Продуктовий склад — це особливе приміщення, адже тут зберігаються харчові продукти. Основним завданням такого приміщення є приймання товарів, їх зберігання з дотриманням усіх норм і вимог, а також відвантаження потрібної партії по запиту. Щоб зробити використання складу максимально зручним, варто придбати якісні та сучасні стелажі для складу.
Оптимальним рішенням є конструкції від компанії FORSTOR. Це український виробник, який спеціалізується на виготовленні високоякісних складських стелажних систем різного типу. Він пропонує широкий асортимент продукції, що відповідає потребам сучасних продуктових складів і гарантує високу якість та довговічність.
Які типи стелажів підходять для зберігання продуктів?
Існує кілька типів конструкцій, які можуть підійти для зберігання продуктів. Розглянемо їх, щоб розуміти, яке обладнання краще вибирати для таких цілей:
Палетні системи зберігання — один із найпопулярніших варіантів для складування продукції на дерев’яних палетах. Вони здатні витримувати значні навантаження й дають змогу ефективно використовувати простір складу. Компанія FORSTOR пропонує палетні стелажі від виробника з оцинкованим покриттям для захисту від корозії. Такі конструкції можуть слугувати понад десять років.
Система фронтального типу — відмінна модель, якщо важливо мати швидкий доступ до продукції. Ці вироби особливо ефективні для складів із високою оборотністю товарів. Завдяки регульованим рівням, які пропонує компанія FORSTOR, можна адаптувати конструкцію під різні види продукції.
Поличні стелажі — найкращий вибір для зберігання штучних товарів. Їх часто використовують для зберігання консервів, бакалії, спецій та іншої дрібної продукції. Конструкції такого типу зазвичай встановлюють у продуктових супермаркетах і магазинах.
Мезонінні системи є багатоярусними конструкціями для максимального використання висоти складу. Вони дозволяють розмістити велику кількість продукції на мінімальному майданчику.
Вироби від FORSTOR відповідають високим стандартам безпеки та дають можливість суттєво збільшити об’єм складу та не перейматись, що конструкція може не витримати й перевернутись. Який тип стелажів обрати, варто вирішувати на місці, орієнтуючись на площу приміщення та продукцію, яку ви плануєте зберігати та її безпосередню вагу.
Чому варто зупинити свій вибір на стелажах FORSTOR?
Якщо вам потрібне ефективне рішення для продуктового складу, стелажі від компанії FORSTOR стануть найкращим вибором, адже вони мають такі переваги:
для їх виробництва використовуються лише якісні матеріали — вуглецева чи оцинкована сталь;
продукція максимально надійна, стійка та має тривалий термін експлуатації;
співпрацюючи з виробником безпосередньо, ви можете замовити стелажі індивідуально під ваші вимоги та параметри складського приміщення;
усі стелажі виготовлені із металу, мають захисне покриття й прослужать більше десятка років;
конструкції збірно-розбірні, тобто їх можна транспортувати на нове місце та змонтувати наново;
якщо з часом ви змінили бізнес і більше немає потреби у стелажах, їх завжди можна вигідно перепродати, адже їх якість ніяк не страждає з часом.
Крім того, виробниче підприємство FORSTOR забезпечує повний цикл обслуговування від проєктування і виробництва до доставки та встановлення конструкцій безпосередньо у вас на об’єкті.
Завод дотримується суворих міжнародних стандартів якості у своїй роботі та пропонує конкурентну, але при цьому доступну продукцію для свого споживача. Тому, якщо вас зацікавила ця пропозиція, ви вже знаєте, куди можна звернутися.
Власна справа після переїзду: як переселенка з Костянтинівки запустила виробництво сублімованої їжі
Олена Хатмулліна — підприємиця з міста Костянтинівка Донецької області. Тут вона мала власний бізнес з чотирма напрямками виробництва. Через війну жінка евакуювалась на Тернопільщину, куди перевезла й виробничі потужності. В новій громаді підприємиця започаткувала власну справу — виготовлення сублімованої їжі.
Про свій переїзд, відкриття нової справи і плани на майбутнє Олена Хатмулліна розповіла редакції Бахмут IN.UA.
Життя до війни і евакуація на Тернопільщину
Олена Хатмулліна родом з Костянтинівки. Тут вона займалася підприємництвом за різними виробничими напрямками: санітарно-гігієнічна продукція, миючі засоби, виготовлення мікрозелені та сублімованих овочів і фруктів.
Костянтинівка / фото Вікіпедія
Початок повномасштабного вторгнення не змусив жінку опустити руки і вона відкрила ще один напрямок роботи — перепелину ферму. Та коли безпекова ситуація почала погіршуватись, вона вирішила евакуюватись і вивезти виробничі потужності.
“Коли почалась повномасштабна війна, ми ще довго продовжували працювати на Донеччині. Я ще й започаткувала там невеличку перепелину ферму, тому що співробітники залишались і треба було якось їх підтримувати. Наприкінці 2022 року я вирішила евакуюватись, виїхала у Тернопільську область, місто Шумськ. З собою я забрала деяке обладнання, але остаточно ми релокувалися в жовтні 2024 року. Таке рішення ухвалила, коли остаточно зрозуміла, що навряд чи ми найближчим часом повернемось, і в Костянтинівці стало досить небезпечно”, — розповідає Олена Хатмулліна.
Більшість робіт з релокації бізнесу підприємиця робила власним коштом.
Початок власної справи у новій громаді
Евакуювавшись на Тернопільщину, підприємиця змінила напрямок роботи, адже змінилась місцевість для роботи. Тому жінка вирішила шукати нові можливості для започаткування власної справи.
“Відновити власну справу і ті напрямки, які були раніше, мені не вдалося, тому що, на жаль, те, що було перспективно в нашому регіоні, нікому не потрібно тут, у західній частині України. В цих регіонів різний виробничий потенціал. Коли я все порахувала, то побачила, що просто немає сенсу відновлювати, краще і простіше започаткувати щось нове. Я почала шукати “родзинку” тут, у Тернопільській області. Шумськ — це маленьке містечко, і поблизу є багато сіл. Тому тут переважає сільське господарство, люди вирощують овочі і фрукти. Тому я подумала, що треба щось на цьому робити, тому що іншої промислової переваги я не бачила. Це було єдине, на що я могла опиратись”, — розповідає підприємиця.
Олена Хатмулліна на власному виробництві / фото Олена Хатмулліна
Маючи деяке обладнання для сублімації овочів і фруктів, Олена Хатмулліна вирішила запустити виробництво сублімованої їжі. Але не просто фруктів чи овочів, а вже готових страв. Мотивацію жінці дав її брат-військовий, який розповів про потребу у швидкій гарячій їжі.
“Мій брат — військовий. І він постійно казав: “Придумай щось таке, щоб можна було швидко готувати, і щоб воно було смачне, як вдома, щоб можна було їсти військовим”. Так я почала експериментувати, а побратими з підрозділу мого брата стали моїми дегустаторами. Отак у мене і виник перший напрямок, який започаткувала вже на новому місці — це сублімована їжа швидкого приготування.
Цілий рік я працювала над цим напрямком. Коли я зрозуміла, саму технологію як воно має робитись і як готуватись, коли відточила всі страви, то потім почала робити документи, технічні умови, лабораторні випробування на безпечність харчових продуктів. Щоб мій продукт був безпечний. Потім я залучала грантові кошти, за які я придбала велике обладнання, що дозволило виготовляти цю продукцію в більшому об’ємі”, — розповідає Олена Хатмулліна.
Сублімовані страви / фото Олена Хатмулліна
Робота над продуктом тривала майже рік, і в березні 2024 року його випустили в широке виробництво. Велику увагу приділили питанню безпеки продукції і лабораторним дослідженням.
“Робота над цим продуктом тривала майже рік, тому що це харчові продукти і їх потрібно було тестувати. Найважливішим було протестувати термін зберігання, щоб страви не псувалися і залишались якісними. Потім проводили лабораторні дослідження на макро- і мікробіологію, це теж був серйозний процес. І вже на початку 2024 року ми запустили інтернет-магазин і продаж через соцмережі”, — розповідає Олена Хатмулліна.
Допомогу в розвитку бізнесу надала і Шумська громада. У 2023-2024 роках Олена Хатмулліна орендувала кухню у приватному кафе. Та коли виробництво почало розширюватись, на кухні не вистачало місця. До того ж приміщення виставили на продаж і в підприємиці не було гарантій, що вона зможе там лишитись.
Тоді пані Олена звернулась за допомогою в міськраду, де їй допомогли. Жінці надали в оренду кухню в закритому сільському дитсадку. В січні 2025 року підприємство переїхало туди і облаштувало кухню за стандартами.
Тренд на здорову їжу
Наразі в асортименті бренду “Пожива” є 22 страви швидкого приготування. Це перші та другі страви і лінійка веганського меню. Власниця бізнесу розповідає, що її клієнтами є переважно мандрівники та офісні працівники. Також ця продукція популярна серед військових. Їм надають знижку на придбання страв.
“Переважно це люди, які ведуть активний спосіб життя, живуть у великих містах, люди, які багато їздять у відрядження чи подорожують. Тобто ті, в яких немає часу готувати їжу. Також це офісні працівники з великих міст, які витрачають багато часу на дорогу до роботи і не хочуть витрачати багато часу для приготування їжі вдома. Також це одинокі чоловіки або жінки, які не хочуть готувати. І, звісно, військові. Для них у нас діє 20% знижки на всі страви”, — розповідає підприємиця.
Сублімовані страви частко замовляють туристи, які ходять в гори / фото Олена Хатмулліна
Наразі мета Олени Хатмулліної — зруйнувати стереотип про те, що швидка їжа це некорисно. Навпаки, сублімовані страви підтримують тренд на здорове харчування. Їх можна вживати і дітям до року.
“Сублюмована їжа — це напрямок здорового харчування, який я популяризую. Вона не містить ні консервантів, ні хімічних домішок, ні ГМО. Тут повністю природні компоненти, так, як ви готуєте вдома. Просто вона висушена в особливий спосіб за допомогою вакууму. Зі страв випаровується волога, і коли ви додаєте окріп, вона повністю відновлює свою структуру і смакові якості. Сам спосіб приготування і метод сублімації дозволяє залишати 95% корисних речовин у страві. Наразі в суспільстві панує стереотип, що швидка їжа — це некорисна їжа. Тому ми зараз ламаємо думки, які були зацементовані роками, що швидке харчування порівнюють з “мівіною” і що це дуже небезпечно для здоров’я”, — каже Олена Хатмулліна.
Окрім готових страв, пані Олена виготовляє ще й корисні смаколики — пастилу. А в майбутньому також планує запустити лінійку дієтичного харчування на основі перепелиних продуктів.
Фруктова пастила / фото Олена Хатмулліна
“З Костянтинівки ми забрали обладнання з перепелиної ферми, а також закупили нове за грантові кошти. Завдяки цьому в лютому 2025 року я запустила невеличку перепелину ферму на півтори тисячі перепілок. Зараз я маю на мети популяризувати перепелині продукти, тому що, як я помітила, в західних регіонах вони не такі популярні, як були у нас на сході”, — поділилась планами підприємиця.
Переїзд або транспортування меблів по Києву може бути складним завданням, особливо якщо у Вас немає відповідного транспортного засобу. У таких випадках на допомогу може прийти […]
Автобусний маршрут Кишинів – Київ з’єднує два важливі міста Східної Європи. Він користується популярністю серед студентів, туристів, працівників і тих, хто відвідує родичів. Така поїздка […]
Дані коаксіальні конектори використовують для вимірювальної техніки, радіочастотних систем, телекомунікацій, антенного обладнання та подібного. Вони здатні передавати дані на високих частотах та відрізняються мінімальними сигнальними […]
Для того, щоб бізнес приносив прибуток і розвивався — кожен ресурс має бути використаний максимально ефективно, адже кожна гривня має значення. А тому відбувається постійний […]
У міру того як почала розвиватися криптоіндустрія, особливий попит отримав депозит криптовалют. Біржі та інші спеціалізовані платформи пропонують відсоткові ставки, що перевищують рівень інфляції. А разом […]