Хто і на що збирає: контакти бахмутських волонтерів

Семаковська Тетяна 13:21, 25 Жовтня 2022

311066782 3504962533060732 3316171740102516388 n 99569З початку повномасштабного вторгнення в Бахмуті працюють багато волонтерів та волонтерських організацій, які попри перешкоди, продовжують свою діяльність. Деякі з них допомагають місцевим та військовим ще з 2014 року. Ми зібрали для вас усі офіційні збори та організації, яким ви можете допомогти наблизити країну до перемоги.

Ось, наприклад, Олена Березуцька, яка почала допомагати нашим військовим ще у 2014 році. Вже тоді жінка зрозуміла, що не має права стояти осторонь, коли російський ворог нищить її місто.

«Бачила заміновані поля, розтрощені дома. Того року на місці, де ми з чоловіком перебували, розірвався снаряд через 15 хвилин після того, як ми пішли. Я зрозуміла, що небеса мені подарували другий шанс на життя, а отже, я маю зробити щось важливе», — розповідає Олена.

Жінка купляє військовим на передову все необхідне. В останньому дописі Олена відзвітувала за п‘ятий тепловізор придбаний для бійців 1 бат.28 ОМБр.

Screenshot 79 c27f4

Звіт пані Олені за донати. Фото: скріншот зі сторінки Олени Березуцької в Facebook

Аби підтримати Олену Березуцьку у її волонтерській діяльності, зробіть донат. Реквізити для допомоги: 4731219600443471 — Анатолій Березуцький. Всі звіти про використані кошти пані Олена публікує на своїй сторінці в Facebook.

«Бахмут Український» — це волонтерська організація про яку ми вже розповідали в березні

Організація годує військових і ТРО, тому продукти потрібні постійно. Також бійцям надсилають теплі речі, спальні мішки, шкарпетки та інше.
Ось, наприклад, проводиться збір багатьох необхідних речей для українських військових, які боронять Бахмут.

Ми поспілкувалися з волонтеркою ГО, Наталією Вишневецькою. За словами бахмутянки зараз, як і в березні, потрібні теплі речі, і все те, що зігріває. Нещодавно, пані Наталя з рахунку свої фірми купила на 62 тисячі гривень термобілизну, тому що на волонтерській карті — коштів не було.

Пані Наталя наголошує, що немалу роль для фонду відіграє сайт «Бахмут Український», наразі там близько 4 тисяч підписників. Саме на цьому ресурсі публікують актуальну інформацію про збори. За словами волонтерки зараз відстежується тенденція, коли все більше українців з різних куточків країни почали активніше донатити.

«Річ у тому, що на початку повномасштабного вторгнення, всі сили держави були спрямовані на Київський напрям, і березень наша ТРО практично нічого не отримувала, все йшло до столиці. Березень місяць повністю був забезпечений «Бахмутом Українським».

Тоді було дуже багато пожертв, місцеві жителі ще мали якісь гроші, заощадження. Дуже багато нам допомагав й бізнес, підприємці перераховували нам по 15-20 тисяч, генератори продавали за пів ціни. Зараз вже менше, адже бізнес виїхав, багато людей залишилося без роботи, тому не мають можливості донатити, але попри те, все одно допомагають», — каже Наталя Вишневецька.

Screenshot 80 f162b

Прохання підтримати збір коштів. Фото: скріншот з «Бахмут Український»

Для підтримки бійців через організацію «Бахмут Український» ви можете прийти у пункт прийому допомоги у місті, за адресою вулиця Чайковського, 23.

Пункт працює з 9-00 до 17-00
Номер телефону +380953447196
Для грошової допомоги
Карта Приватбанку:
4731 2191 1518 1129
(Вишневецька Наталія Миколаївна)
PayPal:
[email protected]

Окрім мешканців міста та бійців ЗСУ допомоги потребують тварини, які опинились під жахливими обстрілами в місті.

На сторінці в Фейсбук «Захист Тварин»  Волонтерка Інна Валерієва повідомляє, що в Бахмуті залишається понад дві тисячі тварин. Під щоденними обстрілами, вони налякані й голодні. Жінка закликає людей не покидати тварин напризволяще.

Допомогти чотирилапим можна за реквізитами – 5375411421089066, Гайдай І.В. На зібрані кошти закуплять корм.

Screenshot 81 aa474

Прохання про допомогу тваринам. Фото: скріншот з волонтерської організації

 У місцевому Telegram-каналі автор також просить допомогти зібрати кошти на корм для тварин, які залишились в Бахмуті. Він опублікував перелік необхідного та витрати.

«За нашими підрахунками, для всіх бездомних тварин Бахмута нам потрібно від 3 тонн корму на місяць. Попереду зима. Наша мета зібрати та завезти корм одразу на 4 місяці, до весни. На випадок якщо закриють місто. Це щонайменше 12 тонн. Тому збираємо без перерви на корм нашим вуличним тваринам. Звіти гарантуємо! Карта відкрита, на ім’я Інни Гайдай. Звіти вже кидали, вони є у каналі.

Одна партія 1.5 тонн з доставкою коштує зараз від 60 до 64 тис. грн (собачий за 10 кг мішок -366 грн, котячий – 401 грн +доставка 1,5 тонни, поки що, 4000 грн. Чому поки що, через обстріл починають відмовлятися їхати до нас). Загальна сума збору з доставкою на всі 4 міс. – 472-512 тис. грн. (Собачий корм дешевше котячого). З них 3 тонни у сумі 115 тис. 402 грн. вже закуплено», — повідомляє автор.

Окрім картки 5375411421089066 (Гайдай І.В.), гроші можна відправити на МоноБанку

Бахмутське товариство захисту тварин ЛАДА

Screenshot 82 2a118Собака Руся, якій потрібна допомога. Фото: скріншот з волонтерської організації

Небайдужі надають допомогу безпритульним та пораненим тваринам у місті. Волонтери вивезли з міста 160 собак і облаштовують притулок на новому місці.
Зараз, товариство просить допомоги для реабілітації собаки Русі, якій потрібна спеціальна коляска.

«Вона коштує понад 600 євро. Ми знайшли майстра, який зробить її за мінімальну ціну – лише матеріали! Сума – 6000 грн. Кожна копійка важлива! Якщо зможете, допоможіть!  Вона пройшла такий важкий шлях!!», — пишуть на сторінці. 

Картка ПриватБанку 4731219117592497

Картка ПУМБ 5355280210133995                                   

Картка Монобанка 4441114426950984 

Всі картки, на ім’я Шажко Марини. 

Не будьте байдужими та допомагайте один одному! Тільки так ми зможемо перемогти ворога якомога скоріше!

Фото: волонтерська група «Бахмут Український» 

Читайте також: Як працює бахмутська податкова та куди звертатися за консультацією

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації. 

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Семаковська Тетяна 10:58, 26 Грудня 2022

Screenshot 248 2ce70Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

За словами Кирила Буданова на південному сході Донбасу, політичні амбіції євгена пригожина частково продиктували стратегію з російського боку.

Засновник групи ПВК «Вагнер» оголосив так званий хрестовий похід за захоплення міста Бахмут, щоб витіснити конкурентних командирів у російській регулярній армії, вважає Буданов. На його думку,  ПВК «Вагнер» координує свої дії з армією, але є головною силою на Бахмутському фронті.

Російський генерал, призначений у вересні командувачем російських військ в Україні, Сергій Суровікін, об’єднався з пригожиним у суперництві з російським міністром оборони шойгу, каже Кирило Буданов.

«Тут є лише ідеологічне та медійне питання…Саме тому підрозділи Вагнера так фанатично намагаються захопити це місто. Їм потрібно показати, що вони — сила, і вони можуть зробити те, що не змогла російська армія. Ми це чітко бачимо і розуміємо», — сказав Кирило Буданов в інтерв’ю The New York Times.

Хоча захоплення Бахмута не вважається стратегічно важливим, воно покращило б позиції росії на сході, відкривши дороги до інших міст Донбасу, які все ще перебувають під контролем України, резюмував Буданов.

Фото: Вікіпедія

Читайте також: Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Семаковська Тетяна 10:47, 26 Грудня 2022

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення Бахмута досягнув кульмінації. Водночас, як вважає ISW, окупанти прагнуть оперативної паузи.

Такі дані наводить Інститут вивчення війни.

Російські джерела повідомляють, що українським силам в районі Бахмута вдалося дещо сповільнити темпи російського наступу навколо Бахмута та навколишніх населених пунктів. Джерела в рф також стверджують, що ЗСУ відтіснили елементи групи Вагнера на позиції, які вони займали кілька днів тому.

Своєю чергою, українські джерела в соціальних мережах повідомили, що вони повністю витіснили російські сили зі східних околиць Бахмута близько 21 грудня. За оцінками ISW, окупанти здійснили дещо менше загальних просувань в районі Бахмута в листопаді та грудні, разом узятих, порівняно з жовтнем.

Російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати темпи своїх наступальних операцій в районі Бахмута і, можливо, намагатимуться ініціювати тактичну або оперативну паузу. 

Міністерство оборони Великої Британії повідомило 24 грудня, що російські війська не мають запасів артилерійських боєприпасів для підтримки широкомасштабних наступальних операцій. Відтак, підтримання оборонних операцій уздовж протяжної лінії фронту в Україні вимагає від росіян щоденного витрачання значної кількості снарядів і ракет.

Оперативна група Об’єднаних сил оприлюднила 24 грудня інтерв’ю з українським військовослужбовцем в районі Бахмута, в якому детально описано, що російські війська проводять надзвичайно високі темпи штурмів українських позицій в цьому районі. Попри те вони (окупанти) мають тільки незначний прогрес.

Повідомлення групи Вагнера про великі втрати в районі Бахмута за останні тижні також, ймовірно, призвели до напруження поточних оперативних можливостей російських військ в цьому районі. 

Через нестачу артилерії та людського ресурсу, ISW вважає, що окупанти не зможуть підтримувати активні наступальні операції на Бахмутському напрямку. 

Раніше російські війська виділили значні ресурси на «м’ясорубку» для захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська навесні-влітку 2022 року. Російські сили досягли кульмінації після захоплення Лисичанська і не змогли захопити сусідній Сіверськ на сході або Слов’янськ.

Зацикленість російських військових на наступі з великими втратами для досягнення цілей захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська зрештою підірвала здатність військових рф досягти своєї більш масштабної оперативної мети — оточити ЗСУ в котлі вздовж траси Е40 і дійти до західних адміністративних кордонів Донецької області. 

Невпинний і дороговартісний наступ росії на Бахмут може також погіршити здатність росії переслідувати довгострокові цілі на театрі воєнних дій на Донбасі.

Фото: ілюстративне, Генштаб

Читайте також: Український Бахмут підняв Конгрес США на ноги

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Screenshot 248 2ce70

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення […]

photo 2022 12 23 16 34 05 1047b

Поліцейські «Білі янголи» вивезли з Бахмута родину з дітьми

Сьогодні, 23 грудня, поліцейські врятували з-під обстрілів багатодітну родину з Бахмута. Троє дітей з батьками вивезли у безпечне місце. Про це повідомляє поліція Донеччини.

Screenshot 243 f5773

У Бахмут волонтери привезли цукерки та подарунки для дітей

Волонтери на чолі з Інною Гайдай вирішили зробити свято для бахмутян та дітлахів. До громади привезли шоколадні цукерки, закуплені на кошти небайдужих. 

Screenshot 241 0839c

Вагнерівці під Бахмутом отримали партію іноземної зброї

Вчора, 22 грудня, речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що група «Вагнера» отримала партію зброї з Північної Кореї для посилення російських сил в […]