14 способів подати пропозиції до Бахмутської міської ради

Семаковська Тетяна 15:13, 25 Серпня 2021

44314240 1048196242030593 3244973166518337536 n 998bbЯкщо ви хочете впливати на рішення у громаді, прагнете покращити умови для навчання або дозвілля, бажаєте зробити більш зручним міський простір, то в таких загальних питаннях виникає потреба звернутися до органів місцевого самоврядування. Саме міська рада організовує процеси і займається фінансуванням утримання доріг і функціонуванням транспорту, житлового фонду, соціальних, освітніх послуг, організації дозвілля та спортивного виховання.

Щоб отримати результат у комунікації, важливо знати, як повідомити про свої пропозиції чи потреби. Ми нарахували 14 можливостей, якою скористатись вирішуйте самі.

Пропонуємо пройти коротке опитування, щоб визначити, наскільки ви вже є експертом у питаннях впливу на місцеву раду.

  1. Інтернет-приймальня. Найновіший інструмент, який створили на виклик часу, щоб спростити спілкування мешканців з представниками органів і управлінь міськради під час пандемії. Тут можна напряму звернутися до голови міськради, заступників, начальників Управлінь. Пишете питання у формі, що відкривається на сторінці, а відповідь протягом 30 днів прийде Вам на електронну пошту. 30 днів це найбільший термін, і він дію на будь які письмові звернення громадян, на оперативні виклики обіцяють реагувати скоріше. Зайти можна через сайт міської ради або за посиланням.
    Як працює інструмент дивіться на відео.
  2. Відправити звернення, або колективне звернення можна електронною поштою на канцелярію – [email protected].
    Якщо ваша проблема або ініціатива стосується не лише вас, а зачіпає інтереси інших жителів громади, додайте до звернення лист з підписами, в якому позначте ПІБ, адресу, контактний телефон осіб, які підтримують звернення. Це, наприклад, може бути прохання відремонтувати тротуар біля вашої багатоповерхівки, або встановити “лежачого поліцейського” на небезпечній ділянці проїжджої частини.
  3. Звернення телефоном або особистий прийом до органів виконавчої влади. Про час особистого прийому можна дізнатися на сайті Бахмутської міськради, та під час пандемії цей інструмент не працював, залишалася можливість дзвонити на гарячі лінії керівництва. Про такі телефонні прийоми повідомляють заздалегідь на сайті Бахмутської міської ради або на сторінці у Фейсбуці. Телефони структурних підрозділів міської ради можна знайти за посиланням.
  4. Звернення до депутатів. Контакти депутатів можна подивитися на сайті міськради за посиланням, частина з них мобільні. Якщо ви не знаєте, вашого депутата перейдіть за посиланням, щоб визначити територію ослуговування.
  5. Дорадчі органи. Громадська і Молодіжна рада працюють при виконкомі міськради, Батьківська рада при Управлінні освіти Бахмутської міськради. До їх членів також можна звернутися з пропозиціями, ставити у порядок денний своїх зборів. Наразі склад рад оновлюється і з’явиться на їх сторінках на сайті міськради у розділі Суспільство. Роботу Громадської ради організовує відділ внутрішньої політики, а роботу Молодіжної ради – Управління молодіжної політики та у справах дітей, можна також сконтактувати через ці органи при необхідності. Передати пропозиції у Батьківську раду можна через члена цього дорадчого органу з вашого навчального закладу. Список членів за посиланням.
  6. Петиції. Подати петицію можна на сайті міськради через платформу електронної демократії DEM. Якщо за 30 днів її підпише в електронному вигляді більше 250 людей, пропозицію розглянуть на сесії міськради, про рішення повідомлять автору і опублікують звіт на платформі.
  7. Місцева ініціатива дозволяє подавати проєкти рішення на сесію міської ради. Як працює цей інструмент детальніше можна ознайомитись у Положенні. Вам також треба буде збирати підписи, але фізично, щоб ваш проєкт рішення поставили у порядок денний і розглянули на сесії треба, щоб ініціативу підтримали не менше 100 мешканців громади.
  8. Бюджет участі. Наразі конкурс триває заявки на отримання грошей з бюджету на міські ініціативи можна подати до 1 вересня 2021 року. Гроші на реалізацію ви отримаєте у наступному році. Можна отримати максимум 100 гривень, при умові, що такуж суму ви внесете у реалізацію вашого проєкту. Про досвід та поради мешканців громади в користування Бюджетом участі читайте тут.
  9. Якщо ви є членом громадської організації, ви також можете претендувати на фінансову підтримку вашої ініціативи у Конкурсі міськради для інститутів громадянського суспільства. Найбільше на що можна претендувати це – 20000 гривень за умови вкладу 25%.
  10. Громадська експертиза передбачає аналіз проблеми і подання пропозицій щодо її розв’язання для врахування Бахмутською міською радою. У Бахмуті існує Положення про громадську ініціативу, але їм поки ніхто не користувався.
  11. Органи самоорганізації населення – квартальні комітети та комітети мікрорайонів також працюють з населенням. Там можна отримати деякі послуги, що міська рада делегує виконувати головам комітетів. Наприклад, такі органи видають документ про підтвердження місця проживання, чи склад родини, контролюють виконання мешканцями умов благоустрою – викошування трави під будинками чи прибирання сміття. Знайти контакти голів комітетів та територію, на якій вони працюють, можна за посиланням.
  12. Фінансова підтримка мешканців багатоповерхівок. У Бахмуті діє цільова програма для підтримки ОСББ за якою, можна отримати на конкурсних засадах гроші з бюджету на ремонт багатоквартирних будинків. Передбачено також співфінансування і в конкурсі перемагають ті будинки, які пропонують більший власний внесок. Найвигідніші умови мають мешканці ОСББ – так міська рада стимулює мешканців на утворення цього громадського інституту. Умови можна подивитись на сайті міськради.
  13. Громадські обговорення або громадські слухання у більшості ініціюються саме управляннями Бахмутської міської ради. Хоча за Положенням таке право мають і мешканці – треба створити ініціативну групу і повідомити про питання, яке ви хочете обговорити. Подані на громадських слуханнях пропозиції розглядаються посадовими особами Бахмутської міської ради. Відповідно до Положення, вони можуть бути врахуванні, частково врахуванні чи відхиленні.
  14. Загальні збори громадян використовуються для обговорення і прийняття рішень з найважливіших питань місцевого життя. Якщо подивитись на характер тих зборів, що останнім часом відбулися у Бахмуті, то вони всі пов’язані саме з органами самоорганізації населення, хоча за Положенням цим інструментом може скористатись також ініціативна група, яка проживає на відповідній території. Важкість використання цього інструменту полягає у тому, що збори є правомочними  за  присутності  на  них  більше  половини громадян, які проживають на відповідній території. При цьому рішення зборів обов’язкові для виконання лише для органу самоорганізації населення, який діє на відповідній території та усіма громадянами, які проживають на відповідній території і мають бути враховані в роботі міськради.

У Бахмутської міської ради та особисто у голови громади – Олексія Реви, є сторінки у соціальних мережах, ми не виключаємо можливості звернень і в такий спосіб. Та, оскільки, він не врегульований нормативними актами, посадовці не мають забов’язань відповідати на ваші питання.

Пропонуємо пройти опитування, ще раз, щоб визначити, наскільки ви підвищили експертність у питаннях впливу на місцеву раду.

Фото з вільного доступу.

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Семаковська Тетяна 10:58, 26 Грудня 2022

Screenshot 248 2ce70Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

За словами Кирила Буданова на південному сході Донбасу, політичні амбіції євгена пригожина частково продиктували стратегію з російського боку.

Засновник групи ПВК «Вагнер» оголосив так званий хрестовий похід за захоплення міста Бахмут, щоб витіснити конкурентних командирів у російській регулярній армії, вважає Буданов. На його думку,  ПВК «Вагнер» координує свої дії з армією, але є головною силою на Бахмутському фронті.

Російський генерал, призначений у вересні командувачем російських військ в Україні, Сергій Суровікін, об’єднався з пригожиним у суперництві з російським міністром оборони шойгу, каже Кирило Буданов.

«Тут є лише ідеологічне та медійне питання…Саме тому підрозділи Вагнера так фанатично намагаються захопити це місто. Їм потрібно показати, що вони — сила, і вони можуть зробити те, що не змогла російська армія. Ми це чітко бачимо і розуміємо», — сказав Кирило Буданов в інтерв’ю The New York Times.

Хоча захоплення Бахмута не вважається стратегічно важливим, воно покращило б позиції росії на сході, відкривши дороги до інших міст Донбасу, які все ще перебувають під контролем України, резюмував Буданов.

Фото: Вікіпедія

Читайте також: Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Семаковська Тетяна 10:47, 26 Грудня 2022

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення Бахмута досягнув кульмінації. Водночас, як вважає ISW, окупанти прагнуть оперативної паузи.

Такі дані наводить Інститут вивчення війни.

Російські джерела повідомляють, що українським силам в районі Бахмута вдалося дещо сповільнити темпи російського наступу навколо Бахмута та навколишніх населених пунктів. Джерела в рф також стверджують, що ЗСУ відтіснили елементи групи Вагнера на позиції, які вони займали кілька днів тому.

Своєю чергою, українські джерела в соціальних мережах повідомили, що вони повністю витіснили російські сили зі східних околиць Бахмута близько 21 грудня. За оцінками ISW, окупанти здійснили дещо менше загальних просувань в районі Бахмута в листопаді та грудні, разом узятих, порівняно з жовтнем.

Російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати темпи своїх наступальних операцій в районі Бахмута і, можливо, намагатимуться ініціювати тактичну або оперативну паузу. 

Міністерство оборони Великої Британії повідомило 24 грудня, що російські війська не мають запасів артилерійських боєприпасів для підтримки широкомасштабних наступальних операцій. Відтак, підтримання оборонних операцій уздовж протяжної лінії фронту в Україні вимагає від росіян щоденного витрачання значної кількості снарядів і ракет.

Оперативна група Об’єднаних сил оприлюднила 24 грудня інтерв’ю з українським військовослужбовцем в районі Бахмута, в якому детально описано, що російські війська проводять надзвичайно високі темпи штурмів українських позицій в цьому районі. Попри те вони (окупанти) мають тільки незначний прогрес.

Повідомлення групи Вагнера про великі втрати в районі Бахмута за останні тижні також, ймовірно, призвели до напруження поточних оперативних можливостей російських військ в цьому районі. 

Через нестачу артилерії та людського ресурсу, ISW вважає, що окупанти не зможуть підтримувати активні наступальні операції на Бахмутському напрямку. 

Раніше російські війська виділили значні ресурси на «м’ясорубку» для захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська навесні-влітку 2022 року. Російські сили досягли кульмінації після захоплення Лисичанська і не змогли захопити сусідній Сіверськ на сході або Слов’янськ.

Зацикленість російських військових на наступі з великими втратами для досягнення цілей захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська зрештою підірвала здатність військових рф досягти своєї більш масштабної оперативної мети — оточити ЗСУ в котлі вздовж траси Е40 і дійти до західних адміністративних кордонів Донецької області. 

Невпинний і дороговартісний наступ росії на Бахмут може також погіршити здатність росії переслідувати довгострокові цілі на театрі воєнних дій на Донбасі.

Фото: ілюстративне, Генштаб

Читайте також: Український Бахмут підняв Конгрес США на ноги

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Screenshot 248 2ce70

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення […]

photo 2022 12 23 16 34 05 1047b

Поліцейські «Білі янголи» вивезли з Бахмута родину з дітьми

Сьогодні, 23 грудня, поліцейські врятували з-під обстрілів багатодітну родину з Бахмута. Троє дітей з батьками вивезли у безпечне місце. Про це повідомляє поліція Донеччини.

Screenshot 243 f5773

У Бахмут волонтери привезли цукерки та подарунки для дітей

Волонтери на чолі з Інною Гайдай вирішили зробити свято для бахмутян та дітлахів. До громади привезли шоколадні цукерки, закуплені на кошти небайдужих. 

Screenshot 241 0839c

Вагнерівці під Бахмутом отримали партію іноземної зброї

Вчора, 22 грудня, речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що група «Вагнера» отримала партію зброї з Північної Кореї для посилення російських сил в […]