Людина під завалами та безглузді заяви окупантів: зведення за 31 жовтня

Семаковська Тетяна 12:41, 1 Листопада 2022

312342646 497501402418603 1869679684822071856 n 114b9Через обстірли російської армії загинули троє жителів Донеччини: двоє в Бахмуті та один у Курахово, повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко. Самопроголошений голова терористичного угрупування ДНР опублікував «указ» про «приєднання» до псевдореспубліки п’яти населених пунктів Бахмутського району ‒ це села: Зайцеве, Весела Долина, Одрадівка, Іванград та селище Опитне.

Офіційних заяв щодо статусу цих територій, чи є вони підконтрольними ЗСУ, немає. В поліції та прес-службі Бахмутської військової адміністрації, Донецькій військовій адмністрації цю інформацію також не коментують, лише заявляють, що Донеччина була і буде українською територією.

photo 5404804502353198337 y 2696d

Такі папірці поширюють в пропагандистських каналах. Вони не мають законної сили, оскільки вся територія Донецької області – є українською територією незалежно від подіьних зяв чи незаконних референдумів. 

Станом на 30-те жовтня, генштаб ЗСУ повідомляв, що на  Бахмутському напрямку ворог обстріляв підконтрольне Україні селище Опитне. В проєкті Deep State, який оновлює мапу бойових дій з даними про захоплені та звільнені українські території, села Зайцеве та Весела Долина тимчасово окуповані. Опитне та Іванград знаходяться у «сірій зоні» майже на лінії зіткнення.

1 листопада 2b149

За інформацією пресслужби ГУ ДСНС України у Донецькій області, учора десять рятувальників розбирали завали пошкодженої п’ятиповерхівки у Бахмуті. Розчистили вісім тон будівельних конструкцій, які обвалились в наслідок обстрілів окупантів, та дістали з під завалів тіло загиблого.

312183920 497501245751952 995901459323604418 n 8a69d

Армія РФ продовжує наступ на Бахмутському напрямку, розповів речник генштабу ЗСУ Андрій Ковальов. Росіяни обстріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії населені пункти Зеленопілля, Кліщіївки, Бахмуту, Бахмутського та Соледару.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили: за добу ліквідували понад 600 російських окупантів. Найбільших втрат російська армія зазнала на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Читайте також: У Бахмуті розпочинають евакуацію до Тернопільської області

Вагнерівців, що воюють під Бахмутом можуть засудити за воєнні злочини

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Серцебиття Донецька: у Венеції провели тематичний перформанс

Семаковська Тетяна 12:00, 19 Квітня 2024
Лозано під час перформансу / фото Facebook

17 квітня 2024 року у Венеції відбувся перформанс “Агломерат пульсу”, поставлений мексикансько-канадським художником Рафаелем Лозано-Геммером. Митець згадав свій виступ в Донецьку в 2013 році, де він був за кілька місяців до окупації. Лозано тоді записав серцебиття близько 100 учасників акції, яка пройшла на базі платформи “Ізоляція”.

Про це художник повідомив у Facebook.

Донецьк Новини

Осінню 2013 року Рафаель Лозано-Геммер відвідав Донецьк, зокрема побував на базі мистецької платформи “Ізоляція”. Під час візиту він записав серцебиття близько 100 донеччан. У 2014 році він вперше представив в Монреалі записані звуки. Тоді виставкою “Кімната пульсу” Лозано хотів привернути увагу Європи до Донецька, який станом на 2014 рік вже перебував в окупації росіян.

У квітні 2024 року Лозано провів перформанс у Венеції, глядачі могли послухати звук серцебиття донеччан, крім того, митець пропонував відвідувачам “додати” своє серцебиття до аудіозаписів. Так, Лозано прагне нагадати про смерті в окупованому Донецьку.

Під час імпровізованої акції глядачі зупинялися, аби послухати звуки, а сам митець ходив з ввімкненими лампами, кожна з яких символізувала чиєсь серцебиття.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Окупанти “відновили” садок в Маріуполі, який самі ж пошкодили

Марія Куряча Куряча Марія 11:04, 19 Квітня 2024
Відремонтований” окупантами садок “Горішок” на вулиці Сєченова, 53 / фото з російських джерел


У Маріуполі окупанти “відкрили” садочок № 73 “Горішок”, який до цього постраждав від їх же приходу. Вулиця, на якій знаходиться садочок, активно прострілювалась російськими танками у травні 2022 року, а між будинками ховали загиблих.

Кадри з відкриття навчального закладу очільник днр денис пушилін опублікував на своїх ресурсах.

В Маріуполі пошкоджено 90 % дитсадків

Відкривати садок, який знаходиться на вулиці Сєченова, 25, приїхав голова псевдореспубліки днр денис пушилін разом із заступником голови уряду рф маратом хуснулліним. Завідувачка садочка, що перейшла на бік окупантів колаборантка олена васіна, зазначила, що “чекала на ремонт скільки в ньому працювала – 20 років”. 

Поховання на вулиці Сєченова у Маріуполі, на цій вулиці знаходиться й дитсадок / фото Telegram-канал “Мариуполь сейчас

Комунальний дошкільний навчальний заклад ясла-садок №73 “Горішок” Маріупольської міської ради Донецької області знаходиться на вулиці Сєченова, 25. Ця місцевість сильно постраждала після приходу російських військ.

Майже всі будинки мали пошкодження, адже окупанти обстрілювали житловий масив з танків та артилерії, а у дворах між будинками на вулиці Сєченова маріупольці ховали своїх рідних. Дані про поховання тут у травні 2022 року засвідчує Telegram-канал “Мариуполь сейчас”.

Зруйнований будинок на вулиці Сєченова / фото Telegram-канал “Мариуполь сейчас

За даними Маріупольської міської ради під час так званих ремонтів у садочках зникають меблі, які були на балансі. Зокрема, це зафіксували у садочках № 54 та № 125.

За час блокади Маріуполя російські окупанти пошкодили 79 дитячих садочків, тобто 90% з усіх, 8 повністю зруйнували. 

Діти в садку № 73 до 24.02.2022 / фото з сторінки садочка в соціальних мережах
Діти в садку № 73 до 24.02.2022 / фото з сторінки садочка в соціальних мережах

До початку повномасштабного вторгнення садочок “Горішок” функціонував у звичайному режимі, сюди щодня ходили десятки дошкільнят, доля цих дітей зараз залишається невідомою.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Перформанс Донецьк Венеція

Серцебиття Донецька: у Венеції провели тематичний перформанс

17 квітня 2024 року у Венеції відбувся перформанс “Агломерат пульсу”, поставлений мексикансько-канадським художником Рафаелем Лозано-Геммером. Митець згадав свій виступ в Донецьку в 2013 році, де […]

Садок в Маріуполі

Окупанти “відновили” садок в Маріуполі, який самі ж пошкодили

У Маріуполі окупанти “відкрили” садочок № 73 “Горішок”, який до цього постраждав від їх же приходу. Вулиця, на якій знаходиться садочок, активно прострілювалась російськими танками […]

11:04, 19.04.2024 Куряча Марія
Виплати ЮНІСЕФ

Хто отримуватиме допомогу від ЮНІСЕФ в 2024: детальне пояснення

Допомога від ЮНІСЕФ 2024 буде направлена одразу на кілька категорій, але пріоритет матимуть найбільш вразливі групи населення: багатодітні родини, родини, які виховують дитину з інвалідністю, […]

Бахмутський напрямок новини

Скільки штурмів відбили ЗСУ поблизу Бахмута

На Бахмутському напрямку за минулу добу наші війська відбили 25 штурмів. Росіяни зосереджують зусилля поблизу Часів Яру, використовуються для атак дрони та регулярно обстрілюють населені […]

БАХМУТ 13 8a619

Битва за Бахмут: хроніка подій (оновлюється щодня) доба 784

Бахмут вже понад рік тримає оборону. Українські військові захищають околиці міста від російських окупантів. Про ситуацію в місті та на фронті щодня збираємо загальне зведення […]