Комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт, який дозволить реєструвати одностатеві шлюби

Семаковська Тетяна 15:07, 10 Квітня 2023

depositphotos syda productions legalizatsiya odnostatevyh shlubiv samesex marriage 3f2ca

Комітет з питань молоді і спорту підтримав законопроєкт про реєстровані партнерства і рекомендував його для ухвалення Верховною Радою в першому читанні.

Про це повідомили народний депутат України Дмитро Гурін та авторка проекту закону Інна Совсун.

Комітет молоді і спорту став першим з комітетів парламенту, який розглянув законопроєкт. У разі ухвалення нормативний акт дозволить реєструвати одностатеві шлюби. 

За словами Інни Совсун, пропозицію підтримали троє народних депутатів (Андрій Кожем’якін, Ольга Саладуха, Жан Беленюк), один проголосував проти та ще один утримався. Авторка законопроєкту назвала рішення комітету «маленькою перемогою».

«Тепер можемо ще з більшим завзяттям підписати петицію і розповісти про неї друзям. Маємо набрати ще 8 600 голосів!» — додала депутатка.

Совсун 4224dДопис Інни Совсун в Facebook. Фото: скріншот

Народний обранець Дмитро Гурін зауважив, що рішення комітету стало для нього вкрай неочікуваним.

«Комітет молоді та спорту тільки що підтримав законопроєкт про реєстровані партнерства №9103 і рекомендував його для ухвалення Верховною Радою в першому читанні. Комітет молоді і спорту не є головним для законопроєкту, проте це важливий прецедент, який демонструє, що уяви про гомофобію в парламенті сильно перебільшені», — наголосив Дмитро Гурін.

Гурін 0a08eДопис Дмитра Гуріна в Facebook. Фото: скріншот

Зазначимо, на початку березня народна депутатка України Інна Совсун подала до парламенту законопроєкт, який, на її думку, допоможе парам визначити взаємні права та обов’язки, питання володіння майном, спадку, соціального захисту, прав у разі смерті чи зникнення партнера чи партнерки.

Законопроект f230cЗаконопроєкт про цивільні партнерства, який дозволить реєструвати одностатеві шлюби. Фото: Інна Совсун

Раніше активіст ЛГБТ-спільноти Kyiv Pride Євген Трачук розповів редакції, чому питання прав людини актуальне навіть під час війни, як змінилося життя організації після повномасштабного вторгнення росії, також про складнощі з перетином кордону трансгендерними українцями.

Фото: Depositphotos

Читайте також: Легалізація одностатевих шлюбів під час війни: масова підтримка та геї у ЗСУ

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Грошова допомога на оренду житла для ВПО від “Карітас” у Кривому Розі: деталі

Дмитро Скопіч Скопіч Дмитро 12:00, 2 Червня 2024
Допомога ВПО з орендою житла / фото ілюстративне

Благодійна організація “Карітас Україна” у Кривому Розі розпочала реєстрацію ВПО для надання їм грошової допомоги на оренду житла.

Про це йдеться в публікації благодійної організації “Карітас” в Facebook.

Допомога ВПО у Кривому Розі

Грошова допомога на оренду житла для ВПО надаватиметься тим, хто мешкає в місті Кривий Ріг, Криворізькому та Нікопольському районах, строком на 6 місяців. Насамперед вона розрахована на тих, хто тільки прибув й на тих ВПО, хто проживає в колективних центрах.

Як отримати допомогу від “Карітас”

Подати заявку можуть ті переселенці, хто відповідає наступним категоріям вразливості:

  • одинокі матері/батьки/опікуни неповнолітніх;
  • вагітні, або мами що годують дітей до 3 років;
  • домогосподарства з трьома та більше дітьми до 18 років; люди з інвалідністю.

Деталі проєкту й консультацію спеціалістів можна отримати в понеділок-п’ятницю з 10:00 до 16:00 за телефоном: +380 (067) 280 9459.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Нова програма адаптації дітей ВПО в містах України: деталі

Валентина Славінська Славінська Валентина 12:00, 1 Червня 2024
Підлітки на спортмайданчику
Діти грають у баскетбол / фото з відкритих джерел

Громадська організація “Зрощуй суспільство” запускає масштабну програму, спрямовану на підтримку дітей із родин внутрішньо переміщених осіб у процесі їхньої соціалізації та адаптації в нових містах проживання після вимушеного переселення.

Про це повідомляє видання The Village.

Тримісячний курс для дітей віком 6-9 років 

Громадська організація “Зрощуй суспільство” запускає тримісячний інтерактивний курс, розрахований на дітей віком від 6 до 9 років з родин внутрішньо переміщених осіб. Ця програма покликана допомогти юним переселенцям подолати страхи, тривоги та інші психологічні проблеми, пов’язані з вимушеною зміною місця проживання.

Психологічна підтримка та ігрові методики 

Ключовою складовою програми є робота з професійними психологами, які використовуватимуть спеціальні методики для подолання страхів і тригерів у дітей. Заняття проводитимуться в інтерактивному, ігровому форматі, що сприятиме кращому засвоєнню матеріалу та емоційному розвантаженню.

Програма одночасно стартує у 8 містах України: 

  • Києві;
  • Житомирі;
  • Хмельницькому;
  • Кривому Розі;
  • Рівному;
  • Дніпрі;
  • Черкасах;
  • Тернополі. 

Загалом буде проведено 1150 занять для дітей з родин переселенців.

Процедура реєстрації 

Щоб долучитися до програми, батькам необхідно заповнити онлайн-форму за посиланням, яке буде надане організаторами. Діти зможуть пройти всю програму або відвідувати окремі заходи на вибір батьків.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Грошова допомога на оренду житла для ВПО від “Карітас” у Кривому Розі: деталі

Благодійна організація “Карітас Україна” у Кривому Розі розпочала реєстрацію ВПО для надання їм грошової допомоги на оренду житла. Про це йдеться в публікації благодійної організації […]

12:00, 02.06.2024 Скопіч Дмитро
Підлітки на спортмайданчику

Нова програма адаптації дітей ВПО в містах України: деталі

Громадська організація “Зрощуй суспільство” запускає масштабну програму, спрямовану на підтримку дітей із родин внутрішньо переміщених осіб у процесі їхньої соціалізації та адаптації в нових містах […]

Прогулянки горами та тематичні змагання: постраждалих від війни дітей запрошують у літній табір

БФ “Голоси дітей” спільно з фундацією Олени Зеленської організовують безплатний літній табір у Карпатах для дітей віком 10-16 років, які постраждали від війни, зокрема з […]

16:00, 31.05.2024 Скопіч Дмитро

Як ВПО отримати безплатні окуляри від громадських організацій: деталі

Громадська організація “ВПО Україна” спільно з Благодійним Фондом “Турбота та Розуміння” проводить благодійну акцію “Побачити світ”, надаючи безплатні окуляри внутрішньо переміщеним особам у всіх регіонах […]

ГО “Кенгуруш” надає гуманітарну допомогу вразливим верствам населення: як отримати

Громадська організація “Кенгуруш” активно працює над забезпеченням базових потреб малозабезпечених родин, багатодітних сімей та внутрішньо переміщених осіб у всіх регіонах України, зосереджуючись на маленьких містечках […]