Російська армія нещодавно просунулася на Покровському напрямку. Про це свідчать геолокаційні кадри, опубліковані 22 грудня.
Росіяни зайшли в західні околиці села Даченське, і за деякий час захопили населений пункт. Це село розташоване на півдні від Покровська.
Наразі ворог не збавляє темпи наступальних дій. Росіяни проводять штурми під самим Покровськом, а також:
на схід від Покровська — біля Променя та Миролюбівки;
на південний схід від Покровська — біля Лисівки;
на південь від Покровська — біля Зеленого, Даченського, Нового Труда і Новоукраїнки;
на південний захід від Покровська — в районі Нововасилівки, Новоєлизаветівки та Новооленівки.
У Генштабі ЗСУ зазначають, що минулої доби на Покровському напрямку ЗСУ стримали 37 штурмових і наступальних дій ворога. При цьому окупанти використовували бронетехніку для прориву нашої оборони. Це було зафіксовано неподалік Зеленого, Даченського, Шевченко, Новоєлизаветівки та Новооленівки.
В атаках росіяни не мали успіху. Зараз вони продовжують накопичувати сили.
Узвар — суто український напій, який має незвичний смак та величезну користь для здоров’я. Наші предки варили його на Різдво, Водохреще, а також на честь народження дитини.
Редакція Бахмут IN.UA зібрала три рецепти легендарного узвару, які можна приготувати до святкового столу та потішити близьких.
Як зварити смачний узвар
Узвар — традиційний та дуже корисний напій, який варять із засушених яблук і груш. Крім них, в узвар часто додають й інші сухофрукти, а саме родзинки, курагу, чорнослив чи вишню.
Готувати узвар потрібно у спеціальній послідовності, який гарантує напою дивовижний аромат й насичений смак. Спочатку в спеціальну тару з водою кладуть засушені яблука, через 5 хвилин груші. Трошки пізніше, через кілька хвилин, в напій потрібно класти інші інгредієнти. В кінці можна додати лимонний сік, мед чи спеції.
Традиційний різдвяний узвар
Ароматний узвар, який традиційно готували наші предки на Різдво. Він гарно доповнить Святвечір у колі сім’ї.
Для його приготування потрібні:
3 літри води;
200 грамів сушених яблук;
200 грамів сушених груш;
100 грамів чорносливу;
100 грамів родзинок;
4 або 5 столових ложки меду.
Приготування потрібно розпочати з підготовки інгредієнтів. Для цього потрібно розкласти всі сухофрукти по окремих ємностей і ретельно промити. Далі їх треба протримати в теплій воді протягом наступних 10 хвилин, злити воду і промити знову.
Наступним кроком потрібно налити в каструлю 3 літри води і додати туди сушені яблука. Через 5 хвилин знаходження узвару на середньому вогні, потрібно додати груші, а ще через кілька хвилин — родзинки та чорнослив. Увесь напій доводимо до кипіння та відразу вимикаємо. Додаємо мед, а далі даємо узвару треба дати трошки охолонути до кімнатної температури.
Узвар з гвоздикою та маком від Євгена Клопотенко
Рецепт унікального рецепта від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенко вже став досить популярним серед українців. Він поєднує у собі традиційний смак напою та унікальні нотки гвоздики й маку.
Для приготування узвару за цим рецептом потрібні:
3 літри води;
350 грамів сухофруктів або готовий набір для узвару;
7 або 8 столових ложок меду;
3 бутони гвоздики;
1 столова ложка маку.
Приготування знову розпочинаємо з ретельного промивання сухофруктів під проточною водою. Далі викладаємо їх у велику каструлю та заливаємо 3 літрами води. Варимо на маленькому вогні протягом 30 хвилин під кришкою, аби смак вийшов більш насиченим.
Далі вимикаємо вогонь та додаємо гвоздику і мак, перемішуємо та залишаємо узвар встигати до теплого стану. Далі додаємо мед, перемішуємо та знову чекаємо, поки напій не охолоне до кімнатної температури.
Узвар з гранатовим соком
Незвичайне поєднання суто українського узвару з екзотичним гранатом створює смачне та дуже ароматне диво кулінарії, яке варто подати до столу.
Для приготування напою за цим рецептом потрібно:
3 літри води;
300 грамів сухофруктів;
10 родзинок;
1 склянка гранатового соку;
трошки цукру та меленого імбиру.
Знову приготування розпочинаємо з ретельного промивання сухофруктів, після чого кладемо їх у каструлю та заливаємо водою. Доводимо до кипіння, після чого виключаємо вогонь та додаємо жменьку промитих родзинок. Варимо суміш протягом 25-30 хвилин. За 10 хвилин до готовності вливаємо в узвар гранатовий сік, додаємо цукор та імбир.
Далі знімаємо напій з вогню та чекаємо, поки напій не охолоне до кімнатної температури. Рекомендуємо перед подачею процідити узвар, щоб сухофрукти не потрапили до келихів.
На Різдво у Кропивницькому вітатимуть дітей-ВПО з Донеччини. Їм видаватимуть різдвяні подарунки. Видача запланована в гуманітарному хабі Покровської МВА.
Гуманітарний хаб “Єднання” Покровської МВА, що працює в місті Кропивницький, отримав новорічні подарунки для дітей. Їх видаватимуть дітям-ВПО, які евакуювалися з Покровського району, Вугледарської і Костянтинівської громад Донецької області.
Видача подарунків запланована на завтра, 25 грудня, у приміщенні гуманітарного хабу “Єднання” за адресою: місто Кропивницький, вулиця Єльворті, 5. Вона триватиме з 10:00 до 14:00.
Попередня реєстрація не передбачена. Для отримання подарунків батьки дітей мають показати благодійникам оригінали документів:
Узвар — суто український напій, який має незвичний смак та величезну користь для здоров’я. Наші предки варили його на Різдво, Водохреще, а також на честь […]
На Різдво у Кропивницькому вітатимуть дітей-ВПО з Донеччини. Їм видаватимуть різдвяні подарунки. Видача запланована в гуманітарному хабі Покровської МВА. Про це повідомляє гуманітарний хаб “Єднання”. […]
Різдвяна випічка вже багато років є популярним десертом на Різдво. Солодкі пампухи традиційно готують на зимові свята, оскільки вони досить прості та швидкі в приготуванні. […]
На російських пропагандистських пабліках публікують нові кадри з Бахмута. Окупанти показали район біля Бахмутської лікарні. Редакція публікує вибрані знімки. Будинки біля лікарні в Бахмуті, фото […]
19 грудня Верховна Рада ухвалила проєкт закону №11161, який передбачає компенсацію за пошкоджене і зруйноване житло на ТОТ. Щоб закон запрацював і люди могли подати заяву […]