
У першому півріччі 2025 року українці стали менше ходити до кафе та ресторанів, проте їхні витрати у закладах харчування зросли.
Про це свідчать результати дослідження компанії Poster.
Витрати українців у 2025 році
За даними аналітиків, українці у 2025 році стали рідше ходити до закладів, а витрачати — значно більше.
Єдиним форматом, який зберіг рівень відвідуваності, залишилися суші-ресторани. Водночас у всіх інших сегментах зафіксовано падіння — від 7% до 16%.
Середній чек у закладах України зріс на 17% і тепер складає 171 гривню. Найбільше подорожчали бари — середній рахунок зріс до 476 гривні (+19%), а також кав’ярні — до 108 гривень (+18%). У кафе середній чек піднявся до 307 гривень (+17%), у ресторанах — до 675 гривень (+17%), у піцеріях — до 324 гривень (+16%), у пекарнях — до 82 гривень (+14%). У суші-закладах рахунок зріс до 670 гривень (+12%).
Загальний виторг закладів громадського харчування в Україні збільшилася на 5% у порівнянні з минулим роком. Водночас це зростання пояснюється здорожчанням страв, а не збільшенням кількості відвідувачів. Лідером за динамікою став Львів, де виторг піднялася на 7%, а серед форматів — суші-заклади, які показали зростання на рівні 9%.
Зазначимо, що аналіз був проведений на основі неперсоналізованій агрегованій статистиці даних продажів Poster, до якої входять близько 8800 закладів громадського харчування всіх типів зі всіх регіонів України
Читайте також:
- Куди піти на вихідних у Харкові: п’ять локацій для комфортного відпочинку
- Монастирський острів, парк Шевченка та музей: що подивитись в Дніпрі на вихідних
- Будиночок на щастя та Молода: добірка українських серіалів, які сподобаються кожному
Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!