Квашена капуста — це унікальний делікатес, з якого можна приготувати не тільки салати й борщ, а й безліч різноманітних та цікавих речей. Вона зможе надати таким стравам свій вишуканий смак та приємну текстуру.
Редакція Бахмут IN.UA розповідає про три небанальних рецепти з квашеною капустою, які варто подати до столу восени.
Користь квашеної капусти
Квашену капусту на зиму готують практично у кожній українській родині. І це не дивно, адже вона є джерелом багатьох корисних речовин, які позитивно впливають на роботу мозку, нормалізують процеси обміну речовин і забезпечують безперебійну роботу всіх органів в холодну пору року. Зокрема, мова йде про:
- вітаміни групи В, С, К, Р та U;
- амінокислоти;
- пробіотики;
- флавоноїди.
Зазначимо, що квашена капуста має у своєму складі й важливі макро та мікроелементи, кожен з яких поліпшує діяльність всієї серцево-судинної системи. Це:
- натрій;
- кальцій;
- фосфор;
- магній;
- калій;
- залізо.
Ще одним важливим плюсом квашеної капусти можна вважати її низьку калорійність. У 100 грамах такого виду капусти міститься лише 23 кілокалорії, що дозволяє споживати її навіть тим, хто правильно харчується.
Редакція Бахмут IN.UA підібрала три небанальних рецепти з квашеною капустою, які здатні розкрити її смак з нової сторони.
Млинці з квашеної капусти
Млинці бувають не тільки солодкими та з варенням, але й з м’ясом та навіть квашеною капустою.
Для приготування останніх потрібні:
- 700 мілілітрів молока;
- 250 грамів муки;
- 2 яйця;
- 50 мілілітрів олії;
- 1 столова ложка цукру;
- сіль та куркума, до смаку.
Для начинки потрібні;
- 500 грамів квашеної капусти;
- 2-3 столові ложки томатного соусу;
- 1 цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- спеції, до смаку.
Приготування розпочинаємо зі збивання яйця з цукром, сіллю, куркумою та олією. Далі додаємо олію, молоко, всипаємо поступово муку. Тісто має бути рідке, наче сметана. Після жаримо млинці з двох сторін.
Приготування начинки потрібно розпочати з варіння квашеної капусти вподовж години, після чого її потрібно відцідити. Далі треба почати жарити нарізану цибулю та додати до неї капусту, томатний соус, часник та спеції. Тушимо готову суміш протягом 10-15 хвилин.
Готову начинку викладаємо на кожен млинець.
Теплий салат з капустою “По-німецьки”
Теплий салат з квашеною капустою — це ідеальний варіант вечері, який поєднує в собі безліч різноманітних смаків.
Для його приготування потрібні:
- 250 грамів квашеної капусти;
- 4 варені картоплини;
- 100 тонких копчених ковбасок;
- 1 цибулина;
- 150 мілілітрів бульйону або води;
- 3 зубці часнику;
- за смаком, зелень.
Капусту потрібно промити, відтиснути та покласти на сковорідку. Далі до вже підготовленої квашеної капусти додати бульйон і лавровий листок. Накрити кришкою і тушкувати приблизно 30 хвилин, після чого зняти та готувати до повного випаровування рідини.
Окремо слід обсмажити цибулю та додати до неї порізану картоплю. Після злегка обсмажити, додати порізані ковбаски та перемішати. В кінці потрібно додати дрібно порізаний часник і все разом просмажити близько 1 хвилини.
В кінці потрібно перемішати капусту та обсмажену суміш. На цьому етапі також можна поперчити та посипати зеленню.
Пиріг з цибулею і капустою
Ніжний пиріг з цибулею та квашеною капустою має вишуканий смак, який вразить будь-кого.
Для приготування тіста потрібно:
- 250 грамів борошна;
- 150 мілілітрів молока;
- 25 мілілітрів олії
- 15 грамів цукру;
- 1 чайна ложка сухих дріжджів;
- сіль.
Для начинки потрібно:
- 400 грамів цибулі;
- 150 грамів квашеної капусти;
- 50 грамів копченого бочка або інших копченостей;
- 3 столових ложки олії;
- 50 мілілітрів води.
Приготування тіста розпочинаємо зі створення суміші. Тут потрібно змішати всі сухі складники, додати рідкі, замісити тісто. Далі потрібно накрити харчовою плівкою, поставити у тепле місце на 40 хвилин.
Приготування начинки розпочинається з нарізання цибулі та її обсмаження на олії до рум’яності. До неї потрібно додати квашену капусту, воду. Перемішати, накрити кришкою та тушкувати на 10-12 хвилин. До вже готової суміші додати порізаний бочок та ще тушкувати 5 хвилин, до повного випаровування рідини.
Далі на пергаменті тонко розкотити тісто, поздовж по центру викласти начинку, надрізати краї. По черзі кожним шматочком накривати начинку. Перенести пергамент з пирогом на деко, дати підійти 20 хвилин. В кінці замастити збитим жовтком та випікати у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 35 хвилин.
Читайте також:
- Що смачного можна зробити з яблук: три рецепти, які запам’ятаються надовго
- Універсальний фрукт з вишуканим смаком: три рецепти зі слив, які зможе приготувати кожен
- Смачні страви до Гелловіну: три рецепти з гарбузом, від яких не відірватися
Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!