
«Укрзалізниця» створила потяг, який за будь-яких умов здатен виробляти понад 10 тисяч порцій їжі на добу. Поїзд-кухня найближчим часом заступить на постійне чергування в найскладніших прифронтових районах України.
Про це повідомляє пресслужба національного перевізника.
Побудову та функціонування поїзда повністю фінансує Фонд Говарда Баффета.
Як працює потяг Food Train?
Поїзд складається з шести вагонів під локомотивом:
- генераторний вагон (~400 кВт+власна заправна станція для автономної роботи);
- вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;
- вагон із холодною кухнею для попередньої обробки продуктів;
- вагон із гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
- вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
- багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.
Food Train може автономно працювати п’ять-сім днів. Обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо та інше.
Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові ланчбокси з їжею від поїзда-кухні до споживачів.

- Раніше «Укрзалізниця» посилила додатковими рейсами найбільш «гарячі напрямки». Мова йде про сполучення Київ — Івано-Франківськ, Київ — Харків, Київ — Ковель та Київ — Ужгород.
Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!