Топ-8 для дошкільнят: підбірка україномовних мультфільмів для дітей

Семаковська Тетяна 17:15, 3 Квітня 2024
Діти за мульфільмами / фото ілюстративне

Російський контент тривалий час займав панівну частку в українському медійному просторі. Навіть мультфільми для дітей здебільшого озвучували російською мовою. Однак, зараз активно створюється цікавий україномовний контент, який сподобається навіть найвибагливішим дітям.

Сьогодні редакція Бахмут IN.UA поділиться переліком мультиплікаційних фільмів, які можна  сміливо переглядати дітям.

Україномовні мульфільми для дітей

Зміна поколінь — невідворотний процес для будь-якої нації, включно з українською. Через умовні 20 років фундаментом держави будуть сьогоднішні діти, яким треба допомогти зародити власний світогляд, навчити їх позитивним життєвим цінностям, як, наприклад, дружба та повага до ближнього. В цьому процесі допомагають мультфільми.

YouTube-канал “З любов’ю до дітей”

Ця платформа підійде навіть для найменших. На каналі у пізнавальній формі дітям розповідають про цікаві події, які відбуваються у казковому світі. Автори платформи також роблять тематичні короткі ролики, наприклад, про українські колядки та Різдво. 

YouTube-канал Ukranimaua

Кожен українець змалечку знає, що в нашому роду є козаки — славні лицарі минулого. Канал Ukranimaua взяв за основу їх образи та почав розповідати короткі історії про пригоди козаків, які різними країнами світу.

Окрім мультиків про козаків, тут же можна знайти дитячу анімовану версію Кобзаря.

YouTube-канал Бробакс

Бробакс — це відносно юний YouTube-канал веселих історій, заснований у 2021 році. Тут постійно з’являється оригінальний український контент, який спрямований на дітей різного віку. У кожній серії є як запальні пісні, так і яскраві пригоди українською мовою з повчальним сюжетом.

З приємного — сучасна красива анімація мультфільму, а також різноплановий контент, який буде вподоби навіть вибагливим малюкам.

YouTube-канал Клео та Кукін

Клео та Кукін — це відомий в Латинській Америці дошкільний анімаційний телесеріал, де двоє винахідливих та кмітливих дітей разом поринають у цікаві пригоди й долають проблеми. Сьогодні цей популярний у світі мульфільм можна подивитися й українською мовою.

YouTube-канал HeyKids — Дитячі пісні

Це канал з музичними пізнавальними треками для дітей. На вибір батьків є багато різного контенту, який підійде як хлопчикам, так і дівчаткам. Всі пісні озвучені професійною командою, тож кожен знайде для себе щось цікаве.

Вередулька TV 

YouTube-канал з мальовничою назвою Вередулька говорить сам за себе: тут зібрані короткі інформативні ролики для дітей різного віку. На каналі разом з дітками вчать кольори, фігури, транспорт та багато іншого.

Також на малюків чекають мультфільми про машини та навіть вибір професії.

Гріззі та лемінги

Screenshot 308 d86d9
Гріззі та лемінги / кадр з мульфільму

Гріззі та лемінги — це французький комп’ютерний анімаційний телесеріал, який транслюється на стримінговій платформі Netflix.  Підписка на місяць вартує від 4.99 до 9.99 євро.

Серіал розповідає про ведмедя на ім’я Гріззі та низку лемінгів, які постійно йому надокучають. Яскравий мультфільм допоможе дитині навчитися розпізнавати емоції, адже  персонажі не розмовляють. Наразі є три сезони, в кожному з яких по 78 епізодів.

Секрет юних рейнджерів

Screenshot 307 c3450
Секрет юних рейнджерів / кадр з мульфільму

Телесеріал для дітей, який також транслюється на стримінговій платформі Netflix. Зараз вже вийшло 20 серій, поділені на 2 сезони, у яких відбуваються цікаві пригоди.

В центрі сюжету корінні американці Коді, Саммер і Едді, які приховують таємницю: вони — юні рейнджери, що кожного дня захищають свій рідний національний парк. Мультфільм озвучений українською мовою.

Читайте також

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Бахмутський ЦНАП у Дніпрі: як записатися

Семаковська Тетяна 15:00, 16 Травня 2024
Послуги в ЦНАП
Адміністративні послуги для населення / фото ombudsman.gov.ua

У четвер, 23 травня, представник Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Бахмутської міської ради прийматиме бахмутян у Дніпрі, які тимчасово проживають у місті та області. Усі охочі можуть записатись на консультацію.

Про це повідомляє Бахмутська міська рада.

Бахмутський ЦНАП: послуги в Дніпрі

Мешканці громади мають можливість отримати наступні послуги:

  • актуалізувати дані в реєстрі територіальної громади (РТГ);
  • внести зміни до інформації про особу, що міститься в РТГ;
  • зняти особу із задекларованого/зареєстрованого місця проживання;
  • отримати витяг із реєстру територіальної громади;
  • подати повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій.

Додатково фахівець ЦНАПу надаватиме допомогу у прийомі заяв до КП “Бахмутське БТІ” щодо довідок про правову належність нерухомого майна, яка виникла до 1 січня 2013 року.

Як потрапити на прийом

Прийом громадян відбудеться в четвер, 23 травня, в Центрі підтримки бахмутян “З Бахмутом у серці. Дніпро”. Осередок розташований за адресою: вулиця Макарова, 1-Б. Бахмутян чекатимуть на прийом з 09:00 до 16:00.

Консультації за зазначеними послугами можливо отримати дистанційно з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 16:00 за номерами:

  • +38 (099) 667 9206;
  • +38 (098) 850 0561;
  • +38 (068) 851 5089 (представник відділу реєстрації місця проживання).

Запис на отримання адміністративних послуг та довідок БТІ єдиний. Також можна звернутися на електронні скриньки:

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Бахмутська міськрада запрошує дітей на оздоровлення за бюджетні кошти: реєстрація

Валентина Славінська Славінська Валентина 14:00, 16 Травня 2024
Оздоровлення дітей / фото ілюстративне

Управління соціального захисту населення Бахмутської міської ради оголосило про початок реєстрації на літнє оздоровлення дітей віком від 7 до 18 років коштом бюджету. Попередній запис триватиме до 22 травня 2024 року.

Про це повідомляє Центр підтримки бахмутян у місті Одеса та Одеської області.

Літнє оздоровлення для дітей ВПО

Згідно з повідомленням, на оздоровлення коштом бюджету Бахмутської міської ради мають право діти від 7 до 18 років, зареєстровані або задекларовані на території Бахмутської громади, включно з тими, хто був евакуйований. 

Першочергове право надається певним пільговим категоріям, серед яких:

  • діти-сироти;
  • діти з прийомних сімей;
  • діти загиблих захисників України;
  • діти учасників бойових дій;
  • діти з інвалідністю;
  • діти з малозабезпечених та багатодітних сімей.

Локація та терміни оздоровлення

Дітей планують оздоровлювати у дитячому закладі “Перлина Донеччини-Закарпаття”, який було релоковано з Донеччини до Закарпатської області. 

Оздоровчі зміни тривалістю 21 день відбуватимуться у два періоди: з 16 червня по 6 липня та з 30 липня по 19 серпня на локації “Карпати” в однойменному селі, а також з 8 по 28 липня та з 21 серпня по 10 вересня на локації “Сонячне Закарпаття” у селі Поляна.

Зазначається, що батьки мають самостійно організувати та оплатити проїзд дитини до/з закладу оздоровлення. Утім, в бюджеті передбачено надання матеріальної допомоги для компенсації вартості проїзду.

Реєстрація 

Зареєструвати намір оздоровити дитину можна, заповнивши форму за посиланням (окремо на кожну дитину). Реєстрація завершиться 22 травня о 17:00.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Послуги в ЦНАП

Бахмутський ЦНАП у Дніпрі: як записатися

У четвер, 23 травня, представник Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Бахмутської міської ради прийматиме бахмутян у Дніпрі, які тимчасово проживають у місті та області. Усі […]

Бахмутська міськрада запрошує дітей на оздоровлення за бюджетні кошти: реєстрація

Управління соціального захисту населення Бахмутської міської ради оголосило про початок реєстрації на літнє оздоровлення дітей віком від 7 до 18 років коштом бюджету. Попередній запис […]

Як обрати вазони на балкон: пояснення бахмутянки

Живі квіти можуть прикрасити будь-яке приміщення, зокрема й балкони. Це дозволить зробити їх затишними. Утім варто пам’ятати, що при виборі рослин для балконів існує ще […]

13:00, 16.05.2024 Скопіч Дмитро

В Україні запрацював перший електронний кабінет захисника й захисниці: гід по сервісу

В Україні з’явився перший електронний портал для захисників та захисниць країни. Його запустили для Києва у режимі тестування. Про це повідомили на сайті Київської міської […]

252014224 2056713524505168 5955442481321359081 n 9538b

День Вишиванки: як виглядала традиційна вишита сорочка Донеччини

16 травня Україна святкує День вишиванки. Його щороку проводять в третій четвер травня. Цю традицію започаткувала студентка ще у 2006 році. З початком повномасштабного вторгнення […]