
Редис — це хрусткий весняний овоч, який не лише додає яскравості стравам, а й приносить велику користь організму. Він багатий на вітаміни, які покращують травлення, зміцнюють імунітет, а також впливають за загальний стан людини. А ще з редису можна приготувати не тільки салати, а й освіжаючі супи, пікантні намазки та навіть маринади для м’яса.
Детальніше про користь редису для організму, а також небанальний рецепт страви з ним — в матеріалі Бахмут IN.UA.
Чим корисний редис для організму

Редис — корисний овоч, який містить чимало вітамінів та мінералів. Це пояснює його популярність у період авітамінозу, котрий йде одразу після холодної зими.
Редис містить наступні вітаміни, які зміцнюють імунітет та підтримують обмін речовин:
- С;
- В6;
- К;
- PP;
- фолієва кислота.
Серед мінералів у ньому є наступні елементи:
- калій;
- магній;
- кальцій;
- фосфор;
- залізо.
Всі вони сприяють здоров’ю серця, кісток та нервової системи. Вони також можуть покращувати загальний стан імунітету людини.
В редисі міститься ще один перелік органічних речовин, які покращують загальний стан організму. Це клітковина та білок. Калорійність продукту знаходиться на дуже низькому рівні — всього 15 кілокалорій на 100 грамів, що дозволяє споживати овоч навіть в дієтичних раціонах.
Зазначимо, що користь редису на цьому не обмежується. Наприклад, він допомагає підняти гемоглобін та знизити рівень цукру в крові, що робить овоч оптимальним для споживання людям із цукровим діабетом чи зайвою вагою.
Холодний суп із редискою

Редиска є частиною великої кількості рецептів, котрі готують українські сім’ї у весняний період. Редакція Бахмут IN.UA пропонує приготувати власним читачам холодний суп із редискою, який добре насичує організм в період авітамінозу. Для його приготування знадобляться:
- 1 літр води;
- 250 грамів редиски;
- 1 цибулина;
- 200 грамів картоплі
- 70-80 грамів вершкового масла;
- 4 столові ложки сметани;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- 1 столова ложка бурякового соку або 2 невеликі шматочки буряка
- за смаком, до страви можна додати сіль.
Спершу потрібно промити редиску та прочистити її разом із цибулиною. Далі нарізати на шматки, розтопити масло в пательні, а обсмажити. Спочатку цей процес розпочинається з цибулі, а далі до неї додаємо редиску.
Паралельно варто нарізати картоплю та зварити її у каструлі з водою. Додаємо обсмажені цибулю і редиску. До суміші додаємо сік лимона і буряка (або 2 шматки буряка для створення незвичайного кольору), солимо та варимо до готовності овочів.
Далі потрібно остудити овочевий мікс, після чого перемолоти овочі з невеликою кількістю води з каструлі на блендері. Готову суміш повертаємо до води, де варилися овочі. Додаємо сметану та охолоджуємо у холодильнику. Як тільки суп буде холодним, то його можна подавати до столу.
Читайте також:
- Що готують на Великдень в Україні: список традиційних страв
- Легко та смачно: три рецепти з болгарського перцю, які варто спробувати
- Горіхова насолода: три цікавих рецепти з горіхами, які варто приготувати кожному
Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!