Більярдист із Донеччини став кращим в Україні

Семаковська Тетяна 14:44, 3 Червня 2023

Більярд1 74f5e

Цього тижня у Вінниці завершилися змагання з більярдного спорту «Камелот OPEN». Від Донецької області на турнірі виступив Володимир Перкун із Костянтинівки, який і став переможцем.

Про це повідомляє Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА.

Участь у змаганнях взяли 35 більярдистів із 12 областей та столиці України.

Шлях донеччанина до тріумфу

У перших двох турах Володимир Перкун з однаковим рахунком 4:1 здолав Максима Осичнюка з Хмельницького та Ігоря Душека зі Львова.

У чвертьфіналі він виявився сильнішим за Микиту Адамця з Кривого Рогу (5:3).

Спортсмен тримав своїх прихильників у напрузі, починаючи з 1/8 фіналу. Проти одесита Олександра Дихана донеччанин відігравався з рахунку 2:3. Підсумок — звитяга 5:3.

У півфіналі наш земляк зустрівся з харків’янином Андрієм Родіоновим: суперник мав перевагу 4:1, але більярдист Донеччини здійснив камбек (ред. повернення у гру) — 5:4.

У фіналі на нього чекав киянин Андрій Клестов. Опонент лідирував із рахунком 2:0. Потім Володимир Перкун відповів трьома перемогами — 3:2. Після цього Клестов зрівняв рахунок.

Сьома партія стала вирішальною: спортсмен із Костянтинівки виграв в останній кулі, а потім поставив тріумфальну крапку у восьмій партії — 5:3.

Більярд 16074Кращі спортсмени турніру: Андрій Клестов (ліворуч) та Володимир Перкун (праворуч). Фото: Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА

Читайте також: Борчині з Бахмута стали призерами міжнародних змагань

Нагадаємо, у Львові збірна Донеччини стала другою на командному Чемпіонаті України з легкої атлетики серед дорослих та молоді. Донецьку область на турнірі гідно представили спортсмени з Бахмута, Дружківки, Торецька, Маріуполя та Костянтинівки.

Раніше ми повідомляли, що на Чемпіонаті України з важкої атлетики у Луцьку спортсмени з Бахмута, Вугледара, Краматорська, Білозерського, Селидового та Дружківки завоювали чотири «срібні» та дві «бронзові» нагороди.

Фото: Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Каштани, магнолії та бузок: де гуляти в Києві

Дмитро Скопіч Скопіч Дмитро 15:00, 19 Квітня 2024
Цвітіння у Києві / фото ілюстративне

Весна у Києві — період незвичайної краси, коли природа України розфарбовує столицю у сотні яскравих кольорів. Насамперед весною в Києві цвітуть магнолії, бузок, каштани та інші рослини.

Редакція Бахмут IN.UA розповідає про те, що та коли квітне у Києві та де це все можна побачити.

Весна у Києві

Весна вже повноцінно завітала у Київ. Природа, яка знову ожила після зими, вже показує власну незвичність та красу. Не останню роль у цьому відіграють вже традиційні для столиці рослини, які стали справжньою візитівкою міста. Погода весною в Києві зазивай тримається теплою, а стовпчики термометра в середньому становить 20-25 градусів по Цельсію.

Каштан

Цвітіння каштану / фото ілюстративне

Каштан — символ Києва, період цвітіння якого починається 25 квітня та триває по 20 травня. Саме у цей час кияни та гості міста зможуть побачити невеличкі та пахучі квіти на деревах.

Зараз каштани у столиці можна знайти у більшості парків, ботанічних садах та на центральних вулицях. Однак, редакція Бахмут IN.UA рекомендує відвідати алею каштанів у Ботсаду Фоміна, яка розташована за вулиці Симона Петлюри, 1, який знаходиться поруч зі станцією метро Університет. Також непогану локацію можна знайти на бульварі Павла Вірського на Нивках.

Магнолія

Магнолія / фото ілюстративне

Іншою візитівкою столиці України часто називають магнолії, які квітнуть з 1 квітня й до 1 травня. Цих рослин в Києві небагато, але вони здатні привертати увагу незвичайною красою та витонченістю. 

Знайти магнолії у Києві можна у Національному ботанічному саду імені Миколи Гришка НАН України та в Ботанічному саду імені Фоміна. Зазначимо, що саме на другій локації можливі черги, адже багато киян полюбляють ловити вдалі кадри з магноліями саме там. 

Сакура

Японська сакура / фото ілюстративне

Традиційна японська вишня, цвітіння якої створює безліч ніжно-рожевих елементів. Ці дерева розцвітають наприкінці квітня. Цей процес триває недовго та зазвичай вже завершується в перших числах травня.

Ідеальною локацією для того, щоб насолодитися видом справжнього символу Японії, може стати парк Кіото, розташований на вулиці в честь того ж міста який знаходиться поруч зі станцією метро “Лісова”. Саме тут ще у 2011 році висадили одну з найдовших у місті алей сакур.

Бузок

Яскравий бузок / фото ілюстративне

Білий, фіолетовий, рожевий — це лише частина можливих кольорів, які з’являються під час цвітіння бузку, яке відбувається з 25 квітня по 25 травня.

Рослину можна побачити всюди — у спальних районах, парках та навіть у центрі міста. Однак, найбільш красивою локацією з бузком вважається сад площею понад 2,5 гектари на території Ботанічного саду імені Гришка. Він розташований на вулиці Садово-Ботанічна, 1.

Тюльпани

Прекрасні тюльпани можна побачити на Співочому полі / фото ілюстративне

Ближче до початку травня в столиці почнуть розпускатися тюльпани. Побачити їх у Києві можна в різних локаціях. Однак, наша редакція рекомендує відвідати Співоче поле — паркову зону поряд з Києво-Печерською Лаврою, де щороку квітнуть тисячі різноманітних та яскравих квітів.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Скільки планують витратити на комунальні підприємства Бахмута у 2024 році

Семаковська Тетяна 13:00, 19 Квітня 2024
Кошти з бюджету / фото ілюстративне

У Програмі соціально-економічного розвитку Бахмутської міської територіальної громади на 2024 рік, яку затвердили у грудні минулого року йдеться про фінансування підрозділів Бахмутської міської територіальної громади. Крім сфери освіти, медицини чи спорту також кошти планують виділяти на комунальні підприємства, що нині перебувають в евакуації. 

На що саме потребують фінансування комунальники зруйнованого Бахмута? 

Загалом комунальна інфраструктура Бахмутської МТГ потребуватиме більш ніж 25 мільйонів гривень з міського бюджету, йдеться у Програмі розвитку громади. 

В рамках Програми комунальники “Бахмут — вода”  планують придбати техніку для резервного водопостачання та живлення. Також влада розглядає можливість  забезпечення безперебійного функціонування підприємства та заробітної плати працівникам у сумі 7 мільйонів гривень. 

Оплата послуг програмного забезпечення підприємства оцінюється ще у 100 тисяч гривень, та оплата судового збору у 50 тисяч гривень. 

Управління розвитку міського господарства та капітального будівництва Бахмутської міської ради хочуть придбати техніку й обладнання за 260 тисяч гривень,  також виконувати заходи із ліквідації наслідків стихійного лиха вартістю у 5 мільйонів гривень. 

КП “Бахмутський комбінат комунальних підприємств” планують надати фінансову підтримку для безперебійної роботи та фінансування заробітної плати працівникам.  Витрати планують й на поховання 15 безпритульних осіб — 100 тисяч гривень (цей пункт значиться, як такий, що його реалізація можлива після деокупації міста).

Опитненське сільське комунальне підприємство “ПРОГРЕС” — 4,5 мільйона гривень,  КП “Бахмутська житлова управляюча компанія” — 2,5 мільйона гривень.  Це ж підприємство має сплатити борг за спожиту енергію за 2022 у 140 тисяч гривень. 

КП “Бахмутське бюро технічної інвентаризації” планують надати фінансову підтримку на здійснення діяльності згідно з переліком витрат узгоджених з Управлінням муніципального розвитку Бахмутської міської ради вартістю більш як 2,3 мільйона гривень. 

Комунальна інфраструктура / скриншот
Комунальна інфраструктура / скриншот

Фінансування комунальних підприємств за минулий рік

У Програмі розвитку відзвітували й про торішні потреби підприємств. Зазначається, що підприємства працювали в штатному режимі та здебільшого виконували роботи зі складання звітності щодо критичного стану інфраструктури.

Так для безперебійної роботи під час воєнної агресії КП “Бахмутського комбінату комунальних підприємств” торік виділили понад 1 мільйон гривень фінансової підтримки.

Опитненське сільське комунальне підприємство “ПРОГРЕС”, як значиться в Програмі, наразі не надає послуги та не виконує роботи. Для його безперебійної роботи торік надали 1 мільйон гривень.

Фінансову підтримку на суму в понад 3,5 мільйона гривень надали у 2023 році КП “Бахмутська житлова управляюча компанія”

КП Бахмут-Вода торік також виконувало роботи зі складання звітності щодо інформації про пошкоджене майно підприємства. Для його безперебійної роботи минулого року з бюджету заплатили майже 5 мільйонів гривень, а також 79,2 тисячі гривень на оренду приміщення та комунальні послуги.

Витрати КП
Комунальна інфраструктура Бахмутської МТГ / скриншот програми

Разом для комунальних підприємств торік витратили понад 8,7 мільйона гривень. Цьогоріч згідно з Програмою соціально-економічного розвитку Бахмутської міської територіальної громади, плануються витрати у більш як 25 мільйонів для роботи комунальних підприємств.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Каштани, магнолії та бузок: де гуляти в Києві

Весна у Києві — період незвичайної краси, коли природа України розфарбовує столицю у сотні яскравих кольорів. Насамперед весною в Києві цвітуть магнолії, бузок, каштани та […]

15:00, 19.04.2024 Скопіч Дмитро
Кошти витрачені

Скільки планують витратити на комунальні підприємства Бахмута у 2024 році

У Програмі соціально-економічного розвитку Бахмутської міської територіальної громади на 2024 рік, яку затвердили у грудні минулого року йдеться про фінансування підрозділів Бахмутської міської територіальної громади. Крім […]

Виплати ЮНІСЕФ

Хто отримуватиме допомогу від ЮНІСЕФ в 2024: детальне пояснення

Допомога від ЮНІСЕФ 2024 буде направлена одразу на кілька категорій, але пріоритет матимуть найбільш вразливі групи населення: багатодітні родини, родини, які виховують дитину з інвалідністю, […]

Що треба знати перед покупкою сонцезахисту: розповідає косметологиня з Бахмута

Сонцезахист для дітей та дорослих вбереже від десятків неприємних наслідків. Тому насолоджуючись теплою погодою, важливо не забувати про захист від сонця. Адже це може зберегти […]

ВПО-2024: у які строки можна звернутися за продовженням виплат

З 1 березня 2024 року в Україні запрацював новий Порядок надання допомоги на проживання ВПО. Тепер, щоб продовжити отримувати виплати від держави, переселенці повинні подати […]

11:00, 18.04.2024 Скопіч Дмитро