На російських пропагандистських пабліках публікують нові кадри з Бахмута. Окупанти показали район Нового ринку і вулицю Ювілейну.
Редакція публікує вибрані знімки.
Район Нового ринку в Бахмуті, вулиця Ювілейна, фото з окупації
Російські окупанти показали нові кадри з Бахмута. На них видно будинки в районі Нового ринку і вулиці Ювілейної. Фото зроблені нещодавно, місто вкрите снігом.
На фото видно, що будинки по вулиці Ювілейній знищені. Руйнування багатоповерхівок значні: вони пошкоджені прямими ударами снарядів і вогнем.
Також окупанти показали, який вигляд має Благовіщенський храм на вулиці Ювілейній. На території святині стоять лише ворота і дзвіниця з пошкодженим дахом. Від самої церкви лишилася тільки груда каміння.
Нагадаємо, що нещодавно окупаційна влада заявила про “відновлення Донбасу”. При цьому чіткої думки про відбудову Бахмута немає. Деякі російські “посадовці” кажуть про те, що місто будуть відновлювати, а інші заявляють про те, що його знесуть і побудують новий населений пункт.
Різдво — сімейне свято, коли вся родина збирається за одним столом, дарує одне одному подарунки та тепло. Атмосфера святкування з’являється вже під час прикрашання будинку. У цій добірці представлено ідеї декору до Різдва.
Як прикрасити дім до Різдва
Різдво Христове — одне з найбільших релігійних свят в Україні, яке за новим календарем святкуємо 25 грудня. В цей день християни прославляють народження Ісуса Христа від Діви Марії. Згідно з переказами, Йосип і Діва Марія блукали околицями Вифлеєма, оскільки не було місця для ночівлі через перепис населення в місті.
Вони знайшли прихисток в невеликій печері, яка використовувалась як хлів. Саме тут і народився Син Божий. Традиційно, оселю на Різдво заведено прикрашати гілочками ялинки чи хвої. Як можна прикрасити дім до Різдва, розповідаємо нижче.
Вінок на двері
Різдвяний вінок — традиційна окраса дверей напередодні свята. Його можна виготовити самостійно або прикрасити дверцята вже готовим вінком з магазину.
Часто такий вінок декорований шишками, ялинковими гілками, бантиками, сушеними ягодами чи фруктами та ялинковими іграшками.
Різдвяна зірка
Святковим декором у вигляді різдвяної зірки можна оздобити кухню, вітальню чи спальню. Її можна використати як верхівку ялинки або розмістити на вікнах, створюючи атмосферу магії та тепла.
Зірка може бути зроблена з різних матеріалів — від скляних чи паперових до дерев’яних.
Ялинка
Традиційна прикраса будинку на Різдво — ялинка. Проте її можна незвично прикрасити, щоб точно здивувати гостей. Замість звичайних ялинкових прикрас можна повісити штучні екзотичні фрукти: мандарин, ананас, маракую, ківі чи манго.
Якщо ж полюбляєте мінімалізм — то можна зібрати ялинку самостійно на стіні за допомогою гірлянд та ялинкових прикрас. Це точно створить унікальний декор будь-якої кімнати. Також можна зробити ялинку з підручних матеріалів, наприклад з ниток.
Різдвяний павук
Традиційна прикраса на новорічні та різдвяні свята — “павук”. Його можна виготовити самостійно з деревини чи соломи або придбати вже готовий будь-якого розміру в магазині. Його можна повісити на дверях, на світильниках, на поличках чи просто причепити до стелі.
Шопка
Найунікальнішим декором, який може бути на Різдво, є шопка. Це така прикраса, яка ілюструє сцену народження Ісуса Христа. Традиційно там зображенні Йосип, Марія, немовля, пастухи та тварини. Вона може бути виготовлена з різних матеріалів, таких як дерево, картон, глина або пластик.
Такі прикраси можуть варіюватись за розмірами — від компактних версій для столу до великих сцен, які займають окремі кути в кімнаті.
Узвар — суто український напій, який має незвичний смак та величезну користь для здоров’я. Наші предки варили його на Різдво, Водохреще, а також на честь народження дитини.
Редакція Бахмут IN.UA зібрала три рецепти легендарного узвару, які можна приготувати до святкового столу та потішити близьких.
Як зварити смачний узвар
Узвар — традиційний та дуже корисний напій, який варять із засушених яблук і груш. Крім них, в узвар часто додають й інші сухофрукти, а саме родзинки, курагу, чорнослив чи вишню.
Готувати узвар потрібно у спеціальній послідовності, який гарантує напою дивовижний аромат й насичений смак. Спочатку в спеціальну тару з водою кладуть засушені яблука, через 5 хвилин груші. Трошки пізніше, через кілька хвилин, в напій потрібно класти інші інгредієнти. В кінці можна додати лимонний сік, мед чи спеції.
Традиційний різдвяний узвар
Ароматний узвар, який традиційно готували наші предки на Різдво. Він гарно доповнить Святвечір у колі сім’ї.
Для його приготування потрібні:
3 літри води;
200 грамів сушених яблук;
200 грамів сушених груш;
100 грамів чорносливу;
100 грамів родзинок;
4 або 5 столових ложки меду.
Приготування потрібно розпочати з підготовки інгредієнтів. Для цього потрібно розкласти всі сухофрукти по окремих ємностей і ретельно промити. Далі їх треба протримати в теплій воді протягом наступних 10 хвилин, злити воду і промити знову.
Наступним кроком потрібно налити в каструлю 3 літри води і додати туди сушені яблука. Через 5 хвилин знаходження узвару на середньому вогні, потрібно додати груші, а ще через кілька хвилин — родзинки та чорнослив. Увесь напій доводимо до кипіння та відразу вимикаємо. Додаємо мед, а далі даємо узвару треба дати трошки охолонути до кімнатної температури.
Узвар з гвоздикою та маком від Євгена Клопотенко
Рецепт унікального рецепта від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенко вже став досить популярним серед українців. Він поєднує у собі традиційний смак напою та унікальні нотки гвоздики й маку.
Для приготування узвару за цим рецептом потрібні:
3 літри води;
350 грамів сухофруктів або готовий набір для узвару;
7 або 8 столових ложок меду;
3 бутони гвоздики;
1 столова ложка маку.
Приготування знову розпочинаємо з ретельного промивання сухофруктів під проточною водою. Далі викладаємо їх у велику каструлю та заливаємо 3 літрами води. Варимо на маленькому вогні протягом 30 хвилин під кришкою, аби смак вийшов більш насиченим.
Далі вимикаємо вогонь та додаємо гвоздику і мак, перемішуємо та залишаємо узвар встигати до теплого стану. Далі додаємо мед, перемішуємо та знову чекаємо, поки напій не охолоне до кімнатної температури.
Узвар з гранатовим соком
Незвичайне поєднання суто українського узвару з екзотичним гранатом створює смачне та дуже ароматне диво кулінарії, яке варто подати до столу.
Для приготування напою за цим рецептом потрібно:
3 літри води;
300 грамів сухофруктів;
10 родзинок;
1 склянка гранатового соку;
трошки цукру та меленого імбиру.
Знову приготування розпочинаємо з ретельного промивання сухофруктів, після чого кладемо їх у каструлю та заливаємо водою. Доводимо до кипіння, після чого виключаємо вогонь та додаємо жменьку промитих родзинок. Варимо суміш протягом 25-30 хвилин. За 10 хвилин до готовності вливаємо в узвар гранатовий сік, додаємо цукор та імбир.
Далі знімаємо напій з вогню та чекаємо, поки напій не охолоне до кімнатної температури. Рекомендуємо перед подачею процідити узвар, щоб сухофрукти не потрапили до келихів.
Різдво — сімейне свято, коли вся родина збирається за одним столом, дарує одне одному подарунки та тепло. Атмосфера святкування з’являється вже під час прикрашання будинку. […]
Узвар — суто український напій, який має незвичний смак та величезну користь для здоров’я. Наші предки варили його на Різдво, Водохреще, а також на честь […]
На Різдво у Кропивницькому вітатимуть дітей-ВПО з Донеччини. Їм видаватимуть різдвяні подарунки. Видача запланована в гуманітарному хабі Покровської МВА. Про це повідомляє гуманітарний хаб “Єднання”. […]
Різдвяна випічка вже багато років є популярним десертом на Різдво. Солодкі пампухи традиційно готують на зимові свята, оскільки вони досить прості та швидкі в приготуванні. […]
На російських пропагандистських пабліках публікують нові кадри з Бахмута. Окупанти показали район біля Бахмутської лікарні. Редакція публікує вибрані знімки. Будинки біля лікарні в Бахмуті, фото […]