У Києві відкрилася виставка, присвячена Бахмуту: графік роботи

Семаковська Тетяна 12:14, 28 Травня 2023

Експонати 050ce

В Національному музеї історії України презентували виставку «Фортеця Бахмут». В експозиції представлені військові артефакти, трофейна зброя та речі захисників міста. Двотижнева виставка працюватиме до 8 червня.

Про це повідомляє Національний музей історії України.

Бахмут — це символ української волі та незламності. Бої за цей населений пункт тривають з літа 2022 року та стали найкровопролитнішими в ході російсько-української війни. Місто пережило неймовірну кількість обстрілів, бомбардувань та втрат, але воно досі тримається.

«Це місто, де багато людей втратили своїх рідних, близьких, друзів, а Україна втратила відважних воїнів, які назавжди залишаться в наших серцях. Це місто, яке заслуговує на повагу за свою відвагу та витривалість. Місто, про яке ми повинні завжди пам’ятати та шанувати», — наголосили в адміністрації музею.

На виставці відвідувачі можуть ознайомитися з військовими артефактами з Бахмута, який наразі є найгарячішою точкою на планеті. Серед експонатів представлені: трофейна російська зброя, документи окупантів, зразки озброєння, які надають українським оборонцям союзники, а також речі бійців 93-ої механізованої бригади «Холодний Яр».

Експонати2 85904Експонати виставки. Фото: Національний музей історії України

Графік роботи

Виставка працює щодня, з 10:00 до 18:00. Вона експонується з 26 травня до 8 червня. 

Вартість входу

Вхід на виставку за загальним квитком до музею — 100 гривень, для школярів/студентів/пенсіонерів — 50 гривень. 

Каса музею відкрита до 17:00. Телефон для відвідувачів: (044) 278-48-64.

Де подивитися?

Національний музей історії України знаходиться за адресою: Київ, вулиця Володимирська, 2.

Експонати1 af137Експонати виставки. Фото: Національний музей історії України

Читайте також: Кіт на прізвиського Бахмут та постапокаліптичні пейзажі: воєнна репортерка Надія Суха про будні незламного міста

Партнерами проєкту є Громадська організація «СЕВЕН ФІЛДС», та Волонтерський центр «Komanda Ex».

Фото: Facebook

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

В Україні розширять перелік категорій ВПО, які зможуть отримувати виплати

Дмитро Скопіч Скопіч Дмитро 16:45, 18 Березня 2024
Виплати ВПО / фото ілюстративне

Уряд планує внести зміни до постанови, якою затверджено порядок надання грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Це дозволить розширити перелік категорій ВПО, які зможуть отримувати виплати від держави.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України в Telegram.

Виплати переселенцям 2024

Згідно з напрацюваннями керівників міністерства, до переліку категорій ВПО, які мають право на виплати, планують додати ще шість, а саме:

  • дітей, які влаштовані в сім’ї патронатного вихователя; патронатних вихователів; дітей, тимчасово влаштованих у сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу;
  • тяжкохворих осіб, яким не встановлено інвалідність;
  • осіб передпенсійного віку;
  • осіб з інвалідністю III групи;
  • людей, які доглядають за дитиною до 3 років або дитиною, яка потребує догляду до 6-річного віку;
  • осіб, у складі сім’ї яких є діти до 18 років та/або до 23 років, які є студентами денної або дуальної форми навчання в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

Зазначається, що виплати ВПО надаватимуть тим сім’ям, чий сукупний дохід на одного отримувача не перевищує 9 444 гривень

Зміни виплат ВПО з 1 березня

З 1 березня уряд перестав нараховувати допомогу переселенцям деяких категорій. Однак, їм дозволили звернутися до органів соціального захисту, щоб продовжити отримувати виплати. Цим правом можуть скористуватися:

  • пенсіонери із місячною пенсією менше ніж 9 444 гривні;
  • особи з інвалідністю 1 і 2 групи;
  • діти з інвалідністю;
  • діти-сироти й ті, хто позбавлений батьківського піклування;
  • сироти віком до 23 років;
  • прийомні батьки;
  • сім’ї з дітьми до 14 років, які не мають змоги віддати дитину до дитячого садка або офлайн-школи та змушені не працювати;
  • ВПО з дітьми до 14 років, які живуть у зоні бойових дій;
  • багатодітні сім’ї;
  • особи, які втратили працездатність і не мають пенсії.

Зараз для продовження виплат можуть вимагати влаштуватися на роботу або стати на облік у центр зайнятості для працездатних членів сім’ї.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Без помилок, але з планами на майбутнє: як правильно написати мотиваційний лист

Семаковська Тетяна 15:15, 18 Березня 2024
Створення мотиваційного листа / ілюстрація Бахмут.IN.UA

Написання мотиваційного листа при подачі своєї кандидатури на роботу або на навчання є дуже важливим процесом. Він демонструє представникам компаній або навчальних закладів вашу мотивацію, описує кваліфікацію та рівень зацікавленості.

Редакція Бахмут IN.UA поспілкувалася з СЕО освітньо-карʼєрної платформи goodjob та консультанткою в Robert Walters Japan Даною Окоманюк, яка розповіла нам про основні правила написання мотиваційного листа.

Як написати мотиваційний лист 

Мотиваційний лист — це важливий інструмент для створення позитивного враження про вас у роботодавців або приймальних комісій університетів, який часто використовують по всьому світу. Йому потрібно приділити достатньо уваги та часу, адже лист повинен бути якісним і виразним. Ігнорувати цю частину подачі документів не варто, адже так ви знижуєте свої шанси на проходження на наступні етапи конкурсу на посаду або до університету. 

Чим важливий мотиваційний лист

Мотиваційний лист при вступі до університету або подачі документів на роботу є одним з ключових елементів вашого пакета документів. Його правильне оформлення підвищить вашу конкурентоспроможність серед інших кандидатів та абітурієнтів. 

Причина цієї важливості дуже класно відображена в самій назві. Адже він відображає вашу мотивацію. Людина, яка буде приймати рішення щодо того, чи взяти вас на якусь навчальну програму чи роботу, зможе зрозуміти хто ви та яка у вас мотивація. Цей лист — це непоганий індикатор того, що вами керує. Я можу сказати, як рекрутерка, що багато компаній їх, на жаль, не читає. Однак, я б радила їх все одно писати. Це показує хоча б те, що ви виділили час і знайшли можливість сісти, написати й пояснити, чому у вас цікавиться певна вакансія чи певна компанія,

Дана Окоманюк // СЕО освітньо-карʼєрної платформи goodjob та консультантка в Robert Walters Japan

Дана Окоманюк, СЕО освітньо-карʼєрної платформи goodjob та консультантка в Robert Walters Japan/ фото надане героїнею

На відміну від компаній, мотиваційні листи для вступу до університету чи інших навчальних програм завжди читають, пояснює Дана Окоманюк. Таким чином вибіркова комісія визначає, брати вас на навчання чи ні. 

Якими бувають мотиваційні листи

Перед тим, як оформити мотиваційний лист, треба розуміти, чим відрізняються ці документи залежно від місця подачі. 

Мотиваційний лист для  пошуку роботи та мотиваційний лист для навчання, суттєво відрізняються. Один фокусується на навчанні, а другий фокусується на кар’єрі. Мотиваційний лист для навчання, він більш загальний. Читаючи його, люди будуть більше зацікавлені в тому, щоб почитати про ваші глобальні плани, цілі, ваші інтереси, чому вас цікавить ця навчальна можливість, як вона вписується у ваші подальші плани на життя, як вона вписується в те, що ви робили до того,

Дана Окоманюк // СЕО освітньо-карʼєрної платформи goodjob та консультантка в Robert Walters Japan

Дана пояснює, що університет, представники факультету, освітніх програм тощо будуть зацікавлені в тому, щоб зрозуміти, який у вас напрямок дій, для чого вам це навчання та чому воно вас цікавить.

Водночас компанії будуть більше зацікавлені в тому, щоб побачити, який у вас досвід роботи в певних сферах або чи є ви хорошим кандидатом зі своїм кар’єрним баченням обов’язків.

На відміну від резюме, мотиваційний лист дає більше простору для творчості / фото ілюстративне

Оформлення та структура мотиваційного листа

Перед тим, як почати мотиваційний лист, варто ознайомитися з основними правилами щодо його структури та оформлення. 

Коли ми говоримо про ідеальний мотиваційний лист, то, швидше за все, апелюємо не до його структури та обсягу, а до його змісту. Це важливий момент, який відокремлює мотиваційний лист від резюме. Якщо в резюме важлива структура і важливо мати в ньому конкретні блоки, то мотиваційний лист, хоч і має стандартний шаблон, але він має більше можливостей для креативної реалізації,

Дана Окоманюк // СЕО освітньо-карʼєрної платформи goodjob та консультантка в Robert Walters Japan

Приклади написання мотиваційного листа зазвичай містять буквально 3-4 абзаци, це вважається золотим правилом. Якщо при пошуку роботи варто зосередитися на структурі та кар’єрі, то мотиваційний лист для університету та інших навчальних можливостей може мати інші правила оформлення. 

Якщо ми говоримо про мотиваційні листи для університетів чи для інших навчальних закладів, тут кандидати, чиї мотиваційні листи вважаються найкращими, це ті кандидати, які вийшли за рамки того, що було прийнятним. Наприклад, писати про своє дитинство, про те, як ви любите певну професію, чи про те, як ви мріяли потрапити в той чи інший навчальний заклад дуже стандартно. Ті мотиваційні листи, які виходять за рамки цього, вважаються найкращими,  унікальними та оригінальними. Тому тут не настільки важлива структура,

Дана Окоманюк // СЕО освітньо-карʼєрної платформи goodjob та консультантка в Robert Walters Japan

Мотиваційний лист допомагає роботодавцям зрозуміти, що ви за людина та чи підходите ви для роботи в їхній компанії / фото ілюстративне

Експертка додає, що при пошуку роботи цей лист має бути більш структурованим. Обсяг мотиваційного листа в середньому має бути не більше 1 сторінки, де:

  • перший абзац — це висловлювання зацікавленості в певній ролі;
  • другий абзац — це місце, де ви говорите про свій релевантний досвід, який вписується в цю роль;
  • третій абзац — це розповідь про компанію або навчальний заклад та чим вони вас зацікавили;
  • четвертий абзац — це загальний абзац, де ви говорите про те, що ви хочете працювати з цією компанією або навчатися в навчальному закладі. Обов’язково сюди треба додавати речення про те, що ви чекаєте на їх відповідь.

Найпоширеніші помилки у мотиваційних листах

Дана Окоманюк пояснює, що найбільш поширена помилка при створенні мотиваційного листа — це неуважність. 

Це коли ви не перечитали текст кілька раз або коли ви допустили орфографічні помилки, пунктуаційні помилки, помилки при оформленні цього листа. Наприклад, можливо у вас відрізняється колір шрифту, можливо у вас текст різного розміру. Тобто ви не додивилися, ви не перевірили, ви не витратили час на те, щоб переконатися в тому, що у вас все добре. Це, на жаль, дуже сильно впадає в око людині, яка читає ваш лист і говорить про те, що ви вирішили просто зекономити час. Тому, моя найголовніша порада — це перечитувати та передивлятися мотиваційний лист декілька разів перед тим, як його надіслати та переконатися в тому, що у вас ніде немає помилок,

Дана Окоманюк // СЕО освітньо-карʼєрної платформи goodjob та консультантка в Robert Walters Japan

Якісний мотиваційний лист збільшить ваші шанси отримати запрошення на співбесіду / фото ілюстративне

Якщо мова йде про кар’єрний мотиваційний лист, то частою помилка є те, що люди забувають міняти ім’я компаній, якщо надсилають ці листи в кілька одночасно. Тому варто переконатися в тому, що коли ви відправляєте мотиваційний лист компаніям, ви завжди змінюєте інформацію: те, кому адресований цей лист, назву компанії, назву вакансії тощо. 

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

В Україні розширять перелік категорій ВПО, які зможуть отримувати виплати

Уряд планує внести зміни до постанови, якою затверджено порядок надання грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Це дозволить розширити перелік категорій ВПО, які зможуть отримувати […]

16:45, 18.03.2024 Скопіч Дмитро

Без помилок, але з планами на майбутнє: як правильно написати мотиваційний лист

Написання мотиваційного листа при подачі своєї кандидатури на роботу або на навчання є дуже важливим процесом. Він демонструє представникам компаній або навчальних закладів вашу мотивацію, […]

Продукти для цивільних

Гуманітарна допомога мешканцям Торецької громади: як отримати

У Торецькій громаді продовжується видача допомоги у вигляді продуктів харчування. Завтра, 18 березня, гуманітарну допомогу зможуть отримати мешканці Торецька, а також селищ Нью-Йорк, Щербинівка та […]

15:00, 17.03.2024 Микола Ситник
Послуги в ЦНАП

ЦНАП для бахмутян у Дніпрі: як записатися

У середу, 20 березня, представник Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Бахмутської міської ради прийматиме бахмутян у Дніпрі, які тимчасово проживають у місті та області. Усі […]

13:40, 17.03.2024 Микола Ситник
Евакуаційний потяг

Евакуаційний потяг із Донеччини курсуватиме на Рівненщину: новий графік

У Донецькій області триває евакуація цивільних мешканців. Вже з наступного тижня обов’язкова евакуація буде перенаправлена з Житомирської до Рівненської області. Перший рейс спеціального потяга відбудеться […]

10:30, 17.03.2024 Микола Ситник