Як контузія може вплинути на репродуктивне здоров’я чоловіка?

Семаковська Тетяна 14:49, 24 Березня 2023

Screenshot 578 5ee50Лікарка-гінекологиня Наталія Лелюх розповіла про наслідки контузії для чоловіків, за словами медикині це може стати причиною проблем із репродуктивною системою чоловіка.

Про це Наталія Лелюх повідомила в ютуб-каналі “Горять вуха”.

“Дуже багато речей пов’язано зі здоров’ям. Один із наслідків контузії для чоловіків — це імпотенція, це роблеми з еякуляцією. Це певні проблеми потім з фертильністю. Такі чоловіки, на жаль, можуть не мати своїх дітей. Про це зараз кричать всі клініки репродукції. Про те, що треба бійцям, якщо у них немає ще дітей, до того, як іти на фронт — треба зробити кріоконсервацію сперми”, — запевняє лікарка.

Зазначимо, що в Києві безплатне зберігання генетичного матеріалу для військових забезпечує клініка “Надія”

“Військовий, на жаль, потім може бути не фертильним. Після контузій та важких поранень. Плюс варикоз, варикоцеле, яке може розвиватися на фоні носіння броніків”, — пояснює лікарка.

Нагадаємо, що кріобанк дозоляє вдові полеглого військового народити від нього дитину. Раніше ми вже розповідали історію пари Наталі та Віталія, чоловік жінки загинув у бою, перед смертю пара скористалася послугами кріобанку, щоб в майбутньому Наталя мала змогу народити дитину від чоловіка. 

Фото: ТСН

Читайте також: З квітня рецептурні ліки можна буде придбати за е-рецептом: що потрібно знати донеччанам

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Разові виплати для ветеранів і жертв війни до Дня Незалежності: хто скільки отримає 

Валентина Славінська Славінська Валентина 14:30, 20 Червня 2024
Додаткова грошова винагорода
Додаткова грошова допомога для військових / фото з відкритих джерел

Кабінет Міністрів України визначив суми разових виплат до Дня Незалежності. Відтак, будуть виплати до 24 серпня 2024 року для різних категорій осіб, які мають статус ветеранів війни, учасників бойових дій, жертв нацистських переслідувань та їхніх родин відповідно до законів України. Виплати мають на меті вшанувати заслуги та страждання цих людей у боротьбі за незалежність держави.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Разова допомога від Уряду

Постановою Кабміну встановлено різні розміри разових виплат залежно від статусу особи та її заслуг перед Україною. Найбільші суми у 3100 гривень призначені для осіб з 1 групою інвалідністю внаслідок війни, 2900 гривень для осіб з 2 групою та 2700 гривень для третьої. 

Учасники бойових дій, постраждалі під час Революції Гідності, колишні неповнолітні в’язні концтаборів, а також діти, народжені в місцях примусового тримання, отримають по 1000 гривень.

Члени сімей загиблих ветеранів війни, Захисників України, вдови учасників бойових дій отримають виплати в розмірі 650 гривень.

Учасники війни, колишні в’язні концтаборів, насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів та підпільників отримають по 450 гривень.

Процедура виплат

Згідно з постановою, виплати мають бути здійснені до 24 серпня 2024 року з нагоди Дня Незалежності України відповідно до статусу кожної категорії осіб, визначеного законами “Про статус ветеранів війни…” та “Про жертви нацистських переслідувань”.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Бахмутський ЦНАП у Дніпрі: як записатися

Семаковська Тетяна 11:15, 20 Червня 2024
Послуги в ЦНАП
Адміністративні послуги для населення / фото ombudsman.gov.ua

26 червня, представник Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Бахмутської міської ради прийматиме жителів громади у Дніпрі, які тимчасово проживають у місті та області. Усі охочі можуть записатись на консультацію.

Про це повідомляє Бахмутська міська рада.

Бахмутський ЦНАП: послуги в Дніпрі

Мешканці громади мають можливість отримати наступні послуги:

  • актуалізувати дані в реєстрі територіальної громади (РТГ);
  • внести зміни до інформації про особу, що міститься в РТГ;
  • зняти особу із задекларованого/зареєстрованого місця проживання;
  • отримати витяг із реєстру територіальної громади;
  • подати повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій;
  • уточнити персональні дані призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Додатково фахівець ЦНАПу надаватиме допомогу у прийомі заяв до КП “Бахмутське БТІ” щодо довідок про правову належність нерухомого майна, яка виникла до 1 січня 2013 року.

Як потрапити на прийом

Прийом громадян відбудеться в середу, 26 червня, в Центрі підтримки бахмутян “З Бахмутом у серці. Дніпро”. Осередок розташований за адресою: вулиця Макарова, 1-Б. Бахмутян чекатимуть з 09:00 до 16:00.

Консультації за зазначеними послугами можливо отримати дистанційно з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 16:00 за номерами:

  • +38 (099) 667 9206;
  • +38 (098) 850 0561;
  • +38 (068) 851 5089 (представник відділу реєстрації місця проживання).

Запис на отримання адміністративних послуг та довідок БТІ єдиний. Також можна звернутися на електронні скриньки:

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Додаткова грошова винагорода

Разові виплати для ветеранів і жертв війни до Дня Незалежності: хто скільки отримає 

Кабінет Міністрів України визначив суми разових грошових виплат до 24 серпня 2024 року для різних категорій осіб, які мають статус ветеранів війни, учасників бойових дій, […]

Послуги в ЦНАП

Бахмутський ЦНАП у Дніпрі: як записатися

26 червня, представник Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Бахмутської міської ради прийматиме жителів громади у Дніпрі, які тимчасово проживають у місті та області. Усі охочі […]

Як МСЕК встановлює інвалідність: пояснення

В Україні під час дії воєнного стану значно спростили процедуру проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК). Зараз вона надає послуги для встановлення інвалідності як цивільним, так […]

16:10, 19.06.2024 Скопіч Дмитро
субсидія нарахування

Як продовжити отримання субсидій та пільг: що треба знати донеччанам

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області повідомляє, що людям, які отримували житлово-комунальні субсидії або пільги станом на 24 лютого 2022 року, необхідно до […]

“Карітас”: адреси благодійної організації у Львові та області

Благодійні фонди нині стали важливою частиною життя багатьох українців. Хтось отримує від них допомогу, а інші надають її тим, хто потребує. Особливо велику актуальність отримала […]

13:00, 19.06.2024 Скопіч Дмитро