На початку серпня в Житомирі пройшов Чемпіонат України з велоспорту на шосе в парній гонці та гонці-критеріумі. Водночас відбулися всеукраїнські змагання в груповій гонці серед юнаків, дівчат, молодших юнаків і молодших дівчат. Донеччину на турнірі представили п’ятеро велосипедистів із Бахмутської та Лиманської громад.
Про це повідомляє Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА.
За нагороди змагань боролися понад 100 учасників із 16 команд регіонів України.
у парній гонці на 10 км «золото» серед молодших юнаків здобув Максим Кікоть (ОСДЮСШОР) разом із Дмитром Старовойтовим з Житомирщини (їхній час — 13 хв. 39 сек.);
у віковій групі юнаки «срібним» призером став Андрій Захарченко (ДОСФКСП ім. С. Бубки) разом із Андрієм Головченком з Дніпропетровщини (13 хв. 32 сек.);
у віковій групі юнаки «бронзовими» призерами стали Дмитро Ємченко та Іван Кононенко (ОСДЮСШОР) з результатом 13 хв. 35 сек.
За підсумками першого туру Чемпіонату України в гонці-критеріумі Максим Кікоть, набравши 14 очок, посів друге місце серед молодших юнаків. До слова, другий тур змагань запланований у Білій Церкві (14-17 серпня), третій тур — у Львівській області (з 30 серпня по 3 вересня).
Під час всеукраїнських змагань в груповій гонці на 50 км «срібну» медаль серед молодших юнаків здобув Максим Кікоть (56 хв. 27 сек.), а «бронзовим» призером в категорії юнаки став Андрій Захарченко (1:24.40 хв.).
Зазначимо, що до змагань велосипедистів Донеччини підготували тренери: Валерій Красов, Олександр Геращенко та Кирило Поспєєв.
Горіхи — це одні з найкорисніших натуральних продуктів, яких у світі безліч. Вони переповнені різними корисними для організму мікроелементами. До того ж вони смачні та гарно підходять для використання у кулінарії.
Редакція Бахмут IN.UA ділиться власною добіркою з трьох цікавих рецептів з горіхами, які легко можна приготувати та насолодитися їх смаком.
Користь горіхів
Ядра кожного виду горіхів переповнені різноманітними вітамінами, мінералами та мікроелементами. До того ж вони містять незамінні поліненасичені кислоти, які допомагають в процесі очищення організму від токсинів.
Горіхи корисні для суглобів, м’язів, серця, очей. Вони зміцнюють імунітет, покращують стан волосся, запобігають ламкості нігтів. До того ж деякі складники майже всіх горіхів мають антидепресивні властивості, які знищують вплив стресу і нервового напруження.
Солодкі цукерки з фініків та горіхів
Натуральні цукерки — це дуже корисний та смачний десерт, який здатний забезпечити будь-кого енергією. До того ж вони не мають рафінованих цукрів, підсилювачів смаку та інших некорисних для організму добавок, що мають негативний вплив на організм.
Для приготування смачних цукерок з фініків та горіхів потрібні:
250 грамів фініків;
80-90 грамів волоських горіхів;
15 грамів кокосової стружки.
Приготування потрібно розпочати з того, щоб подрібнити у різних чашах блендера горіхи та фініки, попередньо очистивши фініки від кісточок. Після до чаші з фініками додайте горіхи та кокосову стружку. Усе разом потрібно ретельно змолоти.
Далі потрібно трохи почекати, а далі сформувати кружечки розміром, приблизно з волоський горіх. Такі цукерки можна куштувати одразу.
Овочевий салат з горіховою заправкою
Горіхи — універсальний інгредієнт, який дозволяє підкреслити смак будь-якої страви та додати їй невеличкий горіховий посмак.
Для приготування овочевого салату з горіховою заправкою потрібні:
1 огірок;
1 великий помідор;
1 солодкий перець;
1 цибулина, бажано фіолетова;
80 грамів волоських горіхів;
3-5 зубчика часнику;
1 пучок кінзи;
1 пучок петрушки;
1 чайна ложка хмелі-сунелі;
2-3 столові ложки бальзамічного оцту;
1 гострий перець, за бажанням;
олія, за бажанням.
Приготування потрібно розпочати з обсмаження горіхів на сухій пательні протягом декількох хвилин. Поки вони теплі, їх потрібно перебити блендером та додати до них зелень, часник і оцет. Все це довести все до однорідної маси. Якщо суміш буде занадто густою, то варто додати олію.
Далі потрібно нарізати овочі на невеликі шматочки, а потім все перемішати та додати заправку з горіхів. Вже дві суміші ще раз ретельно переміщати, та додати сіль, перець та інші спеції.
Паста зі шпинатом та горіхами
Макарони — це ще одна основа, яку гарно можуть підкреслити горіхи.
Для приготування пасти зі шпинатом та горіхами потрібні:
300 грамів макарон;
250 мілілітрів 10% вершків;
30 грамів пармезану;
1 пучок шпинату;
жменя горіхів;
5-6 столових ложок рослинної олії;
1 цибуля.
Приготування потрібно розпочати з приготування макарон за інструкцією на їх упаковці.
Поки макарони готуються, потрібно нарізати кубиками цибулю та обсмажити її на середньому вогні на рослинній олії до прозорості. Далі потрібно вимити, обсушити та очистити шпинат від стебел. Його додати до цибулі та готувати протягом кількох хвилин, постійно перемішуючи. Додаємо до цієї суміші вершки, сіль, спеції на власний смак та тушкуємо у сотейнику.
Горіхи очищаємо та подрібнюємо в блендері. Це пюре кладемо у суміш вершок, шпинату та цибулі. Перемішуємо та з’єднуємо з відвареними макаронами.
Морква — унікальний овоч, який регулярно використовують майже в кожній сім’ї. Утім, він настільки універсальний, що може стати гарною основою у багатьох рецептах. До того ж він смачний та дуже корисний для організму.
Редакція Бахмут IN.UA ділиться власною добіркою з трьох рецептів, які допоможуть розкрити моркву з нової сторони.
Користь моркви
Про користь моркви, мабуть, кожен чув із самого дитинства. І це правда, адже цей хрусткий овоч з яскравим зовнішнім виглядом — це справжній скарб, який містить безліч вітамінів та корисних речовин. Наприклад, це:
вітаміни групи А, В6, С, К;
фолієва кислота;
калій;
залізо;
мідь;
марганець;
клітковину;
бета-каротин.
Загалом, морква підтримує здоров’я очей, захищає шкіру, покращує роботу шлунку, зміцнює імунну систему, запобігає розвитку проблем із серцево-судинною системою та багато чого іншого. До того ж вона здатна виконувати задачу натурального заспокійливого засобу, адже знижує загальний рівень стресу та підвищує стійкість до стресів.
Морквяний пиріг
Вам однозначно варто спробувати морквяний пиріг, якщо ви віддаєте перевагу смачній, корисній та легкій в приготуванні випічці.
Для приготування знадобляться:
туга та соковита морква — 400 грамів;
яйця курячі — 4 штуки;
цукор — 250 грамів;
олія — 220 мілілітрів;
борошно пшеничне — 380 грамів;
розпушувач — 1 столова ложка без гірки;
сіль — щіпка;
ванільний цукор — 1 чайна ложка;
порошок кориці — 1 чайна ложка.
Приготування розпочинається з очищення моркви та її натирання на тертці з середнім діаметром.
Далі потрібно яйця, цукор та ванільний цукор покласти в окрему посудину та збити міксером на великій швидкості до стану повітряної піни. Вливаємо олію та збиваємо ще 2 хвилини. Додаємо просіяне борошно, розпушувач, корицю та сіль. Перемішуємо все до однорідної маси та слідкуємо, щоб в тісті не було борошняних грудочок.
Наступним кроком стає додавання до тіста натертої моркви. Ці дві суміші необхідно перемішати на найнижчій швидкості міксера.
Готуємо форму для випікання, застеливши пергаментом дно, замастивши його рослинним або вершковим маслом. Далі вливаємо заготівлю і розрівнюємо поверхню. Форму з тістом ставимо в попередньо розігріту духовку до 180 ºC та випікаємо близько 50 хвилин. Готовність варто перевіряти шпажкою.
Діставши пиріг з духовки, даємо йому охолонути до теплого стану в формі. Вже після його можна їсти.
Крем-суп з моркви та імбира
Смачний морквяний суп з імбиром поєднує в собі приємний смак, велику користь для організму та легкість в приготуванні.
Для створення цієї страви потрібні:
морква — 500 грамів;
цибуля — 2 штуки;
імбир (розміром з великий палець) — 1 штука;
куркума — 1 столових ложок.
овочевий бульйонний кубик — 1 штука.
Приготування розпочинаємо з увімкнення духовки на 200 °C.
Далі додайте моркву, цибулю та імбир на велике деко, вистелене пергаментом. Зверху все полити трошки олією, додати спеції, перемішати та накрити фольгою. Це все поставити в духовку на одну годину.
Вже готові овочі потрібно додати в кухонний комбайн разом із бульйонним кубиком і невеликою кількістю води, після чого збити все до однорідності.
Готову суміш вилити у каструлю з 500 мілілітрами води та довести до слабкого кипіння.
Запечена морква з часником і пармезаном
Запечена морква з часником і пармезаном — це проста та вишукана страва з італійськими нотками, яка може стати улюбленим гарніром у сім’ї.
Для приготування цієї страви знадобиться:
морква — 500 грамів;
пармезан — 60 грамів;
зубчик часнику — 3 штуки;
вершкове масло, 73% — 4 столових ложки;
олія — 1 столова ложка
сіль — 1/2 чайної ложки;
перець та сушене орегано за смаком.
Спершу треба ретельно промити та прочистити моркву та часник, а потім не на довго відправляємо їх у духовку. Випікаємо до того моменту, поки морква не стане м’якою.
Вже готову моркву потрібно порізати впоперек, щоб вийшли невеличкі циліндри. Їхня кількість залежить від довжини морквини. Далі викладаємо все в миску.
Наступним кроком потрібно розтопити на водяній бані (мисці встановленій над каструлею з водою) або в мікрохвильовці 4 столові ложки вершкового масла. Далі чавимо часник та змішуємо його з маслом, сіллю та спеціями. Усе ретельно перемішуємо.
Готову суміш вливаємо на моркву та знову перемішуємо. Сир потрібно протерти на дрібній терці, після чого додати його до моркви. Переміщуємо.
Далі змащуємо олією деко, викладаємо на нього моркву та ставимо в духовку на 200 °C.. Випікайте 20 хвилин. На 10-й хвилині перевертаємо шматочки, щоби пропеклися рівномірно. Перевіряємо готовність зубочисткою.
Горіхи — це одні з найкорисніших натуральних продуктів, яких у світі безліч. Вони переповнені різними корисними для організму мікроелементами. До того ж вони смачні та […]
Морква — унікальний овоч, який регулярно використовують майже в кожній сім’ї. Утім, він настільки універсальний, що може стати гарною основою у багатьох рецептах. До того […]
Зима — сувора пора року, тим паче в умовах війни. Це особливо відчувають представники різноманітних вразливих категорій населення в Україні, зокрема переселенці та переселенки. Саме […]
Естонська рада у справах біженців анонсувала відкриття нової реєстрації на отримання грошової допомоги з опаленням для тих людей, які мають труднощі з покриттям власних потреб […]
Автобусний оператор FlixBus, який виконує рейси між Україною й девʼятьма країнами ЄС, запустив новий маршрут. На цей раз об’єднають Київ та Мюнхен. Про це повідомили […]