Примірники друкованих засобів масової інформації

Семаковська Тетяна 18:00, 4 Квітня 2018

Друковані засоби масової інформації відіграють дуже важливу роль у нашому житті: вони інформують людей про різні події, що відбуваються чи можуть відбутися, розважають і допомагають зробити життя кращим. Завдяки випуску та поширенню друкованих засобів масової інформації кожен громадянин має можливість ознайомлення з великою кількістю корисної інформації та подіями, які відбуваються не тільки в Україні, а також в усьому світі.

Друковані засоби масової інформації (преса) в Україні – це періодичні і такі, що продовжуються, видання, які виходять під постійною назвою, з періодичністю один і більше номерів (випусків) протягом року на підставі свідоцтва про державну реєстрацію.

Друковані засоби масової інформації в Україні видаються державною мовою, а також іншими мовами.

Особа, яка заснувала друкований засіб масової інформації, є його засновником. Особи, які об’єдналися з метою спільного заснування видання, вважаються його співзасновниками.

Державній реєстрації згідно з частиною другою статті 11 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» підлягають усі друковані засоби масової інформації, що видаються на території України, незалежно від сфери розповсюдження, тиражу і способу їх виготовлення.

Підтвердженням випуску видань відповідно до статті 33 Закону є контрольні примірники, які надсилаються безоплатно реєструючому органу одразу після надрукування.

На сьогодні на території Донецької області зареєстровано понад вісімсот друкованих засобів масової інформації, проте не всі засновники видань сумлінно виконують вимоги законодавства щодо надсилання їх контрольних та обов’язкових примірників.

Контрольним є перший «сигнальний» випуск друкованого видання, відомості про надходження якого вносяться до Державного реєстру друкованих засобів масової інформації.

Державний реєстр – це електронна база даних, яка містить інформацію про всі друковані засоби масової інформації, додатки до друкованих засобів масової інформації у вигляді видань газетного та журнального типу, що видаються на території України, незалежно від сфери розповсюдження, тиражу і способу їх виготовлення. Відомості Державного реєстру є загальнодоступними за посиланням http://dzmi.informjust.ua/.

Положеннями частини другої статті 16 Закону та пункту 2.17 глави 2 Положення про державну реєстрацію друкованих засобів масової інформації в Україні, затвердженого наказом Міністерства юстиції України                    від 21 лютого 2006 року № 12/5, встановлено, що засновник (співзасновники) зберігає право розпочати випуск друкованого засобу масової інформації протягом одного року з дня одержання свідоцтва про державну реєстрацію. У разі пропуску цього строку без поважних причин реєструючий орган визнає свідоцтво про державну реєстрацію таким, що втратило чинність, та вносить відомості про це до Державного реєстру.

Так, протягом 2017 року за результатами моніторингу щодо дотримання вимог чинного законодавства Головним територіальним управлінням юстиції у Донецькій області прийнято рішення про втрату чинності свідоцтв про державну реєстрацію 221 друкованого видання.

Крім того, статтею 33 Закону встановлено також обов’язок для надсилання не лише першого, а й всіх послідуючих (обов’язкових) примірників видань до реєструючого органу.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10.05.2002  № 608 «Про порядок доставляння обов’язкових примірників документів» серед одержувачів обов’язкових безоплатних примірників видань визначені й Головні територіальні управління юстиції.

На сьогодні до Головного територіального управління юстиції у Донецькій області надходять примірники близько шістдесяти видань, що становить менше 10% від загальної кількості зареєстрованих. Задля встановлення реальної кількості зареєстрованих друкованих засобів масової інформації, які дійсно виходять у світ, проводяться заходи попереджувального характеру.

Слід нагадати, що Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність за порушення законодавства у сфері державної реєстрації друкованих засобів масової інформації (статті 1866, 1867), а саме: штрафні санкції за виготовлення, випуск або розповсюдження продукції друкованого засобу масової інформації після припинення діяльності цього друкованого засобу масової інформації,  ухилення від перереєстрації друкованого засобу масової інформації у передбачених законом випадках, чи від повідомлення реєструючому органу про зміну виду видання, юридичної адреси засновника (співзасновників), місцезнаходження редакції, недоставляння або порушення строку доставляння обов’язкового безоплатного примірника документів.

Тож, у разі якщо засновники бажають зберегти випуск друкованих видань, необхідно своєчасно інформувати реєструючий орган про відповідні зміни, пов’язані з випуском видань, та надсилати їх примірники до Головного територіального управління юстиції у Донецькій області за адресою: 84301, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Ярослава Мудрого, 39/3, контактні телефони: (06264) 1-74-46, (06264) 4-25-00.

 

Відділ державної реєстрації друкованих засобів
масової інформації та громадських формувань
Управління державної реєстрації
Головного територіального управління
юстиції у Донецькій області

Як доїхати з Харкова до КПП Станиця Луганська

Семаковська Тетяна 09:45, 4 Лютого 2021

kharkov stanica luganskaya avtobus 63375Контрольний пункт пропуску в Станиці Луганській працює щодня. Для проїзду автобусом Харків – Станиця Луганська, Станиця Луганська – Харків кожному пасажиру потрібно мати при собі паспорт, неповнолітнім – свідоцтво про народження, довіреність (якщо один з батьків відсутній). Перетнути лінію розмежування можна в період з 8:00 до 18:00.

Понад 10 років компанія Сервіс Бус успішно займається організацією пасажирських перевезень по Україні, в тому числі і регулярних рейсів Харків – Станиця Луганська. Власний автопарк сучасних і містких автобусів європейських марок дозволяє надавати послуги на високому рівні, а професіоналізм водіїв – гарантувати своєчасне прибуття до місця призначення.

Комфорт і безпека наших клієнтів – понад усе: на час поїздки кожному пасажиру буде оформлена страховка.

Харків-Станиця Луганська на автобусі: актуальний розклад на 2021 рік

Автобуси Харків – Станиця Луганська відправляються щоденно. Для обслуговування маршруту ми використовуємо тільки сучасні автобуси європейського класу – Setra, VanHool, Man, Scania, які оснащені зручними м’якими кріслами, кліматичними та медіа- системами. Просторі і чисті багажні відсіки позбавлять від необхідності розміщувати багаж у салоні.

Розклад

Ми склали графік маршруту офіційного рейсу Харків Станиця Луганська таким чином, щоб пасажири точно встигли пройти через блокпост.

Маршрут прямування:

Харків – Чугуїв – Ізюм – Слов’янськ – Краматорськ – Дружківка – Костянтинівка – Бахмут – Лисичанськ – Сєвєродонецьк – Новоайдар – Щастя – Станиця Луганська.

Відстань від Харкова до КПП в Станиці Луганській 366 км, час у дорозі 8 год. Наші автобуси заїжджають на автовокзал.

Ціна квитка 400 грн.

Коли ви обрали дату і час відправлення, можна забронювати місця на сайті компанії і оплатити їх онлайн. Бронювання може бути здійснено і по телефону. Наші менеджери дадуть відповідь на всі запитання й допоможуть підібрати оптимальні місця для поїздки. Крім того, ми залишили можливість оплати проїзду водієві безпосередньо перед відправленням.

Телефони:           (095) 222-30-30            (068) 222-30-30                  (093) 222-30-30

Довіряйте свої подорожі надійному перевізнику, телефонуйте вже зараз.

На правах реклами.

Операцію на судинах серця мешканцям півдня Донеччини роблять за годину

Семаковська Тетяна 21:54, 25 Січня 2021

7. Зал очікування 6732eНадати допомогу пацієнту з гострим інфарктом міокарду за лічені хвилини – аж ніяк не фантастика. Саме так діють фахівці КНП “Маріупольська міська лікарня швидкої медичної допомоги”. Тут цілодобово приймають пацієнтів з з усієї південної частини Донеччини Вугледара, Волновахи, Нікольського району тощо.

Про це повідомляє Національна служба здоров’я України.

Після окупації Донецька виникла також гостра потреба у створенні потужного кардіологічного центру в південному регоні. Такий центр створили на базі Маріупольської міської лікарні швидкої медичної допомоги. У закладі зробили ремонт, закупили сучасне обладнання (ангіограф, монітори та багато іншого). Тут є палати інтенсивної терапії, кардіореанімація, працює бригада інтервенційних кардіологів, які можуть виконувати ендоваскулярні втручання на коронарних артеріях.

«Коли до нас привозять людину з інфарктом, лікувати її починають ще в приймальному відділенні. Не пізніше ніж за 20-30 хвилин ми “відкриваємо” закупорену артерію в операційній і пацієнт виживає», – пояснює Про будні, нововведення, переваги та плани закладу розказує директор КНП “Маріупольська міська лікарня швидкої допомоги” Сергій Орлеанський.

1. Сергій Орлеанський bb69e

Діє система телеметрії, – лікарі з машини швидкої допомоги надсилають до лікарні повідомлення (зокрема кардіограму) про стан хворого. Черговий лікар оцінює цей стан і на момент приїзду машини уже готовий діяти.

У лікарні працює оновлене обладнання, запроваджені сучасні протоколи лікування, тому заклад був готовий підписати договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) щодо лікування гострого інфаркту міокарда. Лікування відбувається за бюджетні кошти.

З липня 2020 року пакет з надання допомоги під час гострого інфаркту міокарда став «вагомішим». З квітня це було 16 тисяч гривень, а з липня 2020 року – 30 тисяч.

«До того, як ми почали практикувати стентування, летальність у разі інфарктів була досить високою – майже 15 відсотків. Сьогодні вона знизилася більш ніж удвічі», – каже директор лікарні Сергій Орлеанський.

У медичному закладі планують розвивати й інші напрями кардіології. Наприклад, аритмологію, лікувати “миготливу” аритмію.

kharkov stanica luganskaya avtobus 63375

Як доїхати з Харкова до КПП Станиця Луганська

Контрольний пункт пропуску в Станиці Луганській працює щодня. Для проїзду автобусом Харків – Станиця Луганська, Станиця Луганська – Харків кожному пасажиру потрібно мати при собі […]

7. Зал очікування 6732e

Операцію на судинах серця мешканцям півдня Донеччини роблять за годину

Надати допомогу пацієнту з гострим інфарктом міокарду за лічені хвилини – аж ніяк не фантастика. Саме так діють фахівці КНП “Маріупольська міська лікарня швидкої медичної […]

Екоскульптура на пляжі 21cb7

Екоактивісти піклуються про чистоту Азовського моря: 50 тон вторинної сировини вже відправили на переробку 

Готелі та хостели Маріупольського району в рамках конкурсу началися впроваджувати роздільний збір відходів. В рамках змагання за три місяці осені більше 50 тон вторинної сировини […]

76 69e15

Що спільного у розвитку громад Донеччини та Львівщини?

12 жовтня на базі Краматорського АКМЦ відбувся онлайн відеоміст Львів-Краматорськ: «Адміністративна реформа в Україні та аналіз досвіду діяльності новостворених об’єднаних територіальних громад Львівщини та Донеччини», […]

IMG 3095 2e607

Молодь Донбасу запрошують долучитися до тренінгів «Влада і молодіжна громада»

Тренінг «Влада і молодіжна громада» допоможе учасникам ознайомитись з темами: реформи в Україні, роботи органів законодавчої, виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також молодіжної політики […]