За кошти платників податків у сумі 800 тисяч гривень Бахмутська міськрада планує налагодити діалог з громадою

Семаковська Тетяна 11:42, 15 Січня 2018

Саме стільки виділяється з місцевого бюджету на висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування, що прийнято  Програмою з висвітлення діяльності Бахмутської міської ради на 2018-2020 роки. Що саме передбачено програмою, і як проект рішення обговорювала громадськість читайте далі.

Протягом наступних трьох років депутати будуть проводити прес-тури, давати інтерв’ю, проводити брифінги по актуальним питанням для громади. Чи зможуть такі заходи дійсно налагодити діалог та залучити до участі в житті міста пересічних громадян?

Реалізація Програми має важливі цілі, це – запровадження постійного діалогу з громадою, шляхом залучення до обговорення населення до актуальних питань життєдіяльності міста, та підвищення рівня довіри громади до місцевої влади.

Яким чином це планується робити? Наприклад, дізнатись про роботу міського голови, депутатів, виконавчих органів Бахмуту, можна подивившись відеосюжети на міських телерадіокомпаніях та прочитати публікації у друкованих засобах масової інформації. Для цього з міського бюджету заклали по 300 тисяч.

26905884 837582959746551 1826764753 o 42e36

Інформація про наявні ЗМІ на сайті Бахмутської міськради вельми обмежена. Громадський медіапортал “Бахмут IN.UA” взагалі відсутній, лінків на сайти та канали інших ЗМІ немає. Немає можливості переглянути матеріали, на які були витрачені гроші податківців. Хоча така форма звітності мала б забезпечити прозорість використання грошей за цією Програмою.

Дана Програма, перед прийняттям депутатами, обговорювалась на Громадській Раді, де вносили свої пропозиції її члени та інші громадські активісти.

Так, секретар Громадської Ради Валентина Долинська говорила про те, що значна кількість населення, особливо похилого віку, немає Інтернету, інколи й телебачення, тому просила, щоб більше інформації було відображено у газетах.

“На ваш погляд, в яких засобах інформації найбільш всього знаходить відображення про діяльність громадської ради, депутатів міської ради, міського голови? Я багато спілкуюсь з різними людьми, та знаю, що більш з них не мають Інтернету. У мене, наприклад, немає навіть телевізору. Наші люди читають міські газети “Вперед”, “События”. Тому б, дуже хотілось саме читати про події міста” – сказала Валентина Долинська.

“Бахмутська міська рада має офіційний сайт, який постійно оновлюється та модернізується, саме там відображається вся інформація. Однак, ми будемо враховувати ваші побажання” – відповіла Світлана Кудрявих, начальник відділу внутрішньої політики.

Валентина Долинська додала, що люди хочуть знати своїх депутатів, де можна з ним зустрітись, яким чином поставити запитання та отримати відповіді.

Мабуть тому, фінансування друкованих засобів у 2018 році збільшили на 60 тисяч гривень, спочатку, у проекті рішення було 240 тисяч гривень, зараз 300 тисяч гривень. Однак, на жаль, наступні роки особливого збільшення фінансування не спостерігається, хоча кількість публікацій збільшується.

Снимок 68f06

Снимок1 77611Були інші пропозиції від громади. Олена Щекодіна, голова ГО “Хартія Волі”, запропонувала перерозподілити фінанси – частку грошей, направлених на видання щорічного друкованого видання «Бахмутський вісник», віддати на просування інформації щодо реалізації місцевих програм розвитку, широке висвітлення в ЗМІ ходу впровадження реформ децентралізації.

“Я вважаю, що в журналі «Бахмутський вісник» дублюється інформація про події та звітування органів місцевого самоврядування, які відбувались протягом року. Інформації про реформи на місцевому та національному рівні дуже бракує. Тому б, було корисно проводити просвітницькі заходи, складати інформаційні брошури, робити соціальні відеороліки та інше. Це потребує фінансових  ресурсів, у Програмі на такі заходи закладено дуже мало коштів” – поділилась своєю думкою Олена Щекодіна.

Дані пропозиції від громади враховані не були.

Снимок2 13a62

Хоча на рівні Донецької області, державному рівні публікація просвітницьких матеріалів в різних засобах масової інформації на тему проведення реформ в Україні підтримується та постійно заохочується. Так, редакція громадського медіа-порталу “Бахмут IN.UA” здобула перше та друге місця в обласному конкурсі журналістських робіт на краще висвітлення реформи децентралізації.  Від всеукраїнської організації “Асоціація міст України” отримала подяку за популяризацію децентралізаційної реформи.

26941683 1706573776048720 318758959 o 8e7bc

Однак, не зважаючи на незначне  фінансування,  відсутність конкретних заходів щодо інформування мешканців міста про державну політику впровадження реформ децентралізації та інших реформ, Бахмутська міська рада планує збільшити кількість охопленої аудиторії, що отримає інформацію про реформу децентралізації, з 10 тисяч до 40 тисяч осіб у 2020 році. Як це можна буде дослідити також не відомо.

Снимок3 3fb81

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Семаковська Тетяна 10:58, 26 Грудня 2022

Screenshot 248 2ce70Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

За словами Кирила Буданова на південному сході Донбасу, політичні амбіції євгена пригожина частково продиктували стратегію з російського боку.

Засновник групи ПВК «Вагнер» оголосив так званий хрестовий похід за захоплення міста Бахмут, щоб витіснити конкурентних командирів у російській регулярній армії, вважає Буданов. На його думку,  ПВК «Вагнер» координує свої дії з армією, але є головною силою на Бахмутському фронті.

Російський генерал, призначений у вересні командувачем російських військ в Україні, Сергій Суровікін, об’єднався з пригожиним у суперництві з російським міністром оборони шойгу, каже Кирило Буданов.

«Тут є лише ідеологічне та медійне питання…Саме тому підрозділи Вагнера так фанатично намагаються захопити це місто. Їм потрібно показати, що вони — сила, і вони можуть зробити те, що не змогла російська армія. Ми це чітко бачимо і розуміємо», — сказав Кирило Буданов в інтерв’ю The New York Times.

Хоча захоплення Бахмута не вважається стратегічно важливим, воно покращило б позиції росії на сході, відкривши дороги до інших міст Донбасу, які все ще перебувають під контролем України, резюмував Буданов.

Фото: Вікіпедія

Читайте також: Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Семаковська Тетяна 10:47, 26 Грудня 2022

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення Бахмута досягнув кульмінації. Водночас, як вважає ISW, окупанти прагнуть оперативної паузи.

Такі дані наводить Інститут вивчення війни.

Російські джерела повідомляють, що українським силам в районі Бахмута вдалося дещо сповільнити темпи російського наступу навколо Бахмута та навколишніх населених пунктів. Джерела в рф також стверджують, що ЗСУ відтіснили елементи групи Вагнера на позиції, які вони займали кілька днів тому.

Своєю чергою, українські джерела в соціальних мережах повідомили, що вони повністю витіснили російські сили зі східних околиць Бахмута близько 21 грудня. За оцінками ISW, окупанти здійснили дещо менше загальних просувань в районі Бахмута в листопаді та грудні, разом узятих, порівняно з жовтнем.

Російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати темпи своїх наступальних операцій в районі Бахмута і, можливо, намагатимуться ініціювати тактичну або оперативну паузу. 

Міністерство оборони Великої Британії повідомило 24 грудня, що російські війська не мають запасів артилерійських боєприпасів для підтримки широкомасштабних наступальних операцій. Відтак, підтримання оборонних операцій уздовж протяжної лінії фронту в Україні вимагає від росіян щоденного витрачання значної кількості снарядів і ракет.

Оперативна група Об’єднаних сил оприлюднила 24 грудня інтерв’ю з українським військовослужбовцем в районі Бахмута, в якому детально описано, що російські війська проводять надзвичайно високі темпи штурмів українських позицій в цьому районі. Попри те вони (окупанти) мають тільки незначний прогрес.

Повідомлення групи Вагнера про великі втрати в районі Бахмута за останні тижні також, ймовірно, призвели до напруження поточних оперативних можливостей російських військ в цьому районі. 

Через нестачу артилерії та людського ресурсу, ISW вважає, що окупанти не зможуть підтримувати активні наступальні операції на Бахмутському напрямку. 

Раніше російські війська виділили значні ресурси на «м’ясорубку» для захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська навесні-влітку 2022 року. Російські сили досягли кульмінації після захоплення Лисичанська і не змогли захопити сусідній Сіверськ на сході або Слов’янськ.

Зацикленість російських військових на наступі з великими втратами для досягнення цілей захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська зрештою підірвала здатність військових рф досягти своєї більш масштабної оперативної мети — оточити ЗСУ в котлі вздовж траси Е40 і дійти до західних адміністративних кордонів Донецької області. 

Невпинний і дороговартісний наступ росії на Бахмут може також погіршити здатність росії переслідувати довгострокові цілі на театрі воєнних дій на Донбасі.

Фото: ілюстративне, Генштаб

Читайте також: Український Бахмут підняв Конгрес США на ноги

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Screenshot 248 2ce70

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення […]

photo 2022 12 23 16 34 05 1047b

Поліцейські «Білі янголи» вивезли з Бахмута родину з дітьми

Сьогодні, 23 грудня, поліцейські врятували з-під обстрілів багатодітну родину з Бахмута. Троє дітей з батьками вивезли у безпечне місце. Про це повідомляє поліція Донеччини.

Screenshot 243 f5773

У Бахмут волонтери привезли цукерки та подарунки для дітей

Волонтери на чолі з Інною Гайдай вирішили зробити свято для бахмутян та дітлахів. До громади привезли шоколадні цукерки, закуплені на кошти небайдужих. 

Screenshot 241 0839c

Вагнерівці під Бахмутом отримали партію іноземної зброї

Вчора, 22 грудня, речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що група «Вагнера» отримала партію зброї з Північної Кореї для посилення російських сил в […]