“Ворог активізувався скрізь”, — Маляр розповіла про ситуацію на Сході

Микола Ситник 10:33, 11 Грудня 2023
Захисники
Сили оборони України / фото Генштаб

Окупанти сконцентрували основні наступальні сили на Сході. Наразі росіяни активізувалися й наступають на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Мар’їнському та Авдіївському напрямках. На околицях Бахмута ЗСУ тримають оборону.

Про це повідомила колишня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Бої під Бахмутом

Ганна Маляр зауважила, що на Сході на всіх напрямках зберігається напружена ситуація. За її словами, раніше росіяни діяли по цих напрямках з різною інтенсивністю, а зараз активізувалися скрізь. Під Бахмутом рф продовжує кидати в бій свої найкращі підрозділи, але ЗСУ тримають оборону.

Також ворог наступає на Бахмутському напрямку — північніше та західніше від Бахмута. Як і раніше, на цьому напрямку вони використовують найбільш підготовлені свої підрозділи — десантників, спецпризначенців. Але наші тримають оборону і не пропускають ворога,

Ганна Маляр // ексзаступниця міністра оборони України

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що минулої доби Сили оборони України по всій лінії фронту відбили 98 ворожих атак та ліквідували 1030 росіян.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 13 штурмів окупантів у районах Григорівки, Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Армія рф завдала авіаційних ударів у районах Часів Яру та Торецька. Під артилерійським та мінометним вогнем окупаційних військ опинилися близько 10 населених пунктів, серед них: Оріхово-Василівка, Маркове, Богданівка, Кліщіївка, Андріївка та Нью-Йорк Донецької області. 

У Генштабі додали, що ЗСУ продовжують штурмові дії південніше Бахмута. Українські захисники завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

Читайте також:

  • “Дуже пекельно, такого давно не було”, — боєць 93-ї бригади про бої під Бахмутом
  • Війська рф просуваються західніше Бахмута на кількох ділянках — DeepState
  • Про загальну ситуацію на Бахмутському напрямку читайте в хроніці подій “Битва за Бахмут”

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Росіяни вивезли в Шахтарськ чотирьох мешканців Бахмутського району

Валентина Твердохліб 17:50, 23 Жовтня 2024
вивезли
Окупанти вивезли мирних жителів / фото росджерела

Росіяни займаються так званою “евакуацією” населення з тимчасово окупованих територій. Днями вони вивезли людей з населених пунктів Бахмутського району.

Про це повідомляють росіяни на своїх пропагандистських каналах.

Росіяни вивезли людей у Шахтарськ

Чотирьох мешканців Бахмутського району росіяни вивезли в окупований Шахтарськ. Звідки ці люди не повідомляється. Окупанти кажуть, що вони або з Часового Яру, або з Сіверська. Всі вони прибули в Шахтарськ 16 жовтня.

На своїх ресурсах окупанти поділилися даними “евакуйованих”. Серед них:

  • Бородич Наталія Владленівна, 1961 рік народження;
  • Кучеренко Микола Прокопійович, 1960 рік народження;
  • Лукін Олег Сергійович, 1973 року народження;
  • Лукін Сергій Миколайович, 1951 рік народження.
Дані “евакуйованих” / таблиця з росджерел

Раніше редакція “Бахмут IN.UA” розповідала, як жителів Бахмута приймають в окупованому Шахтарську. Замість комфортних осель, які окупанти обіцяють евакуйованим, людей селять у спортзали, забирають у них телефони і не можуть забезпечити ліками. Примітно, що окупанти вкрай рідко публікують фото житла, де розміщують евакуйованих з України людей.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Для ВПО з Бахмута планують будувати нове житло: проєкт на стадії пошуку донорів

Валентина Твердохліб 16:40, 23 Жовтня 2024
Концепція житла для переселенців
Концепція житла для ВПО / фото KYB Architects

Міська влада Бахмута спільно з компанією “Метінвест” розробила проєкт, що передбачає будівництво житла для ВПО з Бахмута. Презентують його у Варшаві під час виставки-конференції ReBuild Ukraine.

Про це редакції “Бахмут IN.UA” повідомила начальниця Управління муніципального розвитку Бахмутської міськради Наталя Отюніна.

Житло для ВПО з Бахмута: проєкт

13-14 листопада у Варшаві відбудеться виставка-конференція ReBuild Ukraine, присвячена темі відбудови України. На заході буде присутня і делегація з Бахмута. Головна мета участі громади — презентувати проєкт будівництва житла для переселенців-бахмутян.

“Минулого року ми також брали участь у даній виставці і завдяки цьому в нас з’явилися певні напрацювання по проєкту “Сталева мрія Бахмут”. Також це сприяло тому, що проєктний офіс “Метінвесту” додатково і безоплатно розробив для нас концепцію будівництва житла на територіях інших громад. Саме з цим проєктом ми будемо їхати на виставку. Наша мета — зацікавити в ньому громади України, представники яких будуть брати участь у виставці, а також знайти донорські організації, які можуть допомогти реалізувати проєкт”, — розповідає Наталя Отюніна.

Новий проєкт полягає в забезпеченні житлом переселенців із соціально незахищених верств населення.

“Цей проєкт також має назву “Сталева мрія”, оскільки будівництво планується зі сталевих конструкцій. Його концепція полягає в тому, щоб збудувати житло на територіях інших громад, де проживають бахмутяни. І щоб якомога швидше найбільш соціально незахищені з них могли отримати житло на якийсь час”, — розповідає посадовиця.

У яких саме громадах буде реалізовано проєкт ще не визначено.

“Поки що перемовини тривають. Протягом цього року очільник нашої громади мав багато зустрічей і з бахмутянами, і з керівниками інших громад, щоб розказати їм про долю Бахмута. Поки що перелік громад, у яких можна буде реалізувати проєкт, у розробці, ми в пошуках”, — зазначає Наталя Отюніна.

Виставка-конференція ReBuild Ukraine триватиме два дні. За цей час делегація з Бахмута матиме можливість розповісти про новий проєкт громадам України і міжнародним компаніям. У такий спосіб намагатимуться знайти інвесторів, які б могли профінансувати реалізацію ініціативи.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

вивезли

Росіяни вивезли в Шахтарськ чотирьох мешканців Бахмутського району

Росіяни займаються так званою “евакуацією” населення з тимчасово окупованих територій. Днями вони вивезли людей з населених пунктів Бахмутського району. Про це повідомляють росіяни на своїх […]

Концепція житла для переселенців

Для ВПО з Бахмута планують будувати нове житло: проєкт на стадії пошуку донорів

Міська влада Бахмута спільно з компанією “Метінвест” розробила проєкт, що передбачає будівництво житла для ВПО з Бахмута. Презентують його у Варшаві під час виставки-конференції ReBuild […]

Бензин, ремонт автівок та адвокатські послуги: що купували для Званівки за останні місяці

Що купує керівництво села Званівка в останні місяці. Розбираємо найбільші закупівлі відомств на порталі Прозорро.  Званівка — село у Бахмутському районі, адміністративний центр Званівської об’єднаної […]

16:00, 23.10.2024 Носуля Марина

В “Дії” з’явилися нові військові облігації, присвячені Донеччині

У застосунок “Дія” додали нові військові облігації, які назвали в честь двох міст Донеччини — Дебальцеве та Авдіївка. Вони вже доступні для купівлі. Детальніше про […]

15:15, 23.10.2024 Скопіч Дмитро

У Краматорську встановили нові свердловини для потреб мешканців

У Краматорську пробурили і встановили дві нові свердловини. Це має вирішити проблеми з постачанням води для побутових потреб жителів міста. Про це повідомив голова Донецької […]