Як правильно витрачати гроші?: курс для мешканців Донеччини

Семаковська Тетяна 10:55, 13 Липня 2018

Програма «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього», що реалізується Фондом з 2017 року, сприяє підвищенню фінансової грамотності вразливих категорій населення та забезпечує їх такими навичками, аби вони могли вільно використовувати сучасні фінансові інструменти.

Про це під час круглого столу у Краматорську розказала Олеся Бондар, директорка Українського жіночого фонду.

«Ми вважаємо цю роботу надзвичайно важливою, тому що УЖФ сам постраждав від кризи 2014 року, коли втратив всі кошти, які лежали тільки в одному банку, тільки на одному рахунку», – поділилась Олеся Бондар – «Наша програма допомагає розвинути навички, які б люди могли використовувати в повсякденному житті для прийняття вірних фінансових рішень. Вона підвищує обізнаність будь-яких аудиторій стосовно своїх прав як споживачів фінансових послуг та посилює спроможності людей брати активну участь в житті своїх громад, об’єднуватися, щоб вирішувати нагальні проблеми, з якими вони стикаються, і таким чином підвищувати свій добробут», – підкреслила О.Бондар.

Програмою «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» у Донецькій області заплановано проведення 460 тренінгів для більше ніж 9 тисяч осіб. Тому всі охочі можуть дізнатись про план заходів за посиланням www.fb.com/FSTProject/.

«Доволі часто ми віримо, що хтось подбає про нашу пенсію, захистить наші гроші, підвищить нам зарплату. Хтось – але не ми. І, на превеликий жаль, дуже часто люди не беруть відповідальність на себе щодо прийняття фінансових рішень та усвідомлення ризиків.  Дуже важливим елементом фінансової грамотності є критичне мислення», – акцентувала під час круглого столу у Краматорську Наталія Бережна, керівниця програми фінансового сектору офісу економічного зростання USAID.

На думку керівниці напряму розбудови довіри до фінансового сектору Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» Лариси Татаринової, протягом останніх 10 років фінансовий ринок став надзвичайно складним для звичайних людей. «Проте фінансовий світ розвивається, в основному, саме завдяки позикам громадянам. Тому, фінансова грамотність людей відіграє дуже важливу роль в розвитку економіки», – підкреслила експертка.

За словами Тетяни Герасимової, майстер-тренерки програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього», люди часто покладають безпідставні сподівання на певні фінансові послуги, бо не мислять критично. «Поміркуйте: звідки може взятися  висока ставка відсотків на депозиті, чи нульові кредити? Банк – не благодійна організація і він не може видавати безкоштовні кредити, бо йому потрібно фінансувати  власну діяльність. Відповідно він має заробляти собі прибуток. Ось саме про ці речі ми і говоримо під час тренінгів. Наша мета – не сказати людині до якого банку їй треба звертатись. Наша мета – дати імпульс аби люди почали цікавилися та розбиратися в цій темі, брали на себе відповідальність займатися своїми фінансами», – акцентувала тренерка – «Бо не буває ідеальних фінансових послуг. Не можна сказати, що кредит – це добро, чи кредит – це зло. В кожній ситуації людина має усвідомити чи посильний для неї цей кредит, чи не буде він тягарем для неї. Можливо, існує інший спосіб вирішити свою проблему, без взяття кредиту», – наголосила Тетяна Герасимова.

«Ми розробили навчальну програму, яка допомагає людям грамотно розпоряджатися своїми коштами, дозволяє планувати свої витрати та інвестиції, і в підсумку – ставати фінансово обізнаними», – додала Тетяна Романенко, майстер-тренерка програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього», – «Ми розказуємо людям як вони можуть захищати свої фінансові права. Бо за нинішніх реалій, вони мають знати і розуміти як зреагувати на будь-які обставини, у тому числі – аби не стати жертвами та мішенню шахраїв. Тому ми сподіваємось, що зможемо домогти пенсіонерам, молоді, жінкам та іншим верствам населення, захистити свої права завдяки знанням, набутим під час тренінгів».

На думку начальниці управління у справах сім’ї та молоді Донецької ОДА Лілії Золкіної, програма «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» є дуже корисною та відповідає сучасним потребам мешканців нашого регіону. «Аби ця програма і надалі могла працювати, навіть без підтримки донорів, необхідно залучати кошти місцевих та обласного бюджетів. Український жіночий фонд має програму, має прекрасних тренерок та тренерів з фінансової обізнаності. На Донеччині створено 83 молодіжних центри – і ці майданчики можна використовувати задля розширення позитивного ефекту від реалізації проекту. Проводити на базі центрів подібні тренінги та консультації для мешканців Донецької області», – підкреслила Лілія Золкіна.

1 9bbad

Як доїхати з Харкова до КПП Станиця Луганська

Семаковська Тетяна 09:45, 4 Лютого 2021

kharkov stanica luganskaya avtobus 63375Контрольний пункт пропуску в Станиці Луганській працює щодня. Для проїзду автобусом Харків – Станиця Луганська, Станиця Луганська – Харків кожному пасажиру потрібно мати при собі паспорт, неповнолітнім – свідоцтво про народження, довіреність (якщо один з батьків відсутній). Перетнути лінію розмежування можна в період з 8:00 до 18:00.

Понад 10 років компанія Сервіс Бус успішно займається організацією пасажирських перевезень по Україні, в тому числі і регулярних рейсів Харків – Станиця Луганська. Власний автопарк сучасних і містких автобусів європейських марок дозволяє надавати послуги на високому рівні, а професіоналізм водіїв – гарантувати своєчасне прибуття до місця призначення.

Комфорт і безпека наших клієнтів – понад усе: на час поїздки кожному пасажиру буде оформлена страховка.

Харків-Станиця Луганська на автобусі: актуальний розклад на 2021 рік

Автобуси Харків – Станиця Луганська відправляються щоденно. Для обслуговування маршруту ми використовуємо тільки сучасні автобуси європейського класу – Setra, VanHool, Man, Scania, які оснащені зручними м’якими кріслами, кліматичними та медіа- системами. Просторі і чисті багажні відсіки позбавлять від необхідності розміщувати багаж у салоні.

Розклад

Ми склали графік маршруту офіційного рейсу Харків Станиця Луганська таким чином, щоб пасажири точно встигли пройти через блокпост.

Маршрут прямування:

Харків – Чугуїв – Ізюм – Слов’янськ – Краматорськ – Дружківка – Костянтинівка – Бахмут – Лисичанськ – Сєвєродонецьк – Новоайдар – Щастя – Станиця Луганська.

Відстань від Харкова до КПП в Станиці Луганській 366 км, час у дорозі 8 год. Наші автобуси заїжджають на автовокзал.

Ціна квитка 400 грн.

Коли ви обрали дату і час відправлення, можна забронювати місця на сайті компанії і оплатити їх онлайн. Бронювання може бути здійснено і по телефону. Наші менеджери дадуть відповідь на всі запитання й допоможуть підібрати оптимальні місця для поїздки. Крім того, ми залишили можливість оплати проїзду водієві безпосередньо перед відправленням.

Телефони:           (095) 222-30-30            (068) 222-30-30                  (093) 222-30-30

Довіряйте свої подорожі надійному перевізнику, телефонуйте вже зараз.

На правах реклами.

Операцію на судинах серця мешканцям півдня Донеччини роблять за годину

Семаковська Тетяна 21:54, 25 Січня 2021

7. Зал очікування 6732eНадати допомогу пацієнту з гострим інфарктом міокарду за лічені хвилини – аж ніяк не фантастика. Саме так діють фахівці КНП “Маріупольська міська лікарня швидкої медичної допомоги”. Тут цілодобово приймають пацієнтів з з усієї південної частини Донеччини Вугледара, Волновахи, Нікольського району тощо.

Про це повідомляє Національна служба здоров’я України.

Після окупації Донецька виникла також гостра потреба у створенні потужного кардіологічного центру в південному регоні. Такий центр створили на базі Маріупольської міської лікарні швидкої медичної допомоги. У закладі зробили ремонт, закупили сучасне обладнання (ангіограф, монітори та багато іншого). Тут є палати інтенсивної терапії, кардіореанімація, працює бригада інтервенційних кардіологів, які можуть виконувати ендоваскулярні втручання на коронарних артеріях.

«Коли до нас привозять людину з інфарктом, лікувати її починають ще в приймальному відділенні. Не пізніше ніж за 20-30 хвилин ми “відкриваємо” закупорену артерію в операційній і пацієнт виживає», – пояснює Про будні, нововведення, переваги та плани закладу розказує директор КНП “Маріупольська міська лікарня швидкої допомоги” Сергій Орлеанський.

1. Сергій Орлеанський bb69e

Діє система телеметрії, – лікарі з машини швидкої допомоги надсилають до лікарні повідомлення (зокрема кардіограму) про стан хворого. Черговий лікар оцінює цей стан і на момент приїзду машини уже готовий діяти.

У лікарні працює оновлене обладнання, запроваджені сучасні протоколи лікування, тому заклад був готовий підписати договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) щодо лікування гострого інфаркту міокарда. Лікування відбувається за бюджетні кошти.

З липня 2020 року пакет з надання допомоги під час гострого інфаркту міокарда став «вагомішим». З квітня це було 16 тисяч гривень, а з липня 2020 року – 30 тисяч.

«До того, як ми почали практикувати стентування, летальність у разі інфарктів була досить високою – майже 15 відсотків. Сьогодні вона знизилася більш ніж удвічі», – каже директор лікарні Сергій Орлеанський.

У медичному закладі планують розвивати й інші напрями кардіології. Наприклад, аритмологію, лікувати “миготливу” аритмію.

kharkov stanica luganskaya avtobus 63375

Як доїхати з Харкова до КПП Станиця Луганська

Контрольний пункт пропуску в Станиці Луганській працює щодня. Для проїзду автобусом Харків – Станиця Луганська, Станиця Луганська – Харків кожному пасажиру потрібно мати при собі […]

7. Зал очікування 6732e

Операцію на судинах серця мешканцям півдня Донеччини роблять за годину

Надати допомогу пацієнту з гострим інфарктом міокарду за лічені хвилини – аж ніяк не фантастика. Саме так діють фахівці КНП “Маріупольська міська лікарня швидкої медичної […]

Екоскульптура на пляжі 21cb7

Екоактивісти піклуються про чистоту Азовського моря: 50 тон вторинної сировини вже відправили на переробку 

Готелі та хостели Маріупольського району в рамках конкурсу началися впроваджувати роздільний збір відходів. В рамках змагання за три місяці осені більше 50 тон вторинної сировини […]

76 69e15

Що спільного у розвитку громад Донеччини та Львівщини?

12 жовтня на базі Краматорського АКМЦ відбувся онлайн відеоміст Львів-Краматорськ: «Адміністративна реформа в Україні та аналіз досвіду діяльності новостворених об’єднаних територіальних громад Львівщини та Донеччини», […]

IMG 3095 2e607

Молодь Донбасу запрошують долучитися до тренінгів «Влада і молодіжна громада»

Тренінг «Влада і молодіжна громада» допоможе учасникам ознайомитись з темами: реформи в Україні, роботи органів законодавчої, виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також молодіжної політики […]