Морозиво полюбляють як і діти, так і дорослі. Цей смачний десерт можна готувати самостійно, головне — дотримуватися рецептури та користуватися якісним блендером. Наприклад, таким як блендер Браун — він ідеально перетворює інгредієнти в однорідну суміш, яка швидко заморожується.
Як приготувати в блендері морозиво із молока
Якщо ви любите класичне морозиво із ледве відчутним ароматом ванілі — цей рецепт для вас. Що знадобиться:
- молоко — 70 мл;
- цукор — 4 ст. ложки;
- кубики льоду — 2 склянки;
- екстракт ванілі — 1 ч. ложка.
Найперше, що вам треба буде зробити, це трохи роздробити лід. Адже якщо кубики занадто великі, можна зламати блендер.
Потім усі інгредієнти помістіть у чашу й перемішуйте їх на найвищій швидкості до утворення однорідної кремоподібної маси. Перекладіть її в пластиковий контейнер та помістіть у морозильну камеру. Уже через 2-3 години морозиво буде повністю готове.
Рецепт приготування морозива із бананом
Морозиво може бути доволі різноманітним, якщо використовувати для його приготування будь-які фрукти або ягоди. Ось як можна зробити бананове морозиво.
Наріжте невеликими кубиками 2 банани й поставте їх у морозильну камеру.
Коли банани повністю заморозяться, покладіть їх до чаші блендера. Додайте 100 мл молока або води. Якщо вам подобається дуже солодке морозиво, можете також додати цукор або будь-які добавки до свого смаку.
Усі інгредієнти змішуйте до утворення однорідної густої маси. Перекладіть цю масу у формочки й помістіть у морозильну камеру. Через 2 години морозиво буде готове і його можна подавати до столу, посипавши зверху кокосовою стружкою або горішками.
Як приготувати йогуртове морозиво
Йогурт у поєднанні з ягодами — це чудовий десерт. Що потрібно для його приготування:
- 200 г ягід — полуниці, чорниці або смородини;
- 2 ст. ложки будь-якого сиропу;
- 400 мл білого йогурту.
Ягоди й сироп збийте в блендері до утворення пюре. Перекладіть пюре в більший посуд і додайте йогурт. Перемішайте все ложкою. Зауважте, що маса може залишатися неоднорідною: із кольоровими прожилками морозиво буде більш привабливим. Перекладіть отриману масу у формочки й поставте в морозилку. Через 3 години десертом уже можна смакувати.
Корисні поради щодо приготування морозива в блендері
Щоби приготувати у блендері смачне морозиво, потрібно знати деякі секрети. Ось які рекомендації можуть стати вам у нагоді:
- Якщо молочна суміш занадто густа та в’язка, під час змішування інгредієнтів можна додавати більше молока ніж зазначено в рецепті.
- Шоколад краще засипати лише після того, коли всі інші інгредієнти будуть змішані. Інакше морозиво стане занадто темним.
- Якщо суміш для морозива із фруктами, її потрібно тримати в морозильній камері трошки довше ніж звичайну молочну.
- Якщо хочете робити морозиво із льодом, спочатку змішайте всі інгредієнти й лише потім додавайте в блендер кубики льоду поштучно. У цьому випадку лід буде роздрібнюватися поступово, тобто навантаження на блендер буде рівномірним і його ножі не затупляться.
З допомогою блендера можна готувати багато різноманітних смачних страв та напоїв. Придбайте цей корисний електроприлад і вивчіть усі його можливості — із ним ви зможете створювати справжні кулінарні шедеври.
Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!