Підприємець з Бахмута продає патріотичні сувеніри в Дніпрі, щоб допомагати військовим на фронті

Семаковська Тетяна 15:23, 15 Липня 2022

зображення viber 2022 07 15 14 57 42 176 489d2Віктор Зіпір -підприємець та громадський діяч, волонтер, мав розвинений бізнес в Бахмуті — професійну фотостудію, що працювала більше 30 років. Війна змусила перенести діяльність в інше місце, не зупинятися, йти далі, вигадувати нові проєкти і тим самим підтримувати своїх працівників та допомагати українській армії.

«Я бачу, що відбувається з тими містами, по яких проходить лінія фронту. Вони, як правило, знищується, і ми вирішили частину свого обладнання вивезти, яке може тут, на мирній частини Україні, працювати. Та ще й сюди виїхав мій робочий колектив. На щастя, поки працює і невеликий відділ в Бахмуті — робимо фото на документи, ксерокопії, люди, щоб якось себе порадувати купують набори для вишивання. Тому маємо хоч який, але прибуток там, і дуже хочемо запустити бізнес вже тут, у Дніпрі»,— розповідає Віктор Зипир.

зображення viber 2022 07 15 14 57 41 418 e9f4d

Віктор Зіпир не лише підприємець, а й громадській діяч і волонтер з досвідом. Багато колег про нього кажуть, що це людина, яка діє від щирого серця і переймається за кожного військового, за кожного переселенця, за кожного бахмутянина, який звернувся за допомогою. 

Активну громадянську діяльність Віктор розпочав у 2014 році, коли переоцінка цінностей відбулася у багатьох, і він не залишився осторонь. Зробив книгу звернень, з надією, що зможе “достукатися до сердець росіян і зупинити війну в Україні”, переймався проблемами місцевих підприємців, пропонував чіткі і прозорі взаємовідносини громадян з представниками місцевого самоврядування. На початку 2018 року йому довелося очолити найбільшу волонтерську громадську організацію у Бахмуті – “Бахмут Український”.  

комент1 f9033

Коментар Віктора під одним з постів бахмутської громадської діячки, де вона обурюється про відзнаку одноразової волонтерської допомоги з боку міської ради і постійного замовчування про велику роботу ГО “Бахмут Українського”  

Після початку повномасштабного вторгнення росії, Віктор не лише не покинув роботу, а ще й посилив власний внесок для перемоги. Постійно допомагає Бахмутській територіальній обороні. В Дніпрі, його офіс частично перетворився на гуманітарний штаб – там розвантажують гуманітарну допомогу, формують пакети і передають їх далі в Бахмут. Віктор постійно моніторить та шукає де можна придбати нагайні прилади та засоби для бійців, які врятують їм життя – такі, як сонячні батареї, тепловізори, рації тощо.    

У планах розвитку власного бізнесу у підприємця дуже цікавий проєкт. У співпраці з художниками аматорами створюють футболки, чашки, блокноти, іншу сувенірну продукцію з принтами про військову тематику і перемогу України. Весь прибуток, який буде залишатися після необхідних платежів, планує направляти на потреби військових, які захищають країну.

286269708 311277047887784 7119456422974255719 n c0b51286213774 1208334439704719 7258867577452930033 n e671dЦі малюнки зробила юна художниця з Бахмуту Оксана Берсан. (інстаграм художниці). Її деякі робити вже помітили відомі люди України — Тіна Кароль публікувала ї малюнок у своїй історії в інстаграм, планується співпраця з Укрзалізницею.

Віктор усвідомлено віддає майже весь свій час на волонтерство, допомогу армії та людям, що залишилися в зоні бойових дій. Хоча і розуміє, що потрібно розвивати і бізнес. Бо на його відповідальності ще й робітники, які разом з ним виїхали до Дніпра.

«Не вистачає часу, щоб налагодити обладнання, треба займатися рекламою, говорити про себе, показувати що ми тут є. Ця робота розтягнулася вже на місяць. Але потихеньку приходять перші клієнти, хтось ксерокопію робить, хтось фото на документи, навіть першу футболку вже замовили»,— говорить Віктор.

зображення viber 2022 07 15 14 57 41 715 a9e85

Отут має бути кімната для фотосесій, але поки тут місце для волонтерської допомоги

Фотостудія Віктора Зипира в Дніпрі знаходиться за адресою: Дніпро, вул. Богомаза, 202а. Копі-Центр «Піонер», телефони, за якими можна звернутися:    0996342473 0983851435.                Підтримка бізнесу волонтерів зі Сходу – посильний внесок в нашу перемогу! 

Також Віктор додає, дуже важливо, щоб бізнес, який переїхав з місць бойових дій, отримував підтримку від державної влади та місцевих мешканців, органів місцевого самоврядування:

«Це велика проблема для бізнесу, який втратив можливість працювати і навряд чи зможе займатися ним вдома, після повернення, бо все зруйноване. Підприємці будуть вимушені відтворювати роботу в нових містах. Тому необхідна підтримка від держави — фінансова, інформаційна, підтримка суспільства. Щоб щоб це була не сліпа конкуренція, а, наприклад, допомога в пошуку персоналу, приміщення, підказки про ті районі, де не вистачає тих чи інших послуг».

292572324 737372540835059 9207938960218245096 n bd1f9

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Семаковська Тетяна 10:58, 26 Грудня 2022

Screenshot 248 2ce70Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

За словами Кирила Буданова на південному сході Донбасу, політичні амбіції євгена пригожина частково продиктували стратегію з російського боку.

Засновник групи ПВК «Вагнер» оголосив так званий хрестовий похід за захоплення міста Бахмут, щоб витіснити конкурентних командирів у російській регулярній армії, вважає Буданов. На його думку,  ПВК «Вагнер» координує свої дії з армією, але є головною силою на Бахмутському фронті.

Російський генерал, призначений у вересні командувачем російських військ в Україні, Сергій Суровікін, об’єднався з пригожиним у суперництві з російським міністром оборони шойгу, каже Кирило Буданов.

«Тут є лише ідеологічне та медійне питання…Саме тому підрозділи Вагнера так фанатично намагаються захопити це місто. Їм потрібно показати, що вони — сила, і вони можуть зробити те, що не змогла російська армія. Ми це чітко бачимо і розуміємо», — сказав Кирило Буданов в інтерв’ю The New York Times.

Хоча захоплення Бахмута не вважається стратегічно важливим, воно покращило б позиції росії на сході, відкривши дороги до інших міст Донбасу, які все ще перебувають під контролем України, резюмував Буданов.

Фото: Вікіпедія

Читайте також: Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Семаковська Тетяна 10:47, 26 Грудня 2022

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення Бахмута досягнув кульмінації. Водночас, як вважає ISW, окупанти прагнуть оперативної паузи.

Такі дані наводить Інститут вивчення війни.

Російські джерела повідомляють, що українським силам в районі Бахмута вдалося дещо сповільнити темпи російського наступу навколо Бахмута та навколишніх населених пунктів. Джерела в рф також стверджують, що ЗСУ відтіснили елементи групи Вагнера на позиції, які вони займали кілька днів тому.

Своєю чергою, українські джерела в соціальних мережах повідомили, що вони повністю витіснили російські сили зі східних околиць Бахмута близько 21 грудня. За оцінками ISW, окупанти здійснили дещо менше загальних просувань в районі Бахмута в листопаді та грудні, разом узятих, порівняно з жовтнем.

Російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати темпи своїх наступальних операцій в районі Бахмута і, можливо, намагатимуться ініціювати тактичну або оперативну паузу. 

Міністерство оборони Великої Британії повідомило 24 грудня, що російські війська не мають запасів артилерійських боєприпасів для підтримки широкомасштабних наступальних операцій. Відтак, підтримання оборонних операцій уздовж протяжної лінії фронту в Україні вимагає від росіян щоденного витрачання значної кількості снарядів і ракет.

Оперативна група Об’єднаних сил оприлюднила 24 грудня інтерв’ю з українським військовослужбовцем в районі Бахмута, в якому детально описано, що російські війська проводять надзвичайно високі темпи штурмів українських позицій в цьому районі. Попри те вони (окупанти) мають тільки незначний прогрес.

Повідомлення групи Вагнера про великі втрати в районі Бахмута за останні тижні також, ймовірно, призвели до напруження поточних оперативних можливостей російських військ в цьому районі. 

Через нестачу артилерії та людського ресурсу, ISW вважає, що окупанти не зможуть підтримувати активні наступальні операції на Бахмутському напрямку. 

Раніше російські війська виділили значні ресурси на «м’ясорубку» для захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська навесні-влітку 2022 року. Російські сили досягли кульмінації після захоплення Лисичанська і не змогли захопити сусідній Сіверськ на сході або Слов’янськ.

Зацикленість російських військових на наступі з великими втратами для досягнення цілей захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська зрештою підірвала здатність військових рф досягти своєї більш масштабної оперативної мети — оточити ЗСУ в котлі вздовж траси Е40 і дійти до західних адміністративних кордонів Донецької області. 

Невпинний і дороговартісний наступ росії на Бахмут може також погіршити здатність росії переслідувати довгострокові цілі на театрі воєнних дій на Донбасі.

Фото: ілюстративне, Генштаб

Читайте також: Український Бахмут підняв Конгрес США на ноги

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Screenshot 248 2ce70

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення […]

photo 2022 12 23 16 34 05 1047b

Поліцейські «Білі янголи» вивезли з Бахмута родину з дітьми

Сьогодні, 23 грудня, поліцейські врятували з-під обстрілів багатодітну родину з Бахмута. Троє дітей з батьками вивезли у безпечне місце. Про це повідомляє поліція Донеччини.

Screenshot 243 f5773

У Бахмут волонтери привезли цукерки та подарунки для дітей

Волонтери на чолі з Інною Гайдай вирішили зробити свято для бахмутян та дітлахів. До громади привезли шоколадні цукерки, закуплені на кошти небайдужих. 

Screenshot 241 0839c

Вагнерівці під Бахмутом отримали партію іноземної зброї

Вчора, 22 грудня, речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що група «Вагнера» отримала партію зброї з Північної Кореї для посилення російських сил в […]