Тваринам з Бахмута потрібна допомога на Дніпропетровщині

Семаковська Тетяна 12:00, 13 Грудня 2022

Screenshot 210 a52e9Для евакуйованих собак, якими опікується Бахмутське товариство захисту тварин «Лада», облаштовують умови перебування. Морози вже почалися, то волонтери терміново мають закупити будівельні матеріали та облаштувати їм теплі місця перебування.

Нагадаємо, що собак вивезли з під обстрілів відважні волонтерки, які до того залишались в Бахмуті, щоб продовжувати піклуватися за тваринами. Вже більш двох місяців майданчик знаходиться в одному з сіл Дніпропетровської області. 

Про потреби нам розказала голова Бахмутського товариства захисту тварин «Лада» Марина Шажко:

«Наші тваринки звикають до нового місця, вони заспокоїлися, почали добре їсти. За цей період у нашому полку прибуло, ми дали прихисток ще 18 тваринкам, яких вивезли з Бахмута та Мар’їнки.  Дуже складно обживатися на новому місці і все починати з нуля.Тваринки знаходяться на території літньої ферми, яка зовсім не пристосована для зими. Тому зараз ми зайняті облаштуванням території, щоб наші діточки мали можливість перезимувати там. 

На майданчику дуже потрібні дрова, матеріали для утеплення та гідроізоляції будок, будівельні матеріали, корма, ліки. Ми змогли врятувати хвостиків із Бахмутського пекла, ми несемо відповідальність за їх життя зараз. Ми дуже сподіваємося на допомогу всіх, кому небайдужі долі наших тваринок! Тільки разом ми – сила,  адже кожен із нас наближає Перемогу на своєму фронті».

Підтримати зоозахисників можна за наступними реквізитами: 

Карта Приватбанку 4731219117592497 (Шажко М.В.)

Карта ПУМБ 5355280210133995 (Шажко М.В.)

Карта Монобанку 4441114426950984 (Шажко М.В.)

Paypal: [email protected]

Фото: Фейсбук

Читайте також: Як бахмутські волонтерки облаштовують притулок для собак на Дніпропетровщині

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Українська мова та математика: дітей з ТОТ запрошують на навчання

Семаковська Тетяна 15:31, 28 Березня 2024
Співзасновниці ГО ЗНОВу
Співзасновниці ГО ЗНОВу / фото надане у прес-релізі

Діти, які проживають на території тимчасово окупованих областей України, можуть безоплатно навчитися онлайн в українських фахівців. Діти мають змогу вивчати українську мову, історію, математику, а також отримати юридичну консультацію.

Про це повідомляє освітня громадська організація ЗНОвУ.

Навчання для дітей з ТОТ

Громадська організація ЗНОвУ навчає дітей з 1 по 11 класи, які живуть на окупованих територіях. Школярі можуть вивчати українську мову, математику та історію. Також працюватиме творча студія,
група психологічної підтримки та ⁠можливість отримати юридичну консультацію.

“Ми прагнемо, щоб всі українські діти мали доступ до якісної української освіти незалежно від місця проживання та життєвих обставин. В цьому проєкті наша мета – створити можливості для всебічного розвитку дітей, підтримки та спілкування в колі однодумців”, – розповідає співзасновниця громадської організації ЗНОвУ Ольга Коваль.

Навчання стартує в квітні й триватиме до середини червня, воно безоплатне. Заняття будуть проходити в будні дні після 16:00 та у суботу.

Аби доєднатися потрібно заповнити форму за посиланням, це повинні зробити батьки/опікуни, або повнолітні родичі дітей.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Молодіжна рада для бахмутян: скільки заявок вже подано

Семаковська Тетяна 14:20, 28 Березня 2024
Бахмут до війни
Бахмут / фото з відкритих джерел

До 4 квітня 2024 року триває прийом заявок бахмутян на участь в Молодіжній раді. Учасниками можуть стати громадяни України віком від 14 до 35 років. Станом на кінець березня вже надійшло 9 заявок.

Про це повідомляє Бахмутська міська військова адміністрація у відповідь на запит редакції.

Молодіжна рада в Бахмуті

Активна молодь із Бахмутської громади вже подала 9 заявок на участь в молодіжній раді 2024-2026 років. Установчі збори організації відбудуться в онлайн-форматі 2 травня 2024 року. Наразі триває приймання заяв потенційних представників Молодіжної ради Бахмута.

Зразок заяви на участь в установчих зборах доступний за цим посиланням. Документи треба надіслати до 4 квітня 2024 року. Заяви приймають у форматі скан-копій на електронну адресу [email protected] (крім вихідних та святкових днів). У листі треба зазначити тему з позначкою “Молодіжна рада”.

У коментарі редакції також повідомили, що збір учасників буде в онлайн форматі через безпековий фактор. Втім за можливості і бажання членів молодіжної ради 2024-2026 років засідання можуть бути організовані в режимі оф-лайн.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

навчання дітей на ТОТ

Українська мова та математика: дітей з ТОТ запрошують на навчання

Діти, які проживають на території тимчасово окупованих областей України, можуть безоплатно навчитися онлайн в українських фахівців. Діти мають змогу вивчати українську мову, історію, математику, а […]

Молодіжна рада для бахмутян: скільки заявок вже подано

До 4 квітня 2024 року триває прийом заявок бахмутян на участь в Молодіжній раді. Учасниками можуть стати громадяни України віком від 14 до 35 років. […]

Depaul Ukraine

Допомога від “Depaul Ukraine”: як ВПО із Києва, Харкова та Одеси її отримати

Наразі, чи не найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО) проживають у Києві, Харкові та Одесі. Всі вони потребують допомоги. Для полегшення їх умов проживання благодійна […]

Бахмут, 2024 рік

Росіяни показали нічний Бахмут: кадри за березень 2024

Російська армія, яка тимчасово окупувала Бахмут, проїхалася нічними вулицями міста та показала наслідки свого “освобождения”. Редакція публікує окремі кадри з відео окупантів, на яких видно […]

Гранти для жінок

Півмільйона на бізнес: Мінцифри анонсувала грант для українок

Міністерство цифрової трансформації України запускає новий сезон грантової програми для підприємець “Відважна 2. Масштабування та діджиталізація”. Українки в межах ініціативи зможуть отримати корисні знання для […]