Бахмутяни стали кращими спортсменами Донеччини

Семаковська Тетяна 14:08, 13 Липня 2023

Спорт1 f718d

Управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації підбило підсумки виступів атлетів регіону на всеукраїнських і міжнародних змаганнях за червень.

За результатами опитування, кращими спортсменами регіону стали бахмутяни: Вікторія Ткачук, Марія Тихонова та Роман Полянський.

До слова, кращих спортсменів та тренерів місяця визначали за трьома категоріями: з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту серед осіб з інвалідністю. Голосування проводилося серед експертної групи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, а також уболівальників.

Як проголосувала спортивна спільнота?

У категорії «олімпійці» спортсменкою місяця визнали майстра спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, представницю Школи вищої спортивної майстерності регіону Вікторію Ткачук. 

Бахмутянка виграла забіг на 400 метрів з бар’єрами на змаганнях другого дивізіону командного легкоатлетичного чемпіонату Європи в рамках III Європейських ігор. Звання тренера місяця отримала наставниця Вікторії — заслужений тренер України Олена Чумак. Зауважимо, що у лютому 2023 року легкоатлетку також визнали кращою спортсменкою області.

Спорт 5c5b6Вікторія Ткачук із наставницею. Фото: Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА

У категорії «неолімпійські види спорту» перемогу здобула майстер спорту України Марія Тихонова, володарка «срібної» медалі III Європейських ігор у складі жіночої збірної України з пляжного футболу.

Спорт2 ff2ccМарія Тихонова. Фото: Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА

Кращим спортсменом у видах спорту серед осіб з інвалідністю став заслужений майстер спорту України з веслування академічного Роман Полянський. Нещодавно атлет здобув перемогу на Кубку світу в класі «PR1 Men’s single» — у «одиночці» серед чоловіків.

Спорт3 65122Роман Полянський. Фото: Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА

Вам буде цікаво: 

Вітаємо та пишаємося нашими бахмутянами. 

Фото: Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Куди звертатися, якщо рідний був викрадений на ТОТ чи у рф: пояснення омбудсмана

Семаковська Тетяна 13:40, 17 Жовтня 2024
Cтворення звернення / фото ілюстративне

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець розповів про алгоритм дій, якщо член вашої родини був затриманий на ТОТ чи у рф.

Про це омбудсман Дмитро Лубінець розповів в Telegram.

Пошук полонених цивільних українців

За словами Уповноваженого ВР з прав людини, найперше, що потрібно зробити членам сім’ї затриманого чи викраденого рф — це звернутися із заявою про розшук особи до відповідного підрозділу Національної поліції України.

Вони також можуть звернутися до наступних організацій:

  • Національного інформаційного бюро. Контакти: чат-бот — @nib_uncp_bot, гаряча лінія — 1648, номер для дзвінків з-за кордону — +38 (044) 287 8165;
  • Міжнародного комітету Червоного Хреста. Контакти: гаряча лінія — +38 (044) 392 3210, e-mail — [email protected];
  • Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Контакти: гаряча лінія — +38 (095) 412 7424, e-mail — [email protected];
  • Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України при СБУ. Контакти: гаряча лінія — +38 (067) 650 8332 або +38 (098) 321 1121, e-mail — [email protected];
  • Уповноваженого ВР з прав людини. Контакти: гаряча лінія — 0 800 501 720, e-mail — [email protected].

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Як отримати ліки з безплатною доставкою через Укрпошту: покроковий гід

Дмитро Скопіч Скопіч Дмитро 16:15, 16 Жовтня 2024
Посилка від Укрпошти / фото пресслужба Укрпошти

Українці можуть замовляти ліки з безплатною доставкою до відділень Укрпошти. Така ініціатива дозволить забезпечувати медикаментами тих, хто проживає у віддалених та постраждалих від війни населених пунктах, де немає аптек або необхідних ліків.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Безплатна доставка медикаментів в Україні

В Україні запрацював пілотний проєкт “Укрпошта. Аптека”. Українці в його межах зможуть отримувати ліки у поштових відділеннях на безоплатній основі.

Основна мета проєкту — надати доступ до ліків тим українцям, де аптеки або відсутні або сильно постраждали через повномасштабне вторгнення. Він також допоможе громадянам отримувати ліки в межах урядової програми “Доступні ліки”.

В яких регіонах працює проєкт

Укрпошта доставлятиме медикаменти в наступні регіони:

  • Донеччина;
  • Запоріжжя;
  • Миколаївщина;
  • Харківщина;
  • Херсонщина;
  • Чернігівщина;
  • Сумщина.

Як скористатися послугою

Для того, щоб “Укрпошта. Аптека”, потрібно зателефонувати до контакт-центру за номером 0 800 300 545 та слідувати підказкам у голосовому меню для зв’язку з фахівцем. Останньому потрібно повідомити назви ліків, які ви хочете замовити.

Далі сформоване замовлення буде надіслано вам до найближчого відділення за послугою Укрпошта Експрес. Доставлення безоплатна. При отримані надаватиметься можливість перевірити посилку.

Термін доставлення — 3 дні, а термін зберігання у відділеннях — 7.

Які ліки можна замовити

Українці в межах пілотного проєкту зможуть замовити безрецептурні та рецептурні лікарські засоби, що відпускаються за програмою “Доступні ліки”.

Для замовлення рецептурних препаратів або ліків за програмою “Доступні ліки”, треба назвати 16 цифр електронного рецепта та додатково 4 цифри коду його погашення.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Куди звертатися, якщо рідний був викрадений на ТОТ чи у рф: пояснення омбудсмана

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець розповів про алгоритм дій, якщо член вашої родини був затриманий на ТОТ чи у рф. Про це омбудсман […]

Як отримати ліки з безплатною доставкою через Укрпошту: покроковий гід

Українці можуть замовляти ліки з безплатною доставкою до відділень Укрпошти. Така ініціатива дозволить забезпечувати медикаментами тих, хто проживає у віддалених та постраждалих від війни населених […]

16:15, 16.10.2024 Скопіч Дмитро

Чи можуть роботодавці вимагати довідку ВПО при працевлаштуванні: пояснення експертів

Попри те, що за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб під час війни роботодавці можуть розраховувати на компенсацію витрат, відмова у наданні довідки про взяття на облік […]

Виплати військовим: як вирахувати онлайн

Міністерство оборони України запустило новий сайт соціального забезпечення та підтримки військовослужбовців і членів їхніх сімей. Головною функцією ресурсу є онлайн-калькулятор, який дозволяє розрахувати грошове забезпечення […]

Допомога на дитину 2024

Як переселенцям оформити допомогу на дитину: детальна інструкція

Переселенці, які мають довідку ВПО та хочуть оформити допомогу на дитину можуть зробити це двома способами: офлайн та онлайн. Детально пояснюють у Мінреінтеграції. Оформити допомогу […]