Допомога для бахмутян: де та за яким графіком працюють Центри підтримки в Україні (Оновлено)

Семаковська Тетяна 15:59, 19 Грудня 2023

339483709 923291838876579 5901588776248601492 n 30eedСьогодні через війну бахмутяни розкидані по різних областях України, попри те людям намагаються надавати необхідну підтримку. Для цього організували центри та осередки для ВПО, де люди можуть отримати гумдопомогу та консультації від фахівців.

Про те де та як працюють Центри підтримки та осередки для бахмутян редакції повідомили у пресслужбі Бахмутської міськради.

Допомога переселенцям Київ

Центр підтримки бахмутян у м. Київ та Київській області «#Яповернусь_Бахмут» 

Адреса: м. Київ, вул. Левка Лук’яненка, 14б.

Центр працює з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 15.00 години. У вихідні дні (субота та неділя) для юних бахмутян проводяться дитячі розважальні та спортивні заходи. Зазначимо, що гумдопомога видається на наявності.

Слідкувати за анонсами подій можна у Telegram-спільноті: https://t.me/bakhmut_in_kiev.

«Центр співпрацює з багатьма благодійними фондами, громадськими організаціями щодо підтримки жителів громади. Мешканцям надаються як продукти харчування, так і непродовольчі товари (матраци, ковдри, пледи, подушки, постільну білизну, рушники, термоси, ліхтарі, набори посуду, засоби гігієни). Також наявне дитяче харчування та речі», — наголошує начальниця відділу пресслужби Бахмутської міської ради Наталя Кисиличина.

Центр веде реєстр ВПО з Бахмутської громади. При заповненні гугл-форми громадяни вказують свої потреби.

Допомога переселенцям Дніпро

Центр підтримки бахмутян у м. Дніпро та Дніпропетровській області «З Бахмутом у серці»

Адреса: м. Дніпро, Чечелівський район, вул. Макарова 1-Б.

Центр підтримки бахмутян у Дніпрі  працює з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 16.00 години, у суботу з 10.00 до 14.00 години. У вихідні дні (субота та неділя) для бахмутян проводяться різноманітні розважальні заходи.

«Мешканців громади запрошують на видачу допомоги у порядку черговості заповнених заявок за контактним номером телефону, зазначеному у заявці. У разі видачі допомоги за живою чергою – сповіщення відбувається через Telegram», — повідомляють у пресслужбі.

Слідкувати за анонсами подій можна у https://t.me/bakhmut_u_sertsi

Зауважимо, що видача допомоги відбувається у середньому 1 раз на місяць, в залежності від категорій вразливості до якої належить людина. Також у міськраді додали, що допомога формується безпосередньо донором. Одна, у разі гострої потреби, вона формується також виходячи з наявної продукції, що надходить до Центру та потреб відвідувачів.

Бахмутяни можуть отримати продукти харчування, засоби гігієни, засоби першої необхідності, дитяче харчування, засоби особистої гігієни (пелюшки, підгузки, інвалідні візки, ходунки).

Про потребу відвідувачі можуть повідомити безпосередньо у Центрі або, звернувшись до адміністратора у Telegram.

Допомога переселенцям Полтава

Осередок підтримки бахмутян у м. Полтава та Полтавській області «З Бахмутом у серці»

Screenshot 591 e2e2fБахмутяни в Полтаві відвідали музей. Фото: скріншот

В Полтаві наразі немає точної постійної адреси, але наразі погоджено тимчасове місце, де видають допомогу. Зараз її можна отримати на базі Полтавського національного педагогічного університету. Робота щодо пошуку постійного місця дислокації для осередку триває, наголошують у Бахмутській міськраді.

Слідкувати за анонсами можна через Telegram-спільноту: t.me/BakhmutPoltava.

«Допомога видається за наявності. Так, на базі осередку було здійснено протягом березня 2023 року дві видачі гуманітарної допомоги. Комплектація набору допомоги, її кількість на родину/особу та коло отримувачів допомоги (всі зареєстровані особи, або окремі вразливі категорії) визначаються донором», — пояснює Наталя Кисиличина.

Крім того, в осередку ведуть реєстр ВПО з Бахмутської громади. При заповненні гугл-форми у Telegram бахмутяни вказують свої потреби.

В осередку також проводять культурні заходи для бахмутян.

Допомога переселенцям Харків

Осередок підтримки бахмутян у м. Харків та Харківській області «З Бахмутом у серці»

Адреса: м.Харків, вул. Лермонтовська, 9.

У Харкові осередок підтримки працює з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 16.00 години.

Слідкувати за анонсами можна Telegram-спільноті https://t.me/bakhmut_u_serdci_kharkiv

«Осередок підтримки повноцінно працює другий тиждень, тому регулярність видачі допомоги ще не виявлена. Але робота триває і жителі Бахмутської громади, які тимчасово перебувають на території міста Харків та Харківської області вже отримали першу допомогу», — пояснюють у міськраді.

Запит на потреби бахмутяни можуть надати особисто в осередок підтримки, або при заповненні гугл-форми у Telegram.

Допомога переселенцям Жовті Води

Осередок підтримки бахмутян у м. Жовті Води Дніпропетровської області «З Бахмутом у серці»

Адреса: Дніпропетровська область, Кам’янський район, м. Жовті Води, бул. Свободи, 56.

Осередок підтримки працює з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 14.00 години.

Слідкувати за анонсами подій у Telegram-спільноті   – https://t.me/mistoBahmut.

Гуманітарна допомога надається жителям 2 рази на місяць.

Гуманітарна допомога формується від потреб мешканців, які пройшли реєстрацію в осередку підтримки та від можливостей міжнародних організацій, волонтерів, які надають допомогу. Крім видачі гумдопомоги, представниками осередку здійснюється організація творчих заходів для бахмутян, які тимчасово проживають на території міста.

Допомога переселенцям Кривий Ріг

Осередок підтримки бахмутян у м. Кривий Ріг Дніпропетровської області «З Бахмутом у серці»

Бахмутяни в Кривому Розі

Юні бахмутяни в Кривому Розі. Фото: скріншот

Адреса: Дніпропетровська область, Саксаганський район, м. Кривий Ріг, вул. Космонавтів,3.

Осередок працює з 10:00 до 16:00 години. У вихідні дні, суботу та неділю для юних бахмутян проводяться дитячі розважальні та освітні заходи.

Слідкувати за анонсами можна через Telegram-спільноту: https://t.me/bakhmut_help_kr.

«Видача гумдопомоги здійснюється по мірі надходження гуманітарної допомоги від донорів. До гуманітарної допомоги для бахмутян входять: продуктові набори, гігієнічні набори, непродовольчі товари, речі першої необхідності», — розповідає начальниця відділу пресслужби Бахмутської міської ради

Запит на потреби бахмутяни можуть надати особисто в осередок підтримки, за номером телефону або ж під час заповнення реєстраційної гугл-форми у Telegram.

Допомога переселенцям Одеса

Осередок підтримки бахмутян у м. Одеса та Одеській області «З Бахмутом у серці»

339443473 2315883048584801 7914531665997668787 n 3e199

Бахмутяни в Одесі. Фото: Фейсбук, Бахмутська міська рада

Адреса: м. Одеса, вул. Канатна, 71. Наразі це тимчасове місце для організації роботи осередку, яке використовується для видачі гуманітарної допомоги, пояснюють у міськраді.

Осередок підтримки нещодавно розпочав свою роботу, тому регулярність видачі допомоги ще не виявлена. Зараз базі осередка відбувається видача перших пакунків гуманітарної допомоги. Мешканців громади запрошують на видачу допомоги у порядку черговості заповнених заявок за контактним номером телефону, який зазначено під час заповнення реєстраційної гугл-форми у Telegram.

Інформування жителів відбувається через Telegram-спільноту – https://t.me/bakhmut_in_Odessa.

У вихідні дні (субота та неділя) представниками осередку здійснюється організація культурних заходів для бахмутян, які тимчасово проживають на території м. Одеса та Одеській області.

Допомога переселенцям Костянтинівка

Осередок підтримки бахмутян у м. Костянтинівка «З Бахмутом у серці»

330781710 1333173880584005 2131825940812413682 n 8b6e6

Бахмутяни в Костянтинівці. Фото: Бахмутська міська рада

Адреса: м. Костянтинівка, вул. О. Невського, 84

Осередок працює з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 12:00 години.

Слідкувати за анонсами можна через Telegram-спільноту – https://t.me/zbahmutomuserci. Видача здійснюється по мірі надходження гуманітарної допомоги.  Бахмутяни можуть отримати продуктові набори, гігієнічні набори та непродовольчі товари. Запит на потреби жителі можуть надати особисто в осередок підтримки, або ж під час заповнення реєстраційної гугл-форми у Telegram.

Допомога переселенцям Чернігів

Осередок підтримки бахмутян розташований за адресою: Чернігів, вулиця Дмитра Самоквасова, 8. Бахмутяни, які проживають у Чернігові та області, але ще не зареєструвалися, можуть зробити це, заповнивши форму.

Контактний телефон: +38 (093) 549 31 29.

За актуальними подіями для бахмутян у Чернігові можна стежити за посиланням: https://t.me/chernigivzbahmutomyserci.

Допомога переселенцям Вінниця

Осередок підтримки для бахмутян у Вінниці працює за адресою проспект Космонавтів, 30. Прозорий офіс 412. Прийом громадян відбувається з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 15:00. Номер телефон: + 38 (099) 137 51 75. Слідкувати за актуальними новинами можна за посиланням.

Фото: Фейсбук, Бахмутська міська рада

Читайте також:

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Реформа вищої освіти: які зміни чекають студентів у 2024

Дмитро Скопіч Скопіч Дмитро 16:00, 24 Квітня 2024
Студенти / фото ілюстративне

Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 10177 про індивідуальні освітні траєкторії, який значно розширює можливості українських студентів. Вони зможуть контролювати темп вивчення матеріалу або корегувати тривалість навчання, йдеться про те, коли молодь зможе навчатися 6-8 років, паралельно поєднуючи освіту з роботою.

Відповідна картка законопроєкту розміщена на сайті ВРУ.

Зміни у вищій освіті 2024 року

Відповідно до документа, можливості студентів у вищих навчальних закладах (ВНЗ) значно розширяться. Вони зможуть самостійно обирати предмети та курси, які відповідають їхнім інтересам та цілям.

Крім того,  студенти зможуть навчатися у зручному для себе темпі, прискорюючи або уповільнюючи процес відповідно до своїх потреб. Вони матимуть змогу закінчити чотирирічну бакалаврську програму за три роки або поєднувати з роботою та отримати спеціальність за 6-8 років.

Вибір спеціальності

Навчання студентів / фото ілюстративне

Згідно з новою системою вищої освіти, студенти зможуть самостійно обирати окрему спеціальність у галузі, на яку вони вступали. Наприклад, студент, який вступив на галузь “Соціальні науки” вивчає соціологію та політологію. Після проходження 50-120 кредитів за 1-2 роки, студент зможе обрати окрему спеціальність, як-от “Політологія”, і продовжити вивчати саме її.

Мінімальний обсяг аудиторних занять

Мінімальна кількість годин аудиторних занять раніше не регулювалося. Проте, зараз  бакалавр матиме 10 з 30 годин на роботу з викладачем у межах одного навчального кредиту, а магістр — 8 з 30 годин.

Зміни вибіркових курсів

Відповідно до документа, в площину вищої освіти вводять поняття “регульованих” та “нерегульованих” спеціальностей. До першої категорії увійдуть, наприклад, наступні спеціальності:

  • право;
  • атомна енергетика;
  • медицина;
  • військова служба.

Вони матимуть менше вибіркових курсів — 10% замість 25%. Окрім того, для них розроблять нові вимоги до компетентностей і результатів навчання, також передбачені державні іспити.

На противагу цьому, в нерегульованих спеціальностях, зокрема “Філологія” або “Фінанси”, збільшать кількість вибіркових дисциплін з 25% до 25-50%.

Зазначимо, що нові правила вищої освіти оновлюватимуть упродовж наступних місяців для того, щоб відповідати стандартам ЄС.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Канцелярія та акумулятори: що придбала Званівська сільська рада у березні 2024

Марія Лященко 13:00, 24 Квітня 2024
Закупівлі з бюджету / фото ілюстративне

Радіоелектронний засіб за 45 тисяч, канцелярські товари за 8 тисяч гривень та акумулятори вартістю 37 тисяч гривень. Що ще придбало керівництво Званівки Бахмутського району в минулому місяці? Аналізуємо закупівлі громади на порталі Прозорро. 

Званівська сільрада. Закупівлі

На початку березня Званівська сільська рада придбала електротехнічне обладнання, а саме 6 одиниць акумуляторів.

Електротехнічне обладнання / скриншот Прозорро
Електротехнічне обладнання / скриншот Прозорро

Йдеться про пуско-зарядний пристрій PULSO BC-40450, що  забезпечує короткочасне подання великої сили струму, яка необхідна  для запуску двигуна, в морози або при глибокому розряді акумулятора. А також 5 акумуляторів BOSH двох видів. Разом це вартує 37 400 тисяч гривень.

Також придбали канцелярське обладнання вартістю 8 тисяч гривень.

 Канцелярські товари / скриншот Прозорро
 Канцелярські товари / скриншот Прозорро

Послуги зберігання підручників та методичної літератури до кінця 2024 року вартували трохи менш як 2 тисячі гривень.

Зберігання підручників / скриншот Прозорро
Зберігання підручників / скриншот Прозорро

На оновлення пакетів програмного забезпечення для фінансового аналізу та бухгалтерського обліку “M.E.DOC” витратили 3 тисячі гривень. 

 Оновлення програмного забезпечення / скриншот Прозорро
 Оновлення програмного забезпечення / скриншот Прозорро

Званівська сільська рада також придбала радіоелектронний засіб  вартістю у 45 тисяч гривень. Це модуль генерації коливної частоти, щит КУПОЛ ЗМ, який перешкоджає радіоканалам управління БПЛА, Mavic та FPV дронів.

Радіоелектронний захист
Радіоелектронний захист / скриншот Прозорро

  Разом за березень витрати Званівської сільської ради становлять 94,5 тисячі гривень.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Реформа вищої освіти: які зміни чекають студентів у 2024

Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 10177 про індивідуальні освітні траєкторії, який значно розширює можливості українських студентів. Вони зможуть контролювати темп вивчення матеріалу або корегувати тривалість навчання, […]

16:00, 24.04.2024 Скопіч Дмитро
Заупівлі 2024

Канцелярія та акумулятори: що придбала Званівська сільська рада у березні 2024

Радіоелектронний засіб за 45 тисяч, канцелярські товари за 8 тисяч гривень та акумулятори вартістю 37 тисяч гривень. Що ще придбало керівництво Званівки Бахмутського району в […]

13:00, 24.04.2024 Марія Лященко
desktop WN6F 0011 subsydiya komunalka gaz groshi gryvni taryfy stanchak 1 4781e

Проблеми з комуналкою: що робити, якщо нараховують борг за неіснуючу воду чи газ

Від початку повномасштабного вторгнення Бахмут тимчасово став точкою для переселенців. Однак, вже літом 2022 року, коли битва за місто набрала нових обертів, вже самі бахмутяни […]

Бахмутський ЦНАП

Як у Києві потрапити на прийом у Бахмутський ЦНАП

Завтра, 24 квітня, фахівці Центру надання адміністративних послуг та відділу реєстрації Бахмутської міської ради проведуть прийом бахмутян, які мешкають у Києві та Київській області. Записатись […]

13:00, 23.04.2024 Микола Ситник
Допомога ВПО у Вінниці

Куди переселенцям звертатися за допомогою у Вінниці

Вимушено переміщені особи у Вінниці можуть отримати юридичну чи психологічну консультацію, а також гуманітарну допомогу, або ж знайти безплатний центр для творчості дитини. Куди звертатися […]

13:00, 21.04.2024 Куряча Марія