєднувати із цукром, щоб варення не було надто кислим / фото ілюстративне

Смородина досить кисла на смак ягода, тому до неї краще додавати цукор. Класичний рецепт смородинового варення також містить в собі корицю, адже так краще розкривається смак ягоди.

Складники:

  • 1 кілограм смородини (краще обирати ягоди різних сортів, щоб смак варення був багатшим);
  • 1, 5 кілограмів цукру;
  • палочка кориці;
  • кардамон.

Спосіб приготування:

Смородину промити, відкинути на друшляк, засипати цукром. Почекати допоки ягода пустить сік. Перекласти ягоди у каструлю, додати корицю та кардамон. Ввімкніть вогонь, дочекайтеся кипіння, помішуйте дерев’яною ложкою та варіть ще 5 хвилин. Готову суміш розлийте по банках. 

Журавлинове варення

80dbdc 85c4b69009774bf78b2875083e7eb5ad mv2 6c12f
Журавлина / фото ілюстративне

Варення із журавлини гарно смакує із м’ясними стравами. Також цю ягоду часто поєднують із сиром, адже вона підкреслює пряний смак. Для приготування варення вам потрібно:

  • 1 кілограм журавлини;
  • 1 кілограм цукру;
  • 1 апельсин;
  • гілочка м’яти.

Спосіб приготування:

Журавлину помити, висушити. Апельсин помити, протерти та нарізати кубиками. Засипати журавлину та апельсин цукром, додати м’яту. Почекати 3-4 години, суміш перекласти в каструлю й поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння. В процесі варіння перемішувати, вимкнути після 5 хвилин кипіння та розлити по банках.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Чоловічі срібні браслети з гравіюванням: як обрати аксесуар

Чоловічі срібні браслети з гравіюванням — це не просто прикраса, а спосіб підкреслити індивідуальність і стиль. Такий аксесуар також несе в собі особливий сенс, адже […]

16:45, 03.07.2025 Pulse Promo

Чому потрібно регулярно робити перевірки авто на СТО: пояснення

Регулярні перевірки авто на СТО — це не лише питання комфорту, а й безпеки, адже саме завдяки цьому можна вчасно виявити зношення деталей, уникнути серйозних […]

14:00, 02.07.2025 Pulse Promo

Доставка з США в Україну: доступ до світового шопінгу без кордонів

Доставка з США в Україну стала вигідним рішенням для тих, хто шукає якісні товари за доступними цінами. Американський ринок пропонує величезний асортимент брендових речей, електроніки, […]

13:28, 01.07.2025 Pulse Promo

Які можуть бути переваги відвідування сексшопу для поліпшення інтимного життя?

Магазини інтимних товарів – це спеціалізовані заклади, де можна знайти широкий вибір товарів, призначених для задоволення сексуальних потреб та покращення інтимного життя. Тут представлені різноманітні […]

16:11, 30.06.2025 Pulse Promo

Які фактори слід враховувати при виборі проекту будинку?

Зведення власного дому – це, безумовно, важливий крок у житті кожної родини. Це не просто будівництво стін і даху, а створення простору, де пануватиме затишок, […]

09:33, 27.06.2025 Pulse Promo