Чим здивує кавоварка Delonghi у 2025 році: смак, надійність та інновації

Pulse Promo 09:16, 27 Серпня 2025

Вибір моделі кавоварки впливає на те, якою буде щоденна ранкова кава: насиченою та ароматною чи водянистою та гіркою. Італійський виробник Delonghi вже багато років встановлює стандарти техніки для дому, пропонуючи користувачам рішення для виготовлення професійної кави на домашній кухні. Розглянемо детальніше, які технології використовує бренд та для чого вони потрібні.

Насичений аромат напою

Що відрізняє Delonghi від інших виробників? Це орієнтація компанії на унікальні технології, що забезпечують правильне заварювання. Для повного розкриття смаку та його відтінків необхідні:

стабільна температура нагріву; автоматичне регулювання помелу; правильне збивання молока; фільтрування води.

У кавоварках використовується система інтелектуального підбору помелу зерен, технологія рівномірного та стабільного нагріву та чітке балансування кількості кави та води. Завдяки цьому вдається досягти насиченого та м’якого смаку, із сортовими відтінками аромату в кожній чашці.

Новітня система нагрівання

Для приготування ідеального еспресо необхідно витримати правильну температуру. Надто гаряча рідина додає кислоти та горілості, а недостатнє нагрівання зробить каву недостатньо ароматною. Система теплообміну Thermoblock та інтелектуальні датчики — ось, завдяки чому кавоварки Delonghi підтримують температуру в оптимальному діапазоні 88–96 °C. Більше про те, які інші технології використовує виробник, щоб користувачі отримували збалансований аромат та смак, розповідають експерти мережі АЛЛО за посиланням.

Якісне фільтрування води

Важливою є не лише температура води, але і її вихідна якість. Кавоварки бренду оснащені сучасними системами фільтрування, призначені для очищення та пом’якшення. Цей етап підготовки впливає не лише на якість напою, але й на термін служби пристрою.

Фільтрування води проходить у кожній моделі за найвищими стандартами якості. Цей етап знижує рівень утворення накипу та подовжує термін роботи пристрою без втрати продуктивності та якості.

Ідеальна молочна пінка

Для прихильників латте та капучино Delonghi розробили інноваційну LatteCrema System. Користувач вибирає тип напою, а програма регулює щільність та текстуру піни: від ніжної та повітряної до густої.

Процес повністю автоматизовано, що виключає можливість перегрівання молока та гарантує відмінний результат.

Догляд та обслуговування

Компанія робить значний акцент не лише на приготуванні кави, але й на процесі експлуатації пристрою. Усі кавоварки оснащені автоматичними програмами промивання та декальцинації. Машина нагадує про необхідність провести процедури очищення, а для запуску необхідно лише натиснути кнопку.

Знімні елементи легко розбирати та поміщати назад після очистки. А мити їх можна під проточною водою або в посудомийній машині. Такий підхід робить кавомашини зручним варіантом для дому та офісу.

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

“З нуля до своєї точки Б”: як бахмутянка у Києві відкрила кав’ярню для тих, хто втратив дім

Семаковська Тетяна 13:20, 27 Червня 2025

Олександра дбайливо спілкується з гостями, розраховує відвідувачів, наливає каву у чашку. Вона не тільки бариста за стійкою, а ще і власниця, і прибиральниця, і адміністраторка. Її кав’ярня в Києві — це нова точка Б. Та сама, з якої починається шлях, коли точку А — Бахмут — стерли з мапи війною. У 22 роки вона відкрила свою справу, щоб знову відчути опору під ногами. І щоб люди, які, як і вона, втратили дім, змогли знайти ковток звичного життя у чашці капучино, у домашньому торті та у людях довкола.

Історію бахмутянки Олександри Колягіної та її кав’ярні читайте в матеріалі.

“Моя точка Б”: історія

З Олександрою ми спілкуємося після обіду, але по той бік телефону чутно голоси гостей кав’ярні — дівчина паралельно й готує каву, й розмовляє з нами. Часу у неї зараз обмаль, адже все робиться своїми силами. У новому закладі дівчина працює сама, інколи допомагає мама.

“Моя точка Б” / фото надані героїнею

Олександра розповідає, що народилася та виросла в Бахмуті, а її улюбленим місцем тут був парк. Зараз, у центрі столиці, Олександра часто ходить у парк Тараса Шевченка — каже, він їй нагадує дім. Останній раз в Бахмуті дівчина була 20 лютого, і тоді вона не знала, що це буде її останній раз, коли вона бачила місто цілим. 

Бахмутянка додає — з дитинства мріяла стати лікарем, навіть пішла навчатися у школу з поглибленим вивченням біології, але не склалося. У 2020 році вона вступила до Київського університету харчових технологій вже на магістра, за спеціальністю “Харчові технології”.

“Я дуже сильно марила, що я буду лікарем, дерматологом, але так, по іронії долі, вийшло, що я не змогла скласти на достатню кількість балів математику. І в останню мить я подала заявку в Київський університет, де я згодом і навчалася”, — розповідає дівчина.

Київ Олександра полюбила ще давно, а вперше з ним познайомилися вимушено у 2014 році, коли Бахмут окупували вперше і родина дівчини була змушена покинути дім. Евакуювалися тоді до столиці.

“Я ще маленькою було, років 12 здається, але вже тоді я сказала, що я буду тут жити, бо мені дуже сильно запав Київ в душу. І так вийшло, що я вступила в університет, комфортно себе почуваю в Києві. Звісно, трішки втомлює метушня, але я дуже люблю це місто”, – каже героїня.

Олександра / фото надані героїнею

Олександра каже: в останні роки, коли вона навчалася в Києві, почала помічати, як швидко розвивався Бахмут, як багато бізнесів намагалися впровадити щось новеньке у місті. Багато з цих закладів не відкрилися через війну. 

Перед повномасштабним вторгненням було багато новин, що почнеться війна. Казали, 16 лютого може все початися, а я в той час була вдома, тому вирішила почекати й не їхати до столиці. Нічого не відбулося. Тоді 20 лютого я взяла квиток до Києва, і це був найтяжчий мій від’їзд з Бахмута. Чомусь мені було дуже тяжко їхати, пів дороги я плакала. Я ще такого не відчувала. Тоді я не знала, що це останній раз, коли буду вдома”.

Так й сталося. Весною 2022 року родина Олександри евакуювалася на Дніпропетровщину. Тоді люди вірили — перечекають й повернуться додому. Сама дівчина поїхала на Хмельниччину, де її на 4 місяці прихистила подруга, бо в Києві було надто небезпечно. Тоді бахмутянка захопилася випічкою.

“Для мене це була медитація, віддушена від всіх цих подій, які відбувалися. Я почала працювати в кондитерському цеху. А зараз вже у моїй кав’ярні я самостійно роблю десерти з мамою. Але, напевно, Наполеон – це перша моя особлива випічка, бо ми дуже багато їх робили з подругою, щоб якось зайняти свій час. Передавали торти для людей, щоб потішити чимось смачним” – пригадує бахмутянка.

Як бахмутянка відкрила кав’ярню у Києві

Заклад, який відкрила бахмутянка / фото надане героїнею

У 2023-му Олександра вперше серйозно задумалася про власну кав’ярню. Конкретного плану ще не було — лише відчуття, що хочеться створити щось своє, тепле, про дім. Рішення прийшло неочікувано. Якось у стрічці TikTok вона натрапила на історію жінки з Ірпеня, яка виграла державний грант і відкрила заклад на честь свого рідного міста.

Олександра згадує, що саме тоді відчула, що хоче зробити щось схоже для людей з Донеччини й Луганщини. Для тих, хто, як і вона, втратив дім і опинився у великому місті без нічого, з валізою й тривогою. Хотілось створити куточок, який нагадає: тебе тут чекають. Ти не сам.

Вона самостійно написала бізнес-план і подалась на грант. У розмові каже: не очікувала, що виграє, але кошти надійшли на баланс. Та вже в процесі вона зрозуміла, що це не її варіант, тож відмовилася від гранту. Далі Олександра шукала інвесторів, трохи позичала, багато ризикувала. І вже у травні 2025 року її кав’ярня “Моя точка Б” відкрилася.

Інтер’єр кав’ярні / фото надані героїнею

“Чому така назва? Багато хто думає, що “Б” — це про Бахмут, і це частково так. Але для мене це дещо інше. Коли ти виїжджаєш з дому, то потрапляєш у точку А. Це невідомість, де немає опори. Усе тимчасове, усе може зникнути. Я бачила це по своїх батьках. Вони не мали стабільності, лиш переїзди, сумніви, страх. Я хотіла створити точку Б. Ту, куди приходиш і знаєш, що тебе тут чекають. Тут затишно, тут тепло. Тут можна видихнути.  Бо багато людей, які є переселенцями, вважають і думають, і їм так здається, що вони нікому не потрібні. Але це куточок, де ми кожному дуже сильно раді, ми хочемо вас побачити, зігрітися теплом, затишком дому. Тут вас завжди чекають”.

Попри те, що кав’ярня працює трохи понад місяць, у неї вже є свої улюбленці. Гості найчастіше замовляють меренговий рулет, лимонний чизкейк, фундучне печиво й, звісно, торт “Червоний оксамит”. Саме його Олександра радить спробувати в першу чергу.

Місце, яке створила Олександра / фото надані героїнею

У “Моїй точці Б” щоразу щось особливе. Тут не тільки п’ють каву, сюди ще приносять книжки, пов’язані з Донеччиною, лишають теплі слова, діляться спогадами. Заклад став своєрідним місцем зустрічі для тих, хто носить у серці Схід. Або хоче дізнатися про нього більше.

Знайти “Мою точку Б” можна у Києві, на вулиці Саксаганського, 70/16. Заклад працює з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 20:00, у суботу — з 09:00 до 21:00. Неділя — вихідний.

До теми:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Навіщо вакцинуватись проти вірусу папіломи людини?

Більшість гінекологічних хвороб сьогодні успішно піддаються лікуванню, якщо вчасно звернутись до лікаря. Але є проблеми, яких краще уникнути зовсім. Однією з них є вірус папіломи […]

17:34, 26.08.2025 Pulse Promo

Що варто знати про збільшення грудей?

Бажання змінити форму або розмір грудей — цілком природне. Для одних це питання естетики та впевненості в собі, для інших — спосіб відновити форму після […]

16:57, 26.08.2025 Pulse Promo
програма

Курсова, яку оцінять: секрети підготовки

Курсова – це не просто «ще одне завдання» від викладача. Це міні-проект, який перевіряє, чи вмієте ви розумітися на темі, знаходити важливе і розповідати про […]

16:54, 26.08.2025 Pulse Promo

Чому чоловіки вибирають повністю голену голову – і не шкодують

Колись виголена голова асоціювалась або з монастирем, або з військовою службою, або з іншими крайнощами. Вважалось: якщо волосся зникло – значить, іншого вибору не було. […]

16:48, 26.08.2025 Pulse Promo

Як підготуватися до переїзду в орендовану квартиру

Переїзд у нове житло завжди пов’язаний із хвилюванням, плануванням та великою кількістю організаційних моментів. Особливо це стосується орендованих квартир, де потрібно врахувати як побутові нюанси, […]

16:40, 26.08.2025 Pulse Promo