Чи забезпечені юні бахмутяни гаджетами для дистанційного навчання?

Семаковська Тетяна 17:22, 19 Травня 2023

YAk organizovano dystantsijne navchannya v kyyivskij shkoli. 16 punktiv e1618319765276 f6496Через повномасштабну війну школярі Бахмутських шкіл навчаються дистанційно. Для такого формату батьком доводиться закупляти ноутбуки, комп’ютери чи планшети, щоб дитина могла доєднуватися до онлайн-уроків.

Редакція «Бахмут IN.UA» дізналася в Управління освіти Бахмутської міської ради управління освіти про те, як долають проблему із нестачею гаджетів?

Дистанційне навчання в Бахмутських школах

Як повідомили нам в Управлінні освіти,  учителі за час воєнного стану продовжують опановувати технології дистанційного навчання, щоб вдосконалити онлайн-навчання. 

«На жаль, на сьогодні існує певна проблема стовідсоткового забезпечення учнів технічним обладнанням для занять. Управління освіти та школи не в змозі забезпечити всіх потреб учнів. Робота в даному напрямку тривала протягом навчального року. Двічі ми отримували (ред. гаджети) від представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Міністерства освіти і науки України та департаменту освіти і науки Донецької ОДА», — пояснює начальниця управління освіти Бахмутської міської ради Оксана Карпець.

За словами начальниці управління освіти, діти з вразливих, зокрема пільгових, категорій отримали планшети і хромбуки. Усього надали 66 одиниць. Оксана Карпець зазначає, що фіксували звернення батьків по двох школах, особливо після першої видачі планшетів учням громади. 

Однак, після проведення закладами роз’яснювальної роботи щодо забезпечення учнів гаджетами, під час наступного отримання техніки скарги від батьків вже не надходили. 

На яких умовах надають техніку для дітей?

Процедура видачі гаджетів учням відбувається за наступною схемою: по кожній кандидатурі в закладах загальної середньої освіти проводять обговорення, а вже саме рішення про виділення техніки приймають колегіально. 

«Ця техніка надається учням у тимчасове використання (до завершення навчального року) і є на балансі шкіл. Були поодинокі випадки, коли заклади самостійно вирішували ці питання, знаходили можливість забезпечити дітей гаджетами», — пояснює Оксана Карпець.

Вона додає, що окремі заклади брали участь в освітніх проєктах, як, наприклад, Бахмутська школа номер 7. Цей навчальний заклад отримав 15 планшетів Samsung.

Нагадаємо, що раніше ми писали, чи можуть батьки бахмутських випускників отримувати документи поштою.

Фото: з відкритих джерел

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

У Києві презентують виставку “Скорботний шлях Бахмуту”: адреса

Валентина Славінська Славінська Валентина 13:00, 7 Травня 2024
“Скорботний шлях Бахмуту” експозиція / фото з відкритих джерел

7 травня о 16:00 у Національному заповіднику “Софія Київська” відбудеться безкоштовна презентація виставки “Скорботний шлях Бахмуту” для бахмутян.  Експозиція покликана розповісти світовій спільноті про героїчну боротьбу міста Бахмут та залучити підтримку його відбудови.

Виставка у Києві

Виставка “Скорботний шлях Бахмуту” має на меті зберегти пам’ять про трагічні події, що відбулися в місті під час російсько-української війни, та привернути увагу світової спільноти до проблем  Бахмута.

Організатори сподіваються, що виставка стане потужним інструментом культурної дипломатії, а також сприятиме залученню підтримки для відновлення та розвитку міста.

На виставці буде представлена унікальна колекція барельєфів “Різьбленка” майстра традиційних народних ремесел із Бахмута Дмитра Денисенка. Частина експонатів була знищена під час боїв, але їхній шлях до столиці став символом скорботного шляху самого міста.

Твори відображають біблійні мотиви Страстей Господніх – Скорботний шлях Ісуса Христа на Голгофу. Виставку відвідають також представники Київської МДА, Бахмутської МВА та представники дипломатичних установ.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Як у Києві потрапити на прийом у Бахмутський ЦНАП

Семаковська Тетяна 12:15, 7 Травня 2024
Бахмутський ЦНАП
ЦНАП для бахмутян / фото Бахмутська міськрада

Завтра, 8 травня, фахівці Центру надання адміністративних послуг та відділу реєстрації Бахмутської міської ради проведуть прийом бахмутян, які мешкають у Києві та Київській області. Записатись на консультацію можна за номером телефону.

Про це повідомляє Центр Підтримки бахмутян в Києві.

Бахмутський ЦНАП: послуги

Прийом запланований на 8 травня (середа) з 10:00 до 14:00.

В установі мешканці Бахмутської громади можуть:

  • актуалізувати дані в реєстрі територіальної громади (РТГ);
  • внести зміни до інформації про особу, що міститься в РТГ;
  • зняти особу із задекларованого / зареєстрованого місця проживання;
  • отримати витяг із реєстру територіальної громади;
  • подати повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій.

Як отримати консультацію

Консультації за зазначеними послугами можна отримати дистанційно з понеділка по п’ятницю, з 10:00 до 16:00, за номерами:

  • +38 (098) 850 0561 або +38 (099) 667 9206 (представники ЦНАПу); 
  • +38 (068) 851 5089 (представник відділу реєстрації місця проживання).

Також можна звернутися на електронні скриньки: 

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

У Києві презентують виставку “Скорботний шлях Бахмуту”: адреса

7 травня о 16:00 у Національному заповіднику “Софія Київська” відбудеться безкоштовна презентація виставки “Скорботний шлях Бахмуту” для бахмутян.  Експозиція покликана розповісти світовій спільноті про героїчну […]

Бахмутський ЦНАП

Як у Києві потрапити на прийом у Бахмутський ЦНАП

Завтра, 8 травня, фахівці Центру надання адміністративних послуг та відділу реєстрації Бахмутської міської ради проведуть прийом бахмутян, які мешкають у Києві та Київській області. Записатись […]

Ебаут та Палає: підбірка ресурсів на гендерну тематику

Чоловік повинен заробляти гроші, а жінка має бути “хранителькою домашнього вогнища”. Ймовірно хоча б раз у житті ви чули такі твердження, які насамперед продовжують популяризувати […]

11:30, 07.05.2024 Скопіч Дмитро
Шкільні конкурси краси

Весняна красуня Бахмута або Що не так зі шкільними конкурсами краси

В кінці березня 2024 року управління освіти Бахмутської міської ради опублікували результати конкурсу “Весняна красуня-2024”. Участь у заході взяли 18 конкурсанток з молодшої, середньої та […]

Стартувала програма оздоровлення дітей від Покровської МВА: як і хто може подати заяву

Управління соціального захисту населення Покровської міської військової адміністрації розпочало прийом заяв для оздоровлення дітей пільгових категорій та дітей із сімей, що не отримують пільг. Кошти […]