Осінь – час, коли кухня наповнюється теплом та затишком, а повітря – ароматами свіжої випічки. У цей час року особливо приємно діставати з духовки пироги з яблуками та корицею, гарбузові мафіни та рум’яні булочки. Давайте разом поринемо в атмосферу осіннього затишку, де кожна випічка – це маленьке диво, яке зігріває душу холодними днями.
Редакція Бахмут IN.UA зібрала найсмачніші рецепти осінньої випічки від кулінарних експертів.
Яблучні булочки з корицею
Інгредієнти на 12 булочок:
- 3 великі яблука;
- 500 грам листково-дріжджового тіста;
- 2 столових ложок цукру, 1 чайна ложка кориці з гіркою;
- 1 яйце;
Спосіб приготування
Яблуко нарізаємо на кружечки та прибираємо серцевину. Листкове бездріжджове тісто розкочуємо і нарізаємо смужками шириною – 1 сантиметр. Накручуємо тісто на яблука. Зверху змащуємо сумішшю “жовток+молоко”, і посипаємо кокосовим цукром, можна брати цукор з корицею.
Кладемо у духовку на 20 хвилин при 200 градусах. За готовністю посипаємо цукровою пудрою.
Гарбузовий кекс
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 100 грам цукру;
- 200 грам гарбуза;
- 80 мілілітрів олії
- 180 грам борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 0,5 чайної ложки СОДИ;
- 1 столова ложка кориці;
- 1 чайна ложка сухого імбиру;
- 50-70 грам горішків;
- 70 грам журавлини;
- гарбузове насіння + журавлина для декору,
Для крему:
- 200 грам крем-сиру;
- 25-50 грам цукрової пудри;
- цедра лимона;
- сік половинки лимона.
Спосіб приготування
Яйця збиваємо з цукром до побіління, додаємо натертий гарбуз та олію — перемішуємо. Далі додаємо борошно, розпушувач, соду, корицю, імбир. Перемішуємо до однорідності, довго вимішувати не потрібно.
Обовʼязково додаємо горішки та журавлину, перемішуємо.
Перериваємо масу в форму для запікання та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин, а готовність перевіряйте деревʼяною паличкою, на виході вона має бути сухою. Готовий кекс дістаємо з форми та повністю охолоджуємо. Для крему поєднуємо всі інгредієнти.
Змащуємо кекс кремом, прикрашаємо гарбузовим насінням та журавлиною.
Штрудель
Інгредієнти:
- 120 мілілітрів води;
- 70 мілілітрів олії;
- 240 грам борошна;
- 1 чайна ложка цукру;
- 0,5 чайної ложки солі.
Начинка:
- 2-3 яблучка;
- сік половинки лимона;
- 1-2 столова ложка кориці;
- 1-2 столові ложки цукру;
- 3 столові ложки сухарів;
- 50 грам горішків;
- 50 грам журавлини/родзинок;
Спосіб приготування
Для тіста змішуємо воду, олію, цукор та сіль. В декілька етапів вводимо борошно та замішуємо тісто спочатку вінчиком/лопаткою, а потім 5 хвилинок вимішуємо руками та залишаємо відпочивати в мисці.
Для начинки очищуємо яблука та дрібно нарізаємо. До яблук додаємо всі інші інгредієнти та добре перемішуємо. Далі повертаємось до тіста, розказуємо його в дуже тонкий пласт. Поверхню не потрібно присипати борошном. Тісто має просвічуватись, але не рватись. Викладаємо начинку та закручуємо штрудель як на відео, не забуваємо підгинати краї.
Перекладаємо штрудель на застелене пергаментом деко та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-45 хвилин, до утворення золотистої скоринки.
Читайте також:
- Гриби: чим вони корисні та шкідливі для організму
- Гранола, салат з макаронами й тости: що приготувати дитині до школи
- Парасоля та продуктовий ринок: цікаві ідеї для осінньої фотосесії
Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!