Цей дует народився завдяки доленосному знайомству та нездійсненим мріям. Мріям, яким судилося збутися у синергії двох особистостей.
Історія дуету Arutiunova та Feerverk
За словами Arutiunova, її основний вид діяльності — дерматологія. Проте вона дуже любить співати та роками не могла наважитися зробити це на великий загал. Натхненником став вуличний музикант Іван, він же Feerverk, який дав творчу обіцянку Arutiunova.
Ми познайомилися з Іваном на міському озері в Івано-Франківську. Там він співав для перехожих. У Івана на той момент була дуже проблемна шкіра. Зізнаюся, що я вперше в житті наважилася підійти, аби запропонувати людині дерматологічну допомогу. І він дійсно довірився мені. Я пообіцяла, що вилікую його шкіру, а він — що напише композицію, яку ми разом заспіваємо. І ось ми виконали ці дві обіцянки,
Arutiunova // співачка
19-річний Feerverk родом з Краматорська. Проте був вимушений переїхати до Івано-Франківська. Наразі він робить перші кроки у музиці, а його звучання — синтез стилів, які віддзеркалюють шлях від вуличного виконавця до самостійного творця.
Пісня “Давайте тихіше” розказує про внутрішню боротьбу головного героя з власним Я. Про забуті мрії, та нові, можливо, страшні й водночас теплі почуття. Про те, як складно жити під масками, лише для того, щоб люди могли тебе сприймати. Трек був написаний минулою зимою. Я боровся з депресією, пов’язаною з переїздом та війною. Проте наразі я зустрів однодумців, які стали підтримкою та опорою для мене,
Feerverk // співак родом з Краматорська
Відеоробота на трек “Давайте тихіше” від Arutiunova та Feerverk була відзнята у чорно-білому форматі. Режисеркою відео стала Катерина Горіна. Локацією обрали піщаний кар’єр як символ складнощів у житті. А біле вбрання ототожнюється зі світлим майбутнім, яке спіткає кожного після важкого етапу.
Різдво — сімейне свято, коли вся родина збирається за одним столом, дарує одне одному подарунки та тепло. Атмосфера святкування з’являється вже під час прикрашання будинку. У цій добірці представлено ідеї декору до Різдва.
Як прикрасити дім до Різдва
Різдво Христове — одне з найбільших релігійних свят в Україні, яке за новим календарем святкуємо 25 грудня. В цей день християни прославляють народження Ісуса Христа від Діви Марії. Згідно з переказами, Йосип і Діва Марія блукали околицями Вифлеєма, оскільки не було місця для ночівлі через перепис населення в місті.
Вони знайшли прихисток в невеликій печері, яка використовувалась як хлів. Саме тут і народився Син Божий. Традиційно, оселю на Різдво заведено прикрашати гілочками ялинки чи хвої. Як можна прикрасити дім до Різдва, розповідаємо нижче.
Вінок на двері
Різдвяний вінок — традиційна окраса дверей напередодні свята. Його можна виготовити самостійно або прикрасити дверцята вже готовим вінком з магазину.
Часто такий вінок декорований шишками, ялинковими гілками, бантиками, сушеними ягодами чи фруктами та ялинковими іграшками.
Різдвяна зірка
Святковим декором у вигляді різдвяної зірки можна оздобити кухню, вітальню чи спальню. Її можна використати як верхівку ялинки або розмістити на вікнах, створюючи атмосферу магії та тепла.
Зірка може бути зроблена з різних матеріалів — від скляних чи паперових до дерев’яних.
Ялинка
Традиційна прикраса будинку на Різдво — ялинка. Проте її можна незвично прикрасити, щоб точно здивувати гостей. Замість звичайних ялинкових прикрас можна повісити штучні екзотичні фрукти: мандарин, ананас, маракую, ківі чи манго.
Якщо ж полюбляєте мінімалізм — то можна зібрати ялинку самостійно на стіні за допомогою гірлянд та ялинкових прикрас. Це точно створить унікальний декор будь-якої кімнати. Також можна зробити ялинку з підручних матеріалів, наприклад з ниток.
Різдвяний павук
Традиційна прикраса на новорічні та різдвяні свята — “павук”. Його можна виготовити самостійно з деревини чи соломи або придбати вже готовий будь-якого розміру в магазині. Його можна повісити на дверях, на світильниках, на поличках чи просто причепити до стелі.
Шопка
Найунікальнішим декором, який може бути на Різдво, є шопка. Це така прикраса, яка ілюструє сцену народження Ісуса Христа. Традиційно там зображенні Йосип, Марія, немовля, пастухи та тварини. Вона може бути виготовлена з різних матеріалів, таких як дерево, картон, глина або пластик.
Такі прикраси можуть варіюватись за розмірами — від компактних версій для столу до великих сцен, які займають окремі кути в кімнаті.
Узвар — суто український напій, який має незвичний смак та величезну користь для здоров’я. Наші предки варили його на Різдво, Водохреще, а також на честь народження дитини.
Редакція Бахмут IN.UA зібрала три рецепти легендарного узвару, які можна приготувати до святкового столу та потішити близьких.
Як зварити смачний узвар
Узвар — традиційний та дуже корисний напій, який варять із засушених яблук і груш. Крім них, в узвар часто додають й інші сухофрукти, а саме родзинки, курагу, чорнослив чи вишню.
Готувати узвар потрібно у спеціальній послідовності, який гарантує напою дивовижний аромат й насичений смак. Спочатку в спеціальну тару з водою кладуть засушені яблука, через 5 хвилин груші. Трошки пізніше, через кілька хвилин, в напій потрібно класти інші інгредієнти. В кінці можна додати лимонний сік, мед чи спеції.
Традиційний різдвяний узвар
Ароматний узвар, який традиційно готували наші предки на Різдво. Він гарно доповнить Святвечір у колі сім’ї.
Для його приготування потрібні:
3 літри води;
200 грамів сушених яблук;
200 грамів сушених груш;
100 грамів чорносливу;
100 грамів родзинок;
4 або 5 столових ложки меду.
Приготування потрібно розпочати з підготовки інгредієнтів. Для цього потрібно розкласти всі сухофрукти по окремих ємностей і ретельно промити. Далі їх треба протримати в теплій воді протягом наступних 10 хвилин, злити воду і промити знову.
Наступним кроком потрібно налити в каструлю 3 літри води і додати туди сушені яблука. Через 5 хвилин знаходження узвару на середньому вогні, потрібно додати груші, а ще через кілька хвилин — родзинки та чорнослив. Увесь напій доводимо до кипіння та відразу вимикаємо. Додаємо мед, а далі даємо узвару треба дати трошки охолонути до кімнатної температури.
Узвар з гвоздикою та маком від Євгена Клопотенко
Рецепт унікального рецепта від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенко вже став досить популярним серед українців. Він поєднує у собі традиційний смак напою та унікальні нотки гвоздики й маку.
Для приготування узвару за цим рецептом потрібні:
3 літри води;
350 грамів сухофруктів або готовий набір для узвару;
7 або 8 столових ложок меду;
3 бутони гвоздики;
1 столова ложка маку.
Приготування знову розпочинаємо з ретельного промивання сухофруктів під проточною водою. Далі викладаємо їх у велику каструлю та заливаємо 3 літрами води. Варимо на маленькому вогні протягом 30 хвилин під кришкою, аби смак вийшов більш насиченим.
Далі вимикаємо вогонь та додаємо гвоздику і мак, перемішуємо та залишаємо узвар встигати до теплого стану. Далі додаємо мед, перемішуємо та знову чекаємо, поки напій не охолоне до кімнатної температури.
Узвар з гранатовим соком
Незвичайне поєднання суто українського узвару з екзотичним гранатом створює смачне та дуже ароматне диво кулінарії, яке варто подати до столу.
Для приготування напою за цим рецептом потрібно:
3 літри води;
300 грамів сухофруктів;
10 родзинок;
1 склянка гранатового соку;
трошки цукру та меленого імбиру.
Знову приготування розпочинаємо з ретельного промивання сухофруктів, після чого кладемо їх у каструлю та заливаємо водою. Доводимо до кипіння, після чого виключаємо вогонь та додаємо жменьку промитих родзинок. Варимо суміш протягом 25-30 хвилин. За 10 хвилин до готовності вливаємо в узвар гранатовий сік, додаємо цукор та імбир.
Далі знімаємо напій з вогню та чекаємо, поки напій не охолоне до кімнатної температури. Рекомендуємо перед подачею процідити узвар, щоб сухофрукти не потрапили до келихів.
Різдво — сімейне свято, коли вся родина збирається за одним столом, дарує одне одному подарунки та тепло. Атмосфера святкування з’являється вже під час прикрашання будинку. […]
Узвар — суто український напій, який має незвичний смак та величезну користь для здоров’я. Наші предки варили його на Різдво, Водохреще, а також на честь […]
Різдвяна випічка вже багато років є популярним десертом на Різдво. Солодкі пампухи традиційно готують на зимові свята, оскільки вони досить прості та швидкі в приготуванні. […]
Окрім цікавих фільмів та серіалів, 2025 рік підготував непоганий подарунок і для поціновувачів мультиплікаційної анімації. Серед них і продовження популярних франшиз, і нові авторські роботи. […]
Мандарини — це невіддільна частина новорічних свят, яка вважається їх смаком та ароматом. Цей маленький, але соковитий, цитрус приносить в кожну домівку святковий настрій. Його […]