Вісім безкоштовних квитків на місяць для пільгової категорії пасажирів Бахмутської ОТГ

Семаковська Тетяна 11:41, 3 Лютого 2020

unnamed 773fcСаме стільки разів в місяць мешканці прилеглих сіл зможуть відвідати Бахмут за рахунок міського бюджету. В тролейбусах та місцевих маршрутках пасажири пільгової категорії громадян мають безлімітну кількість проїздів – лише б грошей вистачало у бюджеті Бахмута.

На 2020 рік на компенсацію проїзду пільгових категорій громадян у бюджеті Бахмутської ОТГ заклали п’ять мільйонів гривень – три мільйони гривень для місцевого транспорту та два мільйони гривень для приміського транспорту.

Право на безкоштовний проїзд дає пільговий проїзний квиток разом з пільговим посвідченням. Квитки безкоштовно видає Управління труда і соціального захисту населення, термін їх дії – один рік. Перелік пільгових категорій громадян можна передивиться в Рішенні Бахмутської міської ради від 20.12.2019 року – тут.

“Для розуміння кількості співвідношення пільгових категорій громадян та платних, ми створили робочу групу, яка наприкінці 2019 року провела рейд. Були встановлені коефіцієнти – 3,4 для маршрутних таксі та 3,1 для тролейбусів. Ці дані і будуть підставою для проведення відшкодування витрат перевізників”, – розповіла Інна Сподіна начальник Управління труда і соціального захисту населення.

Для компенсації витрат на приміському сполученні використовувався інший механізм. До кінця року не було зрозуміло, хто буде виступати замовником таких послуг – Донецька обласна адміністрація чи Бахмутська ОТГ.

“Ми отримали відповідь, що замовником буде Донецька обласна адміністрація, але рішення про відшкодування витрат все одно розробляли та приймали ми. Після вивчення досвіду інших міста та ОТГ, побачили, що багато хто використовує саме такий спосіб – талони. Тому, поспілкувавшись з людьми, розрахувавши кількість талонів, обов’язково з прив’язкою до Постанови КМУ, яка регулює кількість поїздок (30 поїздок на місяць в міському та приміському транспорті – прим. редакції) – вийшло 24 талони на квартал”, – розказала Інна Сподіна.

Порядок та строк видачі талонів, перелік пільгових категорій для приміського транспорту в межах Бахмутської ОТГ можна подивиться тут.

Начальник Управління труда і соціального захисту населення додала, що постійно працює Мобільний офіс, який згідно графіку виїжджає по селам, тому гостра необхідність в поїздках до Бахмуту спала.

“Ми постійно питаємо про це людей, вони кажуть, що їм цілком достатньо такої кількості поїздок. Якщо, дозволить міський бюджет, то збільшимо кількість талонів”, – сказала Сподіна.

Але один з перевізників – ТОВ ТП “Моноліт-логістик ЛТД” в особі керівника Дмитра Кононца, вважає, що таке рішення Бахмутської ОТГ звужує права людей, порушує законодавчі акти та Конституцію України. Дмитро підготував звернення до місцевого самоврядування та керівництва області, з проханням розібратись в ситуації.

коно 174c0На сторінці ФБ Дмитра Кононца можна детальніше ознайомитись з документами та з позицією приміського перевізника

Також на сайті Бахмутської міської ради зареєстрована петиція стосовно скасування Рішення від 20.12.2019 №137, поки зібрано лише 15 підписів в його підтримку.

петиц 2ba37

Підписати петицію можна тут.

Ініціативна група зібрала 545 підписів в підтримку своєї позиції і оффлайн, звернення передано в Бахмутську міську раду.

“Зараз ми очікуємо на відповідь. По суті, мене, як перевізника все влаштовує – раніше я зовсім не отримував компенсації, тепер буду. До мене приходять, дзвонять люди, кажуть, що їм не вистачає пільгових поїздок, є такі випадки – що один з пільговиків родині не їздить, просить віддати другому – а я не можу так зробити, бо порушую рішення Бахмутської ОТГ. Держава та місцеве самоврядування повинні забезпечити проїзд всім пільговикам! І це відповідальність чиновників, вони порушили закони України і будуть за це відповідати”, – вважає Дмитро Кононець.

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Семаковська Тетяна 10:58, 26 Грудня 2022

Screenshot 248 2ce70Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

За словами Кирила Буданова на південному сході Донбасу, політичні амбіції євгена пригожина частково продиктували стратегію з російського боку.

Засновник групи ПВК «Вагнер» оголосив так званий хрестовий похід за захоплення міста Бахмут, щоб витіснити конкурентних командирів у російській регулярній армії, вважає Буданов. На його думку,  ПВК «Вагнер» координує свої дії з армією, але є головною силою на Бахмутському фронті.

Російський генерал, призначений у вересні командувачем російських військ в Україні, Сергій Суровікін, об’єднався з пригожиним у суперництві з російським міністром оборони шойгу, каже Кирило Буданов.

«Тут є лише ідеологічне та медійне питання…Саме тому підрозділи Вагнера так фанатично намагаються захопити це місто. Їм потрібно показати, що вони — сила, і вони можуть зробити те, що не змогла російська армія. Ми це чітко бачимо і розуміємо», — сказав Кирило Буданов в інтерв’ю The New York Times.

Хоча захоплення Бахмута не вважається стратегічно важливим, воно покращило б позиції росії на сході, відкривши дороги до інших міст Донбасу, які все ще перебувають під контролем України, резюмував Буданов.

Фото: Вікіпедія

Читайте також: Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Семаковська Тетяна 10:47, 26 Грудня 2022

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення Бахмута досягнув кульмінації. Водночас, як вважає ISW, окупанти прагнуть оперативної паузи.

Такі дані наводить Інститут вивчення війни.

Російські джерела повідомляють, що українським силам в районі Бахмута вдалося дещо сповільнити темпи російського наступу навколо Бахмута та навколишніх населених пунктів. Джерела в рф також стверджують, що ЗСУ відтіснили елементи групи Вагнера на позиції, які вони займали кілька днів тому.

Своєю чергою, українські джерела в соціальних мережах повідомили, що вони повністю витіснили російські сили зі східних околиць Бахмута близько 21 грудня. За оцінками ISW, окупанти здійснили дещо менше загальних просувань в районі Бахмута в листопаді та грудні, разом узятих, порівняно з жовтнем.

Російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати темпи своїх наступальних операцій в районі Бахмута і, можливо, намагатимуться ініціювати тактичну або оперативну паузу. 

Міністерство оборони Великої Британії повідомило 24 грудня, що російські війська не мають запасів артилерійських боєприпасів для підтримки широкомасштабних наступальних операцій. Відтак, підтримання оборонних операцій уздовж протяжної лінії фронту в Україні вимагає від росіян щоденного витрачання значної кількості снарядів і ракет.

Оперативна група Об’єднаних сил оприлюднила 24 грудня інтерв’ю з українським військовослужбовцем в районі Бахмута, в якому детально описано, що російські війська проводять надзвичайно високі темпи штурмів українських позицій в цьому районі. Попри те вони (окупанти) мають тільки незначний прогрес.

Повідомлення групи Вагнера про великі втрати в районі Бахмута за останні тижні також, ймовірно, призвели до напруження поточних оперативних можливостей російських військ в цьому районі. 

Через нестачу артилерії та людського ресурсу, ISW вважає, що окупанти не зможуть підтримувати активні наступальні операції на Бахмутському напрямку. 

Раніше російські війська виділили значні ресурси на «м’ясорубку» для захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська навесні-влітку 2022 року. Російські сили досягли кульмінації після захоплення Лисичанська і не змогли захопити сусідній Сіверськ на сході або Слов’янськ.

Зацикленість російських військових на наступі з великими втратами для досягнення цілей захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська зрештою підірвала здатність військових рф досягти своєї більш масштабної оперативної мети — оточити ЗСУ в котлі вздовж траси Е40 і дійти до західних адміністративних кордонів Донецької області. 

Невпинний і дороговартісний наступ росії на Бахмут може також погіршити здатність росії переслідувати довгострокові цілі на театрі воєнних дій на Донбасі.

Фото: ілюстративне, Генштаб

Читайте також: Український Бахмут підняв Конгрес США на ноги

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Screenshot 248 2ce70

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення […]

photo 2022 12 23 16 34 05 1047b

Поліцейські «Білі янголи» вивезли з Бахмута родину з дітьми

Сьогодні, 23 грудня, поліцейські врятували з-під обстрілів багатодітну родину з Бахмута. Троє дітей з батьками вивезли у безпечне місце. Про це повідомляє поліція Донеччини.

Screenshot 243 f5773

У Бахмут волонтери привезли цукерки та подарунки для дітей

Волонтери на чолі з Інною Гайдай вирішили зробити свято для бахмутян та дітлахів. До громади привезли шоколадні цукерки, закуплені на кошти небайдужих. 

Screenshot 241 0839c

Вагнерівці під Бахмутом отримали партію іноземної зброї

Вчора, 22 грудня, речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що група «Вагнера» отримала партію зброї з Північної Кореї для посилення російських сил в […]