Батьківська рада проводить моніторинг безпеки дорожнього руху біля навчальних закладів

Семаковська Тетяна 22:07, 14 Червня 2021

7 мая світлофор 27e84Спочатку хотіли лише визначити, проблемні пішохідні переходи, для подальшого встановлення знижувачів швидкості або світлофорів. Розглядаючи питання на першому засіданні зрозуміли, що питання безпеки включає також наявність достатнього освітлення, якісне дорожнє покриття, наявність безпечних зручних заїздів авто для батьків, які привозять дітей до школи.  

«Ті дороги й знаки, які були раніше не відповідають сучасним реаліям, збільшилося навантаження. Перейти дорогу, як це було раніше, практично неможливо, якщо немає світлофора чи лежачого поліцейського – це досить важко. Змінилася логістика, трафік руху, багато шкіл на ремонті, якщо раніше заходили з центрального входу, зараз маршрути змінили. Особливо це помітно для батьків – говорить Вікторія Лещінер, представниця Батьківської ради та ініціаторка моніторингу.

Чому вирішили зайнятися цим питанням?

Протягом тривалого часу батьки возять дітей до шкіл, тому бачать повну картину в різний час доби та року. Вирішили допомогти управлінню освіти та місцевій раді і зробити моніторинг маршрутів дітей до шкіл та дитсадків. Як відбувався розгляд питання можна подивитися на запису онлайн трансляції.

На презентацію результатів моніторингу був запрошений заступник міського голови Олександр Марченко. Він повідомив, що в місті затверджена відповідна схема, яка включає всі знаки, пішохідні переходи і світлофори, тому для внесення того, щоб зробити новий пішохідний перехід, або встановити знижувач швидкості спочатку зміни узгоджують з експертною організацією, яка створила цю схему, а потім узгодити нововведення у схемі з патрульною поліцією.

5 та ca8c1

Пішохідні переходи обіцяють оновити до початку навчального року.

«Ми зустрічалися з заступником голови – Олександром Марченком, презентували наші спостереження. Він пояснив, що це тривалий процес, але у місті теж цим зараз займаються, тому наші напрацювання будуть враховані» – говорить Вікторія.

Виділили такі основні моменти, на які треба звернути увагу: лежачі поліцейські біля шкіл та дитсадків, переходи (або оновлення вже колись нанесених, але стертих, або нанесення нових, якщо такі відсутні), звертали увагу на світлофори, знаки «Обережно, діти!», освітлення пішохідних переходів, внутрішньо шкільних та позашкільних дворів, асфальтне покриття і паркування. З останнім зараз існує велика проблема, багато батьків, які привозять дітей стикаються з тим, що немає паркування, або відповідних знаків, тобто, або порушувати правила, виходити на проїзну частину, що небезпечно. Тому треба продумати як передбачати паркування біля таких закладів.

«Перспективний напрямок вело доріжки. Багато дітей і дорослих користуються велосипедами. Скоро можливі варіанти того, що діти ними їздитимуть до школи, тому ми запропонували, якщо будуть ремонтувати дороги, закладати вело доріжки – ми до цього прийдемо в найближчому майбутньому», – додає Вікторія Лещінер.

198742166 336643324526011 6733429748807738984 n 4be0e

Щодо результатів моніторингу

Наразі готуються рекомендації, де є скупчення людей, де переходять діти та зауваження щодо заходів безпеки для розгляду їх у міськраді, далі з експертами та патрульною поліцією.

«Нам порекомендували, щоб стосовно кожного питання ми подавали окреме звернення. Зараз у місті поновлюють дорожню розмітку, вони мають звірити, що подали ми, і що вони планують зробити. Якщо залишаться невирішені моменти зі світлофорами, чи лежачими поліцейськими, чи знаками, тоді буде виїжджати комісія, в якій ми братимемо участь, будемо писати звернення на отримання дозволу на встановлення знаків, чи розмітки, – додає Вікторія – наразі ми побачили, що у місті зацікавлені у таких заходах безпеки, є звичайно складнощі, це додаткове фінансування, але пріоритети на користь безпеки».

Стан моніторингу на сьгодні можна подивитись у таблиці нижче. Якщо у вас є важливі пропозиції по безпеці дорожнього поруч з закладами освіти висилайте їх на електронну пошту [email protected] до 17 червня. Вони будуть враховані при підготовці звернення. 

Назва навчального закладу
Адреса
телефон
Лежачий поліцейський Асфальтное покрытие Світлофор   Освітлення Пішохідний перехід Розмітка піщохідний перехід  Знак обережно діти   Ваші пропозиції
є потрібен є потрібен є потрібен є потрібен є потрібен є потрібен є потрібен    
1. Бахмутська загальноосвітня школа№1.
Тургенєва,1
Рудцька Олена Павлівна  44-64-82
                  фото            
2. Бахмутська загальноосвітня школа №2
Корсунського,65
Біленко Ольга Олексіївна 3-02-13
ні так так так так   так   так   так так так     асфальтове покриття на пішохідному переході та по території школи (в’їзд біля службових приміщень, за школою) знаходиться в аварійному стані – потрібно відновити)
3.Бахмутська загальноосвітня школа №3
Чапліна,1
Старусєва Тетяна Іванівна 48-22-05
                               
4. Бахмутська загальноосвітня школа №4
Загородня,22
Перкіна Валентина Вікторівна 48-10-89
так ні так ні ні ні так частково так так частково так так ні   Пішохідний перехід по вул.Алебастрова, ближче до магазину та по вул.Шевченко, біля зони відпочинку “Заріччя”. Не всі діти переходять вулицю біля школи.
5. Бахмутська загальноосвітня школа №5 з профільним навчанням
Маріупольська,2
Просяник Вікторія Володимирівна
44-84-68
ні так фото так ні так   так ні так ні ні так фото так ні   Потрібен лежачий поліцейський. Діти 1 – 4 класів заходять до школи через блоки, тому переходять дорогу вул Незалежності зі сторони магазину ” Господар”, розмітки пішохідного переходу вже змилася, машини їдуть на великій скорості та дуже часто не зупиняються, щоб пропустити маленьких дітей.
6. Бахмутська загальноосвітня школа №7
Ковальська,121
Бєлікова Тетяна Михайлівна       
44-65-60
  так фото фото 2   так фото   так фото достатньо         поновити фото фото 2   так фото   Свiтлофор на перехрестi вулиць Ковальська та Широка,поновити розмiтку пiшохiдного переходу бiля пед.училища та зi сторонам аграрного лiцею лежачi полiцейськi,т.як тiльки з одного боку.В даже аварiйному станi майстернi.
7. Бахмутська загальноосвітня школа №9
Дружби,1
Калітіна Лариса Володимирівна
49-80-21
  так   так     так         так   так    
8. Бахмутська загальноосвітня школа №10
Гаршина, 50
Смага Галина Леонідівна 48-14-80
                               
9. Бахмутський навчально-виховний комплекс  №11
Миру, 22
Лавренко Олена Олександрівна
44-15-54
Так, Але він вже стертий!!! Потрібен по вулиці Горбатова, основний поток там!!!   Так   Так   Так   Так   так   так     дети ходят в школу через ул Горбатова, большой трафик нет ни лежачего полицейского, ни сфетофора, перейти не возможно, разметка перехода пешеходного стертая 
10. Бахмутська загальноосвітня школа №12
Леваневского,111
Астапова Інна Володимирівна
3-14-42
                               
11. Бахмутська загальноосвітня школа №18
Ювілейна,34       
Пойда Олександр Сергійович
3-14-46
так так так ні так ні ні так так ні так так так так    
12. Бахмутська загальноосвітня школа №24  Леваневського,10
Турличкіна Ольга Василівна
48-22-56
є     плануєься ремонт       плануєься ремонт   потрібно по вул Чапліна від Оборони та вздовж Леваневського       потрібен по Леваневського   Оскільки планується благоустрій території розглянути можливість облаштування стоянки для автомобілів
13. Зайцівський заклад загальної середньої освіти с.Зайцеве, вул.Шкільна, 1
Левченко Наталя Анатоліївна
                               
14.Клинівський заклад загальної середньої
с.Клинове, вул.Шкільна, 1
Кальницька Олена Володимирівна
49-62-49
ні фото 1 фото 2 ні фото 1 фото 2 ні ні є ні ні фото 1 фото 2 ні фото 1 фото 2 ні так   фото 1 фото 2
15.Іванівський заклад загальної середньої освіти
с.Іванівське, вул.Освітня, 10
Козаченко Ольга Євгенівна
49-66-30
                               
16. Опитненський заклад загальної середньої освіти
с-ще Опитне, вул.Шкільна, 4
Песляк Олена Миколаївна
49-46-88
є є є є є є  
17. Покровський навчально-виховний комплекс
с.Покровське, вул.40 років Перемоги, 13
Машарова Тетяна Вікторівна
49-63-25
                               
1. Дитячий дошкільний навчальний заклад ясла-садок №4 «Лелеченька»
вул. Загородня, 22а
Шокола Катерина Вікторовна       
48-00-11
так ні так З боку вул.Завгородня ні ні частково частково так частково частково так так ні   Так само, як школа 4
2. Дошкільний навчальний заклад компенсуючого типу, дитячий садок
№6 «Барвінок»
вул. Соборна, 28
в.о. директора Чапандзе Марина
Батакваївна
44-15-27
Ні Ні Ні   Ні Перекрёсток Горбатова/Соборная Є   Є   Є         Необходима очень стоянка для машин, так как родители с детьми выходят на проезжую часть , чтоб отвести детей в садик , и ставят машины на проезжей части, место где сделать стоянку есть
3. Дошкільний навчальний заклад ясла-садок
№10 «Кристалик»
вул. Свободи, 18-а
Бершова Ганна Анатоліївна
44-64-80
                              ДНЗ 10.
У нас проблема с парковкой машин. К садику отсутствует подъезд. Территориально он есть ,но он зарос и пользоваться им не возможно. Поэтому родители,которые не могут пройти от дороги 5 метров до сада  заезжают под сам сад, создавая аварийные ситуации. Мы с заведующей установили шлагбаум и знак запрещающий въезд. У нас были случаи наезда на детей,когда машины сдают задом.
Утром возле сада огромная пробка из-за этих маневров.
К садику достаточное количество пешеходных переходов, у нас проблема с очисткой зоны парковки и проведением её в рабочее состояние.
4. Дошкільний навчальний заклад ясла-садок
№16 «Ромашка»
вул. Ювілейна, 10а
Чичайкіна Юлія Пилипівна
3-13-73
Ні Ні Так   Ні Ні Так   Ні Ні Ні Ні Ні Ні    
5. Дошкільний навчальний заклад ясла-садок
№18 «Росинка»
2 пров. Ломоносівський, 2
Єщенко Ганна Анатоліївна
48-14-42
так   так   так   так   так   так         Проблема с пешеходным переходом на ул.Некрасова, возле остановки университета. Нет ни разметки, ни асфальтного покрытия.Туи возле магазина “Ассорти” перекрывают обзор и приходится отходить на пару шагов назад, чтоб увидеть дорогу 
6. Дошкільний навчальний заклад компенсуючого типу, дитячий садок
№24 «Сонечко»
вул. Чайковського, 81
Рижих Ірина Володимирівна
3-04-57
                              Туи перекрывают обзор и приходится отходить на пару шагов назад, чтоб увидеть дорогу фото
7. Дошкільний навчальний заклад компенсуючого типу, дитячий садок
№25 «Дзвіночок»
вул. Садова, 138а
Сухорученко Евгенія Анатоліївна       
44-17-34
ні ні так   ні ні ні так так   так так так      
8. Дошкільний навчальний заклад ясла-садок
№27 «Зірочка»
вул.Оборони, 25
Кучеренко Валентина Володимирівна
3-04-36
  Так   Так фото фото2         Так     Так   Так    
9. Дошкільний навчальний заклад комбінованого типу, ясла-садок
№31 «Рябінушка»
вул. Б. Горбатова, 14       
Шелудько Світлана Юріївна
2-16-60
є   є   є   є потрібно є   є   є      
10. Дошкільний навчальний заклад ясла-садок
№34 «Тополька»
с. Ступки, вул. Харківська, 55
Поповська Лариса Миколаївна       
41-50-51
  потрібен   потрібен фото видео     є     фото видео   фото видео        
11. Дошкільний навчальний заклад ясла-садок
№36 «Теремок»
1 пров. Гоголя, 7-а
Демко
Ганна Миколаївна
2-23-71
                               
12. Дошкільний навчальний заклад ясла-садок
№39 «Кульбабка»
вул. Польова, 37
Мотичкіна Тетяна Геннадіївна       
3-12-75
  нужен лежачий полицейский на пятидесятом по Чайковского видео есть      нет  есть    есть     обновить фото   потрібен    
13. Дошкільний навчальний заклад комбінованого типу, ясла-садок
№40 «Посмішка»
вул. Чайковського, 99       
Котляр Тетяна Вікторівна       
3-15-48
Ні Так зі сторони Корсунського 88 (дитячий майданчик) видео Так зі сторони Корсунського 88. Так зі сторони Чайковського, 95 видео Ні Ні Так Ні Ні Ні Ні Ні Ні Так на повороті від трол-ї зупинки по Чайковського та при виїзді з арки магазину “Чайка”.     
14. Дошкільний навчальний заклад ясла-садок
№47 «Оленка»
вул.Ювілейна,12
Гавжєєва Тетяна Юріївна       
3-11-89
      так так ні так   ні ні           нет парковки для машин, пробки, основной вход зарос
15. Дошкільний навчальний заклад комбінованого типу, ясла-садок
№49 «Кріпиш»
вул. Ювілейна, 93
Забара Зінаїда Павлівна
49-26-04
  ні так     ні так     ні   ні   ні   в аварійному стані знаходяться сходи та опорна стіна (фото у вайбері)
16. Дошкільний навчальний заклад ясла-садок
№52 «Райдуга»
вул. Сибірцева, 166       
Михайленко Майя Миколаївна       
44-64-81
  так   так       так так      так        
17. Дошкільний навчальний заклад комбінованого типу, ясла-садок
№54 «Світлячок»
вул.Захисників Ураїни Донбасу,19
Бежик Оксана Володимирівна
3-13-74
      фото 1 фото 2           фото 1 фото 2   фото 1 фото 2        
18. Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №55«Ведмежатко» Бахмутської міської ради Донецької області
вул.Захисників Ураїни, 25       
Киричок Інна Василівна        
3-10-18
є     не вистачає частини тротуару, вихід на проїжджу частину до вул.Оборони та Перемоги   не потрібен є, на території садка фото, потрібно на тротуарі, який починається від ЗОШ 18 та закінчується вихідом на вул. 60лет обр СССР. (В осенне-зимний период освещается от многоэт.дома)   потрібен   потрібна   потрібен    
19. Дошкільний навчальний заклад ясла-садок
№56 «Гусельки»
вул. Некрасова, 40       
Татаренко Олександра Григорівна       
48-12-50
Ні Ні Є Ні   Ні Є Ні Ні Ні Ні Ні Ні Так    
20. Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №58 «Ясочка» Бахмутської міської ради Донецької області
вул. Б. Горбатова,91
Шрамко Олена Володимирівна
44-70-03
ні ні так   ні ні так   ні ні ні ні ні так   Знак “Обережно діти” потрібен перед в’їздом на парковку перед дитячим садком. Частина відвідувачів д/с прямують саме через неї
21. Заклад дошкільної освіти ”Івушка”. с.Зайцево ні так фото є             так фото   так фото ні так фото    

Закохані в Бахмут: члени Молодіжної ради у День Закоханих ділились досвідом з колегами

Семаковська Тетяна 19:20, 14 Лютого 2022

273995685 3086212804933661 3875154422814274691 n 2c9dfСьогодні відбулась онлайн зустріч представників Молодіжних рад з 13 громад України. Захід організували Молодіжна рада разом з Управлінням молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради. Говорили про ініціативи, втілені заради любові до рідного міста.

«Дуже класно бачити, що в Україні так багато амбітних, креативних та вмотивованих людей. Віримо, що цей захід та презентації учасників були корисні для усіх запрошених, комунікація буде тривати та призведе до нових масштабних, а головне корисних проєктів. Адже, ми закохані у рідні міста та нашу країну», – розповідає модераторка заходу, голова Молодіжної ради при Бахмутській міській раді Єлизавета Портнова.

Під час Всеукраїнського онлайн заходу “I my city” активні представники різних громад розповіли про місцеві ініціативи та проєкти. У заході взяли участь 17 спікерів та спікерок з 13 громад із різних куточків України. Від Бахмутської міської ради учасників привітала заступниця міського голови Інеса Мельник. На своїй фейсбук сторінці вона відмітила, що ініціативи, які представила молодь надихають та демонструють, що молодь займається улюбленою справою.

У Бахмуті волонтери будуть запрошувати на вакцинацію

Семаковська Тетяна 10:16, 12 Січня 2022

271575440 249380843995938 4190427217720529677 n 6c215Для підвищення рівня вакцинації від COVID-19 мешканців громади особливо старших людей, які знаходяться в групі ризику, будуть запрошувати на щеплення. Які ще заходи плануються для того, щоб підвищити рівень вакцинації у Бахмутській ТГ – читайте в матеріалі.

Старт проєкту “Інформуємо і мотивуємо мешканців Бахмутської ОТГ щепитися від COVID-19” відбувся під час зустрічі організаторів і партнерів проєкту з волонтерами. У Бахмуті проєкт реалізує ГО “Бахмутська фортеця” у партнерстві з Центром первинної допомоги м. Бахмута та рухом «Чесно». Проєкт є частиною загальноукраїнського проєкту «Громадськість за демократизацію», який виконує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за сприяння Європейського Союзу.

Окрім запрошень на вакцинацію планується широка інформаційна кампанія – створення відеороликів, анімації, текстових матеріалів, в яких мешканці громади познайомляться з принципами вакцинації, почують думки та поради досвідчених експертів та лікарів з приводу вакцинації. Для визначення упереджень на початку проєкту буде проведено опитування мешканців цільової аудиторії – 60+.

«Останнім часом в розмовах чую, померла мама чи тато від ковіду, гарно себе почували, з якоїсь причини відкладали вакцинацію, а якщо б зробили були ще живі. На сьогодні вакциновано менше половини мешканців – частина з них потребує додаткової інформації про можливі наслідки вакцинації, суть цього методу, докази його ефективності. Ми хочемо допомогти зробити вибір на користь вакцинації, тим самим зберегти життя людей», – пояснює голова ГО «Бахмутська фортеця» Ганна Бокова.

На даний час залучено 10 волонтерів, переважно це студентська молодь, але є і активні представниці шкільної спільноти. Про засади волонтерства та проєкт під час заходу їм розповіла координаторка волонтерів Єлизавета Портнова.

«Насправді для мене не так важливо в якому амплуа працювати: волонтером або організатором на зарплаті. В мене є потреба змінювати це місто й допомагати його мешканцям. Хвороба, з якою ми зіткнулись два роки тому, це ще одне велике випробування, наслідки котрого ще довго будуть з нами. Якщо я можу щось зробити – то я буду докладати всі свої зусилля», – пояснює свою мотивацію волотерка, студентка Горлівського інституту іноземних мов Софія Бамбуля.

На сьогодні з категорії 60+ не вакциновано близько восьми тисяч осіб. Перший етап запрошень включає 800 пацієнтів, після аналізу ефективності цього методу і процедури запрошень через дзвінки та СМС запрошення, та їх комбінацію, буде запрошено більше коло волонтерів з числа активної громадськості.

Аналіз опитувань і результатів телефонних запрошень буде використаний і в рамках проєкту і поданий партнерами з руху «Чесно» як рекомендації в МОЗ.

Щодо правил проведення опитування під час онлайн навчання поділилась досвідом менеджерка проєктів по залученню громадян руху «Чесно» Ірина Латиш, а старша адміністраторка Центру первинної допомоги м.Бахмут Ірина Данченко розповіла волонтерам про нюанси комунікації під час телефоних дзвінків. На питання відповіла заступниця директора Центру первинної допомоги м.Бахмута Олена Сологуб.

Якщо у вас є літні родичі попередьте їх, що вони можуть отримати запрошення на вакцинацію. Або не чекайте поки до вас дійдуть волонтери – подбайте про близьких і допоможіть їм дістатись пунктів вакцинації, в разі якщо людина не покидає житло запросіть мобільну бригаду додому через кул-центр т. 095-292-44-04, 050-329-02-30.

Зробити щеплення можна у будь якому пункті вакцинації, де вам зручно, незалежно від того, в якій амбулаторії знаходиться ваш сімейний лікар. На сьогодні вже доступна і третя бустерна зона, яка підвищить захист організму від нового штаму коронавірусу Омікрон.

Адреси і час роботи пунктів щеплень у Бахмутській ОТГ:

  1. Пункт масової вакцинації населення пл. Свободи, 1

     Щоденно з 8:00 до 14:00

  1. Пункти щеплення:

         – амбулаторія № 1, вул. О. Сибірцева, 15

         – амбулаторія № 2, вул. Оборони, 42

         – амбулаторія № 5, вул. Київська, 1а

         – амбулаторія № 6, вул Горького, 47

         – амбулаторія № 7, вул. Чайковського, 28

Пункти щеплень в амбулаторіях працюють з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 14:00.

Ця публікація була підготовлені в рамках проєкту «Громадськість за демократизацію», який виконує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за сприяння Європейського Союзу. Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і жодним чином не відображають точку зору Європейського Союзу та Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Відео Full HD 1920x1080 пікс fc8d7

273995685 3086212804933661 3875154422814274691 n 2c9df

Закохані в Бахмут: члени Молодіжної ради у День Закоханих ділились досвідом з колегами

Сьогодні відбулась онлайн зустріч представників Молодіжних рад з 13 громад України. Захід організували Молодіжна рада разом з Управлінням молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської […]

271575440 249380843995938 4190427217720529677 n 6c215

У Бахмуті волонтери будуть запрошувати на вакцинацію

Для підвищення рівня вакцинації від COVID-19 мешканців громади особливо старших людей, які знаходяться в групі ризику, будуть запрошувати на щеплення. Які ще заходи плануються для […]

5897e0e915c144abafa48847c73d3950 96e13

У Бахмуті Управління освіти оприлюднює моніторинг захворюваності на ковід

В інформації, яку оновлюють щоденно, можна побачити скільки вихованців дитсадків і шкіл, а також працівників педколективу хворіє на корона вірусну хворобу. Дані почали оприлюднювати на […]

257927598 572923237112708 2058499805997811480 n b3b98

Громадськість з Бахмута і Краматорська обмінялася досвідом роботи в Батьківській раді

Батьківські ради Бахмута і Краматорська провели спільну онлайн-зустріч, на якій обсудили актуальні питання, над якими працюють, складнощі у роботі дорадчих органів та поділилися досягненнями за […]

254744866 258900856201855 2610358710566951076 n 72d47

Бахмутська Молодіжна рада запустила фотоконкурс до Дня студента

Переможці стануть відомі саме 17 листопада, їх будуть обирати на відкритому онлайн голосуванні, до 14 листопада триває подання конкурсних фотографій. До першої спільної акції новобрані […]