Донеччан запрошують взяти участь у патріотичній акції: умови

Микола Ситник 15:56, 18 Жовтня 2023
Анонс
Анонс поетичної акції / фото Донецька ОБД

До Дня української писемності та мови Донецька обласна бібліотека для дітей запустила обласну поетичну акцію «Диво калинове». Участь у патріотичному заході можуть взяти всі охочі.

Про це повідомляє Донецька обласна бібліотека для дітей.

Патріотична поетична акція відбудеться на знак поваги до української мови.

Як долучитися?

Для участі в заході необхідно:

  • продекламувати на камеру поезію про українську мову;
  • надіслати відеоролик до 20 жовтня 2023 року на електронну адресу: [email protected];
  • дочекатися публікацій та отримати заслужений сертифікат учасника.

Публікації робіт учасників оприлюднять із 23 жовтня на Фейсбук-сторінці Донецької обласної бібліотеки для дітей.

Довідка

День української писемності та мови — свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в Україні. У липні поточного року президент Володимир Зеленський підписав указ про зміну дати святкування з 9 листопада на 27 жовтня. Зміни відбулися через перехід Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на новоюліанський календар.

Читайте також

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Росіяни вивезли в Шахтарськ чотирьох мешканців Бахмутського району

Валентина Твердохліб 17:50, 23 Жовтня 2024
вивезли
Окупанти вивезли мирних жителів / фото росджерела

Росіяни займаються так званою “евакуацією” населення з тимчасово окупованих територій. Днями вони вивезли людей з населених пунктів Бахмутського району.

Про це повідомляють росіяни на своїх пропагандистських каналах.

Росіяни вивезли людей у Шахтарськ

Чотирьох мешканців Бахмутського району росіяни вивезли в окупований Шахтарськ. Звідки ці люди не повідомляється. Окупанти кажуть, що вони або з Часового Яру, або з Сіверська. Всі вони прибули в Шахтарськ 16 жовтня.

На своїх ресурсах окупанти поділилися даними “евакуйованих”. Серед них:

  • Бородич Наталія Владленівна, 1961 рік народження;
  • Кучеренко Микола Прокопійович, 1960 рік народження;
  • Лукін Олег Сергійович, 1973 року народження;
  • Лукін Сергій Миколайович, 1951 рік народження.
Дані “евакуйованих” / таблиця з росджерел

Раніше редакція “Бахмут IN.UA” розповідала, як жителів Бахмута приймають в окупованому Шахтарську. Замість комфортних осель, які окупанти обіцяють евакуйованим, людей селять у спортзали, забирають у них телефони і не можуть забезпечити ліками. Примітно, що окупанти вкрай рідко публікують фото житла, де розміщують евакуйованих з України людей.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Для ВПО з Бахмута планують будувати нове житло: проєкт на стадії пошуку донорів

Валентина Твердохліб 16:40, 23 Жовтня 2024
Концепція житла для переселенців
Концепція житла для ВПО / фото KYB Architects

Міська влада Бахмута спільно з компанією “Метінвест” розробила проєкт, що передбачає будівництво житла для ВПО з Бахмута. Презентують його у Варшаві під час виставки-конференції ReBuild Ukraine.

Про це редакції “Бахмут IN.UA” повідомила начальниця Управління муніципального розвитку Бахмутської міськради Наталя Отюніна.

Житло для ВПО з Бахмута: проєкт

13-14 листопада у Варшаві відбудеться виставка-конференція ReBuild Ukraine, присвячена темі відбудови України. На заході буде присутня і делегація з Бахмута. Головна мета участі громади — презентувати проєкт будівництва житла для переселенців-бахмутян.

“Минулого року ми також брали участь у даній виставці і завдяки цьому в нас з’явилися певні напрацювання по проєкту “Сталева мрія Бахмут”. Також це сприяло тому, що проєктний офіс “Метінвесту” додатково і безоплатно розробив для нас концепцію будівництва житла на територіях інших громад. Саме з цим проєктом ми будемо їхати на виставку. Наша мета — зацікавити в ньому громади України, представники яких будуть брати участь у виставці, а також знайти донорські організації, які можуть допомогти реалізувати проєкт”, — розповідає Наталя Отюніна.

Новий проєкт полягає в забезпеченні житлом переселенців із соціально незахищених верств населення.

“Цей проєкт також має назву “Сталева мрія”, оскільки будівництво планується зі сталевих конструкцій. Його концепція полягає в тому, щоб збудувати житло на територіях інших громад, де проживають бахмутяни. І щоб якомога швидше найбільш соціально незахищені з них могли отримати житло на якийсь час”, — розповідає посадовиця.

У яких саме громадах буде реалізовано проєкт ще не визначено.

“Поки що перемовини тривають. Протягом цього року очільник нашої громади мав багато зустрічей і з бахмутянами, і з керівниками інших громад, щоб розказати їм про долю Бахмута. Поки що перелік громад, у яких можна буде реалізувати проєкт, у розробці, ми в пошуках”, — зазначає Наталя Отюніна.

Виставка-конференція ReBuild Ukraine триватиме два дні. За цей час делегація з Бахмута матиме можливість розповісти про новий проєкт громадам України і міжнародним компаніям. У такий спосіб намагатимуться знайти інвесторів, які б могли профінансувати реалізацію ініціативи.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

вивезли

Росіяни вивезли в Шахтарськ чотирьох мешканців Бахмутського району

Росіяни займаються так званою “евакуацією” населення з тимчасово окупованих територій. Днями вони вивезли людей з населених пунктів Бахмутського району. Про це повідомляють росіяни на своїх […]

Концепція житла для переселенців

Для ВПО з Бахмута планують будувати нове житло: проєкт на стадії пошуку донорів

Міська влада Бахмута спільно з компанією “Метінвест” розробила проєкт, що передбачає будівництво житла для ВПО з Бахмута. Презентують його у Варшаві під час виставки-конференції ReBuild […]

Бензин, ремонт автівок та адвокатські послуги: що купували для Званівки за останні місяці

Що купує керівництво села Званівка в останні місяці. Розбираємо найбільші закупівлі відомств на порталі Прозорро.  Званівка — село у Бахмутському районі, адміністративний центр Званівської об’єднаної […]

16:00, 23.10.2024 Носуля Марина

В “Дії” з’явилися нові військові облігації, присвячені Донеччині

У застосунок “Дія” додали нові військові облігації, які назвали в честь двох міст Донеччини — Дебальцеве та Авдіївка. Вони вже доступні для купівлі. Детальніше про […]

15:15, 23.10.2024 Скопіч Дмитро

У Краматорську встановили нові свердловини для потреб мешканців

У Краматорську пробурили і встановили дві нові свердловини. Це має вирішити проблеми з постачанням води для побутових потреб жителів міста. Про це повідомив голова Донецької […]