Як релокований коледж імені Сергія Бубки працює на Полтавщині

Семаковська Тетяна 16:06, 22 Червня 2023

6 IMG 20220819 WA0000 820x360 81200Донецький обласний спеціалізований коледж спортивного профілю ім. С. Бубки вже вдруге через війну починає все з нуля. Спершу у 2014 році коледж з Донецька переїхав у Бахмут, потім з фурами наповненими спортивним обладнанням у 2022 році коледж евакуювався на Полтавщину. 

Журналіст «Бахмут. IN.UA» Роман Потапенко побував в спортивному коледжі на Дні відкритих дверей. Як зараз тренуються юні спортсмени дивіться у відеосюжеті.

Нова локація

Донецький обласний спеціалізований коледж спортивного профілю ім. С. Бубки в евакуації працює в Полтаві, спортсмени навчального закладу одні з найкращих в Україні, вони займають навіть міжнародні місця та стають призерами Європи та світу. Директор коледжу Ігор Казимирович завдячує адміністрації Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка, який надав дітям базу для тренувань та навчання.

«В першу чергу вдячний, що сьогодні тут розміщається наш фаховий коледж імені Сергія Бубки, ми вже другий рік тут базуємося, нам надали можливість тут проживати у гуртожитках, цілий поверх виділили для жіночого гуртожитку, їдальня, спортивні бази», — каже Володимир Мицик, начальник управління фізичної культури та спорту.

Викладачі додають, що за час евакуації вже адаптувалися, й наголошують — особливо приємно, що учні можуть відвідувати заняття офлайн

Очільник коледжу Ігор Казимирович каже, що незабаром планують зробити додатковий набір, пріоритет надаватимуть дітям з Донеччини. Якщо ваша дитина планує присвятити життя спорту — залишаємо всі відомості для абітурієнта.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як з Бахмута евакуювали дітей та спортивне обладнання навчального закладу.

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Як обрати натуральний камінь для будівництва та ландшафтного дизайну

Дмитро Скопіч Скопіч Дмитро 12:15, 20 Травня 2024
Фасад з використанням натурального каменю / фото ілюстративне

Декоративний камінь — це досить незвичний матеріал, який широко використовується не тільки в будівництві, але й у ландшафтному дизайні та навіть в створенні інтер’єру приміщення. Серед його переваг найбільш виділяються краса та практичність, завдяки яким цей матеріал стає досить універсальним.

Редакція Бахмут IN.UA розповідає, як обрати декоративний камінь та які можливі типи можна використовувати для різних задач.

Декоративний камінь в України

У більшості випадків декоративний камінь використовується для обробки об’єктів ззовні, наприклад, фасадів, альтанок чи колон. Такий вибір пов’язаний з тим, що матеріали мають велику кількість переваг, серед яких:

  • міцність;
  • стійкість до зносу та впливу різних факторів, зокрема, вологи;
  • довговічність;
  • різноманітність, зокрема, по кольорах та текстурі;
  • екологічність.

Існує також можливість використання декоративного каменю в інтер’єрі житлових або робочих приміщень. Цей вибір вже пов’язаний з доступністю, невибагливістю до догляду та стерпність перепаду температури або впливу вологи.

Декоративний камінь для різних типів задач можна знайти на спеціалізованому сайті https://kanyon.com.ua/.

Як обрати декоративний камінь для будівництва та ландшафтного дизайну

Декоративний камінь у саду / фото ілюстративне

Вибір натурального каменю для використання залежить від призначення. Наприклад, при виборі матеріалу для будівництва та ландшафтного дизайну ключовими показниками повинні бути властивості, зокрема, міцність та стійкість до впливу навколишньої середи. Ідеальними варіантами для цього стануть мармур, сланець та базальт, які можна знайти на сайті kanyon.com.ua.

При створенні саду вже потрібно орієнтуватися на вологостійкість та візуальну різноманітність для створення оптимального дизайну. Для цих потреб гарним варіантом стане галька.

Як обрати декоративний камінь для інтер’єру приміщення

Кухня / фото ілюстративне

Використання натурального каменю в інтер’єрі, в першу чергу, залежить від кімнати, де він буде використаний.

До прикладу, матеріал для створення інтер’єру ванної кімнати повинен бути міцним і не слизьким. На підлогу ідеальним варіантом стане мармур, адже він має властивість випаровувати вологу. Для стін у ванній кімнаті варто використовувати сланець. Своєю чергою, варто відмовитися від використання піщанику, через те, що під постійним впливом вологи він швидко втратить колір.

Камінь в інтер’єрі кухні також широко використовується дизайнерами через його естетичність та універсальність, зокрема, мова йде про сланець, граніт або мармур. Слід зазначити, що матеріал для обробки кухні потрібно вибирати саме в темних кольорах та з обов’язковою наявністю водовідштовхувальних засобів.

Натуральний камінь в інтер’єри спальні / фото ілюстративне

Камінь в інтер’єрі спальні доречний для декору акцентної стіни навпроти або біля ліжка. Колір стіни та форма матеріалу залежить від стилю кімнати і її кольору. Якщо в кімнаті є телевізор або робочий стіл, то можна це обіграти кам’яною кладкою.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

У Чернігові відкрилася виставка “Скорботний шлях Бахмута”: деталі

Валентина Славінська Славінська Валентина 10:50, 20 Травня 2024
“Виставка “Скорботний шлях Бахмута” / фото Мінкульт

16 травня у Чернігові в Художньому музеї Галагана відкрили виставку “Скорботний шлях Бахмута”. Цей проєкт, покликаний продемонструвати унікальну культуру міста Бахмут та її стійкість в умовах війни.

Про це повідомляє Бахмутська міська рада

Виставка у Чернігові

Виставка в Чернігові / фото Бахмутської міської ради

Попередньо виставка вже відбулась у Києві, де було представлено унікальну колекцію барельєфів “Різьбленка” майстра традиційних народних ремесел із Бахмута Дмитра Денисенка.

Дмитро Денисенко, майстер народної творчості з писанкарства, чиї роботи відомі по всій Україні.

Ініціатори заходу, це Управління культури Бахмутської міської ради та благодійний фонд “Бахмут. Допомога. Відродження” разом з МВА. Організатори пишуть, що прагнуть популяризувати творчі таланти мешканців Бахмута та розповісти про трагедії, яких зазнало місто від російської агресії.

Експозиція триватиме до 2 червня. Відвідати виставку можна за адресою вулиця Музейна, 6.

Автор виставки / фото Бахмутської міської ради

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Як обрати натуральний камінь для будівництва та ландшафтного дизайну

Декоративний камінь — це досить незвичний матеріал, який широко використовується не тільки в будівництві, але й у ландшафтному дизайні та навіть в створенні інтер’єру приміщення. […]

12:15, 20.05.2024 Скопіч Дмитро

У Чернігові відкрилася виставка “Скорботний шлях Бахмута”: деталі

16 травня у Чернігові в Художньому музеї Галагана відкрили виставку “Скорботний шлях Бахмута”. Цей проєкт, покликаний продемонструвати унікальну культуру міста Бахмут та її стійкість в […]

Пакунок малюка 2024

Пакунок малюка 2024: як батькам отримати 7 689 гривень на дитину

Батьки новонародженого малюка можуть отримати бебі-бокс від держави вартістю у 7 689 гривень. Отримати його можна у пологовому будинку, але якщо в медзакладі пакунка немає, […]

В Мінцифрі розповіли, як залишатися на зв’язку під час відключень електроенергії

Через постійні обстріли енергетичної інфраструктури ворогом в Україні спостерігається значний дефіцит потужностей в енергосистемі. 

Ощадбанк затримка Виплат ВПО

Що робити ВПО, якщо затримують виплати. Інструкція

Згідно із законом, виплати для ВПО надходять особі щомісяця 15 та 28 числа. Однак, бувають випадки, коли грошові надходження від держави не приходять вчасно. Що […]