Бахмутянка Катерина Демʼянова стала однією із 24 учасниць конкурсу Міс Україна. Дівчині 27 років, з 2017 року вона проживала у Нью-Йорку, США. Катерина знімалася для багатьох відомих брендів.
Кандидатку від Донецької області представили на офіційній сторінці Міс Україна.
Що відомо про Катерину Дем’янкову?
Бахмутянка стане претенденткою на Міс Світу 2023. Фото: з відкритих джерел
Бахмутянка Катерина Демʼянова — учасниця конкурсу Міс Україна №3. Дівчині 27 років, свою модельну кар’єру дівчина почала з 14 років.
З 2017 року вона переїхала жити та працювати до Нью-Йорку. Зʼявлялась на таких обкладинках, як Black Magazine, Institute Magazine, Citizen Magazine, VGXW Magazine и Grazia.
Катерина також знімалась для багатьох світових брендів, дівчина є постійною учасницею багатьох модних показів, включаючи Sally LaPointe, Chiara Boni La Petite Robe, Bibhu Mohapatra, Damo Wang, Sherri Hill и New York Fashion Week.
Катерина Демʼянова боротиметься за титул на конкурсі краси. Фото: з відкритих джерел
Від початку повномасштабного вторгнення бахмутянка активно донатить на потреби ЗСУ, та підтримує переселенців із рідного міста Бахмут.
Уродженка з Бахмута учасниця № 3 на конкурсі Міс Україна. Фото: з відкритих джерел
Зазначимо, що учасниці конкурсу надалі боротимуться за право представляти нашу країну на трьох міжнародних конкурсах: “Міс Світу 2023”, “Міс Земля 2023” та “Міс Інтернешнл 2023”.
Фото: з відкритих джерел
Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео
А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!
Готовий підбиваний борщ із Роздолівки / фото Соледарської міської ради
Переселення бойків із території Польщі до України. Тисячі родин, серед яких мешканці села Ліскувате, залишили рідні домівки та переїхали на нові землі. Частина з них оселилася в селі Роздолівка, що на Донеччині. Разом із побутом, вишивками, піснями та іконами бойки привезли й власну традиційну кухню. Одним із таких збережених скарбів став підбиваний борщ — страва, яку досі готують у родинах переселенців.
Детальніше про страву та спосіб її приготування розповіли представники Соледарської міської ради.
Підбиваний борщ із Роздолівки
У 2022 році культура приготування українського борщу була включена до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, як елемент, котрий об’єднує численні регіональні варіанти. У їх число входить й підбиваний борщ із Роздолівки — унікальну культурну традицію бойків, переселених із території Польщі до України у 1951 році.
“У борщу — тепло рідної землі, ніжність сметани, аромат домашнього м’яса і глибокий бордовий колір буряка. У регіоні Бойківщини та на Прикарпатті такий варіант борщу мав статус святкового чи “особливого” — на весіллях, гостинах, родинних урочистостях“, — вказують представники Соледарської міської ради.
Підбиваний борщ вирізняється своєю рідкою консистенцією — у багатьох версіях страва не містить картоплі чи капусти, тому більше нагадує наваристий суп-бульйон. Його інша особливість — у заправці, так званій “підбивці”: сметанно-борошняній емульсії з молоком, яйцем чи кисломолочними інгредієнтами, яку додають під час варіння. Саме вона надає борщу ніжності, м’якості й характерного світло-бордового відтінку.
Як приготувати підбиваний борщ із Роздолівки
Спершу треба ретельно промити куряче м’ясо. За потреби замочіть на 15–20 хвилин у теплій воді, щоб зменшити солоність. Потім покладіть його у велику каструлю з приблизно чотирма літрами води, доведіть до кипіння, зніміть піну, зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні близько 1–1,5 години. Наприкінці варіння додайте лавровий лист, кілька горошин чорного перцю та сіль.
Далі йде підготовка овочів. Треба очистити та нарізати його тонкою соломкою, цибулю — дрібними кубиками. На сковороді розігрійте олію або смалець і обсмажте цибулю до прозорості. Буряк окремо відваріть у невеликій кількості води, додавши трішки оцту — це допоможе зберегти насичений колір і додасть легкої кислинки.
Приготування заправки — “підбивки” також займає далеко не останню роль. Для її створення потрібно у мисці з’єднати свіжу сметану або вершки з невеликою кількістю борошна та молока (за потреби), перемішати до однорідної маси. Додайте яйце або лише жовток і збийте вінчиком чи міксером до отримання ніжної емульсії.
Коли бульйон буде готовий, вийміть м’ясо, за бажанням процідіть рідину й поверніть у каструлю. Додайте відварений буряк, дайте борщу покипіти ще 5–7 хвилин. Потім поступово, тонкою цівкою, вливайте сметанно-борошняну заправку, постійно помішуючи. Варіть на мінімальному вогні, не допускаючи сильного кипіння, щоб борщ не розшарувався. Додайте обсмажену цибулю й доведіть до готовності протягом кількох хвилин.
В кінці потрібно дрібно нарізати зелень (кріп, петрушку) й додати її до борщу, одразу знімаючи його з вогню.
В одній із російських пропагандистських груп Бахмута опублікували інформацію про те, що окупанти нібито знайшли православні ікони у приватному секторі міста. Відомо, що таким чином вивезли два екземпляри: перший — розміром 50×80 сантиметрів, а другий — 100×50 сантиметрів. Наразі вони знаходяться у Бєлгородській області.
Варто зазначити, що у коментарях користувачі пишуть, що зазначені церковні реліквії могли бути вивезені зі Свято-Миколаївського храму у східній частині Бахмута, відомій місцевим як “Забахмутка”.
Що передувало
Раніше редакція Бахмут IN.UA повідомляла, що митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан (який служить у так званій “днр”) ймовірно викрав з Бахмута ікони, мощовики та інші церковні реліквії з кількох храмів міста. Зараз вони перебувають у храмах тимчасово окупованої Горлівки.
9 вересня Бахмут відзначатиме своє 452 День Народження. Місто — зруйноване росіянами продовжує жити в евакуації, бахмутяни тепер є по всюди, від Дніпра й до […]
Валерія родом з Донеччини, дівчина навчається в двох університетах, один в Україні, інший в Словаччині. Героїня каже, що серед її іноземних друзів взагалі відсутній такий […]
Військовослужбовці з Лугансько-Донецького напрямку потребують засобів зв’язку – рації. Одна рація коштує в середньому 30 тисяч гривень, крім рацій потрібно придбати додаткові засоби, такі як […]
Роксолана Винницька з позивним «Ластівка» родом зі Львівщини, дівчина за освітою соціальний педагог, й практичний психолог, але працює в сфері IT на посаді Community Manager. […]