Чи заважає великий бізнес депутату Єфімову служити своєму народу

Семаковська Тетяна 18:04, 16 Червня 2018

Максим Єфімов один із одіозних політиків та бізнесменів Донецької області. Зважаючи на відносно молодий вік і відсутність досвіду роботи в партійних структурах, який залишився у більшості керівників і депутатів області, він мав би відрізнятися новим ставленням до виборця і своєї політичної ролі в суспільстві.

Координатори руху «Сильні громади» у цьому матеріалі не будуть аналізувати сходинки Єфімова до влади і шлях отримання великих статків, такої інформації в мережі можна знайти безліч – від скандальних «жовтих» історій про співпрацю з бандитами Краматорська до надзвичайно «рожевої» партійної джинси.

Ми поставили завдання проаналізувати ефективність роботи та законотворчу діяльність народного депутата від округу №48 (Краматорськ та прилеглі населені пункти) у 2017 році у Парламенті.

Відвідуваність сесій

За даними письмової реєстрації Максим Єфімов упродовж 2017 року відвідав 71 засідання сесії Верховної Ради із 116, тобто трохи більше 60%. Однак, за даними електронної реєстрації депутат відвідав майже усі засідання – 111. Варто зауважити, що письмова реєстрація є більш точною, адже вимагає особистої присутності депутата, яку він засвідчує власним підписом. Навіть якщо він спізнився на засідання, то    Відвідуваність сесій Верховної Ради відрізняється за письмовою та електронною реєстрацією. При тому, що за електронною кількість відвідувань більша на 30, тобто маємо 111 реєстрацій за допомогою картки та 71 реєстрація письмова. Що це може означати? Депутат нехтує письмовою реєстрацією, чи хтось голосує його карткою?

Що до голосувань, то можна сказати, що депутат майже не голосує «Проти». С загальної кількості голосувань, яка в 2017 році перевалила за чотири з половиною тисячі було тільки три «Проти». Більше половини голосувань Єфімов просто пропустив, тобто в таблиці данні голосування в його особистому кабінеті на Верховній раді, де ми як раз брали данні стоїть позначка «Не голосував». Якщо допустити, що Єфімов дає свою картку для важливих голосувань, то ця версія як раз підтверджується цими даними.

Але це тільки наші припущення, а ще є коментарі народного депутата, які ми отримали через приймальню.

“Не виключаю, що кілька разів, обираючи між необхідністю проголосувати в залі та зареєструватися письмово віддавав пріоритет першому”, – зазначив Максим Єфімов.

Якщо подивитись скільки законопроектів було подано депутатом протягом 2017 року, то таких нарахували 37, але лише чотири з них стали чинними законодавчими актами.

Сам нардеп зазначив, що законотворчої діяльності приділяє велику увагу відновленню Донбасу, а також додав:

“Більшість поданих мною ініціатив стосується впровадження реформ в Донецькій області, створення системних бар’єрів проявам корупції, ефективного використання бюджетних коштів і державних субвенцій, удосконалення закупівельних механізмів, захисту інтересів промисловості та розвитку підприємства”.

Проаналізувавши подані законопроекти, що стали чинними, можна переконатися, що саме відстоювати інтереси промисловості та власників підприємств в Єфімова виходить найкраще.

Перший закон стосується збільшення штрафу до 50% від суми податку на додану вартість, якщо платник порушив строки реєстрації податкових накладних більш ніж 366 днів. Але разом з цим, до першого липня 2018 року такі штрафні санкції не застосовуються до виробників електричної енергії, що здійснюють постачання електричної енергії державному підприємству “Енергоринок”. Ми не змогли знайти перелік підприємств, на яких цим Законом не розповсюджується штраф, але інформація про бізнес нардепа, що працює в енергетичній сфері є відкритою. Відповідно декларації Єфімова ми бачимо, що він і його родина мають частку у статутному капіталі підприємств, які виробляють електричну енергію – ТОВ “ВІТРЯНИЙ ПАРК БЛАГОДАТНИЙ”, ТОВ “ВІТРЯНИЙ ПАРК ПРИЧОРНОМОРСЬКИЙ”, ТОВ “ВІТРЯНИЙ ПАРК НОВОАЗОВСЬКИЙ”, ТОВ “ВІТРЯНИЙ ПАРК БЕРЕЗАНСЬКИЙ”, ПРАТ “ВІТРЯНИЙ ПАРК ОЧАКІВСЬКИЙ”, ТОВ “ВІТРЯНИЙ ПАРК ЛУТУГИНСЬКИЙ”.

Другим законом депутати подовжили строк дії ставок (30 ЄВРО за 1 тону) експортного мита на відходи та брухт чорних металів на три роки.

Внесення змін в Закон «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції (щодо вдосконалення регулювання відносин з використання державного і комунального майна на тимчасово окупованій території України)» стосуються скасування орендної плати за користування державним та комунальним майном та концесійного платежу за право на створення (будівництво) та (або) управління (експлуатацію) державним та комунальним майном.

Тобто три прийняті закони стосуються тільки інтересів бізнесу і в більшості великого бізнесу. Останній приведений закон зачіпає інтереси фізичних осіб, він надає можливості юридичним та фізичним особам не сплачувати пеню та штрафи на основну суму заборгованості за кредитними договорами, які знаходяться на лінії зіткнення.

На наш запит, які законопроекти були подані за зверненням виборців, ми відповіді не отримали.  

Депутатських запитів протягом 2017 року Максим Єфімов склав аж цілих чотири.

Один з них щодо врегулювання механізму нарахування пенсій вимушеним переселенцям був направлений до Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики. Депутату відповіли, що розроблений законопроект №6692, який спростить процедуру нарахування пенсій окремим категоріям громадян. Але він й досі знаходиться на розгляді у народних депутатів, та й сам Максим Єфімов не робить ніяких дій, які б прискорили його розгляд – не вносить правок до закону, не складає депутатських запитів щоб прояснити ситуацію з відкладенням розгляду законопроекту.

Запит до Кабінету Міністрів, який Єфімов зробив з групою депутатів стосовно ремонту доріг по Донецькій області такі дав результати, хоча й через рік.

Снимок b80e5

1 eb51aЗараз по декільком трасам ведуться ремонтні роботи автодоріг: Бахмут – Костянтинівка – Покровськ, Харьківський напрямок.   

Через запит нам не вдалося дізнатись чим Максим Єфімов займався як перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, але в своєму коментарі щодо результатів діяльності в Верховній Раді він зазначив, що своїм досягненням вважає те, що в жовтні 2018 року в Краматорську буде проведено виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з  питань науки та освіти. А також Єфімов зазначає, що за його сприяння зроблений крок до реалізації проектів, які в Краматорську буде фінансувати Європейський інвестиційний банк.

Народний депутат володіє18-тьма підприємствами на Кіпрі, 42 підприємства є в нього в Україні, по одному в США та в Швейцарії, по п’ять в Німеччині та на Віргінських островах. Такі дані він задекларував в декларації. Як нардепу вдається поєднувати підприємницьку діяльність з законотворчою навіть важко уявити. Важко оцінити результати законотворчої діяльності Єфімова для простих виборців, при такій методології ми їх просто не побачили, а от фінансовий результат розвитку бізнесу родини Єфімових оцінюється мільярдами гривень.     

Що ще є цікавого у власності одіозного політика читайте у наступному матеріалі.

Як доїхати з Харкова до КПП Станиця Луганська

Семаковська Тетяна 09:45, 4 Лютого 2021

kharkov stanica luganskaya avtobus 63375Контрольний пункт пропуску в Станиці Луганській працює щодня. Для проїзду автобусом Харків – Станиця Луганська, Станиця Луганська – Харків кожному пасажиру потрібно мати при собі паспорт, неповнолітнім – свідоцтво про народження, довіреність (якщо один з батьків відсутній). Перетнути лінію розмежування можна в період з 8:00 до 18:00.

Понад 10 років компанія Сервіс Бус успішно займається організацією пасажирських перевезень по Україні, в тому числі і регулярних рейсів Харків – Станиця Луганська. Власний автопарк сучасних і містких автобусів європейських марок дозволяє надавати послуги на високому рівні, а професіоналізм водіїв – гарантувати своєчасне прибуття до місця призначення.

Комфорт і безпека наших клієнтів – понад усе: на час поїздки кожному пасажиру буде оформлена страховка.

Харків-Станиця Луганська на автобусі: актуальний розклад на 2021 рік

Автобуси Харків – Станиця Луганська відправляються щоденно. Для обслуговування маршруту ми використовуємо тільки сучасні автобуси європейського класу – Setra, VanHool, Man, Scania, які оснащені зручними м’якими кріслами, кліматичними та медіа- системами. Просторі і чисті багажні відсіки позбавлять від необхідності розміщувати багаж у салоні.

Розклад

Ми склали графік маршруту офіційного рейсу Харків Станиця Луганська таким чином, щоб пасажири точно встигли пройти через блокпост.

Маршрут прямування:

Харків – Чугуїв – Ізюм – Слов’янськ – Краматорськ – Дружківка – Костянтинівка – Бахмут – Лисичанськ – Сєвєродонецьк – Новоайдар – Щастя – Станиця Луганська.

Відстань від Харкова до КПП в Станиці Луганській 366 км, час у дорозі 8 год. Наші автобуси заїжджають на автовокзал.

Ціна квитка 400 грн.

Коли ви обрали дату і час відправлення, можна забронювати місця на сайті компанії і оплатити їх онлайн. Бронювання може бути здійснено і по телефону. Наші менеджери дадуть відповідь на всі запитання й допоможуть підібрати оптимальні місця для поїздки. Крім того, ми залишили можливість оплати проїзду водієві безпосередньо перед відправленням.

Телефони:           (095) 222-30-30            (068) 222-30-30                  (093) 222-30-30

Довіряйте свої подорожі надійному перевізнику, телефонуйте вже зараз.

На правах реклами.

Операцію на судинах серця мешканцям півдня Донеччини роблять за годину

Семаковська Тетяна 21:54, 25 Січня 2021

7. Зал очікування 6732eНадати допомогу пацієнту з гострим інфарктом міокарду за лічені хвилини – аж ніяк не фантастика. Саме так діють фахівці КНП “Маріупольська міська лікарня швидкої медичної допомоги”. Тут цілодобово приймають пацієнтів з з усієї південної частини Донеччини Вугледара, Волновахи, Нікольського району тощо.

Про це повідомляє Національна служба здоров’я України.

Після окупації Донецька виникла також гостра потреба у створенні потужного кардіологічного центру в південному регоні. Такий центр створили на базі Маріупольської міської лікарні швидкої медичної допомоги. У закладі зробили ремонт, закупили сучасне обладнання (ангіограф, монітори та багато іншого). Тут є палати інтенсивної терапії, кардіореанімація, працює бригада інтервенційних кардіологів, які можуть виконувати ендоваскулярні втручання на коронарних артеріях.

«Коли до нас привозять людину з інфарктом, лікувати її починають ще в приймальному відділенні. Не пізніше ніж за 20-30 хвилин ми “відкриваємо” закупорену артерію в операційній і пацієнт виживає», – пояснює Про будні, нововведення, переваги та плани закладу розказує директор КНП “Маріупольська міська лікарня швидкої допомоги” Сергій Орлеанський.

1. Сергій Орлеанський bb69e

Діє система телеметрії, – лікарі з машини швидкої допомоги надсилають до лікарні повідомлення (зокрема кардіограму) про стан хворого. Черговий лікар оцінює цей стан і на момент приїзду машини уже готовий діяти.

У лікарні працює оновлене обладнання, запроваджені сучасні протоколи лікування, тому заклад був готовий підписати договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) щодо лікування гострого інфаркту міокарда. Лікування відбувається за бюджетні кошти.

З липня 2020 року пакет з надання допомоги під час гострого інфаркту міокарда став «вагомішим». З квітня це було 16 тисяч гривень, а з липня 2020 року – 30 тисяч.

«До того, як ми почали практикувати стентування, летальність у разі інфарктів була досить високою – майже 15 відсотків. Сьогодні вона знизилася більш ніж удвічі», – каже директор лікарні Сергій Орлеанський.

У медичному закладі планують розвивати й інші напрями кардіології. Наприклад, аритмологію, лікувати “миготливу” аритмію.

kharkov stanica luganskaya avtobus 63375

Як доїхати з Харкова до КПП Станиця Луганська

Контрольний пункт пропуску в Станиці Луганській працює щодня. Для проїзду автобусом Харків – Станиця Луганська, Станиця Луганська – Харків кожному пасажиру потрібно мати при собі […]

7. Зал очікування 6732e

Операцію на судинах серця мешканцям півдня Донеччини роблять за годину

Надати допомогу пацієнту з гострим інфарктом міокарду за лічені хвилини – аж ніяк не фантастика. Саме так діють фахівці КНП “Маріупольська міська лікарня швидкої медичної […]

Екоскульптура на пляжі 21cb7

Екоактивісти піклуються про чистоту Азовського моря: 50 тон вторинної сировини вже відправили на переробку 

Готелі та хостели Маріупольського району в рамках конкурсу началися впроваджувати роздільний збір відходів. В рамках змагання за три місяці осені більше 50 тон вторинної сировини […]

76 69e15

Що спільного у розвитку громад Донеччини та Львівщини?

12 жовтня на базі Краматорського АКМЦ відбувся онлайн відеоміст Львів-Краматорськ: «Адміністративна реформа в Україні та аналіз досвіду діяльності новостворених об’єднаних територіальних громад Львівщини та Донеччини», […]

IMG 3095 2e607

Молодь Донбасу запрошують долучитися до тренінгів «Влада і молодіжна громада»

Тренінг «Влада і молодіжна громада» допоможе учасникам ознайомитись з темами: реформи в Україні, роботи органів законодавчої, виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також молодіжної політики […]